X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego linka nie otworze na komorce wiec narazie sie nie wypowiem. Moge tylko tyle dodac ze podchodzilam do in vitro w Kriobank Bialystok.

Moniaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zastrzykow to nie bola bo tam tez igly sa male :-) najmniej przyjemny jest Cetrotide, ale da sie zniesc i po nim moga sie robic siniaki.

Mixa lubi tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Nie przekonuje mnie ten ranking z powodu braku danych w niektórych klinikach. Nie ma wszystkich klinik.
    podobno niektore kliniki same nie udostepnily swoich danych i nie chcialy uczestniczyc w tym rankingu

Karola - kriobank jest na pierwszym miejscu :) i ma 45-48% skutecznosc transfer/ciaza

Ja puregonu w ogole nie czulam, wchodzil jak w maselko :) ale gona(costam, ale nie gonal) byl okropny, mial wieksza igle, zostawial siniaki i strasznie duzo bylo do wstrzykniecia, a w polowie strzykawki juz mocno bolalo :( czasem wbijalam na 2 razy, bo tak bolalo, ze nie bylam w stanie calego plynu wstrzyknac na raz :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 13:37

kaarolaa, Mixa, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to maja niezly wskaznik skutecznosci, wiedzialam ze to jedna z najlepszych klinik w kraju. Ze mna podchodzily dziewczyny to im tez udalo sie albo za pierwszym albo zaraz za drugim podejsciem. Wiec szczerze to bardzo polecam

martusia1986 lubi tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda, ze to 500 km ode mnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom szkoda. Ale jak cos to oni tez maja pokoje wiec na czas stymulacji mozna wynajac tylko ze to znow dodatkowe koszta sa. Do nich duzo par z Rosji, Litwy czy Lotwy przyjezdza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Karolą Kriobank to jest magiczne miejsce jak dla mnie :)

Moniaa, kaarolaa, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana tylko zobacz na jakiej podstawie powstal ten ranking ;)

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, jakie dziś wieści??

Konwalia lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Nom szkoda. Ale jak cos to oni tez maja pokoje wiec na czas stymulacji mozna wynajac tylko ze to znow dodatkowe koszta sa. Do nich duzo par z Rosji, Litwy czy Lotwy przyjezdza.
    moze kiedys jak bede zmuszona do komercyjnego ivf to zrobie w tym celu dluzsza wycieczke do Bialegostoku, jednakze mam nadzieje, ze nie bedzie takiej potrzeby :)

kaarolaa, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mocno trzymam kciuki zeby ta wycieczka nie byla konieczna. A jesli to tylko zeby pozwiedzac miasto i okolice ;-)

aaana, MisiaMisia, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam może głupie pytanie, ale trudno :) muszę mieć zrobiony posiew z szyjki macicy i z pochwy przed wizytą kwalif.byłam w piątek w labo i babka mnie zabiła pytaniem jaki to ma być posiew ( na grzybki czy bakterie) nie wiedziałam ;/ zrobiłam na bakterie...i tu moje pytanie jaki to posiew powinien być? Mąż robił badanie ogólne nasienia z posiewem i nie miał tego pyt.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, dzis jest TEN dzien. W sobote bylam na punkcji i z prognozowanych kilka dni wczesniej 8 pecherzykow, okazalo sie, ze udalo sie pobrac 13 - mam tylko nadzieje, ze bedzie wystarczajaco duzo dojrzalych.

W weekend byla chwila odpoczynku - odpoczynku dla mnie, bo moje komoreczki mam nadzieje, ze ladnie pracowaly i sie przygotowywaly na dzisiaj. No i mam nadzieje, ze beda nadal pracowaly i uda sie cos zachowac do zamrozenia.

A dzis o 14:30 transfer - oczywiscie nie bylo szans, zeby dowiedziec sie jakiej jakosci byly komorki i czy i jak sie dzielily. Dopiero dzis przed transferem na wizycie wszystkiego sie dowiem.

Teraz zostalo mi jeszcze do osiedzenia kilka godzin w pracy, a stresik mnie od samego rana trzyma - odliczam godziny do wyjscia z biura. Trzymajcie kciuki.

kaarolaa, Tosia 1981, martusia1986, niecierpliwa, Assume2, GabiK, MisiaMisia, czarownica_tea, Fedra lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza to ja z malym juz mocno trzymamy kciuki za Twoje sliczne i silne zarodki :-) zobaczysz ze bedzie ich duzo...

Agniesia ja nie pomoge bo nie musialam tego zrobic.

Dzisiaj zaczynam 15 dzien lezakowania w szpitalu. Jeszcze nigdy tyle nie lezelam. Tzn 24 h na dobe bez mozliwosci wstawania. Ale poki co dobrze mi to wychodzi :-)

mala29_, duza, Tosia 1981, martusia1986, niecierpliwa, Assume2, MisiaMisia, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza to powodzwnia dzisiaj. Bede mocno trzymac kciuki za twoje komureczki by ladnie sie dzielily. I ten jeden zostal z toba na 9 miesiecy :).

duza, kaarolaa lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola lez i odpoczywaj bo jak maluch sie urodzi to juz nie odpoczniesz, a o takim lezakowaniu bedziesz wtedy mazyc :) Ciesze sie ze u Was wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 06:58

kaarolaa, Beata.D lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza powodzenia na dzisiejszy dzień :)

Karolcia odpoczywaj ile się da kochana póki masz okazję :D :D

duza, kaarolaa, Beata.D lubią tę wiadomość

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza super wiesci :-)
    Na Twoim przykładzie widzę, że nie zawsze po punkcji dostaje się L4. Nie proponowali Ci, czy nie chciałaś brać?

duza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze leze grzecznie dalej
    Usg bedzie jutro i moze w koncu powiedza kiedy przeniosa mnie do olsztyna.

martusia1986, Katha81, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Duza super wiesci :-)
    Na Twoim przykładzie widzę, że nie zawsze po punkcji dostaje się L4. Nie proponowali Ci, czy nie chciałaś brać?

U mnie nie proponuja zwolnienia, w sumie nie ma z tym problemu, ale jak sie chce, to trzeba sie upomniec. A ze moja punkcja wypadala w sobote, to nie kombinowalam (poprzednim razem punkcje mialam w czwartek, a transfer w sobote, wiec czwartek i jak dobrze pamietam piatek bylam na L4).
    Sobote praktycznie przelezalam, w niedziele w miare normalnie funkcjonowalam, z tym ze wszystko na spokojnie, bez szalenstw. No a dzisiaj na pare godzin wyszlam do pracy (na szczescie w pracy dzis w miare bezstresowo, pewnie sama w domu bym sie bardziej denerwowala), niedlugo podjade do kliniki, a po transferze maz mnie odwiezie do domu i do konca tygodnia bede na urlopie.
    Mam tylko nadzieje, ze te moje zarodeczki sie spisaly i czekaja na mnie w wystarczajacej ilosci...

Asienka1184 lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ