IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyShooa zdaję sobie sprawę, że badanie zarodka dotyczy tylko tego jednego konkretnego i wiem również, że nawet podanie w teorii zdrowego zarodka może nie dać ciąży, ale muszę coś zrobić - zobaczymy też co wyjdzie w immunologii, bo gdzieś jest jakaś przyczyna tych ciąż biochemicznych, bo jedna - dwie biochemiczne to może być przypadek, ale już trzecia wskazuje na jakieś problemy... Na razie jestem za badaniem zarodka i immuno, ale nie rozmawiałam konkretnie ze swoją dr więc po rozmowie z nią i immunologiem moje nastawienie może się zmienić
Tak czy siak teraz pojadę na anty więc mam co najmniej miesiąc na rozważenie co dalej...
Tym bardziej, że moja dr sama nie bardzo wie co dalej ze mną zrobić i mówiła, że musi to przemyśleć i skonsultować z innymi lekarzami, także też nie wiem jeszcze do jakich wniosków oni dojdą. Ona mi tak na szybko zaproponowała badanie zarodka, ale może jej się też to odmienić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 09:03
-
Shooa nam takie samo zdanie co Ty .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualnyPragnąca, pamiętam, że u Ciebie był ten kariotypy nieprawidłowy, ale wierzę, że właśnie Twoje zdrowe maleństwo umościło sobie gniazdko i niepotrzebnie pytasz
jeśli chodzi o doradzenie którą klinikę wybrać, to ja się nie podejmę odpowiedzi, bo nie korzystałam z tego. Myślę, że Antonelka będzie miała spore rozeznanie i może coś podpowie. Wydaje mi się, że Invicta miała dobre ceny tych badań, ale z drugiej strony nie powinno ich się robić w klinice, w której się leczymy? Nie wiem jak to wygląda logistycznie w przypadku badań w innej klinice, ale myślę, że tu doszłyby sporawe koszty transportu zarodków między klinikami (myślę, że nawet ok 2000zł, bo mi w invikcie za transport komórek do invimedu wszystko na terenie jednego miasta powiedzieli prawie 1000zł). -
MedA - bardzo mi przykro
Kunia - pozytywne nastawienie to podstawaMnie tez ta dziewczyna podniosła na duchu
super, że bóle krzyżowe ustępują i pomału objawy ciążowe się pojawiają. Jeszcze raz wielkie gratulacje!!!
PragnącaDziecka - bardzo mocno zaciskam za dzisiejszą piękną betę!!o której godzinie wynik?
Milkowiec - a Ty obowiązkowo masz mieć pozytywna betęLicze bardzo mocno na Ciebie
Za jutro zaciskam z całych sił!!!
Lunk_a - o in vitro ani widu, ani słychu... Jeszcze czytałam, ze jakiś poseł z klubu Kukiz jednak się podpisał pod projektem
Kasita -ja miałam teraz hiperstymulację. 21 komórek pobranych i Estradiol dwa dni przed punkcją 5700. Objawy to napompowany wielki brzuch, osłabienie, problemy z oddychaniem, ucisk w klatce piersiowej i zakrzepice tez miałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 09:12
PragnącaDziecka, Milkowiec, Kunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MedA wrote:Wobec podpowiedzi Beaty - Antonelka wysłałam ci zaproszenie, bo widzę, że jeszcze tu do nas na różową zaglądasz
MedA lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Shooa ma racje,jesli kariotyp jest prawidlowy bez sensu robic diagnostyke,kazdy zarodek bedzie mial inny klucz genetyczny,nie wszystkie geny dziedziczą i to juz loteria.W twoim przypadku raczej skup sie na immunologii,przebadaj mutacje i APS,moze Mlr..Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi dr mówiła o badaniu zarodka metodą NGS, ale szczerze powiedziawszy nawet nie wiem, czy ją robią w mojej klinice, bo to było tylko wymienianie smsów z dr nie rozmowa
Na razie jedyne co zrobiłam to rozszerzyłam badanie męża o AZF i CFTR bo czytałam, że kariotyp może wyjść ok, ale błędy będą się kryły właśnie w którymś z tych genów. Co do mnie to zrobię badania immuno, które zleci mi dr Paśnik i pewnie rozszerzę swoją genetykę o kolejne badania, ale na razie czekam ten tydzień na badania u Paśnika bo nie wiem ile mnie będą kosztowały
-
shooa wrote:Pragnąca, ale chcesz w ogóle klinikę zmienić na taką gdzie jest PGD/PGS tak? to chyba najlepszy pomysł, jak się zdecydujecie na badania zarodków.
-
nick nieaktualnyPragnaca kciuki!
Ja dzisiaj jade do kliniki do dr, patrzy mi czy wszystko czysto ( czy nie ma torbieli ) i jak mi sie skoncza tab anty 13 października to czekam na @ i w KONCU zaczynam stymulacje
Bo kurcze biore juz 3 miesiac anty i chce juz w koncu zaczac dzialac, bo te biedne jajniki tak sie wyciszyly, ze boje sie mimo ze moje AMH 1,31 wynosi naprodukuja moje jajniki duzo komorek a później hiperkalilou lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylady_pink wrote:Dziewczyny czy któraś stosowała bądź słyszała o leku Mensinorm? Mam go brać od 2 dc (krótki protokół). Mam brać go w dawce 150 i do tego puregon 50
lady_pink lubi tę wiadomość
-
nicka1234 wrote:Pragnaca kciuki!
Ja dzisiaj jade do kliniki do dr, patrzy mi czy wszystko czysto ( czy nie ma torbieli ) i jak mi sie skoncza tab anty 13 października to czekam na @ i w KONCU zaczynam stymulacje
Bo kurcze biore juz 3 miesiac anty i chce juz w koncu zaczac dzialac, bo te biedne jajniki tak sie wyciszyly, ze boje sie mimo ze moje AMH 1,31 wynosi naprodukuja moje jajniki duzo komorek a później hiperkanicka1234 lubi tę wiadomość
-
MedA wrote:Mi dr mówiła o badaniu zarodka metodą NGS, ale szczerze powiedziawszy nawet nie wiem, czy ją robią w mojej klinice, bo to było tylko wymienianie smsów z dr nie rozmowa
Na razie jedyne co zrobiłam to rozszerzyłam badanie męża o AZF i CFTR bo czytałam, że kariotyp może wyjść ok, ale błędy będą się kryły właśnie w którymś z tych genów. Co do mnie to zrobię badania immuno, które zleci mi dr Paśnik i pewnie rozszerzę swoją genetykę o kolejne badania, ale na razie czekam ten tydzień na badania u Paśnika bo nie wiem ile mnie będą kosztowały
MedA bardzo się cieszę, że Ty już bojowo jesteś nastawionaUściski.
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
nick nieaktualnyGallina wrote:MedA bardzo się cieszę, że Ty już bojowo jesteś nastawiona
Uściski.
-
MadA tule mocno wiem co czujesz ja tez przeżyłam 2 biochemiczne, ale walczymy dalej!!!
Byłam w poniedziałek na czarnym strajku, udało się!!!cały czas płakałam nie moglam krzyczec bo gardło mi zaciskało wzruszenie,że kobiety tak potrafią walczyć o siebie!Asia_88 lubi tę wiadomość
Invicta Warszawa
07.07.2016 początek stymulacji,krótki protokół,3 mrożaczki
transfer 13.09 -biochemiczna.
19.10 histeroskopia
transfer 12.11- czekamy na cud -
nick nieaktualnyaniabbb wrote:MadA tule mocno wiem co czujesz ja tez przeżyłam 2 biochemiczne, ale walczymy dalej!!!
Byłam w poniedziałek na czarnym strajku, udało się!!!cały czas płakałam nie moglam krzyczec bo gardło mi zaciskało wzruszenie,że kobiety tak potrafią walczyć o siebie!
Aniabb już kiedyś napisałam, że po prostu brakuje mi siły, żeby się poddać i prawda jest taka, że wiem, że będę miała swoje dziecko, czy będzie miało moje i męża geny to nie ma znaczenia i tak będzie naszym dzieckiemna szczęście mam męża, który jest otwarty na skorzystanie ze wszystkich form walki z niepłodnością łącznie z AZ i adopcją, do której przystąpimy niezależnie od tego, czy mi się uda urodzić kiedyś czy nie. W maju stukną nam 2 lata małżeństwa, dodatkowo mury naszego domu powinny już stać i bierzemy się do roboty w kwestii adopcji. Mam tylko nadzieję, że znajdę jakiś ośrodek w pobliżu, który nie będzie nam kazał czekać do 5 rocznicy, bo i tak przecież nawet jak się za to teraz weźmiemy to realnie kalkulując dziecko by się pojawiło w naszej rodzinie pewnie koło tej 5 rocznicy, jak nie dalej...
lilou lubi tę wiadomość