IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
problemik wrote:Problemik wraca szczesliwy
Jajniki i endo sa w super kondycji. W tym cyklu wszystkie badania do powtorki. Od 1dc zaczynam przygotowania do crio
Pan doktor powiedzial, ze zaplodnimy wszystkie komoweczkowe balwanki a jest ich 12
Monako &&&&&&&&& -
MoNaKo wrote:Milkowiec tak bardzo mi przykro że się poryczałam
Jutro moja kolej...Tyszanka81, lilou lubią tę wiadomość
-
Mag85 wrote:Bedziesz sie tez stymulowwc czy tylko zamrozone zapladniasz?
Monako &&&&&&&&&
Stymulacja jest niepotrzebna, skoro mamy aż 12 komórek.
Szkoda, refundacji skoro są i czekqją oocyty bałwankowe
Podczas pierwszej stymulacji naprodukowałam 21 komórek z czego 16 było dojrzałych. 4 zapłodniliśmy i powstała nam 1 blastka. Niestety beta 0,1. Więc lekarz zaproponował aby wszystkie zapłodnić. Ależ było moje ździwienie. Myślałam, że tylko 6. A tu taka niespodzianka
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
problemik wrote:Stymulacja jest niepotrzebna, skoro mamy aż 12 komórek.
Szkoda, refundacji skoro są i czekqją oocyty bałwankowe
Podczas pierwszej stymulacji naprodukowałam 21 komórek z czego 16 było dojrzałych. 4 zapłodniliśmy i powstała nam 1 blastka. Niestety beta 0,1. Więc lekarz zaproponował aby wszystkie zapłodnić. Ależ było moje ździwienie. Myślałam, że tylko 6. A tu taka niespodziankaproblemik lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Monako &&&
MoNaKo lubi tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
Proszę o pozytywne wieści dziś Dziewczyny.
Odnośnie męza, dziekuje za zainteresowanie. Szczerze mówiąc jestem na etapie małej zagwozdki co dalej.
Plan był taki, że jedziemy na wizytę do doktora do kliniki, mówimy o żylakach i podejmujemy wspólnie decyzje. Wszyscy lekarze naokoło mówili nam-operować. Dyze żylaki, z odpływem wstecznym. Tylko lekarz z kliniki był zdania ze nie ma takiej potrzeby. Wiec ja chciałam z nim jeszcze to obgadać, czemu tak mówi itd.
Niestety stety los zdecydował za nas. Wizyta została przełozona na termin po operacji meza. Decyzję musieliśmy podjąć sami. Konsultujac się z lekarzami , którzy sa naszymi znajomymi, podjelsimy decyzje o operacji.
Maz jest 2 i poł tygodnia po operacji.
I zaczelam się zastanawiać czy nie sprobowac iui.
A dlaczego? Bo u nas iui już się udało. Ciaza zakoczona poronieniem, za to obarcazamy fragmenacje dna u meza. A fregmentacja na pewno jest po części spowodowana żylakami.
Nie wiem czy nie dać nam szasny na iui, skoro maz już poddał się tej operacji.
Poza fragmentacja wszystkie wyniki były w normie, plemników wiele, ruchliwe.
U mnie ok.
Jeśli iui to w mojej miastowej klinice (nie jestem z Białegostoku, jeśli in vitro to tam, iui u nas).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 10:55
-
nick nieaktualnyHejka,
Ja juz POpobrano 19 jajeczek, nie wiem jakiej jakosci ile dojrzalych. W pon bede dzwonic do labu jak wyglada sytuacja.
MedA, sisi, SzewskaPasja, Bella93, shooa, Asiula86, Mag85, Asia_88, problemik, MoNaKo, BitterSweetSymphony, nika03, lilou, Beata.D, kassik, Antonelka, słodka, Anatolka, Konwalia, Joanna85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Może znacie jakiegoś cudotwórcę, który radzi sobie takimi przypadkami jak ja? Zdecydowanie chcę zmienić klinikę, może ktoś wymyśli coś, co zaowocuje u mnie ciążą...
Szukałam więcej info o myo-inozytolu i znalazłam Stanowisko Zespołu Ekspertów Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego dotyczące stosowania preparatów zawierających myo-inozytol przez pacjentki z zespołem policystycznych jajników (PCOS) http://tiny.pl/gw2bl
Piszą, że stwierdzono poprawę jakości oocytów w przypadku ivf. Ale musi to być myo a nie sam inozytol.
Monako dawaj już tą tłustą betę nooo... -
nick nieaktualnyMilkowiec jeśli jesteś cały czas w jednej klinice (i to jest invicta jak w podpisie) to zdecydowanie bym Ci radziła ją zmienić na inną. Dwie procedury w klinice to Maks moim zdaniem. Myślę że ciężko doradzić Ci gdzie jest najlepsza klinika dla Ciebie, ale sensownym rozwiązaniem wydaje się pójść do dwóch, trzech klinik będących w Waszym zasięgu jeśli chodzi o dojazdy, ale nie do przypadkowo wybranych lekarzy tylko polecanych np. przez dziewczyny z forum, przedstawić im sytuację i zapytać czy mają jakiś pomysł co zrobić inaczej, gdzie może być problem itd a potem wybrać tę, która Was najbardziej przekona.
SzewskaPasja, Beata.D lubią tę wiadomość