IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kaarola trzymajcie sie dzielnie!! Musi byc dobrze!! Przypomnij sobie Madzie82, ktora tyle miesiecy przelezala w szpitalu, a teraz cieszy sie zdrowym synkiem, u Ciebie tez tak bedzie jestem pewna. A kiedy najwczesniej Twoj synek moze przyjsc bezpiecznie na swiat??
Aaana, a czy przy drugiej probie nie zapladniaja juz wszystkich uzyskanych komorek??? Czy to dopiero przy 3??Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 17:13
-
kaarolaa wrote:Elblag ma gorsze opinie niz ostroda a grudziadz to inne wojewodztwo wiec tez odpada.
Elbląg ma też dobrych specjalistów np. dr Zielińskiego. Mają poza tym bardzo dobre zaplecze. Teraz jest tam dużo lepiej niż jeszcze rok temu. Nie ma rejonizacji więc ja bym o ten Grudziądz powalczyła. Nie musi być to samo województwo. No ale nie namawiam na siłę -
@karolaaa, kardzo mi przykro!podtrzymywałaś mnie na duchu swoim optymizmem - teraz ja wierzę że wszystko skończy się dobrze. Najważniejsza szybka reakcja. Dbaj o siebie, kochana, ja mocno trzymam kciuki!
@aana- myślę że stanowczo za szybko zrobiłaś to badanie.... Każda z nas jest inna i każdej organizm reaguje inaczej! Jestem po transferze 2 blastocyst i jestem przekonana że jabym zrobiła badanie w 7 dpt dostałabym od lekarza po tyłku! Głowa do góry, więcej cierpliwości! I nie zamartwiaj się bo może okazać się że robisz sobie tym krzywdę.
A! I @Misia, nasza mentorko- gratuluje! Dbaj o siebie mocnoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 17:17
kaarolaa lubi tę wiadomość
icsi sierpień 2014 (-)
crio październik 2014 (-)
-
nick nieaktualny
-
Wiesz klinika zaleca miedzy 12 a 14, ale jesli jest to 5 dniowy zarodek to juz 10 mozna smialo robic wg zalecen lekarzy. Ja z 3 dniowym zarodkiem zrobilam 12dpt, glownie dlatego ze do tego dnia mialam luteine 200, na dzis juz bym musiala miec druga paczke wiec dlatego jechalam do kato w niedziele
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 17:38
Assume2 lubi tę wiadomość
-
Mi też skończyłaby się luteina przed 14 dpt dlatego przepisali mi kolejne dwa opakowania. Ech, nie wiem....ale zrobię wszystko żeby wytrzymać te 14 dni. Nie mam pojęcia na ile mi starczy cierpliwości
icsi sierpień 2014 (-)
crio październik 2014 (-)
-
Kaarola Elblag nie ma az tak zlego szpitala sama pochodze z Elblaga i z tego co wiem to sprzet maja na wysokim poziomie i opieka nie jest najgorsza. Bede sie za Ciebie i maluszka modlic. Musi byc dobrze innej opcji nie ma, jedynie szybciej zobaczysz swojego babelka . Calym serduszkiem jestem z wami w tych trudnych chwilach
Misia moje gratulacje. Piekna beta
aaana tak mi przykro. Moze jeszcze nie wszystko stracone.
Fedrus mam nadzieje ze to nic takiego. Biez leki i odpoczywaj :*
Limia i inne nasze ciezaroweczki to wysylaj rozsylajcie duzo wiruskow jak Misi pomogly to moze i mi pomoga
MisiaMisia, kaarolaa lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
Ania1986 wrote:jakie mieliscie wymagania?(bo u mnie wsio ok) nam lekarz wspomniał o mutacji genow i ogolnie zeby genetyke zrobic bo taki jest wymog
-
I też chciałam się z Tobą zgodzić Niecierpliwa, nie ma cudownej, złotej reguły co jeść, jak się zachowywać. Tym razem też jadłam masło orzechowe, suszone morele, piłam dużo wody, codziennie albo szklanka mleka, kakao, bądź jogurty, jajka i co? I nic nie pomogło...
niecierpliwa lubi tę wiadomość
-
Aaana wiem jedo nie mozesz sie poddac, wiem ze tez nalezysz do wojownikow
A co do tego co ktorart z nas wyzej Ci poradzila odnosnie zastanowienia sie nad zmiana klinik, moim zdaniem to tez nie jest rozwiazanie bo lekarzom tak samo zalezy na sukcesie jak nam, tylko im glownie z pobudek statystycznych
Zmieniajac klinike wybieramy nowego lekarza, ktory tak naprawde przy 1 stymulacji nas poznaje, wiec mysle, ze o ile ufasz swojemu lekarzowi zmiana kliniki przy ostatnim refundowanym podejsciu to nie jest rozwiazanie, ale tak jak mowie to tylko moje zdanieAssume2, MisiaMisia, aaana lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa wrote:Misia mam pytanie do Ciebie odnosnie kliniki, wszystkie 4 transfery mialas w tej samej klinice??
Tak jak najbardziej w tej samej. Co prawda ostatni w innym miejscu bo klinika zmieniła siedzibę. No ale ten sam zespół
To, że nie zmieniłam kliniki ma plusy. Po pierwsze czuję się tam dobrze i bezpiecznie. Po drugie lekarz z czasem podczas procedur poznaje pacjentkę i zwiększa tym szansę na dobre rozwiązanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 19:16
niecierpliwa, Assume2 lubią tę wiadomość
-
Gdzieś mi umknęły porady dotyczące zmiany kliniki, chyba, że Niecierpliwa czytasz w moich myślach Nie mam zastrzeżeń co do wykonywanych zabiegów jeśli chodzi o moją klinikę, mam tylko nieodparte wrażenie, że coś niepokojącego dzieje się z nadprogramowymi zarodkami, a konkretniej, że takowych za każdym razem nie ma i to nie tylko w moim przypadku, ale też we wszystkich innych mi znanych, gdzie problemy są zupełnie inne niż u nas. Ale ciągle mam nadzieję, że to tylko dziwny zbieg okoliczności.
Poza tym nawet jak bym chciała zmienić to najbliższy o równie dobrych opiniach jest 300 km ode mnie i dalej, więc... trochę bez sensu. A jeśli zmienię to raczej przy komercyjnym podejściu.
Poza tym, tym razem chyba zrobimy sobie pół roku przerwy (tyle ile maksymalnie pozwala nfz) bo od grudnia non stop jestem nafaszerowana lekami i muszę sobie w końcu odpocząć. A czy zostanę w klinice czy też nie zadecyduję przez ten czas odpoczynku.MisiaMisia lubi tę wiadomość