X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • aniasiwa Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po punkcji mialam klujacy bol w jajnikach tylko w dniu punkcji a potem zapomnialam ze byla..dzis pobolewa mnie brzuch jak na @...i to mnie martwi najbardziej...:(

cesarka 2008
    pozamaciczna i wyciecie jajowodu...
    laparoskopia-niedroznosc...
    powiklanie pooperacyjne-zator płuca
    ivf transfer 29 listopadNOVUM...biochemiczna:(
  • klaudiaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniasiwa wrote:
    ja po punkcji mialam klujacy bol w jajnikach tylko w dniu punkcji a potem zapomnialam ze byla..dzis pobolewa mnie brzuch jak na @...i to mnie martwi najbardziej...:(

kiedy będziesz robiła test z krwi?

• aniasiwa Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wytrzymam to myslalam zeby zrobic w piatek(11 dpt)...choc czytalam ze niektore robia weryfikacje w 6 dniu i korci mnie niesamowicie...

cesarka 2008

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martw się. Mnie też korci

• aniasiwa Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ty kiedy transfer mialas?

cesarka 2008
  • bizona Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie! Zawsze mozna na Was liczyc :) wiem ze tylko forum, nie znamy sie itd ale fajnie ze czlowiek nie jest sam ze swoimi rozkminami;) znajomi nie kumaja dokladnie o co chodzi z in vitro..pecherzyki, stymulacja czarna magia ;)

Asia_88, Mag85, nika03 lubią tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Byłam dziś. Serduszko przyspieszyło do 160 u/min. Wszystko ok :-)

Gratuluje :)

lipa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • karolka89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Adopcji zarodka nie bierzesz pod uwagę? Pytam dlatego, że wtedy koszty zazwyczaj niższe.
    W mojej klinice jest wybór zarodka od dawców dopasowanych konkretnie dla danej pary, lub pozostawionego do adopcji przez inną parę. Koszt drugiej opcji o wiele niższy.
    Niestety tego nie biorę pod uwagę. Chce zeby chociaż było genetycznie męża... chociaż tyle :(

Active lubi tę wiadomość

20140621580114.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    To ten sam lekarz jak mniemam :)Ja tak naprawdę zapytałam w sumie "na odchodne" w jaki sposób odstawic encorton i właśnie powiedzial przez tydzień po pół tabletki. No i nie wiem czy się zastosować, bo tydzień to długo a to jest steryd, po którym idzie mi w tyłek, więc może szkoda się truć syfem ? zwłaszcza że w nast cyklu jedziemy z koksem dalej i znowu bede go jadła.
    Ten sam ☺

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(

Wysłany: 4 grudnia 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniasiwa wrote:
    a ty kiedy transfer mialas?

Ja transfer mialam w piatek, ale tez mnie korci zeby zrobic bete 6dpt

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Ten sam ☺

WYszlam z pieskiem i sie nie klade znowu, zrobilam sobie herbatke i rozkminiam czy ile wziac encortonu czy cwiartke czy polowke hahaha :) nie ma to jak myslec o dragach z samego rana :D

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

• problemik Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opu, ja tez po pol zmniejszam wszystko :) czyli jak mialas jedna to 3 dni pol i koniec :)

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:
    WYszlam z pieskiem i sie nie klade znowu, zrobilam sobie herbatke i rozkminiam czy ile wziac encortonu czy cwiartke czy polowke hahaha :) nie ma to jak myslec o dragach z samego rana :D
    Opu ja odstawilam encorton od razu, nawet nie bylam na wizycie. Niby nie powinno sie tak, ale nie chce mi sie dalej brac tego swinstwa jak nie ma ciazy.
    Zawsze mialas problem z endo? Z moim tez nie ma szalu, ostatnio mialam transfer blastek to endo mialo niecale 9, zastanawiam sie czy to nie zawazylo...
    Gdzie robisz ryse? W naszej klinice zdzieraja 500 zl, a gdzies w Katowicach mozna zrobic za 90 zl. Tylko wlasnie nie pamietam gdzie....

7pqmag4.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Opu ja odstawilam encorton od razu, nawet nie bylam na wizycie. Niby nie powinno sie tak, ale nie chce mi sie dalej brac tego swinstwa jak nie ma ciazy.
    Zawsze mialas problem z endo? Z moim tez nie ma szalu, ostatnio mialam transfer blastek to endo mialo niecale 9, zastanawiam sie czy to nie zawazylo...
    Gdzie robisz ryse? W naszej klinice zdzieraja 500 zl, a gdzies w Katowicach mozna zrobic za 90 zl. Tylko wlasnie nie pamietam gdzie....

W provi kosztuje albo 300 albo 400pln. Nie pamiętam już ile bo ostatnio płaciłam 700pln za wizytę i miałam tam kilka badań i m.in własnie biopsję.

Odnośnie szukania gdzieś indziej tańszej rysy to bym nie kombinowała. A jak zrobi w złym miejscu? A jak za dużo pobierze? Wiem, że mało prawdopodobne ale wierzę, że specjalista wie lepiej jak i gdzie tą rysę zrobić.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    W provi kosztuje albo 300 albo 400pln. Nie pamiętam już ile bo ostatnio płaciłam 700pln za wizytę i miałam tam kilka badań i m.in własnie biopsję.

Odnośnie szukania gdzieś indziej tańszej rysy to bym nie kombinowała. A jak zrobi w złym miejscu? A jak za dużo pobierze? Wiem, że mało prawdopodobne ale wierzę, że specjalista wie lepiej jak i gdzie tą rysę zrobić.
    Te ryse tez w jakiejs klinice dziewczyny robia nie wiem czy nie w Invikcie. Nie pamietam wlasnie. Przeciez ginekolog to robi, wiec wydaje mi sie, ze sie zna.

7pqmag4.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Te ryse tez w jakiejs klinice dziewczyny robia nie wiem czy nie w Invikcie. Nie pamietam wlasnie. Przeciez ginekolog to robi, wiec wydaje mi sie, ze sie zna.

No to napewno się zna ;)
    Może niska cena temu, że robią tylko rysę, a nie wysyłają później na biopsję.

• Justine Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opu wrote:

Odnośnie dragów: wykupowałam receptę w aptece, poprosiłam moją stałą panią aptekarkę o jakiś fajny magnez (jem masę suplementów i zawsze kupuję u tej samej pani w aptece wieć ona już wie, że jestem "uzależniona" od suplementów) i mówię, że jeszcze nospę poproszę. Wiecie, żeby nie latać już po transferze żeby była. Pani się pyta: słabszą czy mocniejszą? Ja chwila konsternacji i mówię, że słabszą. Pani odpowiada: tak własnie myślałam, że będzie Pani chciała brać mniejsze dawki i częściej :D

ps. ja encorton porzuciłam od razu, ale nikt mi wtedy nie powiedział (ani nie doczytałam), że trzeba schodzić powoli. Żyję dalej ;)

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    No to napewno się zna ;)
    Może niska cena temu, że robią tylko rysę, a nie wysyłają później na biopsję.
    No bo mi chodzi nie ohisteroskopie i biopsje tylko o sama ryse, zeby zarodek siue lepiej wgryzl. W moim gync tez nie wysylaja do badania mimo ceny 500 zl. W ogole to mialam histeroskopie i tez nie pobrali wycinka do badania :(

Tyszanka81 lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    No bo mi chodzi nie ohisteroskopie i biopsje tylko o sama ryse, zeby zarodek siue lepiej wgryzl. W moim gync tez nie wysylaja do badania mimo ceny 500 zl. W ogole to mialam histeroskopie i tez nie pobrali wycinka do badania :(

O kurczaki. Ja miałam i histero (zawsze wycinek pobierany) i dwa razy rysę (też wycinek był wysyłany).
    Strasznie kasują w tym GynC za tą rysę. Jak nie zależy Ci na sprawdzeniu endo to też bym szukała gdzie taniej, zwłaszcza jeśli chodzi o 410pln ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ta cena zbiła mnie z nóg troche ... Fakt. Lekarz nawet nie pytal czy mnie stac ... tylko kazal paniom mnie umowic.

Mag ja teraz mialam 7mm, to cienizna. Najgrubsze jakie udało mi sie uzyskać mialo 8,6mm wiec też jakos bez szału.

‹‹ 4225 4226 4227 4228 4229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ