X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam receptę na 2 razy 250 ml i zapotrzebowanie tak samo. Dlatego dostałam 5 butelek po 100ml. Ponoć już nie produkują butelek po 250ml

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Miałam receptę na 2 razy 250 ml i zapotrzebowanie tak samo. Dlatego dostałam 5 butelek po 100ml. Ponoć już nie produkują butelek po 250ml

Wiem właśnie i dlatego dziwi mnie to że mamy zalecenie na 250ml choć nie można dostać takiej pojemności ;/

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudiaxoxo wrote:
    Przecież w pierwszej kolejności podaje się sól fiz., a potem intralipid. Jestem zaskoczona, że na odwrót...

Dlaczego miałoby być na odwrót?

Dla mnie jest logicznym, że najpierw podaje się intralipid bo jest gęsty i później sól, aby "przepłukać" żyły.

Jaki byłby sen odwrotnego podania?

SzewskaPasja, Anatolka lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Dlaczego miałoby być na odwrót?

Dla mnie jest logicznym, że najpierw podaje się intralipid bo jest gęsty i później sól, aby "przepłukać" żyły.

Jaki byłby sen odwrotnego podania?
    Justine, Klaudii chyba chodziło właśnie o zmieszanie i podanie razem czyli tak jak ja miałam dzisiaj...

shooa, Ty miałaś wczoraj- u Ciebie mieszali intralipid z solą czy miałas podawane najpierw jedno a później drugie???

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w klinice w Gyncentrum tylko intralipid podaja bez soli.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • Agi83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Ja też mam tak napisane od dr Paśnika na recepcie ale nie wyobrażam sobie łączyć intralipidu z solą. Może dlatego że już miałam wersję naprzemienną ;)

Twoja pielęgniarka mówiła, że można to mieszać razem? Bo wydaje mi się, że sposób z mieszaniem jest bezbolesny, bo naprzemiennie to czuć jak leci intralipid. Nie boli, ale jest to odczuwalne takie zimno :) więc jeśli można bez problemu mieszać to chyba też wymieszam :D

Kiedy masz transfer? W ogóle gdzie kupiłaś intralipid? :) Też muszę się już zabrać za zakupy.

Z innej bajki: niech dobra dusza mi przypomni (Anatolka, wzywam Cię myślami ;) ) gdzie najlepiej kupić ultrogestan? W której czeskiej aptece były "zapasy"?
    W czeskim cieszynie utrogestan to jak luteina dla nas, ja zawsze biorę 5-6 opakowań i nigdy nie było problemu z dostępnością.

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mialam podawane najpierw intralipid 100ml potem sol znowu intralipid 100ml i znow sol.

a w innej klinice mialam poprostu 100ml intralipidu bez niczego

ile dokladnie placicie za ten intralipid w aptekach ?

Monako a tobie jak podlaczali ten intralipid , to potem ktos tego pilnowal? bo wiem ze ty nie szlas w klinice na intralipid .
    potem sama sobie ten welflon odlaczasz czy ktos musi przy tobie i tej krolowce byc tych kilka godzin ?
    bo jak ja bralam intralipid to ok 4 godziny w klinice spedzilam ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 22:14

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    ja tez mialam podawane najpierw intralipid 100ml potem sol znowu intralipid 100ml i znow sol.

a w innej klinice mialam poprostu 100ml intralipidu bez niczego

ile dokladnie placicie za ten intralipid w aptekach ?

Monako a tobie jak podlaczali ten intralipid , to potem ktos tego pilnowal? bo wiem ze ty nie szlas w klinice na intralipid .
    potem sama sobie ten welflon odlaczasz czy ktos musi przy tobie i tej krolowce byc tych kilka godzin ?
    bo jak ja bralam intralipid to ok 4 godziny w klinice spedzilam ..

pysia ja byłam u siebie w przychodni ale mam nieco inny układ z przychodnią dlatego nieco inne zasady. Kroplówka leciała mi ok 3,5 godziny i leżałam sobie na kozetce gadając z pielęgniarkami. Następną kroplówkę koleżanka podłączy mi w domu i nikt nie bedzie nade mną czuwał i albo pojadę na wyjęcie wenflonu albo mąż mi wyjmie. Nie chcę przed samym transferem się rozchorować więc wolę uniknąć wtedy wizyty w przychodni.

Za jedną buteleczkę intralipidu wyszło trzydzieści kilka złotych.

Dziewczyny teraz się zmartwiłam bo może to ja coś źle nakombinowałam że pomieszałyśmy ten intralipid z solą??? Bo może tak się nie robi...??

Ale miałam wyraźnie napisane " intralipid podany w 1000 ml soli fizjologiczej" i to dla mnie logiczne że należało to połączyć i czytałam też tutaj kiedyś na forum, że którejś z Was tak właśnie mieszali ale nie pamiętam już która z Was dokładnie tak miała :(
    Pytanie jak lepiej podać następną kroplówkę żeby było właściwie???

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo ja mialam raz intralipid podany w klinice w Gdyni i tez mi wymieszali z sola. Takze nie stresuj sie, co klinika to inny zwyczaj. Jest ok.

7pqmag4.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    MoNaKo ja mialam raz intralipid podany w klinice w Gdyni i tez mi wymieszali z sola. Takze nie stresuj sie, co klinika to inny zwyczaj. Jest ok.
    Dzięki Mag85 :) Sama bym sobie tego mieszania nie wymyśliła. Musiałam już o tym czytać to po pierwsze a po drugie wymieszanie wydawało mi się bardziej logiczne...
    Mag85 a co u Ciebie? Na jakim teraz jesteś etapie? Myślałaś o immunologii czy na razie odpoczywasz od starań?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 02:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, ja zawsze w dr Max w Kauflandzie w Tesinie u mojego ulubionego farmaceuty Petera ;-) na Ostravskiej jest apteka. Wcześniej jak się jedzie (po skrecie w prawo na drugich światłach, które się mija jadąc do Kauflandu) też jest mała apteka i też tam raz kupowałam, ale ona tylko od pn do pt jest normalnie czynna, w sb krótko, bo chyba do południa a ten dr Max jest w markecie, więc i w sb i w nd do wieczora normalnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 07:30

Justine lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • problemik Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dziewczyny czy jest sens badać progesteron m 13 dpt?

Bada się, czy progesteron jest odpowiednio wysoki. Jeśli zbyt niski to lekarz zwiększa dawke luteiny :)

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana1122 wrote:
    Dziewczyny czy jest sens badać progesteron m 13 dpt?

U mnie też nie każą badać. Jeśli bierzesz leki dopochwowo to i tak wynik w krwi wychodzi zanizony, bo lek wchłania się miejscowo. Ja testując działanie utrogestanu, bo wymarudzilam go u swojego lekarza chyba jako pierwsza, sprawdziłam i w cyklu z crio, z którego mam synka miałam prg na poziomie 13ng/ml czyli malutki a ani razu nawet nie zaplamiłam w ciąży. Ani plameczki nie miałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 07:34

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Justine, Klaudii chyba chodziło właśnie o zmieszanie i podanie razem czyli tak jak ja miałam dzisiaj...

shooa, Ty miałaś wczoraj- u Ciebie mieszali intralipid z solą czy miałas podawane najpierw jedno a później drugie???

u mnie z nacl odlewa się tyle soli ile mam przyjąć intralipidu i uzupełnia butelkę intralipidem - czyli jak miałam 200ml intralipidu w 500nacl to z nacl pielęgniarka odlała 200ml soli i wlała intralipid. z tego miałam kroplówkę. nie ma sensu najpierw podawać soli..albo jednocześnie jak u mnie albo na zmianę intralipid -sól-intralipid - sól.

MoNaKo lubi tę wiadomość

• Junioer Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:

Dziewczyny teraz się zmartwiłam bo może to ja coś źle nakombinowałam że pomieszałyśmy ten intralipid z solą??? Bo może tak się nie robi...??

MoNaKo ja zawsze miałam podawany zmieszany - takie instrukcje miałam z kliniki. Podawali mi zarówno w szpitalu jak i prywatnie w domu.

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję shooa, Junioer i problemik, jestem spokojniejsza że nie nakombinowałam tylko wszystko było dobrze podane :*

Junioer lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    MoNaKo ja zawsze miałam podawany zmieszany - takie instrukcje miałam z kliniki. Podawali mi zarówno w szpitalu jak i prywatnie w domu.

Też w takim razie sobie zmieszam ;) Będzie przyjemniejsze podawanie :)

MoNaKo, Junioer lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ana zrobilam dzis bete i wynik skoczyl z 133 do 350
    Pięknie rośnie gratki:-) a który to już dzień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 10:41

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Dzięki Mag85 :) Sama bym sobie tego mieszania nie wymyśliła. Musiałam już o tym czytać to po pierwsze a po drugie wymieszanie wydawało mi się bardziej logiczne...
    Mag85 a co u Ciebie? Na jakim teraz jesteś etapie? Myślałaś o immunologii czy na razie odpoczywasz od starań?
    Roznie z moja psychika, podlamalam sie troche. Niby mamy ten plan caly, ale teraz zblizaja sie swieta, wiadomo.... I moj odwieczny problem z dziecmi wokol sie nasila. Mialam isc do psychologa,ale poki co sie ogarnelam :)
    Mezowi sie poprawily wyniki (a przynajmniej tak jest na protokole z majowej punkcji), wiec przeszedl do staran naturalnych ;) mamy tez diete, wiecej ruchu,suplementy i inne bajery. Musze troche odpoczac, pojde na zakupy bo maja szafa przez ten rok sie nie zmienila, ciagle biegalam do kliniki. Moze gdzies pojedziemy na narty, jesli bedzie snieg :).
    Chcialam tez dzialac z adopcja, w zasadzie dzis mialam dzwonic do OA, ale maz nie jest jeszcze zdecydowany na 100%. Rozmawialam z dziewczynami i mowily, ze maz sie moze zrazic po pierwszej wizycie jesli ma watpliwosci. Musze go przygotowac. Obiecal,ze przeczyta jakas ksiazke na ten temat. Ja juz jestem obeznana z tematem. Rozmawiamy tez wiecej o tym i mam nadzieje,ze jeszcze w tym roku zawitamy do osrodka. To mi daje ogromna nadzieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 22:44

amygdala, Evaa lubią tę wiadomość

7pqmag4.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki wpadam do Was na chwilkę, pochwalić się i pokazać, że warto walczyć !!! dziś mija tydzień od narodzin mojego synka. Oficjalnie Jaś vel nadal Kropek :) Kochane cały czas Wam kibicuje :)

pszczółka p, ana167, Karo-Linka, shooa, Bella93, bizona, Mag85, Evaa, sisi, problemik, ana1122, Junioer, nika03, Konwalia, Asia_88, MoNaKo, Wife, Nefe, anakonda, SzewskaPasja, Tyszanka81, Sysiaaaaa, słodka, Ginka, ewela873, zizia_a lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
‹‹ 4198 4199 4200 4201 4202 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ