IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Miałam receptę na 2 razy 250 ml i zapotrzebowanie tak samo. Dlatego dostałam 5 butelek po 100ml. Ponoć już nie produkują butelek po 250mlStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Miałam receptę na 2 razy 250 ml i zapotrzebowanie tak samo. Dlatego dostałam 5 butelek po 100ml. Ponoć już nie produkują butelek po 250ml
Wiem właśnie i dlatego dziwi mnie to że mamy zalecenie na 250ml choć nie można dostać takiej pojemności ;/ -
klaudiaxoxo wrote:Przecież w pierwszej kolejności podaje się sól fiz., a potem intralipid. Jestem zaskoczona, że na odwrót...
Dlaczego miałoby być na odwrót?
Dla mnie jest logicznym, że najpierw podaje się intralipid bo jest gęsty i później sól, aby "przepłukać" żyły.
Jaki byłby sen odwrotnego podania?SzewskaPasja, Anatolka lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Dlaczego miałoby być na odwrót?
Dla mnie jest logicznym, że najpierw podaje się intralipid bo jest gęsty i później sól, aby "przepłukać" żyły.
Jaki byłby sen odwrotnego podania?
shooa, Ty miałaś wczoraj- u Ciebie mieszali intralipid z solą czy miałas podawane najpierw jedno a później drugie??? -
U mnie w klinice w Gyncentrum tylko intralipid podaja bez soli.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Justine wrote:Ja też mam tak napisane od dr Paśnika na recepcie ale nie wyobrażam sobie łączyć intralipidu z solą. Może dlatego że już miałam wersję naprzemienną
Twoja pielęgniarka mówiła, że można to mieszać razem? Bo wydaje mi się, że sposób z mieszaniem jest bezbolesny, bo naprzemiennie to czuć jak leci intralipid. Nie boli, ale jest to odczuwalne takie zimnowięc jeśli można bez problemu mieszać to chyba też wymieszam
Kiedy masz transfer? W ogóle gdzie kupiłaś intralipid?Też muszę się już zabrać za zakupy.
Z innej bajki: niech dobra dusza mi przypomni (Anatolka, wzywam Cię myślami) gdzie najlepiej kupić ultrogestan? W której czeskiej aptece były "zapasy"?
W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
-
ja tez mialam podawane najpierw intralipid 100ml potem sol znowu intralipid 100ml i znow sol.
a w innej klinice mialam poprostu 100ml intralipidu bez niczego
ile dokladnie placicie za ten intralipid w aptekach ?
Monako a tobie jak podlaczali ten intralipid , to potem ktos tego pilnowal? bo wiem ze ty nie szlas w klinice na intralipid .
potem sama sobie ten welflon odlaczasz czy ktos musi przy tobie i tej krolowce byc tych kilka godzin ?
bo jak ja bralam intralipid to ok 4 godziny w klinice spedzilam ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 22:14
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:ja tez mialam podawane najpierw intralipid 100ml potem sol znowu intralipid 100ml i znow sol.
a w innej klinice mialam poprostu 100ml intralipidu bez niczego
ile dokladnie placicie za ten intralipid w aptekach ?
Monako a tobie jak podlaczali ten intralipid , to potem ktos tego pilnowal? bo wiem ze ty nie szlas w klinice na intralipid .
potem sama sobie ten welflon odlaczasz czy ktos musi przy tobie i tej krolowce byc tych kilka godzin ?
bo jak ja bralam intralipid to ok 4 godziny w klinice spedzilam ..
pysia ja byłam u siebie w przychodni ale mam nieco inny układ z przychodnią dlatego nieco inne zasady. Kroplówka leciała mi ok 3,5 godziny i leżałam sobie na kozetce gadając z pielęgniarkami. Następną kroplówkę koleżanka podłączy mi w domu i nikt nie bedzie nade mną czuwał i albo pojadę na wyjęcie wenflonu albo mąż mi wyjmie. Nie chcę przed samym transferem się rozchorować więc wolę uniknąć wtedy wizyty w przychodni.
Za jedną buteleczkę intralipidu wyszło trzydzieści kilka złotych.
Dziewczyny teraz się zmartwiłam bo może to ja coś źle nakombinowałam że pomieszałyśmy ten intralipid z solą??? Bo może tak się nie robi...??
Ale miałam wyraźnie napisane " intralipid podany w 1000 ml soli fizjologiczej" i to dla mnie logiczne że należało to połączyć i czytałam też tutaj kiedyś na forum, że którejś z Was tak właśnie mieszali ale nie pamiętam już która z Was dokładnie tak miała
Pytanie jak lepiej podać następną kroplówkę żeby było właściwie???
-
Mag85 wrote:MoNaKo ja mialam raz intralipid podany w klinice w Gdyni i tez mi wymieszali z sola. Takze nie stresuj sie, co klinika to inny zwyczaj. Jest ok.
Sama bym sobie tego mieszania nie wymyśliła. Musiałam już o tym czytać to po pierwsze a po drugie wymieszanie wydawało mi się bardziej logiczne...
Mag85 a co u Ciebie? Na jakim teraz jesteś etapie? Myślałaś o immunologii czy na razie odpoczywasz od starań? -
Justine, ja zawsze w dr Max w Kauflandzie w Tesinie u mojego ulubionego farmaceuty Petera
na Ostravskiej jest apteka. Wcześniej jak się jedzie (po skrecie w prawo na drugich światłach, które się mija jadąc do Kauflandu) też jest mała apteka i też tam raz kupowałam, ale ona tylko od pn do pt jest normalnie czynna, w sb krótko, bo chyba do południa a ten dr Max jest w markecie, więc i w sb i w nd do wieczora normalnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 07:30
Justine lubi tę wiadomość
-
ana1122 wrote:Dziewczyny czy jest sens badać progesteron m 13 dpt?
Bada się, czy progesteron jest odpowiednio wysoki. Jeśli zbyt niski to lekarz zwiększa dawke luteiny[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
ana1122 wrote:Dziewczyny czy jest sens badać progesteron m 13 dpt?
U mnie też nie każą badać. Jeśli bierzesz leki dopochwowo to i tak wynik w krwi wychodzi zanizony, bo lek wchłania się miejscowo. Ja testując działanie utrogestanu, bo wymarudzilam go u swojego lekarza chyba jako pierwsza, sprawdziłam i w cyklu z crio, z którego mam synka miałam prg na poziomie 13ng/ml czyli malutki a ani razu nawet nie zaplamiłam w ciąży. Ani plameczki nie miałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 07:34
-
nick nieaktualnyMoNaKo wrote:Justine, Klaudii chyba chodziło właśnie o zmieszanie i podanie razem czyli tak jak ja miałam dzisiaj...
shooa, Ty miałaś wczoraj- u Ciebie mieszali intralipid z solą czy miałas podawane najpierw jedno a później drugie???
u mnie z nacl odlewa się tyle soli ile mam przyjąć intralipidu i uzupełnia butelkę intralipidem - czyli jak miałam 200ml intralipidu w 500nacl to z nacl pielęgniarka odlała 200ml soli i wlała intralipid. z tego miałam kroplówkę. nie ma sensu najpierw podawać soli..albo jednocześnie jak u mnie albo na zmianę intralipid -sól-intralipid - sól.MoNaKo lubi tę wiadomość
-
MoNaKo wrote:
Dziewczyny teraz się zmartwiłam bo może to ja coś źle nakombinowałam że pomieszałyśmy ten intralipid z solą??? Bo może tak się nie robi...??
MoNaKo ja zawsze miałam podawany zmieszany - takie instrukcje miałam z kliniki. Podawali mi zarówno w szpitalu jak i prywatnie w domu.
-
Junioer wrote:MoNaKo ja zawsze miałam podawany zmieszany - takie instrukcje miałam z kliniki. Podawali mi zarówno w szpitalu jak i prywatnie w domu.
Też w takim razie sobie zmieszamBędzie przyjemniejsze podawanie
MoNaKo, Junioer lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
ana167 wrote:Ana zrobilam dzis bete i wynik skoczyl z 133 do 350
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 10:41
-
MoNaKo wrote:Dzięki Mag85
Sama bym sobie tego mieszania nie wymyśliła. Musiałam już o tym czytać to po pierwsze a po drugie wymieszanie wydawało mi się bardziej logiczne...
Mag85 a co u Ciebie? Na jakim teraz jesteś etapie? Myślałaś o immunologii czy na razie odpoczywasz od starań?
Mezowi sie poprawily wyniki (a przynajmniej tak jest na protokole z majowej punkcji), wiec przeszedl do staran naturalnychmamy tez diete, wiecej ruchu,suplementy i inne bajery. Musze troche odpoczac, pojde na zakupy bo maja szafa przez ten rok sie nie zmienila, ciagle biegalam do kliniki. Moze gdzies pojedziemy na narty, jesli bedzie snieg
.
Chcialam tez dzialac z adopcja, w zasadzie dzis mialam dzwonic do OA, ale maz nie jest jeszcze zdecydowany na 100%. Rozmawialam z dziewczynami i mowily, ze maz sie moze zrazic po pierwszej wizycie jesli ma watpliwosci. Musze go przygotowac. Obiecal,ze przeczyta jakas ksiazke na ten temat. Ja juz jestem obeznana z tematem. Rozmawiamy tez wiecej o tym i mam nadzieje,ze jeszcze w tym roku zawitamy do osrodka. To mi daje ogromna nadziejeWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 22:44
amygdala, Evaa lubią tę wiadomość
-
dziewczynki wpadam do Was na chwilkę, pochwalić się i pokazać, że warto walczyć !!! dziś mija tydzień od narodzin mojego synka. Oficjalnie Jaś vel nadal Kropek
Kochane cały czas Wam kibicuje
pszczółka p, ana167, Karo-Linka, shooa, Bella93, bizona, Mag85, Evaa, sisi, problemik, ana1122, Junioer, nika03, Konwalia, Asia_88, MoNaKo, Wife, Nefe, anakonda, SzewskaPasja, Tyszanka81, Sysiaaaaa, słodka, Ginka, ewela873, zizia_a lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png