X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    @Misia, mi relanium kazali wziąc tylko dwie godziny przed transferem.... Powinnam brać dlużej?

Na pewno nie zaszkodzi jak bedziesz brac przez kilka dni po transferze, a z pewnoscia podziala rozkurczowo :)

Assume2 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    I koniecznie mnóstwo wody mineralnej i przed i po. I do tego 1/4 albo mniej świeżego ananasa dziennie. Będzie dobrze. <3

MIsia a ananasa to zaczęlaś jesć dopiero od transferu?? czy może już wcześniej??

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    MIsia a ananasa to zaczęlaś jesć dopiero od transferu?? czy może już wcześniej??

Ja zaczelam dzien przed transferem, potem przez 4-5 dni po jadlam, ale wyczytalam tez, ze z tym ananasem nie mozna przegiac bo w duzej ilosci wywoluje skurcze i dziala wrecz poronnie, wiec jak ze wszystkim umiar ;)

Nusia, MisiaMisia, Assume2, mala29_ lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    @Misia, mi relanium kazali wziąc tylko dwie godziny przed transferem.... Powinnam brać dlużej?

W Gamecie zalecają w dzień transferu i jeszcze 2 dni czyli w sumie 3 dni 2 razy dziennie po tabletce. Wiem, że jedna ze staraczek też brała jakoś ok 6 dni tak sama z siebie. Co klinika to inne zasady.
    Ja mam pecha i zawsze po transferze wychodziły jakieś prywatne stresy. Tym razem też. Postanowiliśmy z Lubym, że wezmę dłużej. Tak samo z no-spą zrobiłam. Niby nie mam kurczliwej macicy a jednak tym razem wzięłam no-spę i jak coś pobolewa to też biorę.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:

Powinnam była przed transferem ale zaczęłam w dniu transferu i tak przez 5 dni. Musi być dojrzały i nie można się nim objadać. Więc tak niespełna 1/4 niewielkiego ananasa starcza.

Nusia lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze leżałam w aucie jak wracaliśmy z transferu. Walnęłam się z tyłu i wstałam tylko na sikanie na stacji benzynowej. Wiecie....jeszcze oby beta rosła i wszystko się dobrze ułożyło, to będzie git.
    Ja jestem obstawiona lekami - Glexane, Acard, Kw foliowy 5 mg, Duphaston, Luteina, Estrofem, Euthyrox.
    Dodatkowo też zaczęłam żreć żelazo jeszcze przed procedurą. A przed transferem i do teraz magnez 3 razy dziennie.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa wrote:
    Tez przedluzylam relanium, sama zreszta Ci ta mysl podsunelam ;)
    Nospe tez bralam ;) Mysle, ze tu nie ma zlotej reguly jak sie ma udac to sie uda ;) nie ma mozliwosci zaczarowania rzeczywistosci ;)
    Jadlam tez orzechy brazylijskie, morele suszone, pestki dyni i maslo orzechowe :D
    Wczoraj z ciekawosci weszlam na wage i na szczescie wskazowka nie skoczyla w gore ;) a nawet 0,5 kg polecialo ;) pewnie stres robi tez swoje

No właśnie Kochana, to Twój pomysł mnie zainspirował. <3
    Ale nie ma co się spinać. Jak ma być to będzie. Fajnie jak wspomagamy organizm ale nie mam przecież pewności, że to wszystko zadziałało. Tego nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 11:49

niecierpliwa lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    No właśnie Kochana, to Twój pomysł mnie zainspirował. <3
    Ale nie ma co się spinać. Jak ma być to będzie. Fajnie jak wspomagamy organizm ale nie mam przecież pewności, że to wszystko zadziałało. Tego nie wiem.

Dokladnidm Misia jak ma zaskoczyc to zaskoczy tak czy siak, niewazne czy lezac, siedzac czy tanczac ;)
    Ja jednak uwazam, ze dieta i te wszystkie wspomagacze typu magnez, acard powinno sie stosowac skoro moga pomoc ;)

MisiaMisia, Beata.D lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja postanawiam jeść ananasa, magnez, kwas foliowy, Euthyrox ( na to skazana na całe zycie!) i doraźnie no spa. Acard sobie podaruję, styka ten fragmin. I oczywiście luteina wg zaleceń.
    A teraz idę spać. Po poranku pelnym wrażeń ;)

MisiaMisia, niecierpliwa, Beata.D, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia a jak z kawka po transferze pilas???

MisiaMisia lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawiłam kawę. Przed transferem też nie piłam. Raz wypiłam białą z dużą ilością mleka, słabiusią jakieś parę dni temu. Luby niechętnie mi ją zapodał. A i co ważne. Nie pijałam herbaty tak jak zwykle. Głównie wodę i to mineralkę, około jednej szklanki soku pomarańczowego dziennie i jedną szklankę mleka ale też raz na jakiś czas. Zawsze rano jem czysty jogurt ze śmieciami (płatki, suszone owoce, orzechy, i jakiś świeży owoc. Wody to ok 2 litrów. W cyklu poprzedzającym stymulację popijałam zioła ojca Sroki ale też nieregularnie i ćwiczyłam rytuały tybetańskie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 12:53

niecierpliwa, Assume2, Nusia lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 trzymam kciuki za Twoje dwa zarodki. Niech się zadomowia na 9 miesięcy. Może podwójne szczęście będzie. ;)
    MisiaMisia czekamy z Tobą na 17 i poprosimy o trzycyfrowa betę ;) Gratuluję wytrwałości. Do trzech razy sztuka ;)
    A ja Kochane startuje dzisiaj ze stymulacja. Mam nadzieje że to moja ostatnia @ na dłuższy czas, że w te Święta Bożego Narodzenia będziemy we trójkę, że za rok będę obchodzić dzień mamy i że na 30 urodziny dostanę piękny prezent w postaci pierwszego zdjęcia naszej dzidzi. A do tego czasu trochę jeszcze poszaleje ;) Pójdę na koncert, wypije winka i będę się bawić dobrze.

MisiaMisia, niecierpliwa, Sansivieria, mala29_, Fedra, Tosia 1981, gosia81, Assume2, Beata.D lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, pisz jakie masz leki, jak rozpisane i jaki wstępny plan? Cieszę się, że startujesz, zleci bardzo szybko :)
    Misia, cudownie, gratuluję Kochana, aż mam łzy w oczach z Twojego szczęścia!!!!!

MisiaMisia, mala29_ lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    Halo, dziewczyny!
    Jestem już po. Podali mi dwie blastocysty, podobno bardzo dobre :)
    Kolejne trzy zarodki są ciut leniwe, więc zobaczymy jak sytuacja z nimi będzie :)
    Teraz sobie leżakuję :)
    Dzięki, dziewczyny za kciuki! :*****
    To teraz dużo spokoju i cierpliwości Ci życzę, niech się Twoje Dzidziusie zadomowiają!! :)

age.png
    age.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansiviera Gonal F mam rozpisany na 4 pierwsze dni po 125 jednostek. 5 dnia stymulacji mam rano zrobić estradiol z krwi i wziąć cetrotide a następnie po południu przyjść na wizytę. Na kontroli lekarz ma zdecydować co dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 13:49

MisiaMisia, Beata.D lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzeba wierzyć. Prosić i wierzyć, że się spełni. <3

mala29_, niecierpliwa, Assume2, Katha81 lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mam już B-HCG! 179,7 <3

Limia, Fedra, niecierpliwa, ma_pi, Ania_84, Konwalia, paszczakin, kaarolaa, aaana, Tosia 1981, gosia81, Assume2, mala29_, Nusia, Ann84, Beata.D, GabiK, czarownica_tea, zai2014, Spero, Katha81, agniesia2569 lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia cudowna wiadomosc :) mam nadzieje, ze moje wiruski pomogly :)

MisiaMisia, Konwalia lubią tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratuluje bety niech ładnie rośnie :D

mi relanium gin przepisał po tym jak się okazało ze w nocy spać nie mogę i w nocy dostaje plamień gin stwierdził ze organizm nie odpoczywa więc relanium mi pomoże ale wzięłam tylko dwie tabletki :)

MisiaMisia, Assume2, Beata.D lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratuluje serdecznie!! Az mi sie lezka zakrecila!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 14:13

MisiaMisia lubi tę wiadomość

‹‹ 392 393 394 395 396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ