X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Leze leze grzecznie dalej
    Usg bedzie jutro i moze w koncu powiedza kiedy przeniosa mnie do olsztyna.

Widzisz jaka grzeczna dziewczynka jesteś hehe :D :D

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza, trzymam kciuki &&
    Agnieszka nie ma glupich pytan. Wydaje mi sie, ze do kwalifikacji zycza sobie znac wyniki posiewu w kierunku chlamydii i ureaplasmy i mykoplasmy, wiec raczej dobrze, ze powiedzialas, zeby zrobilj bakteriologiczne ;)

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia podziwiam i trzymam kciuki za Was! <3
    Duza - koniecznie dawaj znać jak było <3 Jest dobrze i będzie dobrze!
    Będę powtarzać to jak mantrę :)

Ja zaliczam mdłości moje Kochane. Jestem z Wami myślami <3

kaarolaa, mala29_, Assume2, Fedra, duza, Beata.D lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia ja to jeszcze nic. Moim autorytetem jest Madzia. Ona lezala 20 tygodni zeby urodzic Czarka. Poswiecila sie dla niego wiec i ja zrobie wszystko dla mojego skarbka :-)

Ja mdlosci mialam tylko po niektorych owocach wiec z nich zrezygnowalam.

MisiaMisia, mala29_, Fedra lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniedziałek niesie dla nas same dobre wiesci :) lekarz uznal ze należy nam się rządowe IVF i zakwalifikowali nas :) 9 września podpiszemy dokumenty i podejmiemy decyzję jaką ścieżka idziemy. Cieszę się ogromnie, ze chociaż tak uśmiechnął sie dla nas los. Pozdrawiam was wszystkie dziewczęta i trzymam kciuki za każdą z osobna ;) damy rade!

MisiaMisia, Sansivieria, agniesia2569, Tosia 1981, mala29_, Moniaa, Konwalia, Assume2, czarownica_tea, GabiK, sisi, martusia1986, kaarolaa, Mixa, Fedra, paszczakin, Beata.D lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa bardzo się cieszę, to świetna informacja <3

Kaarolaa, moja mama ze mną leżała prawie całą ciążę. Lekarze nie chcieli, żeby mnie urodziła. A tu proszę, żyję szczęśliwie:)
    Mi się robi niedobrze tak od ok 11-12 do obiadu, potem już jest ciut lepiej. :)

Wszystkie damy radę ze wszystkim!

Sysiaaaaa, kaarolaa, Mixa, Fedra lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarola chyba wszyskie zrobily bysmy dla swoich skarbow wszystko zeby bylo dobrze. U Ciebie tez wszystko bedzie dobrze zobaczysz :)
    Sysiaaaaa to super wiadomosci na poczatku tygodnia. Ciesze sie razem z toba i zycze zeby udalo sie Wam za pierwszym podejsciem :)
    Misia Misia obys jak naj mniej zaliczala tych mdlosci :)

MisiaMisia, kaarolaa, Fedra lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja się kłuję nadal... jutro pierwsze podglądanie, zobaczymy co tam się wyhodowało :)
    Karolaa wiesz że trzymam za Was kciuki, i podziwiam Ciebie za to leżanko. Choć fakt Madzia w tej kwestii jest autorytetem :)

mala29_, kaarolaa, Fedra lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AA i zapomniałam Sysiaa gratulacje kwalifikacji!!!

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sansivieria wrote:
    Konwalia, jakie dziś wieści??

Sansivieria dziękuję za pamięć. Już piszę co u mnie, ale najpierw pogratuluję Sysi. :)

Sobota - 6 rocznica naszego ślubu niestety przyniosła niezbyt optymistyczne wieści, dlatego stwierdziłam, że w weekend muszę odpocząć od forum. Z 6 zarodków, dwa się podzieliły nieprawidłowo, miały jakieś wady genetyczne, więc poszły od razu do zniszczenia, 1 komórka w ogóle się nie zapłodniła, dwa zarodki były na bardzo wstępnej fazie, a jeden prawidłowo się rozwijał miał klasę 1 i mógłby być transferowany. Niestety zostałam przestymulowana i doktor podjęła decyzję, że w tym cyklu transferu nie będzie. W sobotę przeszłam od etapu płaczu po etap obwiniania lekarki, że mnie przestymulowała aż do czarnowidztwa.
    Dzisiaj byłam jeszcze raz na wizycie i wieści okazały się bardziej optymistyczne. Ten który się nie zapłodnił okazało się, że jednak się zapłodnił - ładnie się podzielił i nadgonił resztę, natomiast dwa z wstępnej fazy zaczęły się także ładnie dzielić. Na stan dzisiejszy mamy cztery zarodki, dwa klasy 1 i dwa klasy 1/2. Wszystkie przeznaczone do mrożenia, które prawdopodobnie odbędzie się jutro, albo w środę. Teraz pozostaje mi trzymać kciuki, aby się zamroziły. Embriolog do mnie będzie dzwonić, natomiast w czwartek dowiem się szczegółów od lekarki. Jeżeli następny cykl będzie prawidłowy, owulacyjny, to wtedy będzie transfer - oczywiście jeżeli będą mrozaczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2014, 20:18

sisi, mala29_, kaarolaa, MisiaMisia, Fedra, paszczakin, Beata.D lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Sansivieria Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Konwalia, czekałam na dobre wieści od Ciebie!!! Dobrze, że dałaś sobie taki weekend dystansu, choć oczywiście nie zazdroszczę Ci tych sobotnich przeżyć... Jakie te nasze (ogólnie mówiąc) komórki są jednak nieprzewidywalne!!! Po gorszym początku piękny jak narazie finał i oby tak silne były wszystkie Twoje Mrożaczki przez długie długie miesiące i lata ;)
    Sysia, świetne wieści, jesteś bardzo waleczna i myślę, że w samej procedurze będziesz bardzo silna i dopniesz swego!
    Duża, trzymam kciuki za finalne powodzenie ;)
    Moniaa - i Tobie z serca kibicuję!!!
    A naszym forumowym Mamom jak najwięcej zdrówka!!!

Konwalia, Moniaa, Fedra, duza lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczyny! Walczylam jak lwica o szansę dla nas:) ciesze sie bardzo, ze nam sie udalo nam sie osiągnąć to co zamierzone. Wiem ze jeszcze dużo wyzwań przed nami, ale tez mam nadzieje ze do czegoś nas to doprowadzi. Jestem zupełnie zielona o in vitro wiec teraz będę wam się bardziej przyglądać

Beata.D lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, od jakiegoś czasu przypatruje się Waszym staraniom, dzięki Wam nie czuje się zielona w temacie in vitro. Jutro mamy z mężem wizytę kwalifikujące do programu ... Trzymajcie kciuki , by udało się ruszyć z procedura .

Assume2, czarownica_tea, GabiK, Moniaa, sisi, mala29_, Tosia 1981, kaarolaa, MisiaMisia, Fedra, Beata.D lubią tę wiadomość

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 września 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asieńka pewnie że będziemy trzymały kciuki :) a w jakiej klinice będziecie się starali?

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy kciuki, Asieńka!
    Dziewczyny ja się nie udzielam bo...nie mam z czym. Czekam sobie na criotransfer, a do niego mam caly dlugi cykl :)
    Podczytuję sobie Was i Wasze zmagania. Rozterki, radosci i smuty.
    Dopinguję każdej z osobna! :*

MisiaMisia lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Asienka1184 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkamy w Kołobrzegu , tu jest Vitrolive ze Szczecina . Filie otworzyli w kwietniu. Wizyty , badania i monitoring na miejscu, jedynie punkcja i transfer będzie w Szczecinie.

MisiaMisia, Beata.D lubią tę wiadomość

17.09 Icsi
    22.12.2015 transfer 4AA
    relgi09kfb4t07kf.png
    f2w3flw17dj6endt.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczynki ktore do nas zawialy :)
    Konwalia to superandzko ze jednak wszystko dobrze sie ulozylo i maly leniuszek wkoncu postanowil sie obudzic i dogonic rodzenstwo :)
    U mnie jutro pierwszy podglad. Dziewczynki prosze trzymajcie kciuki.

niecierpliwa, kaarolaa, Tosia 1981, Fedra lubią tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaa, Monia, Konwalia za kazda mocno trzymam kciuki i kazda wie z jakiego powodu :-) bedzie dobrze i wszystko sie uda, zobaczycie.
    A ja mialam wczoraj atak bolu brzuchu, juz sie wystraszylam ze to skurcze bo doslownie mialam je co kilka minut i trwaly tak z 15-20 sekund. Dostalam kroplowke z magnezem i kolo 23 wszystko ustalo. Ale strachu mialam przez to. Do tego mimo brania antybiotykow CRP podskoczylo mi z 2 na 12. Mam juz nerwa, a dzisiaj usg i dowiem sie moze w koncu kiedy przenosza mnie do olsztyna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala za Ciebie tez oczywiscie trzymam kciuki :-) powodzenia

mala29_ lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Dziewczyny, nie wiem czy widzialyscie, gazeta.pl zrobila ranking klinik in vitro http://bi.gazeta.pl/im/8/16534/m16534148,RANKING-OBR.jpg Bialystok oczywiscie przoduje w rankingach :)
    Moja klinika w pierwszej dziesiatce, ale widze, ze ma o 10% mniejsza skutecznosc transfer/ciaza niz Ci najlepsi.

Kochana ale zauważ ze w Naszej klinice nie ma danych o urodzeniach wtedy była by pewnie wyżej a jak porównuje procent skuteczności do Provity to nie jest jakaś wielka różnica pomimo ze w Provicie niby więcej ciaż jest więc chyba ta Nasza klinika nie taka zła :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 414 415 416 417 418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ