X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    Teraz we wrześniu badałam. Znaczy się już po ptakach. No nic trzeba zacisnąć pasa i próbować :)

MedA a co Ty teraz planujesz zrobić?

Ja planuję dalszą walkę i na razie za dużo nie mogę powiedzieć, bo w sumie nie wiem sama jak sprawa się rozwinie :) w środę immunolog, zrobiłam mężowi następne badania genetyczne, swoje też mam zamiar rozszerzyć i zobaczymy, ale chcę stymulację w listopadzie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Bitter, jaki masz dokładnie wynik? Brakuje Ci 0,02 do poziomu refundacji (do 0,7)? To jest bardzo mało. Ja bym próbowała zbadac w zupełnie innym laboratorium na początku cyklu. Takie niewielkie wahania się zdarzają. Jeśli to kwestia refundacji lub jej braku to próbuj. Badanie amh w porównaniu do tego co możesz zaoszczędzić na lekach to grosze.
    Pytanie tylko, czy będzie refundacja? Bo dziewczyny z mojej kliniki mają już leki wypisywane na przyszłość, bo nie wiadomo, czy od 1 listopada nadal będzie refundacja, oby była, ale kto ich tam wie!

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BitterSweetSymphony wrote:
    MedA tak samo jak Ty uważam IUI za stratę czasu. Nawet lekarz zasugerował IVF. Nie raz miałam podawane zastrzyki na pękanie (Pregnyl, Ovitrelle) w różnych dawkach, a pęcherzyki ani rusz :/ Lekarz wytłumaczył, że komórki są bardzo słabej jakości. Koniecznie chcę je przed IVF wzmocnić stąd te wszystkie suple.

Wiem, że z reguły AMH nie wzrasta, ale nie raz czytałam tu na forum, że taka sytuacja zaistniała. Żałuję, że moje AMH nie jest o 0,02 wyższe wtedy może załapałabym się do programu rządowego.

A mnie wzroslo amh i bylo badne wg tej samej metody wiec warto:
    Styczen 2015 - 0,33 Invicta
    Kwiecien 2016 - 0,56 Novum
    Koncowka czerwca 2016 - 0,9 Novum
    Suplementacja witamina d

sisi, Beata.D lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    A mnie wzroslo amh i bylo badne wg tej samej metody wiec warto:
    Styczen 2015 - 0,33 Invicta
    Kwiecien 2016 - 0,56 Novum
    Koncowka czerwca 2016 - 0,9 Novum
    Suplementacja witamina d

Tez uważam, że warto sprawdzić. Nawet jeśli to tylko wzrost "na papierze". W sytuacji gdy jest opcja refundacji lub jej braku to tym bardziej.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    Beta <0,1
    Załamka
    Bardzo mi przykro :(

2nn3dqk38okw5rud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tez uważam, że warto sprawdzić. Nawet jeśli to tylko wzrost "na papierze". W sytuacji gdy jest opcja refundacji lub jej braku to tym bardziej.
    Ja ogólnie zrozumiałam, że bittersweet chciała się załapać na program rządowy (tak zresztą napisała) a nie pomyślałam o refundacji leków - u mnie AMH za wysokie więc nawet nie wiedziałam, że są jakieś progi, żeby mieć refundację leków. Niemniej nie wiadomo czy leki znajdą się na nowej liście od 1 listopada ;/ już teraz byś musiała lecieć po receptę, jak tylko AMH powtórzysz i by ci wzrosło, chociaż odstęp miesiąca to mało, ale może idź do Innego labu :) - bittersweet

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 23:59

• anakonda Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Dlatego ja jadę do Paśnika a sama sobie badań nie robię bo nawet jakbym wyczytała co dziewczyny na to biorą to sama sobie recepty nie wypiszę ;-) Więc zobaczymy co wyjdzie, przedstawię jej wyniki i zalecenia dr i zobaczymy co powie. W sumie ona nie musi w to wierzyć, ale to moja decyzja, czy chcę się zastosować do ewentualnego leczenia immunologicznego i powinna się dostosować. No mam nadzieję, że mnie z gabinetu nie wywali jak jej powiem ;D
    Wiem byłam wtedy umówiona do immunologa ale Pani Dr skutecznie mnie zniechęciła i odwołałam .

Neo84 lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • pysia Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Ja ogólnie zrozumiałam, że bittersweet chciała się załapać na program rządowy (tak zresztą napisała) a nie pomyślałam o refundacji leków - u mnie AMH za wysokie więc nawet nie wiedziałam, że są jakieś progi, żeby mieć refundację leków. Niemniej nie wiadomo czy leki znajdą się na nowej liście od 1 listopada ;/ już teraz byś musiała lecieć po receptę, jak tylko AMH powtórzysz i by ci wzrosło, chociaż odstęp miesiąca to mało, ale może idź do Innego labu :) - bittersweet

MI lekarz mówił ze nie wpisze mi recepty dopóki nie może dać mi kartki z rozpiska stymulacji. .. :/bo jakaś kara im wtedy grozi. .:/

Ale uspokoił ze do grudnia ma jakiś wykaz ze leki będą refundowane. . Nie wiem jak to jest. .

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    Beta <0,1
    Załamka
    :(

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Justine Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA wrote:
    Dlatego ja jadę do Paśnika a sama sobie badań nie robię bo nawet jakbym wyczytała co dziewczyny na to biorą to sama sobie recepty nie wypiszę ;-) Więc zobaczymy co wyjdzie, przedstawię jej wyniki i zalecenia dr i zobaczymy co powie. W sumie ona nie musi w to wierzyć, ale to moja decyzja, czy chcę się zastosować do ewentualnego leczenia immunologicznego i powinna się dostosować. No mam nadzieję, że mnie z gabinetu nie wywali jak jej powiem ;D

Jedyne co możesz sobie szybciej zrobić to helicobacter pyroli bo jak wyjdzie, że masz sporą kolonię to od razu dostaniesz antybiotyki na wyleczenie a w międzyczasie będziesz czekać na wyniki badań, które zleci lekarz.
    Z doświadczenia wiem, że jak wyjdą pozytywne to najpierw leczenie pyroli przez 10 dni a później 2tygodnie przerwy między leczeniem immunosupresyjnymi.

MedA lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Milkowiec :(

U mnie tez dzis rozpacz... Crio odwołane, endo nie uroslo :(
    Kataarinkaa przykro mi...
    A jakie endo mialas dzis i ktory dc?
    Cykl sztuczny czy naturalny?
    Wcinalas orzeszki,pilas winko? Co tam jeszcze pomaga?

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Dziś 16dc i endo 7.3, nic nie drgnelo od przedwczoraj :(
    Piłam winko, jadlam ananasa, suszone morele, tone suplementow od Pani dr i dupa :(
    Cykl mialam sztuczny 2x2 tabl Estrofem i po 2 plastry Systen50 co 3 dni i lipa :(
    W następnym cyklu mam brac Puregon na to endo..
    O kurcze to faktycznie cos nie uroslo...tyle tabsow suplementow i taki wynik.
    To &&& za nastepny cykl,wiadomo cykl cyklowi nie rowny.Co sie odwlecze to nie uciecze ;-) bedzie dobrze ;-) mrozaczek nie zajac-nie ucieknie!

katariiinkaa, Asia_88 lubią tę wiadomość

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:

Ja zrobilam w kwietniu z ciekawosci - aby spr ile spadlo ale tez troche w duchu majac nadzieje, ze moze byla jakas pomylka (wiem to bez sensu ale lekarze mi kilkarazy mowili, ze moje jajniki wygladaja lepiej niz amh).
    Zrobilam w kwietniu i postanowilam powalczyc o wzrost wit d zeby zalapac sie na ewentualna refundacje lekow. No ale nie byla potrzebna bo clo kosztowalo chyba 30 zl.
    Nie ukrywam, ze tez podzialalo to lepiej na moja psychike.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • BitterSweetSymphony Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Bitter, jaki masz dokładnie wynik? Brakuje Ci 0,02 do poziomu refundacji (do 0,7)? To jest bardzo mało. Ja bym próbowała zbadac w zupełnie innym laboratorium na początku cyklu. Takie niewielkie wahania się zdarzają. Jeśli to kwestia refundacji lub jej braku to próbuj. Badanie amh w porównaniu do tego co możesz zaoszczędzić na lekach to grosze.

No tak, brakuję mi dokładnie 0,02. Aż śmieszne to jest heh.

Antonelka to nieźle Ci urosło. Także nic nie jest niemożliwe :D

MedA dzięki, że piszesz mi o tych lekach. Muszę koniecznie wypytać o to lekarza. Niewiele czasu mi zostało do listopada, ale jakby nie patrzeć leki suplementuję już drugi miesiąc. Do listopada jeszcze cały miesiąc więc chyba skuszę się na powtórkę AMH tuż pod koniec października.
    A jeśli chodzi o Twoje sprawy to życzę Ci powodzenia i oby wszystko niedługo się wyklarowało :*

Anatolka lubi tę wiadomość

km5sio4pjn03nphx.png
    Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
    1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
    2). 03.10.19r. II Laparo

15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
    Moje ANIOŁKI:
    1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
    2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)

02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek) :(
    29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
    13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
    28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
    18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
    22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min)
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec przykro mi ;( jakas czarna chmura nadciagnela.

Katariiinka kurcze, Ty to masz non stop pod gorke. Mam nadzieje, ze w nastepnym cyklu sie odkujesz.

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec przykro :(

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Milkowiec, znam ten ból bety 0,1 ;(

Jestem w drodze do kliniki. Trzymajcie kciuki za mnie!!! :)
    Jak tam po wizycie? Jaki plan?

7pqmag4.png
‹‹ 3931 3932 3933 3934 3935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ