IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Duza, trzymam kciuki &&
Agnieszka nie ma glupich pytan. Wydaje mi sie, ze do kwalifikacji zycza sobie znac wyniki posiewu w kierunku chlamydii i ureaplasmy i mykoplasmy, wiec raczej dobrze, ze powiedzialas, zeby zrobilj bakteriologiczne -
Karolcia podziwiam i trzymam kciuki za Was!
Duza - koniecznie dawaj znać jak było Jest dobrze i będzie dobrze!
Będę powtarzać to jak mantrę
Ja zaliczam mdłości moje Kochane. Jestem z Wami myślamikaarolaa, mala29_, Assume2, Fedra, duza, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisia ja to jeszcze nic. Moim autorytetem jest Madzia. Ona lezala 20 tygodni zeby urodzic Czarka. Poswiecila sie dla niego wiec i ja zrobie wszystko dla mojego skarbka
Ja mdlosci mialam tylko po niektorych owocach wiec z nich zrezygnowalam.MisiaMisia, mala29_, Fedra lubią tę wiadomość
-
Poniedziałek niesie dla nas same dobre wiesci lekarz uznal ze należy nam się rządowe IVF i zakwalifikowali nas 9 września podpiszemy dokumenty i podejmiemy decyzję jaką ścieżka idziemy. Cieszę się ogromnie, ze chociaż tak uśmiechnął sie dla nas los. Pozdrawiam was wszystkie dziewczęta i trzymam kciuki za każdą z osobna damy rade!
MisiaMisia, Sansivieria, agniesia2569, Tosia 1981, mala29_, Moniaa, Konwalia, Assume2, czarownica_tea, GabiK, sisi, martusia1986, kaarolaa, Mixa, Fedra, paszczakin, Beata.D lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa bardzo się cieszę, to świetna informacja
Kaarolaa, moja mama ze mną leżała prawie całą ciążę. Lekarze nie chcieli, żeby mnie urodziła. A tu proszę, żyję szczęśliwie:)
Mi się robi niedobrze tak od ok 11-12 do obiadu, potem już jest ciut lepiej.
Wszystkie damy radę ze wszystkim!Sysiaaaaa, kaarolaa, Mixa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Kaarola chyba wszyskie zrobily bysmy dla swoich skarbow wszystko zeby bylo dobrze. U Ciebie tez wszystko bedzie dobrze zobaczysz
Sysiaaaaa to super wiadomosci na poczatku tygodnia. Ciesze sie razem z toba i zycze zeby udalo sie Wam za pierwszym podejsciem
Misia Misia obys jak naj mniej zaliczala tych mdlosciMisiaMisia, kaarolaa, Fedra lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
No a ja się kłuję nadal... jutro pierwsze podglądanie, zobaczymy co tam się wyhodowało
Karolaa wiesz że trzymam za Was kciuki, i podziwiam Ciebie za to leżanko. Choć fakt Madzia w tej kwestii jest autorytetemmala29_, kaarolaa, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sansivieria wrote:Konwalia, jakie dziś wieści??
Sansivieria dziękuję za pamięć. Już piszę co u mnie, ale najpierw pogratuluję Sysi.
Sobota - 6 rocznica naszego ślubu niestety przyniosła niezbyt optymistyczne wieści, dlatego stwierdziłam, że w weekend muszę odpocząć od forum. Z 6 zarodków, dwa się podzieliły nieprawidłowo, miały jakieś wady genetyczne, więc poszły od razu do zniszczenia, 1 komórka w ogóle się nie zapłodniła, dwa zarodki były na bardzo wstępnej fazie, a jeden prawidłowo się rozwijał miał klasę 1 i mógłby być transferowany. Niestety zostałam przestymulowana i doktor podjęła decyzję, że w tym cyklu transferu nie będzie. W sobotę przeszłam od etapu płaczu po etap obwiniania lekarki, że mnie przestymulowała aż do czarnowidztwa.
Dzisiaj byłam jeszcze raz na wizycie i wieści okazały się bardziej optymistyczne. Ten który się nie zapłodnił okazało się, że jednak się zapłodnił - ładnie się podzielił i nadgonił resztę, natomiast dwa z wstępnej fazy zaczęły się także ładnie dzielić. Na stan dzisiejszy mamy cztery zarodki, dwa klasy 1 i dwa klasy 1/2. Wszystkie przeznaczone do mrożenia, które prawdopodobnie odbędzie się jutro, albo w środę. Teraz pozostaje mi trzymać kciuki, aby się zamroziły. Embriolog do mnie będzie dzwonić, natomiast w czwartek dowiem się szczegółów od lekarki. Jeżeli następny cykl będzie prawidłowy, owulacyjny, to wtedy będzie transfer - oczywiście jeżeli będą mrozaczki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 20:18
sisi, mala29_, kaarolaa, MisiaMisia, Fedra, paszczakin, Beata.D lubią tę wiadomość
-
O widzisz Konwalia, czekałam na dobre wieści od Ciebie!!! Dobrze, że dałaś sobie taki weekend dystansu, choć oczywiście nie zazdroszczę Ci tych sobotnich przeżyć... Jakie te nasze (ogólnie mówiąc) komórki są jednak nieprzewidywalne!!! Po gorszym początku piękny jak narazie finał i oby tak silne były wszystkie Twoje Mrożaczki przez długie długie miesiące i lata
Sysia, świetne wieści, jesteś bardzo waleczna i myślę, że w samej procedurze będziesz bardzo silna i dopniesz swego!
Duża, trzymam kciuki za finalne powodzenie
Moniaa - i Tobie z serca kibicuję!!!
A naszym forumowym Mamom jak najwięcej zdrówka!!!Konwalia, Moniaa, Fedra, duza lubią tę wiadomość
-
Dziękuję wam dziewczyny! Walczylam jak lwica o szansę dla nas:) ciesze sie bardzo, ze nam sie udalo nam sie osiągnąć to co zamierzone. Wiem ze jeszcze dużo wyzwań przed nami, ale tez mam nadzieje ze do czegoś nas to doprowadzi. Jestem zupełnie zielona o in vitro wiec teraz będę wam się bardziej przyglądać
Beata.D lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Hej dziewczyny, od jakiegoś czasu przypatruje się Waszym staraniom, dzięki Wam nie czuje się zielona w temacie in vitro. Jutro mamy z mężem wizytę kwalifikujące do programu ... Trzymajcie kciuki , by udało się ruszyć z procedura .
Assume2, czarownica_tea, GabiK, Moniaa, sisi, mala29_, Tosia 1981, kaarolaa, MisiaMisia, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość
17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
Trzymamy kciuki, Asieńka!
Dziewczyny ja się nie udzielam bo...nie mam z czym. Czekam sobie na criotransfer, a do niego mam caly dlugi cykl
Podczytuję sobie Was i Wasze zmagania. Rozterki, radosci i smuty.
Dopinguję każdej z osobna! :*MisiaMisia lubi tę wiadomość
icsi sierpień 2014 (-)
crio październik 2014 (-)
-
Mieszkamy w Kołobrzegu , tu jest Vitrolive ze Szczecina . Filie otworzyli w kwietniu. Wizyty , badania i monitoring na miejscu, jedynie punkcja i transfer będzie w Szczecinie.
MisiaMisia, Beata.D lubią tę wiadomość
17.09 Icsi
22.12.2015 transfer 4AA
-
Witam nowe dziewczynki ktore do nas zawialy
Konwalia to superandzko ze jednak wszystko dobrze sie ulozylo i maly leniuszek wkoncu postanowil sie obudzic i dogonic rodzenstwo
U mnie jutro pierwszy podglad. Dziewczynki prosze trzymajcie kciuki.niecierpliwa, kaarolaa, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
nick nieaktualnySysiaaa, Monia, Konwalia za kazda mocno trzymam kciuki i kazda wie z jakiego powodu bedzie dobrze i wszystko sie uda, zobaczycie.
A ja mialam wczoraj atak bolu brzuchu, juz sie wystraszylam ze to skurcze bo doslownie mialam je co kilka minut i trwaly tak z 15-20 sekund. Dostalam kroplowke z magnezem i kolo 23 wszystko ustalo. Ale strachu mialam przez to. Do tego mimo brania antybiotykow CRP podskoczylo mi z 2 na 12. Mam juz nerwa, a dzisiaj usg i dowiem sie moze w koncu kiedy przenosza mnie do olsztyna. -
nick nieaktualny
-
aaana wrote:Dziewczyny, nie wiem czy widzialyscie, gazeta.pl zrobila ranking klinik in vitro http://bi.gazeta.pl/im/8/16534/m16534148,RANKING-OBR.jpg Bialystok oczywiscie przoduje w rankingach
Moja klinika w pierwszej dziesiatce, ale widze, ze ma o 10% mniejsza skutecznosc transfer/ciaza niz Ci najlepsi.
Kochana ale zauważ ze w Naszej klinice nie ma danych o urodzeniach wtedy była by pewnie wyżej a jak porównuje procent skuteczności do Provity to nie jest jakaś wielka różnica pomimo ze w Provicie niby więcej ciaż jest więc chyba ta Nasza klinika nie taka zła17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi