X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Laski mam już B-HCG! 179,7 <3
    gratulacje :D

MisiaMisia lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomagają Wasze wiruski, Wasze wsparcie, Wasze słowa <3 Muszę sobie upuścić łez ze szczęścia. Więc odezwę się jakoś później.

Konwalia, niecierpliwa, kaarolaa, Fedra, Assume2, mala29_, Beata.D, czarownica_tea lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to już głośno gratuluje!!! Każdej z nas czas nadejdzie. Trzeba w to wierzyć i się nie poddawać! Piękny dzień dla Was. Gratuluję też tatusiowi :D

Fedra lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia- aż się popłakałam, cieszę się jakbym to ja była sama w ciąży ;-) Bardzo mocno Ci gratuluję, jesteś dla mnie wzorem wytrwałości i dowodem , ze jak się czegoś pragnie i do czegoś dąży, to osiąga się upragniony cel ;-) Niech bąbelek rośnie, życzę Ci spokojnej ciąży ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratki :-)

A ja lapie dola, jestem w szpitalu i jest coraz gorzej. Mam pekniety pecherz plodowy, do tego siedzi w kanele rodnym, sacza sie wody. Jest zle. Mam dosc. Teraz przede mna najwazniejsze 2 tyg bo po 24 tyg trafie do szpitala Wojewodzkiego w Olsztynie na potolgie wczesniej mnie nie przyjma. Mam pol na pol szans wiec to malo. Dostaje leki ale nie pomagaja, podaja mi tez antybiotyk i sterydy na pluca dla malego. A juz bylo tak pieknie.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Laski mam już B-HCG! 179,7 <3
    Super wieści :) GRATULUJE :)
    Warto wierzyć, że się kiedyś los odmieni

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

A ja lapie dola, jestem w szpitalu i jest coraz gorzej. Mam pekniety pecherz plodowy, do tego siedzi w kanele rodnym, sacza sie wody. Jest zle. Mam dosc. Teraz przede mna najwazniejsze 2 tyg bo po 24 tyg trafie do szpitala Wojewodzkiego w Olsztynie na potolgie wczesniej mnie nie przyjma. Mam pol na pol szans wiec to malo. Dostaje leki ale nie pomagaja, podaja mi tez antybiotyk i sterydy na pluca dla malego. A juz bylo tak pieknie.

kaarolaa aż mi gardło ścisnęło, gdy to przeczytałam. Bądź silna!!!

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

Dlaczego Ciebie wcześniej nie przyjmą? Jestem z Tobą myślami.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

Kochana wspieram modlitwą jak mogę to nie może się tak skończyć.... <3

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa, trzymaj sie dzielnie. Bedzie wszystko dobrze, musi byc.

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa niezmiernie mi przykro :( :( Ale jak to mogło się stać? Czy taki pęcherz plodowy pęka z jakiejś przyczyny? Kochana bądź silna! Będzie dobrze. Musi być. Twój dzidzius na pewno z Tobą zostanie. Trzeba w to wierzyć. Byłam z Tobą w kwietniu 2013 w te trudne chwile i byłaś na tyle silna żeby dalej realizować Wasze pragnienie. Jestem przekonana, że to po prostu mała przeszkoda na tej drodze a lekarze wiedzą co robią i uda się nad wszystkim zapanować. Wspieram Ciebie mocno!

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - bardzo gratuluje!

Karolaa - kochana musi byc dobrze! nie przestaje o Tobie myslec!

A teraz opowiem Wam co u mnie... nie chcialam nic mowic, bo po 1 probie, ktora odbywala sie z przezywaniem i opisywaniem kazdego dnia i kazdej godziny, w tym cyklu postanowilam zrobic to wszystko w samotnosci.

24.07 rozpoczelam kolejny cykl z ivf, II podejscie w ramach refundacji, od 3 dc bylam przez 10 dni stymulowana (dluzej niz w poprzednim cyklu), dzieki temu w 14 dc mialam punkcje, gdzie uzyskano 10 komorek (w poprzedniej probie 6), do zaplodnienia poszlo 6 z czego 4 dzielily sie prawidlowo (w poprzedniej probie 3). Zalozenie mielismy ze beda podane 2 tym razem. W 3 dobie po punkcji dobrze miewaly sie 4 zarodki (w poprzedniej tylko 1) w zwiazku z czym postanowiono, ze podadza mi je w 5tej dobie po punkcji. Niestety w 5tej dobie okazalo sie, ze dotrzymaly tylko 2, ktore mi podano i nic nie zamrozono.

Dzis mamy 12 dzien po punkcji, 7 dzien po transferze dwoch blastocyst klasy 4AA i 3BB jak dobrze pamietam, 26 dc i zrobilam bete... niestety jak zwykle ponizej 1 :( wiem, ze sie bardzo pospieszylam, ale i tak dzis juz cos powinno wyjsc, bo chyba szlam dosc rowno z Misia :(

Tak, wiec 2 proba odhaczona, zakonczona z wynikiem takim jak zwykle :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola, bardzo przykre wieści, ale bądź dobrej myśli, trzymaj się dzielnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Dlaczego Ciebie wcześniej nie przyjmą? Jestem z Tobą myślami.
    Jestem w szpitalu w ostrodzie to maly szpital bez patologii ciazy i oddzialu wczesniakow. Ale zeby trafic do olsztyna musze misc skonczony 24 tyd. Wczesniej mnie nie przyjma. Ordynator probowal cos zalatwic ale niestety sie nie udalo, wiec przez 2 tyg beda mnie tutaj leczyc. Nie wolno mi chodzic, wstawac z lozka, zakaz wc, zakaz mycia sie ogolnie zostal mi basen i chusteczki dla niemowlat.

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Jestem w szpitalu w ostrodzie to maly szpital bez patologii ciazy i oddzialu wczesniakow. Ale zeby trafic do olsztyna musze misc skonczony 24 tyd. Wczesniej mnie nie przyjma. Ordynator probowal cos zalatwic ale niestety sie nie udalo, wiec przez 2 tyg beda mnie tutaj leczyc. Nie wolno mi chodzic, wstawac z lozka, zakaz wc, zakaz mycia sie ogolnie zostal mi basen i chusteczki dla niemowlat.

Może niech ktoś z Twoich bliskich obdzwoni inne szpitale? Może Elbląg albo Grudziądz? Można by było Ciebie jakoś przetransportować.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana całkowicie rozumiem Twoją decyzję przeżywania tej próby w "samotności" tj. tylko z mężem. Miło jednak, że podzielilas się z nami ta informacją. Czyli jak rozumiem druga próba refundowana za Wami :( Została tylko jedna stymulacja... Może warto by porozmawiać z lekarzem? Może jest jakiś problem w implantacji?
    Wspieram Cię bardzo mocno.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aana, przykro mi ... :( ale moze jednak za wczesnie ta beta? Powtorz za kilka dni

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Misia - bardzo gratuluje!

Karolaa - kochana musi byc dobrze! nie przestaje o Tobie myslec!

A teraz opowiem Wam co u mnie... nie chcialam nic mowic, bo po 1 probie, ktora odbywala sie z przezywaniem i opisywaniem kazdego dnia i kazdej godziny, w tym cyklu postanowilam zrobic to wszystko w samotnosci.

24.07 rozpoczelam kolejny cykl z ivf, II podejscie w ramach refundacji, od 3 dc bylam przez 10 dni stymulowana (dluzej niz w poprzednim cyklu), dzieki temu w 14 dc mialam punkcje, gdzie uzyskano 10 komorek (w poprzedniej probie 6), do zaplodnienia poszlo 6 z czego 4 dzielily sie prawidlowo (w poprzedniej probie 3). Zalozenie mielismy ze beda podane 2 tym razem. W 3 dobie po punkcji dobrze miewaly sie 4 zarodki (w poprzedniej tylko 1) w zwiazku z czym postanowiono, ze podadza mi je w 5tej dobie po punkcji. Niestety w 5tej dobie okazalo sie, ze dotrzymaly tylko 2, ktore mi podano i nic nie zamrozono.

Dzis mamy 12 dzien po punkcji, 7 dzien po transferze dwoch blastocyst klasy 4AA i 3BB jak dobrze pamietam, 26 dc i zrobilam bete... niestety jak zwykle ponizej 1 :( wiem, ze sie bardzo pospieszylam, ale i tak dzis juz cos powinno wyjsc, bo chyba szlam dosc rowno z Misia :(

Tak, wiec 2 proba odhaczona, zakonczona z wynikiem takim jak zwykle :(

Walcz dalej. Nie poddawaj się!

niecierpliwa lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elblag ma gorsze opinie niz ostroda a grudziadz to inne wojewodztwo wiec tez odpada.

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa strasznie Ci współczuje :( a co mówią lekarze? Kiedy będzie wiadomo więcej?

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ