X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego linka nie otworze na komorce wiec narazie sie nie wypowiem. Moge tylko tyle dodac ze podchodzilam do in vitro w Kriobank Bialystok.

Moniaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zastrzykow to nie bola bo tam tez igly sa male :-) najmniej przyjemny jest Cetrotide, ale da sie zniesc i po nim moga sie robic siniaki.

Mixa lubi tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Nie przekonuje mnie ten ranking z powodu braku danych w niektórych klinikach. Nie ma wszystkich klinik.
    podobno niektore kliniki same nie udostepnily swoich danych i nie chcialy uczestniczyc w tym rankingu

Karola - kriobank jest na pierwszym miejscu :) i ma 45-48% skutecznosc transfer/ciaza

Ja puregonu w ogole nie czulam, wchodzil jak w maselko :) ale gona(costam, ale nie gonal) byl okropny, mial wieksza igle, zostawial siniaki i strasznie duzo bylo do wstrzykniecia, a w polowie strzykawki juz mocno bolalo :( czasem wbijalam na 2 razy, bo tak bolalo, ze nie bylam w stanie calego plynu wstrzyknac na raz :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2014, 13:37

kaarolaa, Mixa, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to maja niezly wskaznik skutecznosci, wiedzialam ze to jedna z najlepszych klinik w kraju. Ze mna podchodzily dziewczyny to im tez udalo sie albo za pierwszym albo zaraz za drugim podejsciem. Wiec szczerze to bardzo polecam

martusia1986 lubi tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szkoda, ze to 500 km ode mnie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom szkoda. Ale jak cos to oni tez maja pokoje wiec na czas stymulacji mozna wynajac tylko ze to znow dodatkowe koszta sa. Do nich duzo par z Rosji, Litwy czy Lotwy przyjezdza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Karolą Kriobank to jest magiczne miejsce jak dla mnie :)

Moniaa, kaarolaa, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aana tylko zobacz na jakiej podstawie powstal ten ranking ;)

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia, jakie dziś wieści??

Konwalia lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Nom szkoda. Ale jak cos to oni tez maja pokoje wiec na czas stymulacji mozna wynajac tylko ze to znow dodatkowe koszta sa. Do nich duzo par z Rosji, Litwy czy Lotwy przyjezdza.
    moze kiedys jak bede zmuszona do komercyjnego ivf to zrobie w tym celu dluzsza wycieczke do Bialegostoku, jednakze mam nadzieje, ze nie bedzie takiej potrzeby :)

kaarolaa, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mocno trzymam kciuki zeby ta wycieczka nie byla konieczna. A jesli to tylko zeby pozwiedzac miasto i okolice ;-)

aaana, MisiaMisia, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam może głupie pytanie, ale trudno :) muszę mieć zrobiony posiew z szyjki macicy i z pochwy przed wizytą kwalif.byłam w piątek w labo i babka mnie zabiła pytaniem jaki to ma być posiew ( na grzybki czy bakterie) nie wiedziałam ;/ zrobiłam na bakterie...i tu moje pytanie jaki to posiew powinien być? Mąż robił badanie ogólne nasienia z posiewem i nie miał tego pyt.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, dzis jest TEN dzien. W sobote bylam na punkcji i z prognozowanych kilka dni wczesniej 8 pecherzykow, okazalo sie, ze udalo sie pobrac 13 - mam tylko nadzieje, ze bedzie wystarczajaco duzo dojrzalych.

W weekend byla chwila odpoczynku - odpoczynku dla mnie, bo moje komoreczki mam nadzieje, ze ladnie pracowaly i sie przygotowywaly na dzisiaj. No i mam nadzieje, ze beda nadal pracowaly i uda sie cos zachowac do zamrozenia.

A dzis o 14:30 transfer - oczywiscie nie bylo szans, zeby dowiedziec sie jakiej jakosci byly komorki i czy i jak sie dzielily. Dopiero dzis przed transferem na wizycie wszystkiego sie dowiem.

Teraz zostalo mi jeszcze do osiedzenia kilka godzin w pracy, a stresik mnie od samego rana trzyma - odliczam godziny do wyjscia z biura. Trzymajcie kciuki.

kaarolaa, Tosia 1981, martusia1986, niecierpliwa, Assume2, GabiK, MisiaMisia, czarownica_tea, Fedra lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza to ja z malym juz mocno trzymamy kciuki za Twoje sliczne i silne zarodki :-) zobaczysz ze bedzie ich duzo...

Agniesia ja nie pomoge bo nie musialam tego zrobic.

Dzisiaj zaczynam 15 dzien lezakowania w szpitalu. Jeszcze nigdy tyle nie lezelam. Tzn 24 h na dobe bez mozliwosci wstawania. Ale poki co dobrze mi to wychodzi :-)

mala29_, duza, Tosia 1981, martusia1986, niecierpliwa, Assume2, MisiaMisia, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza to powodzwnia dzisiaj. Bede mocno trzymac kciuki za twoje komureczki by ladnie sie dzielily. I ten jeden zostal z toba na 9 miesiecy :).

duza, kaarolaa lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola lez i odpoczywaj bo jak maluch sie urodzi to juz nie odpoczniesz, a o takim lezakowaniu bedziesz wtedy mazyc :) Ciesze sie ze u Was wszystko dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 06:58

kaarolaa, Beata.D lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza powodzenia na dzisiejszy dzień :)

Karolcia odpoczywaj ile się da kochana póki masz okazję :D :D

duza, kaarolaa, Beata.D lubią tę wiadomość

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza super wiesci :-)
    Na Twoim przykładzie widzę, że nie zawsze po punkcji dostaje się L4. Nie proponowali Ci, czy nie chciałaś brać?

duza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze leze grzecznie dalej
    Usg bedzie jutro i moze w koncu powiedza kiedy przeniosa mnie do olsztyna.

martusia1986, Katha81, MisiaMisia, Fedra lubią tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Duza super wiesci :-)
    Na Twoim przykładzie widzę, że nie zawsze po punkcji dostaje się L4. Nie proponowali Ci, czy nie chciałaś brać?

U mnie nie proponuja zwolnienia, w sumie nie ma z tym problemu, ale jak sie chce, to trzeba sie upomniec. A ze moja punkcja wypadala w sobote, to nie kombinowalam (poprzednim razem punkcje mialam w czwartek, a transfer w sobote, wiec czwartek i jak dobrze pamietam piatek bylam na L4).
    Sobote praktycznie przelezalam, w niedziele w miare normalnie funkcjonowalam, z tym ze wszystko na spokojnie, bez szalenstw. No a dzisiaj na pare godzin wyszlam do pracy (na szczescie w pracy dzis w miare bezstresowo, pewnie sama w domu bym sie bardziej denerwowala), niedlugo podjade do kliniki, a po transferze maz mnie odwiezie do domu i do konca tygodnia bede na urlopie.
    Mam tylko nadzieje, ze te moje zarodeczki sie spisaly i czekaja na mnie w wystarczajacej ilosci...

Asienka1184 lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ