IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBitterSweetSymphony wrote:Teraz we wrześniu badałam. Znaczy się już po ptakach. No nic trzeba zacisnąć pasa i próbować
MedA a co Ty teraz planujesz zrobić?
Ja planuję dalszą walkę i na razie za dużo nie mogę powiedzieć, bo w sumie nie wiem sama jak sprawa się rozwiniew środę immunolog, zrobiłam mężowi następne badania genetyczne, swoje też mam zamiar rozszerzyć i zobaczymy, ale chcę stymulację w listopadzie...
-
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Bitter, jaki masz dokładnie wynik? Brakuje Ci 0,02 do poziomu refundacji (do 0,7)? To jest bardzo mało. Ja bym próbowała zbadac w zupełnie innym laboratorium na początku cyklu. Takie niewielkie wahania się zdarzają. Jeśli to kwestia refundacji lub jej braku to próbuj. Badanie amh w porównaniu do tego co możesz zaoszczędzić na lekach to grosze.
-
BitterSweetSymphony wrote:MedA tak samo jak Ty uważam IUI za stratę czasu. Nawet lekarz zasugerował IVF. Nie raz miałam podawane zastrzyki na pękanie (Pregnyl, Ovitrelle) w różnych dawkach, a pęcherzyki ani rusz
Lekarz wytłumaczył, że komórki są bardzo słabej jakości. Koniecznie chcę je przed IVF wzmocnić stąd te wszystkie suple.
Wiem, że z reguły AMH nie wzrasta, ale nie raz czytałam tu na forum, że taka sytuacja zaistniała. Żałuję, że moje AMH nie jest o 0,02 wyższe wtedy może załapałabym się do programu rządowego.
A mnie wzroslo amh i bylo badne wg tej samej metody wiec warto:
Styczen 2015 - 0,33 Invicta
Kwiecien 2016 - 0,56 Novum
Koncowka czerwca 2016 - 0,9 Novum
Suplementacja witamina dsisi, Beata.D lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:A mnie wzroslo amh i bylo badne wg tej samej metody wiec warto:
Styczen 2015 - 0,33 Invicta
Kwiecien 2016 - 0,56 Novum
Koncowka czerwca 2016 - 0,9 Novum
Suplementacja witamina d
Tez uważam, że warto sprawdzić. Nawet jeśli to tylko wzrost "na papierze". W sytuacji gdy jest opcja refundacji lub jej braku to tym bardziej. -
nick nieaktualnyAnatolka wrote:Tez uważam, że warto sprawdzić. Nawet jeśli to tylko wzrost "na papierze". W sytuacji gdy jest opcja refundacji lub jej braku to tym bardziej.
- bittersweet
-
nick nieaktualny
-
MedA wrote:Dlatego ja jadę do Paśnika a sama sobie badań nie robię bo nawet jakbym wyczytała co dziewczyny na to biorą to sama sobie recepty nie wypiszę
Więc zobaczymy co wyjdzie, przedstawię jej wyniki i zalecenia dr i zobaczymy co powie. W sumie ona nie musi w to wierzyć, ale to moja decyzja, czy chcę się zastosować do ewentualnego leczenia immunologicznego i powinna się dostosować. No mam nadzieję, że mnie z gabinetu nie wywali jak jej powiem
Neo84 lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
MedA wrote:Ja ogólnie zrozumiałam, że bittersweet chciała się załapać na program rządowy (tak zresztą napisała) a nie pomyślałam o refundacji leków - u mnie AMH za wysokie więc nawet nie wiedziałam, że są jakieś progi, żeby mieć refundację leków. Niemniej nie wiadomo czy leki znajdą się na nowej liście od 1 listopada ;/ już teraz byś musiała lecieć po receptę, jak tylko AMH powtórzysz i by ci wzrosło, chociaż odstęp miesiąca to mało, ale może idź do Innego labu
- bittersweet
MI lekarz mówił ze nie wpisze mi recepty dopóki nie może dać mi kartki z rozpiska stymulacji. .. :/bo jakaś kara im wtedy grozi. .
Ale uspokoił ze do grudnia ma jakiś wykaz ze leki będą refundowane. . Nie wiem jak to jest. .
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Milkowiec wrote:Beta <0,1
ZałamkaStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
MedA wrote:Dlatego ja jadę do Paśnika a sama sobie badań nie robię bo nawet jakbym wyczytała co dziewczyny na to biorą to sama sobie recepty nie wypiszę
Więc zobaczymy co wyjdzie, przedstawię jej wyniki i zalecenia dr i zobaczymy co powie. W sumie ona nie musi w to wierzyć, ale to moja decyzja, czy chcę się zastosować do ewentualnego leczenia immunologicznego i powinna się dostosować. No mam nadzieję, że mnie z gabinetu nie wywali jak jej powiem
Jedyne co możesz sobie szybciej zrobić to helicobacter pyroli bo jak wyjdzie, że masz sporą kolonię to od razu dostaniesz antybiotyki na wyleczenie a w międzyczasie będziesz czekać na wyniki badań, które zleci lekarz.
Z doświadczenia wiem, że jak wyjdą pozytywne to najpierw leczenie pyroli przez 10 dni a później 2tygodnie przerwy między leczeniem immunosupresyjnymi.MedA lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
katariiinkaa wrote:Milkowiec
U mnie tez dzis rozpacz... Crio odwołane, endo nie uroslo
A jakie endo mialas dzis i ktory dc?
Cykl sztuczny czy naturalny?
Wcinalas orzeszki,pilas winko? Co tam jeszcze pomaga?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
katariiinkaa wrote:Dziś 16dc i endo 7.3, nic nie drgnelo od przedwczoraj
Piłam winko, jadlam ananasa, suszone morele, tone suplementow od Pani dr i dupa
Cykl mialam sztuczny 2x2 tabl Estrofem i po 2 plastry Systen50 co 3 dni i lipa
W następnym cyklu mam brac Puregon na to endo..
To &&& za nastepny cykl,wiadomo cykl cyklowi nie rowny.Co sie odwlecze to nie ucieczebedzie dobrze
mrozaczek nie zajac-nie ucieknie!
katariiinkaa, Asia_88 lubią tę wiadomość
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Anatolka wrote:Tez uważam, że warto sprawdzić. Nawet jeśli to tylko wzrost "na papierze". W sytuacji gdy jest opcja refundacji lub jej braku to tym bardziej.
Ja zrobilam w kwietniu z ciekawosci - aby spr ile spadlo ale tez troche w duchu majac nadzieje, ze moze byla jakas pomylka (wiem to bez sensu ale lekarze mi kilkarazy mowili, ze moje jajniki wygladaja lepiej niz amh).
Zrobilam w kwietniu i postanowilam powalczyc o wzrost wit d zeby zalapac sie na ewentualna refundacje lekow. No ale nie byla potrzebna bo clo kosztowalo chyba 30 zl.
Nie ukrywam, ze tez podzialalo to lepiej na moja psychike.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Anatolka wrote:Bitter, jaki masz dokładnie wynik? Brakuje Ci 0,02 do poziomu refundacji (do 0,7)? To jest bardzo mało. Ja bym próbowała zbadac w zupełnie innym laboratorium na początku cyklu. Takie niewielkie wahania się zdarzają. Jeśli to kwestia refundacji lub jej braku to próbuj. Badanie amh w porównaniu do tego co możesz zaoszczędzić na lekach to grosze.
No tak, brakuję mi dokładnie 0,02. Aż śmieszne to jest heh.
Antonelka to nieźle Ci urosło. Także nic nie jest niemożliwe
MedA dzięki, że piszesz mi o tych lekach. Muszę koniecznie wypytać o to lekarza. Niewiele czasu mi zostało do listopada, ale jakby nie patrzeć leki suplementuję już drugi miesiąc. Do listopada jeszcze cały miesiąc więc chyba skuszę się na powtórkę AMH tuż pod koniec października.
A jeśli chodzi o Twoje sprawy to życzę Ci powodzenia i oby wszystko niedługo się wyklarowało :*
Anatolka lubi tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny