WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa zdaję sobie sprawę, że badanie zarodka dotyczy tylko tego jednego konkretnego i wiem również, że nawet podanie w teorii zdrowego zarodka może nie dać ciąży, ale muszę coś zrobić - zobaczymy też co wyjdzie w immunologii, bo gdzieś jest jakaś przyczyna tych ciąż biochemicznych, bo jedna - dwie biochemiczne to może być przypadek, ale już trzecia wskazuje na jakieś problemy... Na razie jestem za badaniem zarodka i immuno, ale nie rozmawiałam konkretnie ze swoją dr więc po rozmowie z nią i immunologiem moje nastawienie może się zmienić ;-) Tak czy siak teraz pojadę na anty więc mam co najmniej miesiąc na rozważenie co dalej...
    Tym bardziej, że moja dr sama nie bardzo wie co dalej ze mną zrobić i mówiła, że musi to przemyśleć i skonsultować z innymi lekarzami, także też nie wiem jeszcze do jakich wniosków oni dojdą. Ona mi tak na szybko zaproponowała badanie zarodka, ale może jej się też to odmienić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 09:03

• anakonda Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa nam takie samo zdanie co Ty .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Kasita Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któras z Was przeszła przez hiperstymulacje? Ile mialyscie pęcherzyków i jakie mialyscie objawy?

Kasita
    16.11 - krio-transfer 5-dniowej blastki
    05.12 - pozytywna beta
    15.12 - bicie serca :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca, pamiętam, że u Ciebie był ten kariotypy nieprawidłowy, ale wierzę, że właśnie Twoje zdrowe maleństwo umościło sobie gniazdko i niepotrzebnie pytasz ;)

jeśli chodzi o doradzenie którą klinikę wybrać, to ja się nie podejmę odpowiedzi, bo nie korzystałam z tego. Myślę, że Antonelka będzie miała spore rozeznanie i może coś podpowie. Wydaje mi się, że Invicta miała dobre ceny tych badań, ale z drugiej strony nie powinno ich się robić w klinice, w której się leczymy? Nie wiem jak to wygląda logistycznie w przypadku badań w innej klinice, ale myślę, że tu doszłyby sporawe koszty transportu zarodków między klinikami (myślę, że nawet ok 2000zł, bo mi w invikcie za transport komórek do invimedu wszystko na terenie jednego miasta powiedzieli prawie 1000zł).

• nevermind Przyjaciółka

Wysłany: 6 października 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA - bardzo mi przykro :(
    Kunia - pozytywne nastawienie to podstawa :) Mnie tez ta dziewczyna podniosła na duchu :D super, że bóle krzyżowe ustępują i pomału objawy ciążowe się pojawiają. Jeszcze raz wielkie gratulacje!!! :)

PragnącaDziecka - bardzo mocno zaciskam za dzisiejszą piękną betę!! :) o której godzinie wynik?

Milkowiec - a Ty obowiązkowo masz mieć pozytywna betę :) Licze bardzo mocno na Ciebie :D Za jutro zaciskam z całych sił!!!

Lunk_a - o in vitro ani widu, ani słychu... Jeszcze czytałam, ze jakiś poseł z klubu Kukiz jednak się podpisał pod projektem :(

Kasita -ja miałam teraz hiperstymulację. 21 komórek pobranych i Estradiol dwa dni przed punkcją 5700. Objawy to napompowany wielki brzuch, osłabienie, problemy z oddychaniem, ucisk w klatce piersiowej i zakrzepice tez miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 09:12

PragnącaDziecka, Milkowiec, Kunia lubią tę wiadomość

dev190pp___.png
    crio 2BB - 22.10.
    9 dpt-132,20 11 dpt-296,10 20 dpt-8.346 22 dpt-14.609 26 dpt- <3
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nevermind wrote:

PragnącaDziecka - bardzo mocno zaciskam za dzisiejszą piękną betę!! :) o której godzinie wynik?
    (
    Ok.18

Shooa, u mnie w klinice niestety nie ma diagnostyki zarodka, gdyby byla nie zastanawialabym sie nad zmiana.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca Kunia zaczęła dobrą passę to ty się załapiesz i będziesz mamuśką za całe 9 msc ;-) Wierzę w to bardzo! Czekam na wieści.

PragnącaDziecka lubi tę wiadomość

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Wobec podpowiedzi Beaty - Antonelka wysłałam ci zaproszenie, bo widzę, że jeszcze tu do nas na różową zaglądasz ;-)
    Meda wywolam Ci Antonelke.

MedA lubi tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa ma racje,jesli kariotyp jest prawidlowy bez sensu robic diagnostyke,kazdy zarodek bedzie mial inny klucz genetyczny,nie wszystkie geny dziedziczą i to juz loteria.W twoim przypadku raczej skup sie na immunologii,przebadaj mutacje i APS,moze Mlr..

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnąca, ale chcesz w ogóle klinikę zmienić na taką gdzie jest PGD/PGS tak? to chyba najlepszy pomysł, jak się zdecydujecie na badania zarodków.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dr mówiła o badaniu zarodka metodą NGS, ale szczerze powiedziawszy nawet nie wiem, czy ją robią w mojej klinice, bo to było tylko wymienianie smsów z dr nie rozmowa ;-) Na razie jedyne co zrobiłam to rozszerzyłam badanie męża o AZF i CFTR bo czytałam, że kariotyp może wyjść ok, ale błędy będą się kryły właśnie w którymś z tych genów. Co do mnie to zrobię badania immuno, które zleci mi dr Paśnik i pewnie rozszerzę swoją genetykę o kolejne badania, ale na razie czekam ten tydzień na badania u Paśnika bo nie wiem ile mnie będą kosztowały ;-)

Wysłany: 6 października 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Pragnąca, ale chcesz w ogóle klinikę zmienić na taką gdzie jest PGD/PGS tak? to chyba najlepszy pomysł, jak się zdecydujecie na badania zarodków.
    Jesli dzisiejsza beta wyjdzie negatywna, nie mam wiecej mrozakow. 2 procedura ivf za mna. W siebie w Gamecie mam zamrozone 3 komorki, wiec zastanawiam sie albo robie tam ostatnia procedure i zapladniaja mi wszystkie komorki+ mrozone, albo zmieniam klinike na taka z podejsciem ivf i diagnostyka zarodka.

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pragnaca kciuki!
    Ja dzisiaj jade do kliniki do dr, patrzy mi czy wszystko czysto ( czy nie ma torbieli ) i jak mi sie skoncza tab anty 13 października to czekam na @ i w KONCU zaczynam stymulacje :)
    Bo kurcze biore juz 3 miesiac anty i chce juz w koncu zaczac dzialac, bo te biedne jajniki tak sie wyciszyly, ze boje sie mimo ze moje AMH 1,31 wynosi naprodukuja moje jajniki duzo komorek a później hiperka :(

lilou lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Dziewczyny czy któraś stosowała bądź słyszała o leku Mensinorm? Mam go brać od 2 dc (krótki protokół). Mam brać go w dawce 150 i do tego puregon 50
    Niestety, pierwszy raz słyszę. Ja miałam pierwszą procedurę na gonapeptylu i puregonie a drugą na decapeptylu i puregonie i teraz chcę powtórzyć pierwszą procedurę ;-)

lady_pink lubi tę wiadomość

Wysłany: 6 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Pragnaca kciuki!
    Ja dzisiaj jade do kliniki do dr, patrzy mi czy wszystko czysto ( czy nie ma torbieli ) i jak mi sie skoncza tab anty 13 października to czekam na @ i w KONCU zaczynam stymulacje :)
    Bo kurcze biore juz 3 miesiac anty i chce juz w koncu zaczac dzialac, bo te biedne jajniki tak sie wyciszyly, ze boje sie mimo ze moje AMH 1,31 wynosi naprodukuja moje jajniki duzo komorek a później hiperka :(
    Dzieki. Daj znac jak po wizycie, napewno bedzie dobrze :)

nicka1234 lubi tę wiadomość

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Gallina Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Mi dr mówiła o badaniu zarodka metodą NGS, ale szczerze powiedziawszy nawet nie wiem, czy ją robią w mojej klinice, bo to było tylko wymienianie smsów z dr nie rozmowa ;-) Na razie jedyne co zrobiłam to rozszerzyłam badanie męża o AZF i CFTR bo czytałam, że kariotyp może wyjść ok, ale błędy będą się kryły właśnie w którymś z tych genów. Co do mnie to zrobię badania immuno, które zleci mi dr Paśnik i pewnie rozszerzę swoją genetykę o kolejne badania, ale na razie czekam ten tydzień na badania u Paśnika bo nie wiem ile mnie będą kosztowały ;-)

MedA bardzo się cieszę, że Ty już bojowo jesteś nastawiona :-) Uściski.

cb7wvfxmujhmlg71.png
    pcos + teratospermia
    4 IUI :-(
    I ICSI VI 2016 :-(
    crio wrzesień 2016 r. :-(
    II ICSI I 2017 :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gallina wrote:
    MedA bardzo się cieszę, że Ty już bojowo jesteś nastawiona :-) Uściski.
    Wiesz w sumie to był dopiero mój drugi transfer i podeszłabym do tego na spokojnie, bo zawsze sobie mówiłam, że zacznę się martwić po 3-4 transferze, ale mi szyki te biochemiczne popsuły - wolałabym szczerze powiedziawszy, żeby po prostu ta beta nie urosła, a jak znów mnie spotkała biochemiczna to wietrzę grubszy problem tyle tylko, że trzeba pokombinować jak go wykryć ;-)

• aniabbb Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadA tule mocno wiem co czujesz ja tez przeżyłam 2 biochemiczne, ale walczymy dalej!!!
    Byłam w poniedziałek na czarnym strajku, udało się!!!cały czas płakałam nie moglam krzyczec bo gardło mi zaciskało wzruszenie,że kobiety tak potrafią walczyć o siebie!

Asia_88 lubi tę wiadomość

Invicta Warszawa
    07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
    transfer 13.09 -biochemiczna.
    19.10 histeroskopia
    transfer 12.11- czekamy na cud
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Nawet nie wiecie jak pragne zobaczyc pozytywna bete, ale mam wrazenie, ze nic z tego. Kupilam juz sobie wino. Po pracy jade na bete. Wynik powinien byc ok.18
    }

Trzymam kciuki ! <3

PragnącaDziecka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniabbb wrote:
    MadA tule mocno wiem co czujesz ja tez przeżyłam 2 biochemiczne, ale walczymy dalej!!!
    Byłam w poniedziałek na czarnym strajku, udało się!!!cały czas płakałam nie moglam krzyczec bo gardło mi zaciskało wzruszenie,że kobiety tak potrafią walczyć o siebie!

Aniabb już kiedyś napisałam, że po prostu brakuje mi siły, żeby się poddać i prawda jest taka, że wiem, że będę miała swoje dziecko, czy będzie miało moje i męża geny to nie ma znaczenia i tak będzie naszym dzieckiem ;-) na szczęście mam męża, który jest otwarty na skorzystanie ze wszystkich form walki z niepłodnością łącznie z AZ i adopcją, do której przystąpimy niezależnie od tego, czy mi się uda urodzić kiedyś czy nie. W maju stukną nam 2 lata małżeństwa, dodatkowo mury naszego domu powinny już stać i bierzemy się do roboty w kwestii adopcji. Mam tylko nadzieję, że znajdę jakiś ośrodek w pobliżu, który nie będzie nam kazał czekać do 5 rocznicy, bo i tak przecież nawet jak się za to teraz weźmiemy to realnie kalkulując dziecko by się pojawiło w naszej rodzinie pewnie koło tej 5 rocznicy, jak nie dalej...

lilou lubi tę wiadomość

‹‹ 3919 3920 3921 3922 3923 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ