IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Yoselyn82 wrote:A moze pobieraja wyvinek jak cos jest na rzeczy, jak cos tam jest albo widza ze jest stan zapalny itp... a jak czysto to moze nie pobieraja nic
-
opu wrote:Nie jestem pewna ile, ale wynika mi z tego ze jeden cykl. Tzn ryse robi sie miedzy 21-28dc zalezy od dlugosci cyklu i potem nastepny cykl transfer. Jesli w nast cyklu nie bedzie transferu chyba przepada.
to ja mialam histero w 9dc wiec za wczesnie na ryse...Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
opu wrote:Nie jestem pewna ile, ale wynika mi z tego ze jeden cykl. Tzn ryse robi sie miedzy 21-28dc zalezy od dlugosci cyklu i potem nastepny cykl transfer. Jesli w nast cyklu nie bedzie transferu chyba przepada.
Z reszta jak masz termin to tylko zadzwon ze z rysy rezygnujesz ale bedziesz na wizycie.
Dr sie nie obrazi napewno, nie musisz sie tlumaczyc z reszta. A ze mna juz nie raz wspolpracowal w kwestii oszczednosci, sam poiwiedzial ze to rozumie... W koncu i tak tam placimy grube pieniadze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 11:18
-
Mag85 wrote:Ale skad wiadomo czy jest stan zapalny jak nie wezma wycinka. Antonelka chyba tez miala wszystko ok a potrem z biopsji dopiuero wyszlo. Tez mnie to wkurza, ze nie biora wycinka. Gdybym wiedziala to bym gdzies indziej zrobila a nie wydawala tyle kasy na cos co nie jest do konca sprawdzone.
hmmm a moze lekarz widzi ze cos nie tak.. skoro u Justine bylo widoczne ze ma stan zapalny to moze jakos to widac..nie wiem...Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Mag85 wrote:No bo mi chodzi nie ohisteroskopie i biopsje tylko o sama ryse, zeby zarodek siue lepiej wgryzl. W moim gync tez nie wysylaja do badania mimo ceny 500 zl. W ogole to mialam histeroskopie i tez nie pobrali wycinka do badania5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Jesli jest tu Barbórka to Wszystkiego Najlepszego ☺5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Ja tez mialam histero w Gync i pobierali wycinek do badania hist-pat,po ok 3 tyg mialam wynik.Dopytaj moze w klinice...
Ale mialas naa wypisie napisane ze pobierali wycinek do badania?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Mag85 wrote:Bo mialas wycinany polip z tego co pamietam. Ja mialam tylko diagnostyczna.
Tez mialam diagnostyczna, ale gdyby cos bylo nie tak to na pewno by mi wycieli i dali do badania...Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Mag85 wrote:No nie wiem,tez mam taka nadzieje. Na pewno nie bylo nic widocznego, a sam stan zapalny to sie nie dowiemy.
Mysle ze oni to jakos widza.. na badaniu ginekologicznym dr G mowi mi ze jest ok, nie ma zaczerwienienia itp i badanie z wymazu to potwierdzilo to moze na histero tez widza... miejmy nadzieje ze bylo wszystko dobrze podczas badaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2016, 11:47
Mag85 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Mag85 wrote:Bo mialas wycinany polip z tego co pamietam. Ja mialam tylko diagnostyczna.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
8t2dz cud przestal trwac
12.06.transfer- -
Hej dziewczyny czytam o tych rysach i biopsjach i już sie pogubiłam bo chyba mylicie pojęcia.
Biopsja endometrium polega na pobraniu fragmentu błony śluzowej jamy macicy (endometrium) w celu obejrzenia go - po odpowiednim przygotowaniu - pod mikroskopem (badanie histopatologiczne). Biopsja endometrium pozwala na wykrycie chorób, które rozwijają się w obrębie śluzówki jamy macicy.
Scratching endometrium- Delikatne "zadrapanie" śluzówki powoduje jej intensywną regenerację, a przemiany w niej zachodzące po tym zabiegu (m.in. pobudzenie immunologiczne) mogą zwiększyć szansę na prawidłowe zagnieżdżenie zarodka. Scratching endometrium nie jest zabiegiem inwazyjnym, można go więc wykonywać ilekroć zaistnieje taka potrzeba – w każdym kolejnym cyklu śluzówka macicy jest odbudowywana na nowo; niekiedy w jednym cyklu przeprowadza się dwa scratchingi, by dodatkowo zwiększyć szanse na pomyślną implantację. Jeśli lekarz prowadzący uzna, że istnieją u Pani wskazania do wykonania scratchingu endometrium, może jego wykonanie zlecić w trakcie zaplanowanej histeroskopii. W przypadku, gdy histeroskopia zostałaby wykonana w cyklu poprzedzającym embriotransfer, można ją uznać za odpowiednik scratchingu. Nie zawsze w trakcie histeroskopii wykonuje się biopsję endometrium – jest to dodatkowy zabieg, wykonywany z powodu zaistnienia u pacjentki określonych wskazań.
tak więc dziewczyny scratching to tylko zadrapanie a biopsja to wysyłanie do badana jeśli są ku temu powody. Jeśli się mylę to mnie poprawcie
Ja miałam scratching robiony w 28 dc i teraz bedę podchzić do crio. Mój lekarz robi mi scratching w cenie wizyty i nie płacę za to dodatkowo. Ceny o których piszecie są kasmiczneYoselyn82 lubi tę wiadomość
-
MoNaKo wrote:Hej dziewczyny czytam o tych rysach i biopsjach i już sie pogubiłam bo chyba mylicie pojęcia.
Biopsja endometrium polega na pobraniu fragmentu błony śluzowej jamy macicy (endometrium) w celu obejrzenia go - po odpowiednim przygotowaniu - pod mikroskopem (badanie histopatologiczne). Biopsja endometrium pozwala na wykrycie chorób, które rozwijają się w obrębie śluzówki jamy macicy.
Scratching endometrium- Delikatne "zadrapanie" śluzówki powoduje jej intensywną regenerację, a przemiany w niej zachodzące po tym zabiegu (m.in. pobudzenie immunologiczne) mogą zwiększyć szansę na prawidłowe zagnieżdżenie zarodka. Scratching endometrium nie jest zabiegiem inwazyjnym, można go więc wykonywać ilekroć zaistnieje taka potrzeba – w każdym kolejnym cyklu śluzówka macicy jest odbudowywana na nowo; niekiedy w jednym cyklu przeprowadza się dwa scratchingi, by dodatkowo zwiększyć szanse na pomyślną implantację. Jeśli lekarz prowadzący uzna, że istnieją u Pani wskazania do wykonania scratchingu endometrium, może jego wykonanie zlecić w trakcie zaplanowanej histeroskopii. W przypadku, gdy histeroskopia zostałaby wykonana w cyklu poprzedzającym embriotransfer, można ją uznać za odpowiednik scratchingu. Nie zawsze w trakcie histeroskopii wykonuje się biopsję endometrium – jest to dodatkowy zabieg, wykonywany z powodu zaistnienia u pacjentki określonych wskazań.
tak więc dziewczyny scratching to tylko zadrapanie a biopsja to wysyłanie do badana jeśli są ku temu powody. Jeśli się mylę to mnie poprawcie
Ja miałam scratching robiony w 28 dc i teraz bedę podchzić do crio. Mój lekarz robi mi scratching w cenie wizyty i nie płacę za to dodatkowo. Ceny o których piszecie są kasmiczne
Generalnie dobrzeTylko, że w Provicie nie robią "Scratching endometrium" tylko "biopsję endometrium". Jest to jedno i to samo tylko w przypadku "biopsji" wysyłane jest "to zdrapane" do badania. W przypadku samej "rysy" nie.
Do poczytania: http://klinikanieplodnosci.pl/leczenie/techniki-zwiekszajace-szanse-uzyskanie-ciazy/biopsja-enometrium/
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Ja też miałam histero diagnostyczna w Gamecie i nie pobrali wycinka. Usłyszałam ze wszystko ok. Też się zastanawiam nad rysa. Już się w tym pogubilam: /Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Na stronie Gamety jest biopsja endometrium w nawiasie scratching. Czyli To to samo,?Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
natty85 wrote:Na stronie Gamety jest biopsja endometrium w nawiasie scratching. Czyli To to samo,?
Biopsja oznacza pobranie wycinka i sprawdzenie go histopatologicznie. Nie ważne czy biopsja tarczycy, endometrium, kości czy czegokolwiek innego.
Dopytaj czy wysyłają wycinek do badania czy nie. Wtedy się dowiesz. Osobiście uważam, że skoro już i tak "drapią" to niech to zbadają czy wszystko ok chyba, że robią to w cenie wizyty jak u Monako.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/