IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Miałam receptę na 2 razy 250 ml i zapotrzebowanie tak samo. Dlatego dostałam 5 butelek po 100ml. Ponoć już nie produkują butelek po 250mlStarania od 2013r.
2015r. - 2x IUI
hsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIO
kariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Miałam receptę na 2 razy 250 ml i zapotrzebowanie tak samo. Dlatego dostałam 5 butelek po 100ml. Ponoć już nie produkują butelek po 250ml
Wiem właśnie i dlatego dziwi mnie to że mamy zalecenie na 250ml choć nie można dostać takiej pojemności ;/ -
klaudiaxoxo wrote:Przecież w pierwszej kolejności podaje się sól fiz., a potem intralipid. Jestem zaskoczona, że na odwrót...
Dlaczego miałoby być na odwrót?
Dla mnie jest logicznym, że najpierw podaje się intralipid bo jest gęsty i później sól, aby "przepłukać" żyły.
Jaki byłby sen odwrotnego podania?
SzewskaPasja, Anatolka lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine, Klaudii chyba chodziło właśnie o zmieszanie i podanie razem czyli tak jak ja miałam dzisiaj...Justine wrote:Dlaczego miałoby być na odwrót?
Dla mnie jest logicznym, że najpierw podaje się intralipid bo jest gęsty i później sól, aby "przepłukać" żyły.
Jaki byłby sen odwrotnego podania?
shooa, Ty miałaś wczoraj- u Ciebie mieszali intralipid z solą czy miałas podawane najpierw jedno a później drugie??? -
U mnie w klinice w Gyncentrum tylko intralipid podaja bez soli.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer-
-
W czeskim cieszynie utrogestan to jak luteina dla nas, ja zawsze biorę 5-6 opakowań i nigdy nie było problemu z dostępnością.Justine wrote:Ja też mam tak napisane od dr Paśnika na recepcie ale nie wyobrażam sobie łączyć intralipidu z solą. Może dlatego że już miałam wersję naprzemienną

Twoja pielęgniarka mówiła, że można to mieszać razem? Bo wydaje mi się, że sposób z mieszaniem jest bezbolesny, bo naprzemiennie to czuć jak leci intralipid. Nie boli, ale jest to odczuwalne takie zimno
więc jeśli można bez problemu mieszać to chyba też wymieszam 
Kiedy masz transfer? W ogóle gdzie kupiłaś intralipid?
Też muszę się już zabrać za zakupy.
Z innej bajki: niech dobra dusza mi przypomni (Anatolka, wzywam Cię myślami
) gdzie najlepiej kupić ultrogestan? W której czeskiej aptece były "zapasy"?W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.

-
ja tez mialam podawane najpierw intralipid 100ml potem sol znowu intralipid 100ml i znow sol.
a w innej klinice mialam poprostu 100ml intralipidu bez niczego
ile dokladnie placicie za ten intralipid w aptekach ?
Monako a tobie jak podlaczali ten intralipid , to potem ktos tego pilnowal? bo wiem ze ty nie szlas w klinice na intralipid .
potem sama sobie ten welflon odlaczasz czy ktos musi przy tobie i tej krolowce byc tych kilka godzin ?
bo jak ja bralam intralipid to ok 4 godziny w klinice spedzilam ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 22:14

Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:ja tez mialam podawane najpierw intralipid 100ml potem sol znowu intralipid 100ml i znow sol.
a w innej klinice mialam poprostu 100ml intralipidu bez niczego
ile dokladnie placicie za ten intralipid w aptekach ?
Monako a tobie jak podlaczali ten intralipid , to potem ktos tego pilnowal? bo wiem ze ty nie szlas w klinice na intralipid .
potem sama sobie ten welflon odlaczasz czy ktos musi przy tobie i tej krolowce byc tych kilka godzin ?
bo jak ja bralam intralipid to ok 4 godziny w klinice spedzilam ..
pysia ja byłam u siebie w przychodni ale mam nieco inny układ z przychodnią dlatego nieco inne zasady. Kroplówka leciała mi ok 3,5 godziny i leżałam sobie na kozetce gadając z pielęgniarkami. Następną kroplówkę koleżanka podłączy mi w domu i nikt nie bedzie nade mną czuwał i albo pojadę na wyjęcie wenflonu albo mąż mi wyjmie. Nie chcę przed samym transferem się rozchorować więc wolę uniknąć wtedy wizyty w przychodni.
Za jedną buteleczkę intralipidu wyszło trzydzieści kilka złotych.
Dziewczyny teraz się zmartwiłam bo może to ja coś źle nakombinowałam że pomieszałyśmy ten intralipid z solą??? Bo może tak się nie robi...??
Ale miałam wyraźnie napisane " intralipid podany w 1000 ml soli fizjologiczej" i to dla mnie logiczne że należało to połączyć i czytałam też tutaj kiedyś na forum, że którejś z Was tak właśnie mieszali ale nie pamiętam już która z Was dokładnie tak miała
Pytanie jak lepiej podać następną kroplówkę żeby było właściwie???
-
Dzięki Mag85Mag85 wrote:MoNaKo ja mialam raz intralipid podany w klinice w Gdyni i tez mi wymieszali z sola. Takze nie stresuj sie, co klinika to inny zwyczaj. Jest ok.
Sama bym sobie tego mieszania nie wymyśliła. Musiałam już o tym czytać to po pierwsze a po drugie wymieszanie wydawało mi się bardziej logiczne...
Mag85 a co u Ciebie? Na jakim teraz jesteś etapie? Myślałaś o immunologii czy na razie odpoczywasz od starań? -
Justine, ja zawsze w dr Max w Kauflandzie w Tesinie u mojego ulubionego farmaceuty Petera
na Ostravskiej jest apteka. Wcześniej jak się jedzie (po skrecie w prawo na drugich światłach, które się mija jadąc do Kauflandu) też jest mała apteka i też tam raz kupowałam, ale ona tylko od pn do pt jest normalnie czynna, w sb krótko, bo chyba do południa a ten dr Max jest w markecie, więc i w sb i w nd do wieczora normalnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 07:30
Justine lubi tę wiadomość
-
ana1122 wrote:Dziewczyny czy jest sens badać progesteron m 13 dpt?
Bada się, czy progesteron jest odpowiednio wysoki. Jeśli zbyt niski to lekarz zwiększa dawke luteiny
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
ana1122 wrote:Dziewczyny czy jest sens badać progesteron m 13 dpt?
U mnie też nie każą badać. Jeśli bierzesz leki dopochwowo to i tak wynik w krwi wychodzi zanizony, bo lek wchłania się miejscowo. Ja testując działanie utrogestanu, bo wymarudzilam go u swojego lekarza chyba jako pierwsza, sprawdziłam i w cyklu z crio, z którego mam synka miałam prg na poziomie 13ng/ml czyli malutki a ani razu nawet nie zaplamiłam w ciąży. Ani plameczki nie miałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 07:34
-
nick nieaktualnyMoNaKo wrote:Justine, Klaudii chyba chodziło właśnie o zmieszanie i podanie razem czyli tak jak ja miałam dzisiaj...
shooa, Ty miałaś wczoraj- u Ciebie mieszali intralipid z solą czy miałas podawane najpierw jedno a później drugie???
u mnie z nacl odlewa się tyle soli ile mam przyjąć intralipidu i uzupełnia butelkę intralipidem - czyli jak miałam 200ml intralipidu w 500nacl to z nacl pielęgniarka odlała 200ml soli i wlała intralipid. z tego miałam kroplówkę. nie ma sensu najpierw podawać soli..albo jednocześnie jak u mnie albo na zmianę intralipid -sól-intralipid - sól.
MoNaKo lubi tę wiadomość
-
MoNaKo wrote:
Dziewczyny teraz się zmartwiłam bo może to ja coś źle nakombinowałam że pomieszałyśmy ten intralipid z solą??? Bo może tak się nie robi...??
MoNaKo ja zawsze miałam podawany zmieszany - takie instrukcje miałam z kliniki. Podawali mi zarówno w szpitalu jak i prywatnie w domu.
-
Junioer wrote:MoNaKo ja zawsze miałam podawany zmieszany - takie instrukcje miałam z kliniki. Podawali mi zarówno w szpitalu jak i prywatnie w domu.
Też w takim razie sobie zmieszam
Będzie przyjemniejsze podawanie
MoNaKo, Junioer lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Pięknie rośnie gratki:-) a który to już dzień?ana167 wrote:Ana zrobilam dzis bete i wynik skoczyl z 133 do 350
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 10:41
-
Roznie z moja psychika, podlamalam sie troche. Niby mamy ten plan caly, ale teraz zblizaja sie swieta, wiadomo.... I moj odwieczny problem z dziecmi wokol sie nasila. Mialam isc do psychologa,ale poki co sie ogarnelamMoNaKo wrote:Dzięki Mag85
Sama bym sobie tego mieszania nie wymyśliła. Musiałam już o tym czytać to po pierwsze a po drugie wymieszanie wydawało mi się bardziej logiczne...
Mag85 a co u Ciebie? Na jakim teraz jesteś etapie? Myślałaś o immunologii czy na razie odpoczywasz od starań?
Mezowi sie poprawily wyniki (a przynajmniej tak jest na protokole z majowej punkcji), wiec przeszedl do staran naturalnych
mamy tez diete, wiecej ruchu,suplementy i inne bajery. Musze troche odpoczac, pojde na zakupy bo maja szafa przez ten rok sie nie zmienila, ciagle biegalam do kliniki. Moze gdzies pojedziemy na narty, jesli bedzie snieg
.
Chcialam tez dzialac z adopcja, w zasadzie dzis mialam dzwonic do OA, ale maz nie jest jeszcze zdecydowany na 100%. Rozmawialam z dziewczynami i mowily, ze maz sie moze zrazic po pierwszej wizycie jesli ma watpliwosci. Musze go przygotowac. Obiecal,ze przeczyta jakas ksiazke na ten temat. Ja juz jestem obeznana z tematem. Rozmawiamy tez wiecej o tym i mam nadzieje,ze jeszcze w tym roku zawitamy do osrodka. To mi daje ogromna nadzieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 22:44
amygdala, Evaa lubią tę wiadomość

-
dziewczynki wpadam do Was na chwilkę, pochwalić się i pokazać, że warto walczyć !!! dziś mija tydzień od narodzin mojego synka. Oficjalnie Jaś vel nadal Kropek
Kochane cały czas Wam kibicuje
pszczółka p, ana167, Karo-Linka, shooa, Bella93, bizona, Mag85, Evaa, sisi, problemik, ana1122, Junioer, nika03, Konwalia, Asia_88, MoNaKo, Wife, Nefe, anakonda, SzewskaPasja, Tyszanka81, Sysiaaaaa, słodka, Ginka, ewela873, zizia_a lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png