X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczęliśmy... Juz po pierwszym zastrzyku, kolejna wizyta za 5 dni... Spokój i wyciszenie ponad wszystko. Choć z tym trochę ciężko ze względu na problemy rodzinne :(

Beata.D, czarownica_tea, kaarolaa, martusia1986, Fedra lubią tę wiadomość

• lena7 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

jedyne w co ja wierze (nieprzepisane mi przez lekarza) to witamina D..
    moja kumpela starajaca sie 2 lata zaszla naturalnie miesiac wczesniej niz ja, tez po miesiacu brania witamin D. ja tez od miesiac witamina D..

a moj szpital prowadzi badania kliniczne o wplywie wit D na plodnosc..
    Hej Paszczakin:) powiedz mi kochana jakiej firmy bierzesz dokladnie te witamine...bo nic nie szkodzi to przeciez aby ja łykac :)chce miec namiary tej samej ktora brałas...akolezanka tez brala ta sama ??
    No i serdeczne gratulacje!!!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 14:32

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • duza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Dzień Dobry! Melduję, że jestem już po punkcji. Pobrano mi 19 jajeczek.

Konwalia, świetny wynik! Trzymam kciuki żeby ładnie teraz się rozwijały &&&
    A powiedz, kiedy masz planowany transfer?
    I jakie wykorzystujesz wspomagacze i do jakich zaleceń sie stosujesz, żeby zwiększyć szanse?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza z tych 19 embriolog zapladnia 6 jajeczek, tych najlepszej jakości.
    Co do transferu to jeszcze nie wiem czy będzie w tym cyklu. W sobotę mam się zgłosić do kliniki na usg i wtedy lekarz podejmie decyzję. Byłam przestymulowana.
    Nie mam żadnych zaleceń żeby zwiększyć szansę. Jeżeli będę miała transfer to na tydzień biorę urlop i będę lykac duphaston ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 15:28

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to jeśli dobrze pamietam, to leczycie sie w Invimedzie, więc niewykluczone, że się gdzieś na korytarzu miniemy :-) bo ja w sobotę idę na punkcję :-)

Konwalia lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Jaki ten świat mały. :) Duza obysmy niedługo były duże i stóp nie widziały ;)

duza, mala29_, Sansivieria, Fedra lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby jak najszybciej :-) czego zycze i Tobie i sobie i nam wszystkim oczekujacym na ten "maleńki" cud

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2014, 17:20

mala29_, GabiK lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie, ilość pęcherzyków zadowalająca, jutro gonapeptyl start. 12.09 wizyta i zaczniemy Menopur (nie wiem w jakiej dawce) :)

kaarolaa, Sansivieria, Fedra lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    No i zaczęliśmy... Juz po pierwszym zastrzyku, kolejna wizyta za 5 dni... Spokój i wyciszenie ponad wszystko. Choć z tym trochę ciężko ze względu na problemy rodzinne :(
    Moniaa kciuki juz zacisniete. Niech sie teraz wychoduje sporo jajeczek i dobrej jakosci ;-) pisz o postepach. Ja musze zadzwonic do Agnieszki bo nikt sie ze mna nie skontaktowal w kwesti zwrotu kosztow dpjazdu. Jutro musze do niej dzwonic.

A tak u nas wszystko dobrze, maly rosnie, kopie jak szalony i wczoraj tak mi sie wypiol ze myslalam ze sie przez skore przebije... :-) jakos po niedzieli maja mnie przeniesc do Olsztyna. Oby tam sie okazalo, ze juz jest dobrze i ze zagrozenie minie. Wody juz dzisiaj przestaly leciec i jestem dobrej mysli :-)

duza, ma_pi, niecierpliwa, Nusia, Assume2, Sansivieria, Beata.D, czarownica_tea, gosia81, MisiaMisia, paszczakin, GabiK, Fedra, Mixa, calineczka_11, Moniaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa daj znać jak się czegoś dowiesz bo my też jeszcze nic nie dostaliśmy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry gwiazdy :-) kolejny piekny poranek widze za oknem, serduszko Marcela sluchalm z rana, mocne i szybkie...to muzyka dla moich uszu, dzieki temu wiem ze maly ma sie dobrze :-)

Marta jak sie dzisiaj dodzwonie to dam Ci znac bo niektore dziewczyny dostaly juz zwrota ja czekam i czekam a ostatnio do Agnieszki nie moglam sie dodzwonic a w klinice uslyszalam to co zwykle, ze tym zajmuje sie pani dr i tyle. A Ty kiedy podchodzisz do 2 proby?

Sansivieria, martusia1986, MisiaMisia, Assume2, paszczakin, Tosia 1981, Fedra, Mixa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) Karolcia taki dźwięk z samego rana to sama radość :) Cieszę się że z Marcelkiem wszystko dobrze :)

No my jak byliśmy w czerwcu to pani doktor mówiła że będzie zwrot i żeby czekać ale to jakoś strasznie długo trwa..Będę wdzięczna za informacje :)

My narazie jeszcze nie wiemy kiedy podejdziemy do drugiej próby..raczej nie prędko...

kaarolaa, Moniaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mocno bede trzymala kciuki tylko daj znac kiedy bierzesz Mrozaczka ze soba ;-) buziaki

martusia1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie poszłam do pracy więc nie prędko to nastąpi..Ale dziękuję karolcia :)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że wczoraj widzieliśmy pęcherzyk płodowy 9mm. Na lewym jajnioku odnotowano torbiel przy czym ma się wchłonąć. Czuję się różnie i przesyłam Wam mnóstwo dobrej początkowo-ciążowej energii. Muaaa <3

Assume2, GabiK, Sysiaaaaa, Fedra, Nusia, Mixa, Beata.D, duza, Limia, Konwalia, Katha81, czarownica_tea, Tosia 1981, BISCA lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • mycha28 Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki :)
    Czesto Was tu podczytuje bo staramy sie o kwakifikacje do badan klinicznych na bezplatne invitro do Novum. Jestesmy na etapie robienia roznych badan ktore oni wymgaja do kwalifikcji i czekamy na wizyte w Poradni Genetycznej bo ze wzgledu na bardzo mala ilosc plemniczkow konieczna jest gnetyka.
    Dziewczynki powiedzcie czy ktoras z was pochodzi badz podchodzila do invitro z problemem meskim wlasnie? I jak myslicie czy mamy szanse na powodzenie przy tak malej liczbie plemnikow ( 0,170 mln/ ml z czego 80 % nieruchliwych. :( )?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2014, 10:01

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem dlaczego tak. Co lepsze, doktor wczoraj ocenił ciążę na 6 tygodni i 3 dni. Jakoś się tym wcale nie przejmuję. :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Madzia napisała ;( niestety ;( serduszko przestało bić...

bardzo mi przykro tak nie powinno być Madziare znam z innego wątku życie jest niesprawiedliwe aż się popłakałam...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki pozdrawiam Was serdecznie trzymam mocno kciuki za procedurki jak i za ciazówki rośnijcie zdrowo :)

kaarolaa, mala29_, Beata.D, niecierpliwa, GabiK lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie melduje z szpitalnej poczekalni :). Lece bo mnie wolaja.

Juz po wizycie, wszystko wporzadku. Dostalismy zielone swiatlo i od dzis zaczynam stymulacje.
    kaaarola super ze z bobaskiem wszystko wporzadku :) i ze juz powoli wszystko wraca do normy :)
    czarownica_tea ja tez zaczynam brac Menopur ale w dawce przeplatanej raz 150 a raz 75.

MisiaMisia, Beata.D, kaarolaa, Fedra, Mixa, czarownica_tea, Tosia 1981, jasmin, Moniaa, kkisia lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ