IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Czara wrote:Dziewczyny, ile płaciłyście za leki do stymulacji? Są pakiety, które je mają, ale kosztuję około 4 tys. Nie wiem czy może nie taniej samemu kupić?
Po transferze również przyjmuje się leki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 13:31
Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualny
-
actwiti wrote:Dla mnie też wszystko jeszcze jest zagadka:) Ja na razie sie nie denerwuje, postanowiłam zaufać lekarzowi, wierze, że wymyślił wszystko tak by sie udało:) czekam na miesiączkę i od 2go dnia zastrzyki.
To ja chyba mam trochę inaczej, stymulacja od jutra, czyli 4 dc. Mam nadzieję, że to nie jest za późno? W taki sposób ustalił to lekarz. Czy któraś z Was tak miała?
Martwi mnie jeszcze coś... wynik na chlamydie.
Wyszło mi:
IgG 4,4
IgM 11,37, gdzie wartość referencyjna dla pozytywnego to >11
Boję się, że jutro lekarz mi powie, że stymulacje musimy przełożyć* IVF -10/2016 - brak rozwoju zarodków
* 5 IUI -
ukulele wrote:To ja chyba mam trochę inaczej, stymulacja od jutra, czyli 4 dc. Mam nadzieję, że to nie jest za późno? W taki sposób ustalił to lekarz. Czy któraś z Was tak miała?
Wyszło mi:
IgG 4,4
Boję się, że jutro lekarz mi powie, że stymulacje musimy przełożyć -
actwiti wrote:Mi lekarz dal do podpisania oświadczenie, o tym że nie korzystaliśmy z refundacji w przeszłość i normalnie receptę na leki z refundacją.
Ja też podpisywałam takie oświadczenie, po wstępnym obliczeniu przez lekarza kosztu tych leków wyszło ok 2000 zł* IVF -10/2016 - brak rozwoju zarodków
* 5 IUI -
ukulele wrote:To ja chyba mam trochę inaczej, stymulacja od jutra, czyli 4 dc. Mam nadzieję, że to nie jest za późno? W taki sposób ustalił to lekarz. Czy któraś z Was tak miała?
Wyszło mi:
IgG 4,4
Boję się, że jutro lekarz mi powie, że stymulacje musimy przełożyć -
Bella93 wrote:U mnie w klinice nawet nie zalecaja robic chlamydii z krwi. Robilas z wymazu?
Nie mogłam z wymazu, bo miałam tego dnia plamienia, więc poszło z krwi. Robiłam te badania też w zeszłym roku przed którąś inseminacją, bo niby taka jest procedura. Pani dr mówiła, że nie jest to znaczące badanie i jest dość drogie, ale takie przepisy i trzeba zrobić. Wtedy wyszło ok., a teraz na tak ważnym etapie coś tam wyszło...* IVF -10/2016 - brak rozwoju zarodków
* 5 IUI -
ukulele wrote:Nie mogłam z wymazu, bo miałam tego dnia plamienia, więc poszło z krwi. Robiłam te badania też w zeszłym roku przed którąś inseminacją, bo niby taka jest procedura. Pani dr mówiła, że nie jest to znaczące badanie i jest dość drogie, ale takie przepisy i trzeba zrobić. Wtedy wyszło ok., a teraz na tak ważnym etapie coś tam wyszło...
Bella93 lubi tę wiadomość
-
ukulele wrote:Nie mogłam z wymazu, bo miałam tego dnia plamienia, więc poszło z krwi. Robiłam te badania też w zeszłym roku przed którąś inseminacją, bo niby taka jest procedura. Pani dr mówiła, że nie jest to znaczące badanie i jest dość drogie, ale takie przepisy i trzeba zrobić. Wtedy wyszło ok., a teraz na tak ważnym etapie coś tam wyszło...
-
-
Asia_88 wrote:Spokojnie, ja miałam stymulacje od 5dc. Masz PCO? Podwyższone AMH?
W sumie ja też pewnie będę mieć od 5dc, bo tego 4 dnia będę miała dopiero zapisane leki.
PCO nie mam, a AMH jest w normie* IVF -10/2016 - brak rozwoju zarodków
* 5 IUI -
Bella93 wrote:Zagrożeniem dla plodu i ciezarnej jest chlamydia szyjki macicy, dlatego nawet w ustawie jest obowiazek badania z wymazu pcr. Mysle ze nie powninno byc problemu z tak niskim wynikiem, ale mozesz sprawdzic czy Ci igm nie rosnie, bo moze to wskazywac rozwoj infekcji
Przepisane miałam od lekarki zrobienie badania z wymazu, ale to laborantka podjęła decyzję o badaniu z krwi* IVF -10/2016 - brak rozwoju zarodków
* 5 IUI -
Mag85 wrote:Haha cielak ze mnie. Tak zerkam w pracy w tel nie doczytalam. W takim razie kciuki za ogromba bete5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
ukulele wrote:Przepisane miałam od lekarki zrobienie badania z wymazu, ale to laborantka podjęła decyzję o badaniu z krwi
Edit. Zadzwon do kliniki i zapytaj czy to badanie przejdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 14:45
-
Dziewczyny co pytaly i komentowaly- nie mam pojecia jakie sa roznice miedzy naturalnym cyklem do crio a takim z lekami. Moj lekarz jak pisalam mowil ze a wiele wieksze szanse z lekami- nie wiem, moze wtedy nie ma ryzyka ze sie ominie dobry moment? A moze dla niego latwiej? Ja bylam cylk po pobraniu komorek, bo mialam jakies pochrzanione hormony zaraz po punkcji wiec odwolali transfer i robilam miesiac po- moze to ma cos z tym wspolnego?
anywyas, dzis 10ty dzien po transferze i test sikany nadal super negatywny. jutro ostateczna beta ( robilam tez we wtorek ale jeszcze nie dzwonil lekarz, wiec pewnie byla ch... i nie chca mnie jeszcze dolowac)
Monako, pisz co i jak!! -
Bella93 wrote:To bardzo dziwne, bo nijak sie ma do wytycznych i zamyslu ustawy.
Edit. Zadzwon do kliniki i zapytaj czy to badanie przejdzie.
Jutro rano będę w klinice i dopytam, ale mam nadzieję, że niczego to nie zmieni...* IVF -10/2016 - brak rozwoju zarodków
* 5 IUI -
ukulele wrote:Jutro rano będę w klinice i dopytam, ale mam nadzieję, że niczego to nie zmieni...