X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Z tym leżeniem to jest katastrofa. Jestem mega znudzona. Fajny film leciał na tvp1 o nieplodnej parze, uryczalam się jak dziecko, ale taki optymistyczny bardzo. Jutro może coś poczytam bo dziś nie mam głowy.

Jesli lubisz fantastyke to polecam cala 12 tomowa serie, jak chcesz to Ci podam :)

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Jesli lubisz fantastyke to polecam cala 12 tomowa serie, jak chcesz to Ci podam :)
    Podaj :)

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Podaj :)

Kristin Cast, Phyllis Christine Cast -
    Naznaczona, zdradzona, wybrana itd :)

Mag85 lubi tę wiadomość

• ukulele Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Z tym leżeniem to jest katastrofa. Jestem mega znudzona. Fajny film leciał na tvp1 o nieplodnej parze, uryczalam się jak dziecko, ale taki optymistyczny bardzo. Jutro może coś poczytam bo dziś nie mam głowy.

Jaki tytuł tego filmu?

* IVF -10/2016 - brak rozwoju zarodków
    * 5 IUI :(
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukulele wrote:
    Jaki tytuł tego filmu?
    Niezwykłe życie Timothy'ego Greena

ukulele lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Nie wiem może we wtorek. Ta beta jak już pisałam po ostatnim transferze to dla mnie koszmar, nic mnie tak nie stresuje jak ta beta. To gorsze od wszelkich venflonow punkcji laparoskopi i innych cudów.

Układam juz strategie co zrobię jeśli beta tradycyjnie będzie 0. Mąż na mnie krzyczy ale to moja strategia obronna. Chociaż na prawdę wierze w te maluszki.
    Wczoraj byłam z dziewczynami z tego doświadczalnego anvivo i one miały zarodki klasy A, tak się zachwycały, ze mnie dopadły lęki z tymi moimi BB. Ale wiem że kazdy ma szanse, zrobiłam co mogłam żeby im pomóc. Oprócz immunologii ;)

Mag85 a czy jesteś po wcześniejszych poronieniach? Bo jeśli nie to nie myśl na razie o tej immunologi a na pewno nie o tym, że jej ie robiłaś. Ja bardzo wierzę że nawet nie bedziesz musiała.
    Co do oznaczeń zarodków to pamietaj że jest to tylko ocena embriologa. Prawda jest taka że masz podane dwie blastusie więc to juz jest dobrze. Ja poprzednio miałam blastkę 3bb i dała radę ale nie została ze mną. Tak więc nawet blastki B dają świetnie radę :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ukulele wrote:
    Monako faktycznie byłoby fajnie się spotkać. Jesteśmy co prawda porozrzucane po całej Polsce, ale jakiś złoty środek się znajdzie ;) jeju ale dziś pogoda. U mnie cały czas pada deszcz. Idealnie na leżenie ;)

Ja jestem bardzo otwarta na sporkanie :) Z Poznania mogłabym zabrać 3 osoby więc może warto przemysleć temat :)

Asia_88 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Powodzenia Monako, napisz koniecznie jakie leki będziesz brała. Ja też miałam 3 biochemiczne i w cyklu z crio będę brała dodatkowo clexane i acard..zobaczymy czy pomoże:(

Aga78 na pewno dam znać po wizycie. Co do leków ja transfer też miałam na clexanie. Acard biorę dopiero od wizytu u ummunologa.
    A kiedy podchodzisz do crio? To będzie pierwsze podejście a wczesniej były ciąże naturalne?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.Dzis jest 8dpt siknęlam i wyszedł cien.Jak dla mnie to negatyw ale zasialo ziarnko nadzieji,oststnim razem gdy mialam taki cien to beta byla 560.Jutro skocze upuscic krwi,trzymajcie kciuki niech wreszcie po 4 latach sie uda.

20161101-073545.jpg

Justine, nicka1234, SzewskaPasja, Asiula86, Konwalia, sisi, problemik, Milkowiec, Mirabelka30, Joanna85, Wife, Asia_88, lipa, Bella93, Beata.D, Deseo, nika03, ana1122, słodka, Foto_Anna lubią tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Monako jak bardzo masz podwyzszone komorki NK?
    nicka1234 komórki mam 37,7 % gdzie norma jest 13,7- 33,5

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Wife Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Ja jestem bardzo otwarta na sporkanie :) Z Poznania mogłabym zabrać 3 osoby więc może warto przemysleć temat :)
    Monako a gdzie byś chciała robić spotkanie?

09.2016 IVF
    09.12.2016 crio 2 blastek
    5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna co to wogóle ma znaczyć że nagatyw?????
    Piękna druga kreska!!!! I to 8 dpt. wspaniale :)
    Rozumiem że test nie był z porannych siuśków?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Czesc dziewczyny.Dzis jest 8dpt siknęlam i wyszedł cien.Jak dla mnie to negatyw ale zasialo ziarnko nadzieji,oststnim razem gdy mialam taki cien to beta byla 560.Jutro skocze upuscic krwi,trzymajcie kciuki niech wreszcie po 4 latach sie uda.

20161101-073545.jpg

Jak dla mnie to jest pozytyw ;)

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wife wrote:
    Monako a gdzie byś chciała robić spotkanie?

No właśnie nie wiem, takim centralnym punktem może być Stolica...może byc też Poznań, Łódź... Ale również inne miasto, ja sie dostosuję choć wiadomo Kraków czy Katoice to już daleko jak dla mnie.... Możemy wszystkie pomyśleć i coś ustalić. Myślę że to byłby naprawdę fajny pomysł :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 15:38

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    nicka1234 komórki mam 37,7 % gdzie norma jest 13,7- 33,5

Ojej to sporo. Ja mam 7,4%. Niech Ci dadza intralipid

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Jagna co to wogóle ma znaczyć że nagatyw?????
    Piękna druga kreska!!!! I to 8 dpt. wspaniale :)
    Rozumiem że test nie był z porannych siuśków?
    Z porannego,moze jutro sikne raz jeszcze rano ale i tak bete musze i tak,róznie z tymi testami jest.Ostatnio wyszedl bladzioch 4 dni po terminie @ a tak to biel vizira

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo prosze nie gratulowac,traktuje go jakby go nie bylo,jutro z krwi sie okaze co to za psikus na halloween

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nicka1234 wrote:
    Ojej to sporo. Ja mam 7,4%. Niech Ci dadza intralipid

No zaobaczymy, na pewno dr coś zaleci. Jutro dowiem się czegos więcej.
    Nicka a Ty nie masz za mało tych komórek?
    Nie mam podanych jednostek jedynie jest napisane :
    Aktywność komórek NK po dwóch godzinach (50:1) i tu wynik 37,7 %

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    no ja właśnie wczoraj byłam na wizycie i lekarz zdecydował że też będę miała crio 5 dniowych blastek w 22 dniu cyklu..jak oni to wyliczają...nie mam pojęcia, nie wiem skąd lekarz wie kiedy będę miała owulację, byłam u niego w 15 dniu cyklu i powiedział przy badaniu, że interesuję go teraz tylko endometrium. Owulację mam zawsze między 14-17 dniem więc też trudno to wyliczyć. Biorę estrofem 2 razy dziennie.

Czy zdarza się tak że podają te blastki w złym momencie? Słyszałam coś o okienku implantacyjnym, czy któraś z was wie coś więcej na ten temat?

A i zupełnie zapomniałam, powiedzieć lekarzowi, że chce jeden zarodek, na kartce z rozpiską leków mam napisane "transfer zarodków" więc nie wiem czy to oznacza, że jeden czy dwa ( może zawsze tak piszą) Mój lekarz przy inseminacji nie był za tym by hodować więcej jajeczek, bo dla niego bliźniacza ciąża to tak super nie jest. Jak to było u was? Kiedy zapada decyzja o ilości blastek;p?? Czy odmrażają wszystkie?

Nie przejmuj się dniem cyklu,pamiętam że ja też się tym stresowalam,ale to zupełnie inna bajka, estrofem buduje śluzówke macicy,jak jest gotowa podawana jest blastocysta ,niby 5 dni po owulce ale bez linijki bo nie było owulacji wiec hormony nie robią ram i wejście z progesteronem co by się naszym zarodkiem zaopiekowal:-) u mnie się udało wiec to działa!
    Co do ilości zarodków to zaznaczalam na dokumentach do transferu,ale wachalam się do końca!

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Niezwykłe życie Timothy'ego Greena
    Też oglądałam ;) fajny.

Mag85 lubi tę wiadomość

‹‹ 4053 4054 4055 4056 4057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ