IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
actwiti wrote:Dziewczyny rozumiem ze to my decydujemy ile zarodkow podac, lekarz moze tylko zasugerować cos innego. Bo wiekszosc z was bierze po 2 i nie wiem czy chcecie bliźniaki czy liczycie ze choc jeden zostanie?
aby przeraża mnie wielkość wózka dla bliźniaków
ale to chyba żaden problem
09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
problemik wrote:Ktos tu ostatnio pisal o luteinie na @
Ja ostatnio uleglam wypadkowi w pracy. Wiec boje sie po transferze do niej wracacWiec dwoje sie i troje, wyliczam w ktorym dc moge miec transfer i kiedy to bedzie i jestem pelna obaw czy dostane zwolnienie na tydzien czy dwa
09.2016 IVF
09.12.2016 crio 2 blastek
5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27 -
shooa wrote:
Junioer, Ty masz taką dużo betę 10dpt?! Pięknie wygląda to na parkękciuki za dalsze przyrosty & & &
Shooa sama byłam w szoku! Nasikałam na test 6dpt i była wyraźna krecha.
Zawsze mi się bliźnięta marzyłykto wie.
Oby tylko wszystko było dobrze tym razem -
actwiti wrote:Dziewczyny rozumiem ze to my decydujemy ile zarodkow podac, lekarz moze tylko zasugerować cos innego. Bo wiekszosc z was bierze po 2 i nie wiem czy chcecie bliźniaki czy liczycie ze choc jeden zostanie?
Decyzja zależy przede wszystkim od Ciebie, lekarz może zasugerować. Zależy ile masz zarodków, jakie warunki zdrowotne. Ja brałam zawsze 2, bo to większa szansa, ze chociaż jeden sie "przyjmie" -
sisi wrote:Hej, czy którąś z was bolały sutki pod koniec stymulacji? Czuję je od 3 dni i codziennie jest gorzej. Punkcja dopiero w czwartek i myślałam, że takie rzeczy dopiero po.
U mnie tez tak było.sisi lubi tę wiadomość
I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11./
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
actwiti wrote:Ja slyszalam o dziewczynie ktora wziela 2 zarodki i teraz ma trojaczki;)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMag85 wrote:Ja już po transferze. Myślałam ze tam jajko zniose dzisiaj. Miałam mieć transfer o 16 a miałam o 18:30. Mnóstwo ludzi było. Wróciłam z dwoma maluchami 1BB i 2BB. Zobaczymy jak będzie.
Dr który robił mi transfer kazał 3 dni leżeć plackiem, wstawać tylko do toalety, a potem 7 dni oszczędnie wstawać.
Za to mój lekarz prowadzący powiedział że po transferze mogę jechać do pracy.Dosc skrajne opinie. Glupia jestem z tego już.
Tobie dr Serafin pokazywał na monitorze maluszki? -
Fruzia85 wrote:Wife ja też brałam 3 tabletki estrofemu dopochwowo,po pierwsze na Endo które zawsze było u mnie super,po drugie tak jak napisała Koleżanka wyżej na zablokowanie owulacji.
Transfer blastocyst miałam w 22 dniu cyklu choć owulacja zwykle w 15dc,tak zadecydował lekarz.
Nie byłam na zwolnieniu,pracowałam,żyłam normalnie- transfer udany,Dzidzius szaleje w brzuszku:-)
no ja właśnie wczoraj byłam na wizycie i lekarz zdecydował że też będę miała crio 5 dniowych blastek w 22 dniu cyklu..jak oni to wyliczają...nie mam pojęcia, nie wiem skąd lekarz wie kiedy będę miała owulację, byłam u niego w 15 dniu cyklu i powiedział przy badaniu, że interesuję go teraz tylko endometrium. Owulację mam zawsze między 14-17 dniem więc też trudno to wyliczyć. Biorę estrofem 2 razy dziennie.
Czy zdarza się tak że podają te blastki w złym momencie? Słyszałam coś o okienku implantacyjnym, czy któraś z was wie coś więcej na ten temat?
A i zupełnie zapomniałam, powiedzieć lekarzowi, że chce jeden zarodek, na kartce z rozpiską leków mam napisane "transfer zarodków" więc nie wiem czy to oznacza, że jeden czy dwa ( może zawsze tak piszą) Mój lekarz przy inseminacji nie był za tym by hodować więcej jajeczek, bo dla niego bliźniacza ciąża to tak super nie jest. Jak to było u was? Kiedy zapada decyzja o ilości blastek;p?? Czy odmrażają wszystkie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 12:44
-
nick nieaktualny
-
Mkl, przy estrofemie nie ma sie owulacji, dlatego lelarza interesuje tylko endo.
Od dnia, w ktorym uza ze jest ok dolicza sie wiek zarodka i wtedy jest transfer. -
nick nieaktualny
-
lubiearbuza20 wrote:Puk puk wywołuje do tablicy NEFE mam podobną sytuację z beta jak ty patrząc na Twój pasek. Jak się czujesz?
Moja 12dpt 184 a 14dpt 227,14. Plamien brak.
Na początek to gratuluję, ładna beta
Czuję się dobrze,szczególnie że mija mi po 1,5 tygodnia przeziębienie. Od czasu do czasu lekko ciągnie podbrzusze i jajnik, no i cycki trochę boląA Ciebie coś pobolewa?
A tak wogóle to czekam na tą wizytę u lekarza, bo jednak u mnie ta beta powyżej 200 była w 18dpt dopiero. I nigdy nie wiadomo jak to do końca będzie. Ale jestem dobrej myśli
Kunia lubi tę wiadomość
I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11./
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
nick nieaktualny
-
Moje drogie, mam ambitny plan aby poprawić wygląd swoich nóg. Zamierzam nieco poćwiczyć tym bardzej że transfer dopiero w grudniu. Będę robić przysiady, wykroki i co mi tam jeszcze wpadnie do głowy i chciałam Was zapytać czy mogę używać balsam antycelulitowy przed transferem? Dokładnie chodzi mi o taki z frmy Eveline rozgrzewający?
A w ogóle to zaciskam mocno kciuki za wszystkie punkcje, bety i transfery.
Ja sie otatnio mało udzelałam bo sporo się u mnie działo ale teraz mam zamiar bywać i udzielać sie na forum częściej :*Kunia, nicka1234, Milkowiec lubią tę wiadomość