IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJustine wrote:O kurczaki. Ja miałam i histero (zawsze wycinek pobierany) i dwa razy rysę (też wycinek był wysyłany).
Strasznie kasują w tym GynC za tą rysę. Jak nie zależy Ci na sprawdzeniu endo to też bym szukała gdzie taniej, zwłaszcza jeśli chodzi o 410pln -
nick nieaktualny
-
Justine cos Ci wyszlo z tego badania wycinka? Kurcze moze tez bym zrobila, nie wiem czemu moja klinika tego nie praktykuje... Nigdy mi lekarz nawet o tym nie wspomnial.
Opu na kiedy masz te ryse w Gync? Moze zadzwon jutro do invimedu. Bez sensu tyle wydawac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 10:41
-
opu wrote:ile sie czeka na wynik biopsji ?
Ja miałam robioną 22.11 i jest szansa na ten wtorek czyli 2 tyg po biopsji, ale jak się pytałam to mówili mi, że ok 3 tyg się czeka.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Mag85 wrote:Znalazlam juz inf o tej rysie. W invimedzie w katowicach 80 zl...
To tez klinika wiec mysle, ze sie znaja, a oszczedcnosc ogromna.
A to sie trzeba umowic na wizyte pierw? czy po prostu mozna sie umowic tylko na zabieg?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Justine wrote:Ja miałam robioną 22.11 i jest szansa na ten wtorek czyli 2 tyg po biopsji, ale jak się pytałam to mówili mi, że ok 3 tyg się czeka.
Ty mialas stan zapalny dlatego badalas wycinek? a mialas jakie objawy?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyMag85 wrote:Justine cos Ci wyszlo z tego badania wycinka? Kurcze moze tez bym zrobila, nie wiem czemu moja klinika tego nie praktykuje... Nigdy mi lekarz nawet o tym nie wspomnial.
Opu na kiedy masz te ryse w Gync? Moze zadzwon jutro do invimedu. Bez sensu tyle wydawac.
Mag, mam w piatek. ale kurde nie dostalam zadnych wytycznych odnosnie lekow do kolejnej procedury, wiec musze sie zobaczyc ze swoim doktorem, bo nie wiem co mam dalej robic. Mma co prawde opakowanie estrofemu i encortonu, ale chcialabym pogadac jeszcze o wiagrze dopochwowo i kiedy mam sie poajwic na monitoring ... Nie wiem jak to zrobic teraz... kurde 420 zl wiecej jeszcze zeby wysylali wycinek do badania ... -
nick nieaktualny
-
Yoselyn82 wrote:A to sie trzeba umowic na wizyte pierw? czy po prostu mozna sie umowic tylko na zabieg?
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:Ty mialas stan zapalny dlatego badalas wycinek? a mialas jakie objawy?
Nie miałam żadnych objawów
Podczas mojej 5tej histeroskopii dr zobaczyła, że jest stan zapalny (wcześniej nigdy nie miałam). Dwa miesiące leczenia i teraz sprawdzałam czy się tego pozbyłam. Inaczej nie da się zbadać czy jest stan zapalny niż pobranie wycinak (albo przy okazji histero albo własnie biopsja).Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
nick nieaktualny
-
Justine wrote:Nie miałam żadnych objawów
Podczas mojej 5tej histeroskopii dr zobaczyła, że jest stan zapalny (wcześniej nigdy nie miałam). Dwa miesiące leczenia i teraz sprawdzałam czy się tego pozbyłam. Inaczej nie da się zbadać czy jest stan zapalny niż pobranie wycinak (albo przy okazji histero albo własnie biopsja).
ja mialam tydzien temu histeroskopie i lekarz mowil ze jest wszystko dobrze...Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:ja mialam tydzien temu histeroskopie i lekarz mowil ze jest wszystko dobrze...
Więc napewno jest wszystko dobrze. Na wypisanie masz info, że pobrano wycinek do oceny histopatologicznej?
Jak miałaś histero to nie musisz już robić rysy, bo masz już ją zrobioną.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:Więc napewno jest wszystko dobrze. Na wypisanie masz info, że pobrano wycinek do oceny histopatologicznej?
Jak miałaś histero to nie musisz już robić rysy, bo masz już ją zrobioną.
Nic mi lekarz nie mowil ze robil mi ryse, histero mialam w 9dc to chyba za wczesnie na ryse? ile ona tam sie utrzymuje? mialam przepisane 1x1 Azycyna 0.5 mg. Mam tylko na wypisie napisane jama macicy prawidolowego ksztaltu, endo prawidlowo zbudowane, ujcia jajowodow widoczne obustronnie i nic wiecej... rodzaj zabiegi histeroskopia diagnostycznaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 10:57
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Nic mi lekarz nie mowil ze robil mi ryse, histero mialam w 9dc to chyba za wczesnie na ryse? ile ona tam sie utrzymuje? mialam przepisane 1x1 Azycyna 0.5 mg. Mam tylko na wypisie napisane jama macicy prawidolowego ksztaltu, endo prawidlowo zbudowane, ujcia jajowodow widoczne obustronnie i nic wiecej... rodzaj zabiegi histeroskopia diagnostyczna
-
Mag85 wrote:Jesli mialas w gync to tam nie biora wycinka..... Tez mialam bez wycinka.
A moze pobieraja wyvinek jak cos jest na rzeczy, jak cos tam jest albo widza ze jest stan zapalny itp... a jak czysto to moze nie pobieraja nicMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyJa mialam histeroskopie w provicie, w zeszlym roku, tez bez wycinka, na wypisie napisane ze wszystko prawidlowo.
Myslicie zeby korzystajac z okazji rysy przycisnac klinike zeby ten wycinek wyslali do badan ??
Dzieki Mag, chyba jednak bede musiala zrobic ja w klinice, bo nie mam dalszych zalecen, ale juz nastepnym razem bede pytala o cene i bede szukac czy nie da sie gdzies taniej zrobic ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 11:03