X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Laski mam już B-HCG! 179,7 <3
    gratulacje :D

MisiaMisia lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomagają Wasze wiruski, Wasze wsparcie, Wasze słowa <3 Muszę sobie upuścić łez ze szczęścia. Więc odezwę się jakoś później.

Konwalia, niecierpliwa, kaarolaa, Fedra, Assume2, mala29_, Beata.D, czarownica_tea lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to już głośno gratuluje!!! Każdej z nas czas nadejdzie. Trzeba w to wierzyć i się nie poddawać! Piękny dzień dla Was. Gratuluję też tatusiowi :D

Fedra lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia- aż się popłakałam, cieszę się jakbym to ja była sama w ciąży ;-) Bardzo mocno Ci gratuluję, jesteś dla mnie wzorem wytrwałości i dowodem , ze jak się czegoś pragnie i do czegoś dąży, to osiąga się upragniony cel ;-) Niech bąbelek rośnie, życzę Ci spokojnej ciąży ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia gratki :-)

A ja lapie dola, jestem w szpitalu i jest coraz gorzej. Mam pekniety pecherz plodowy, do tego siedzi w kanele rodnym, sacza sie wody. Jest zle. Mam dosc. Teraz przede mna najwazniejsze 2 tyg bo po 24 tyg trafie do szpitala Wojewodzkiego w Olsztynie na potolgie wczesniej mnie nie przyjma. Mam pol na pol szans wiec to malo. Dostaje leki ale nie pomagaja, podaja mi tez antybiotyk i sterydy na pluca dla malego. A juz bylo tak pieknie.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Laski mam już B-HCG! 179,7 <3
    Super wieści :) GRATULUJE :)
    Warto wierzyć, że się kiedyś los odmieni

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

A ja lapie dola, jestem w szpitalu i jest coraz gorzej. Mam pekniety pecherz plodowy, do tego siedzi w kanele rodnym, sacza sie wody. Jest zle. Mam dosc. Teraz przede mna najwazniejsze 2 tyg bo po 24 tyg trafie do szpitala Wojewodzkiego w Olsztynie na potolgie wczesniej mnie nie przyjma. Mam pol na pol szans wiec to malo. Dostaje leki ale nie pomagaja, podaja mi tez antybiotyk i sterydy na pluca dla malego. A juz bylo tak pieknie.

kaarolaa aż mi gardło ścisnęło, gdy to przeczytałam. Bądź silna!!!

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

Dlaczego Ciebie wcześniej nie przyjmą? Jestem z Tobą myślami.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

Kochana wspieram modlitwą jak mogę to nie może się tak skończyć.... <3

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa, trzymaj sie dzielnie. Bedzie wszystko dobrze, musi byc.

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa niezmiernie mi przykro :( :( Ale jak to mogło się stać? Czy taki pęcherz plodowy pęka z jakiejś przyczyny? Kochana bądź silna! Będzie dobrze. Musi być. Twój dzidzius na pewno z Tobą zostanie. Trzeba w to wierzyć. Byłam z Tobą w kwietniu 2013 w te trudne chwile i byłaś na tyle silna żeby dalej realizować Wasze pragnienie. Jestem przekonana, że to po prostu mała przeszkoda na tej drodze a lekarze wiedzą co robią i uda się nad wszystkim zapanować. Wspieram Ciebie mocno!

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - bardzo gratuluje!

Karolaa - kochana musi byc dobrze! nie przestaje o Tobie myslec!

A teraz opowiem Wam co u mnie... nie chcialam nic mowic, bo po 1 probie, ktora odbywala sie z przezywaniem i opisywaniem kazdego dnia i kazdej godziny, w tym cyklu postanowilam zrobic to wszystko w samotnosci.

24.07 rozpoczelam kolejny cykl z ivf, II podejscie w ramach refundacji, od 3 dc bylam przez 10 dni stymulowana (dluzej niz w poprzednim cyklu), dzieki temu w 14 dc mialam punkcje, gdzie uzyskano 10 komorek (w poprzedniej probie 6), do zaplodnienia poszlo 6 z czego 4 dzielily sie prawidlowo (w poprzedniej probie 3). Zalozenie mielismy ze beda podane 2 tym razem. W 3 dobie po punkcji dobrze miewaly sie 4 zarodki (w poprzedniej tylko 1) w zwiazku z czym postanowiono, ze podadza mi je w 5tej dobie po punkcji. Niestety w 5tej dobie okazalo sie, ze dotrzymaly tylko 2, ktore mi podano i nic nie zamrozono.

Dzis mamy 12 dzien po punkcji, 7 dzien po transferze dwoch blastocyst klasy 4AA i 3BB jak dobrze pamietam, 26 dc i zrobilam bete... niestety jak zwykle ponizej 1 :( wiem, ze sie bardzo pospieszylam, ale i tak dzis juz cos powinno wyjsc, bo chyba szlam dosc rowno z Misia :(

Tak, wiec 2 proba odhaczona, zakonczona z wynikiem takim jak zwykle :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola, bardzo przykre wieści, ale bądź dobrej myśli, trzymaj się dzielnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Dlaczego Ciebie wcześniej nie przyjmą? Jestem z Tobą myślami.
    Jestem w szpitalu w ostrodzie to maly szpital bez patologii ciazy i oddzialu wczesniakow. Ale zeby trafic do olsztyna musze misc skonczony 24 tyd. Wczesniej mnie nie przyjma. Ordynator probowal cos zalatwic ale niestety sie nie udalo, wiec przez 2 tyg beda mnie tutaj leczyc. Nie wolno mi chodzic, wstawac z lozka, zakaz wc, zakaz mycia sie ogolnie zostal mi basen i chusteczki dla niemowlat.

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Jestem w szpitalu w ostrodzie to maly szpital bez patologii ciazy i oddzialu wczesniakow. Ale zeby trafic do olsztyna musze misc skonczony 24 tyd. Wczesniej mnie nie przyjma. Ordynator probowal cos zalatwic ale niestety sie nie udalo, wiec przez 2 tyg beda mnie tutaj leczyc. Nie wolno mi chodzic, wstawac z lozka, zakaz wc, zakaz mycia sie ogolnie zostal mi basen i chusteczki dla niemowlat.

Może niech ktoś z Twoich bliskich obdzwoni inne szpitale? Może Elbląg albo Grudziądz? Można by było Ciebie jakoś przetransportować.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana całkowicie rozumiem Twoją decyzję przeżywania tej próby w "samotności" tj. tylko z mężem. Miło jednak, że podzielilas się z nami ta informacją. Czyli jak rozumiem druga próba refundowana za Wami :( Została tylko jedna stymulacja... Może warto by porozmawiać z lekarzem? Może jest jakiś problem w implantacji?
    Wspieram Cię bardzo mocno.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aana, przykro mi ... :( ale moze jednak za wczesnie ta beta? Powtorz za kilka dni

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Misia - bardzo gratuluje!

Karolaa - kochana musi byc dobrze! nie przestaje o Tobie myslec!

A teraz opowiem Wam co u mnie... nie chcialam nic mowic, bo po 1 probie, ktora odbywala sie z przezywaniem i opisywaniem kazdego dnia i kazdej godziny, w tym cyklu postanowilam zrobic to wszystko w samotnosci.

24.07 rozpoczelam kolejny cykl z ivf, II podejscie w ramach refundacji, od 3 dc bylam przez 10 dni stymulowana (dluzej niz w poprzednim cyklu), dzieki temu w 14 dc mialam punkcje, gdzie uzyskano 10 komorek (w poprzedniej probie 6), do zaplodnienia poszlo 6 z czego 4 dzielily sie prawidlowo (w poprzedniej probie 3). Zalozenie mielismy ze beda podane 2 tym razem. W 3 dobie po punkcji dobrze miewaly sie 4 zarodki (w poprzedniej tylko 1) w zwiazku z czym postanowiono, ze podadza mi je w 5tej dobie po punkcji. Niestety w 5tej dobie okazalo sie, ze dotrzymaly tylko 2, ktore mi podano i nic nie zamrozono.

Dzis mamy 12 dzien po punkcji, 7 dzien po transferze dwoch blastocyst klasy 4AA i 3BB jak dobrze pamietam, 26 dc i zrobilam bete... niestety jak zwykle ponizej 1 :( wiem, ze sie bardzo pospieszylam, ale i tak dzis juz cos powinno wyjsc, bo chyba szlam dosc rowno z Misia :(

Tak, wiec 2 proba odhaczona, zakonczona z wynikiem takim jak zwykle :(

Walcz dalej. Nie poddawaj się!

niecierpliwa lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elblag ma gorsze opinie niz ostroda a grudziadz to inne wojewodztwo wiec tez odpada.

• Aga17070 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa strasznie Ci współczuje :( a co mówią lekarze? Kiedy będzie wiadomo więcej?

‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ