IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
ja po punkcji mialam klujacy bol w jajnikach tylko w dniu punkcji a potem zapomnialam ze byla..dzis pobolewa mnie brzuch jak na @...i to mnie martwi najbardziej...cesarka 2008
pozamaciczna i wyciecie jajowodu...
laparoskopia-niedroznosc...
powiklanie pooperacyjne-zator płuca
ivf transfer 29 listopadNOVUM...biochemiczna:( -
jak wytrzymam to myslalam zeby zrobic w piatek(11 dpt)...choc czytalam ze niektore robia weryfikacje w 6 dniu i korci mnie niesamowicie...cesarka 2008
pozamaciczna i wyciecie jajowodu...
laparoskopia-niedroznosc...
powiklanie pooperacyjne-zator płuca
ivf transfer 29 listopadNOVUM...biochemiczna:( -
Dzieki dziewczyny za wsparcie! Zawsze mozna na Was liczyc
wiem ze tylko forum, nie znamy sie itd ale fajnie ze czlowiek nie jest sam ze swoimi rozkminami;) znajomi nie kumaja dokladnie o co chodzi z in vitro..pecherzyki, stymulacja czarna magia
Asia_88, Mag85, nika03 lubią tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
lipa wrote:Byłam dziś. Serduszko przyspieszyło do 160 u/min. Wszystko ok
Gratulujelipa lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Junioer wrote:Adopcji zarodka nie bierzesz pod uwagę? Pytam dlatego, że wtedy koszty zazwyczaj niższe.
W mojej klinice jest wybór zarodka od dawców dopasowanych konkretnie dla danej pary, lub pozostawionego do adopcji przez inną parę. Koszt drugiej opcji o wiele niższy.Active lubi tę wiadomość
-
opu wrote:To ten sam lekarz jak mniemam :)Ja tak naprawdę zapytałam w sumie "na odchodne" w jaki sposób odstawic encorton i właśnie powiedzial przez tydzień po pół tabletki. No i nie wiem czy się zastosować, bo tydzień to długo a to jest steryd, po którym idzie mi w tyłek, więc może szkoda się truć syfem ? zwłaszcza że w nast cyklu jedziemy z koksem dalej i znowu bede go jadła.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualny
-
Opu, ja tez po pol zmniejszam wszystko
czyli jak mialas jedna to 3 dni pol i koniec
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
opu wrote:WYszlam z pieskiem i sie nie klade znowu, zrobilam sobie herbatke i rozkminiam czy ile wziac encortonu czy cwiartke czy polowke hahaha
nie ma to jak myslec o dragach z samego rana
Zawsze mialas problem z endo? Z moim tez nie ma szalu, ostatnio mialam transfer blastek to endo mialo niecale 9, zastanawiam sie czy to nie zawazylo...
Gdzie robisz ryse? W naszej klinice zdzieraja 500 zl, a gdzies w Katowicach mozna zrobic za 90 zl. Tylko wlasnie nie pamietam gdzie.... -
Mag85 wrote:Opu ja odstawilam encorton od razu, nawet nie bylam na wizycie. Niby nie powinno sie tak, ale nie chce mi sie dalej brac tego swinstwa jak nie ma ciazy.
Zawsze mialas problem z endo? Z moim tez nie ma szalu, ostatnio mialam transfer blastek to endo mialo niecale 9, zastanawiam sie czy to nie zawazylo...
Gdzie robisz ryse? W naszej klinice zdzieraja 500 zl, a gdzies w Katowicach mozna zrobic za 90 zl. Tylko wlasnie nie pamietam gdzie....
W provi kosztuje albo 300 albo 400pln. Nie pamiętam już ile bo ostatnio płaciłam 700pln za wizytę i miałam tam kilka badań i m.in własnie biopsję.
Odnośnie szukania gdzieś indziej tańszej rysy to bym nie kombinowała. A jak zrobi w złym miejscu? A jak za dużo pobierze? Wiem, że mało prawdopodobne ale wierzę, że specjalista wie lepiej jak i gdzie tą rysę zrobić.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:W provi kosztuje albo 300 albo 400pln. Nie pamiętam już ile bo ostatnio płaciłam 700pln za wizytę i miałam tam kilka badań i m.in własnie biopsję.
Odnośnie szukania gdzieś indziej tańszej rysy to bym nie kombinowała. A jak zrobi w złym miejscu? A jak za dużo pobierze? Wiem, że mało prawdopodobne ale wierzę, że specjalista wie lepiej jak i gdzie tą rysę zrobić. -
Mag85 wrote:Te ryse tez w jakiejs klinice dziewczyny robia nie wiem czy nie w Invikcie. Nie pamietam wlasnie. Przeciez ginekolog to robi, wiec wydaje mi sie, ze sie zna.
No to napewno się zna
Może niska cena temu, że robią tylko rysę, a nie wysyłają później na biopsję.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
opu wrote:WYszlam z pieskiem i sie nie klade znowu, zrobilam sobie herbatke i rozkminiam czy ile wziac encortonu czy cwiartke czy polowke hahaha
nie ma to jak myslec o dragach z samego rana
Odnośnie dragów: wykupowałam receptę w aptece, poprosiłam moją stałą panią aptekarkę o jakiś fajny magnez (jem masę suplementów i zawsze kupuję u tej samej pani w aptece wieć ona już wie, że jestem "uzależniona" od suplementów) i mówię, że jeszcze nospę poproszę. Wiecie, żeby nie latać już po transferze żeby była. Pani się pyta: słabszą czy mocniejszą? Ja chwila konsternacji i mówię, że słabszą. Pani odpowiada: tak własnie myślałam, że będzie Pani chciała brać mniejsze dawki i częściej
ps. ja encorton porzuciłam od razu, ale nikt mi wtedy nie powiedział (ani nie doczytałam), że trzeba schodzić powoli. Żyję dalejProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:No to napewno się zna
Może niska cena temu, że robią tylko rysę, a nie wysyłają później na biopsję.Tyszanka81 lubi tę wiadomość
-
Mag85 wrote:No bo mi chodzi nie ohisteroskopie i biopsje tylko o sama ryse, zeby zarodek siue lepiej wgryzl. W moim gync tez nie wysylaja do badania mimo ceny 500 zl. W ogole to mialam histeroskopie i tez nie pobrali wycinka do badania
O kurczaki. Ja miałam i histero (zawsze wycinek pobierany) i dwa razy rysę (też wycinek był wysyłany).
Strasznie kasują w tym GynC za tą rysę. Jak nie zależy Ci na sprawdzeniu endo to też bym szukała gdzie taniej, zwłaszcza jeśli chodzi o 410plnProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
nick nieaktualny