X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczęliśmy... Juz po pierwszym zastrzyku, kolejna wizyta za 5 dni... Spokój i wyciszenie ponad wszystko. Choć z tym trochę ciężko ze względu na problemy rodzinne :(

Beata.D, czarownica_tea, kaarolaa, martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

jedyne w co ja wierze (nieprzepisane mi przez lekarza) to witamina D..
    moja kumpela starajaca sie 2 lata zaszla naturalnie miesiac wczesniej niz ja, tez po miesiacu brania witamin D. ja tez od miesiac witamina D..

a moj szpital prowadzi badania kliniczne o wplywie wit D na plodnosc..
    Hej Paszczakin:) powiedz mi kochana jakiej firmy bierzesz dokladnie te witamine...bo nic nie szkodzi to przeciez aby ja łykac :)chce miec namiary tej samej ktora brałas...akolezanka tez brala ta sama ??
    No i serdeczne gratulacje!!!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 14:32

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • duza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Dzień Dobry! Melduję, że jestem już po punkcji. Pobrano mi 19 jajeczek.

Konwalia, świetny wynik! Trzymam kciuki żeby ładnie teraz się rozwijały &&&
    A powiedz, kiedy masz planowany transfer?
    I jakie wykorzystujesz wspomagacze i do jakich zaleceń sie stosujesz, żeby zwiększyć szanse?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza z tych 19 embriolog zapladnia 6 jajeczek, tych najlepszej jakości.
    Co do transferu to jeszcze nie wiem czy będzie w tym cyklu. W sobotę mam się zgłosić do kliniki na usg i wtedy lekarz podejmie decyzję. Byłam przestymulowana.
    Nie mam żadnych zaleceń żeby zwiększyć szansę. Jeżeli będę miała transfer to na tydzień biorę urlop i będę lykac duphaston ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 15:28

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to jeśli dobrze pamietam, to leczycie sie w Invimedzie, więc niewykluczone, że się gdzieś na korytarzu miniemy :-) bo ja w sobotę idę na punkcję :-)

Konwalia lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Jaki ten świat mały. :) Duza obysmy niedługo były duże i stóp nie widziały ;)

duza, mala29_, Sansivieria, Fedra lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby jak najszybciej :-) czego zycze i Tobie i sobie i nam wszystkim oczekujacym na ten "maleńki" cud

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 17:20

mala29_, GabiK lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie, ilość pęcherzyków zadowalająca, jutro gonapeptyl start. 12.09 wizyta i zaczniemy Menopur (nie wiem w jakiej dawce) :)

kaarolaa, Sansivieria, Fedra lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    No i zaczęliśmy... Juz po pierwszym zastrzyku, kolejna wizyta za 5 dni... Spokój i wyciszenie ponad wszystko. Choć z tym trochę ciężko ze względu na problemy rodzinne :(
    Moniaa kciuki juz zacisniete. Niech sie teraz wychoduje sporo jajeczek i dobrej jakosci ;-) pisz o postepach. Ja musze zadzwonic do Agnieszki bo nikt sie ze mna nie skontaktowal w kwesti zwrotu kosztow dpjazdu. Jutro musze do niej dzwonic.

A tak u nas wszystko dobrze, maly rosnie, kopie jak szalony i wczoraj tak mi sie wypiol ze myslalam ze sie przez skore przebije... :-) jakos po niedzieli maja mnie przeniesc do Olsztyna. Oby tam sie okazalo, ze juz jest dobrze i ze zagrozenie minie. Wody juz dzisiaj przestaly leciec i jestem dobrej mysli :-)

duza, ma_pi, niecierpliwa, Nusia, Assume2, Sansivieria, Beata.D, czarownica_tea, gosia81, MisiaMisia, paszczakin, GabiK, Fedra, Mixa, calineczka_11, Moniaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa daj znać jak się czegoś dowiesz bo my też jeszcze nic nie dostaliśmy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry gwiazdy :-) kolejny piekny poranek widze za oknem, serduszko Marcela sluchalm z rana, mocne i szybkie...to muzyka dla moich uszu, dzieki temu wiem ze maly ma sie dobrze :-)

Marta jak sie dzisiaj dodzwonie to dam Ci znac bo niektore dziewczyny dostaly juz zwrota ja czekam i czekam a ostatnio do Agnieszki nie moglam sie dodzwonic a w klinice uslyszalam to co zwykle, ze tym zajmuje sie pani dr i tyle. A Ty kiedy podchodzisz do 2 proby?

Sansivieria, martusia1986, MisiaMisia, Assume2, paszczakin, Tosia 1981, Fedra, Mixa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) Karolcia taki dźwięk z samego rana to sama radość :) Cieszę się że z Marcelkiem wszystko dobrze :)

No my jak byliśmy w czerwcu to pani doktor mówiła że będzie zwrot i żeby czekać ale to jakoś strasznie długo trwa..Będę wdzięczna za informacje :)

My narazie jeszcze nie wiemy kiedy podejdziemy do drugiej próby..raczej nie prędko...

kaarolaa, Moniaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mocno bede trzymala kciuki tylko daj znac kiedy bierzesz Mrozaczka ze soba ;-) buziaki

martusia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie poszłam do pracy więc nie prędko to nastąpi..Ale dziękuję karolcia :)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że wczoraj widzieliśmy pęcherzyk płodowy 9mm. Na lewym jajnioku odnotowano torbiel przy czym ma się wchłonąć. Czuję się różnie i przesyłam Wam mnóstwo dobrej początkowo-ciążowej energii. Muaaa <3

Assume2, GabiK, Sysiaaaaa, Fedra, Nusia, Mixa, Beata.D, duza, Limia, Konwalia, Katha81, czarownica_tea, Tosia 1981, BISCA lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki :)
    Czesto Was tu podczytuje bo staramy sie o kwakifikacje do badan klinicznych na bezplatne invitro do Novum. Jestesmy na etapie robienia roznych badan ktore oni wymgaja do kwalifikcji i czekamy na wizyte w Poradni Genetycznej bo ze wzgledu na bardzo mala ilosc plemniczkow konieczna jest gnetyka.
    Dziewczynki powiedzcie czy ktoras z was pochodzi badz podchodzila do invitro z problemem meskim wlasnie? I jak myslicie czy mamy szanse na powodzenie przy tak malej liczbie plemnikow ( 0,170 mln/ ml z czego 80 % nieruchliwych. :( )?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 10:01

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem dlaczego tak. Co lepsze, doktor wczoraj ocenił ciążę na 6 tygodni i 3 dni. Jakoś się tym wcale nie przejmuję. :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Madzia napisała ;( niestety ;( serduszko przestało bić...

bardzo mi przykro tak nie powinno być Madziare znam z innego wątku życie jest niesprawiedliwe aż się popłakałam...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pozdrawiam Was serdecznie trzymam mocno kciuki za procedurki jak i za ciazówki rośnijcie zdrowo :)

kaarolaa, mala29_, Beata.D, niecierpliwa, GabiK lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie melduje z szpitalnej poczekalni :). Lece bo mnie wolaja.

Juz po wizycie, wszystko wporzadku. Dostalismy zielone swiatlo i od dzis zaczynam stymulacje.
    kaaarola super ze z bobaskiem wszystko wporzadku :) i ze juz powoli wszystko wraca do normy :)
    czarownica_tea ja tez zaczynam brac Menopur ale w dawce przeplatanej raz 150 a raz 75.

MisiaMisia, Beata.D, kaarolaa, Fedra, Mixa, czarownica_tea, Tosia 1981, jasmin, Moniaa, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ