X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które brały acard w cyklu ze stymulacją - od którego dnia cyklu go bierzecie? co z punkcją? nie ma przeciwwskazań?

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Dziewczyny, które brały acard w cyklu ze stymulacją - od którego dnia cyklu go bierzecie? co z punkcją? nie ma przeciwwskazań?
    Musisz omówić sprawę z dr. Do crio od 5dc, do punkcji robi sie przerwę przed.

shooa lubi tę wiadomość

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Ania:gdzie ta ciaza! Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po moim srednim wzroscie bety, dzis ide na powtorke. Cala noc mialam jakies koszmary na temat wynikow. Raz mi sie snilo ze wzrosla do ponad 1000, drugi sen ze spadla do 60. Juz sama nie wiedzialam co mi sie sni a co jest prawda, wiec noc straszna. Normalnie juz mi sie na rozum rzuca. Jak tu nie zwariowac?

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ana, 13 dpt ..
    To tak jak ja. Może U ciebie to bliźniaki co będą!

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś 4ds na krótkim protokole i czuję już dość mocno jajniki.. To w ogóle możliwe? Aż tak szybko?

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Powinnas odstawić na co najmniej 5 dni przed punkcja.

shooa lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czulam szybko jajniki.

shooa lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nika03 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:gdzie ta ciaza! wrote:
    Dziewczyny, po moim srednim wzroscie bety, dzis ide na powtorke. Cala noc mialam jakies koszmary na temat wynikow. Raz mi sie snilo ze wzrosla do ponad 1000, drugi sen ze spadla do 60. Juz sama nie wiedzialam co mi sie sni a co jest prawda, wiec noc straszna. Normalnie juz mi sie na rozum rzuca. Jak tu nie zwariowac?

O ktorej bedzie wynik?

I procedura
    08.03.2016 - transfer, bHCG :(
    02.05.2016 - transfer, czekamy.... :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2016, 10:45

shooa lubi tę wiadomość

• ana1122 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:gdzie ta ciaza! wrote:
    Czekamy na ładnie rosnącą betę:-)

ana167 lubi tę wiadomość

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katariiinkaa wrote:
    Ja jajniki poczulam tak na prawde ok godzine po pierwszej dawce puregonu i z dnia na dzien bylo coraz bardziej wiec 4ds to jak najbardziej mozliwe ..
    Dzięki Katarinka :) Czyli jestem w miarę normalna, nie mam omamów :) zdziwiło mnie to bo na długim za każdym razem dopiero parę dni przed punkcją je czułam.

• Justine Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Dzięki Katarinka :) Czyli jestem w miarę normalna, nie mam omamów :) zdziwiło mnie to bo na długim za każdym razem dopiero parę dni przed punkcją je czułam.

Ja też już czułam jajniki ;) Także wszystko jest ok ;)

shooa lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy stymulacji puregonem nie czulam nic, a przy gonalu czulam jajniki juz klika dni po pierwszym zastrzyku.

Dziewczyny czy orientujecie sie moze, do ktorego lekarza ( oprocz profesora Malinowskiego - do niego dlugo czeka sie na wizyte) moge sie udac, aby wykonal mi dobrze laparo na nfz? W okolicach Lodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 15:34

2nn3dqk38okw5rud.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PragnącaDziecka wrote:
    Ja przy stymulacji puregonem nie czulam nic, a przy gonalu czulam jajniki juz klika dni po pierwszym zastrzyku.

Dziewczyny czy orientujecie sie moze, do ktorego lekarza ( oprocz profesora Malinowskiego - do niego dlugo czeka sie na wizyte) moge sie udac, aby wykonal mi dobrze laparo na nfz? W okolicach Lodzi
    Prof Szyłło z CZMP

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

preg.png
  • PragnącaDziecka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Prof Szyłło z CZMP
    Namiar do niego jest tylko na ul.Nowa w Lodzi,probuje sie tam dodzwonic od 15. Dzieki

2nn3dqk38okw5rud.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Mamy przerwe na razie z samym ivf, dzialamy z badaniami. Bylismy u genetyka na NFZ mamy 2 grudnia badanie kariotypow i potem moze jeszcze pani dr zrobi mutracje u meza (mamy jedna wybrac...). Do immunologa tez idziemy na NFZ do Bedzina dr Papuga, ale dopiero 5 stycznia :(. Mam nadzieje,ze zrobi pare badan a pozniej sie chyba umowie do Pasnika i za reszte zaplacimy. Jesli bedzie ok to moze w lutym wystartujemy ze stymulacja.
    Pozatym roznie z moja psychika, podlamalam sie troche. Niby mamy ten plan caly, ale teraz zblizaja sie swieta, wiadomo.... I moj odwieczny problem z dziecmi wokol sie nasila. Mialam isc do psychologa,ale poki co sie ogarnelam :)
    Mezowi sie poprawily wyniki (a przynajmniej tak jest na protokole z majowej punkcji), wiec przeszedl do staran naturalnych ;) mamy tez diete, wiecej ruchu,suplementy i inne bajery. Musze troche odpoczac, pojde na zakupy bo maja szafa przez ten rok sie nie zmienila, ciagle biegalam do kliniki. Moze gdzies pojedziemy na narty, jesli bedzie snieg :).
    Chcialam tez dzialac z adopcja, w zasadzie dzis mialam dzwonic do OA, ale maz nie jest jeszcze zdecydowany na 100%. Rozmawialam z dziewczynami i mowily, ze maz sie moze zrazic po pierwszej wizycie jesli ma watpliwosci. Musze go przygotowac. Obiecal,ze przeczyta jakas ksiazke na ten temat. Ja juz jestem obeznana z tematem. Rozmawiamy tez wiecej o tym i mam nadzieje,ze jeszcze w tym roku zawitamy do osrodka. To mi daje ogromna nadzieje :)

Mag85 fajnie że z jednej strony działasz bo wizyta u genetyka już za Wami. Pytanie czemu mutacja tylko u męża a nie u Ciebie? Z ciekawości pytam, my mieliśmy na kariotypy badanie i ja do tego na trombofilie...
    Fajnie że sprawdzasz też immunologię i dobrze że z wynikami wybierzecie się do dc Paśnika, to naprawdę fajny lekarz i mnóstwo dziewczyn sobie go bardzo chwali, w tym ja :)
    Wykorzystajcie ten czas przerwy od in vitro na własne przyjemności bo fahttps://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/ivf,60,4208.html?sd=1#tycznie przy tych staraniach czasem tak się możemy zapędzić i w tym wszystkim zapomnieć o sobie. I podaczas takich zapomnień często zdarzają się naturalne cuda :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:

ja biore caly czas acard juz od paru miesiecy

shooa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo ta pani genetyk na NFZ chyba sie boi dac za duzo badan. Maz ma (mial, bo teraz juz nie wiem) zle wyniki nasienia i jesli kariotypy beda ok to ma nam dac jeszcze albo mutacje AZF lub CFTR mamy wybrac a druga zrobic sami. Na te trombofilie to jest to Mthfr? Moze to genetk dac tak?

7pqmag4.png
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    ja acard zaczęłam brać dopiero po punkcji. Doktor powiedział, że miał przypadki bardzo mocnych krwawień w trakcie i po punkcji u dziewczyn, które braly przed punkcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 18:17

shooa lubi tę wiadomość

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
‹‹ 4199 4200 4201 4202 4203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: