IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Shooa, kopa zarobisz. Ja mam Pawełka i żadnego plamienia w ciąży nie miałam a po transferze przy 6 utrogestanach i 3dupkach miałam prg niespełna 12ng/ml. Nie swiruj.
Co u Opu i Mag85?
Asiula86? Napisz priv.
Mam w domu pełzaka już i nie jestem w stanie czytać...bedzie mial pierwsze swieta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2017, 22:39
Evaa, Morwa lubią tę wiadomość
-
MoNaKo wrote:Justine a trzycyfrowa kiedy powinna/mogłaby wyjść?? Bo ja chcę widzieć albo trzycyfrową albo wcale
Mi w 12dpt blastek wyszla 1639,0 ...i test tak jak Tobie 6dpt pozytywny.Justine lubi tę wiadomość
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Mag85 wrote:Ja jestem z tych co w testy nie wierza, bo mi nie wyszly przy becie 74. Poszlabym na bete od razu.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
MoNaKo wrote:Justine a trzycyfrowa kiedy powinna/mogłaby wyjść?? Bo ja chcę widzieć albo trzycyfrową albo wcale
Nie ma reguły. Ja w 7dpt blastek miałam 121, więc teoretycznie przy dwudniowych może być trzycyfrowa w 10 dpt.
Sikańca robiłam tego samego dnia i była kreska ledwo widoczna.MoNaKo lubi tę wiadomość
-
shooa wrote:I pytanie do dziewczyn co brały zastrzyki z prg- miałyście lepsze wyniki?
/QUOTE]
Ja przed zastrzykami miałam ok. 11, po dwóch dniach zastrzyków (prolutex 1 x dziennie) ok 23, Potem już nie badałam.
Teraz nie mam pojęcia jaki poziom, ostatnie kilka dni brałam Crinone i czekałam na paczkę z nowymi zastrzykami. -
Justine wrote:Cudowna wiadomość
Czytam sobie o nim i znalazłam takie cuda
"Posiadamy lek Agolutin - progesteron dla psów i kotów. Pomaga samicom w problemach przy zajściu w ciążę oraz mających trudności z jej donoszeniem - podtrzymaniem. Stosowany po stwierdzeniu małej ilości progesteronu już od 3 tygodnia ciąży, aż do rozwiązania (co 3 dni). Stosować tylko po badaniach progesteronu pod opieką weterynarza. "
Jak byłam ostatnio u mojego znajomego weta to się śmiałam, że przed kolejną procedurą do niego przyjdę po leki - bo miał na miejscu fraxiparine i encortonJustine, MoNaKo lubią tę wiadomość
-
Mag85 wrote:Maly juz raczkuje, jak to zlecialo szybko
bedzie mial pierwsze swieta
My sie zbieramy do trzeciej procedury. W pon mam odbior kariotypow, immunologie tez planuje zrobic. Chcialabym w lutym wystartowac. Zobaczymy. Zastanawiam sie tez czy zostac u drM, juz sie przyzwyczailam, ale on sie boi mocniejszej stymulacji a chcialabym wiecej jajek. Teraz tam jest drGrettka i sie zastanawiam.....
Nie będę doradzać, bo G znam z Provi i jestem uprzedzona do Jego osoby.
Jeszcze nie raczkuje, na razie pełza jak komandosale w każdym razie przemieszcza się i trzeba mieć oczy w d***e
Mag85, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
MoNaKo wrote:Evaa o takiej to jeszcze nie zdążyłam pomarzyć :*
Zycze Ci takiej z calegoi innym testujacym,betujacym przed swietam....dziewczyny musi byc tym razem dobrze... :**
Wife, MoNaKo lubią tę wiadomość
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
4Koniczynka wrote:dziewczyny w poniedziałek 19.12.2016 mam transfer 5 dniowej blastki, jak myślicie kiedy najwcześniej mogłabym zrobić betę?? Jeszcze się transfer nie odbyl a ja już swiruję
Będziemy miały razem transfer
Moim zdaniem najwcześniej powinno się robić bete 7dpt czyli w naszym przypadku 26.12, ale wiadomo, że tego dnia nie zrobimy.
W związku z powyższym ja robię w wigilię czyli 5dpt
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Będziemy miały razem transfer
Moim zdaniem najwcześniej powinno się robić bete 7dpt czyli w naszym przypadku 26.12, ale wiadomo, że tego dnia nie zrobimy.
W związku z powyższym ja robię w wigilię czyli 5dpt
Justine a masz weryfikacje i dlatego robisz tak wcześniej czy tylko sama dla siebie? A powiedz który to dziń cyklu będziesz miała w dniu transferu? Mój to 15 dc będzie i endo miałam wczoraj czyli 10dc 10,3 cos takiego, czy to odpowiedni wynik?? -
Ja jestem po transferze który odbył się wczoraj, po 48 godz populacji, mam cały karton leków i co chwile coś biorę
antybiotyk,luteine, lutinus, encorton, estrofem, zastrzyk prolutex, zastrzyk clexane sporo tego, zastanawiam się co mogę robić a co nie ? Czy całkowicie tylko cały czas leżeć? Czy mogę spokojnie obiad chociaż zgotowac?
juz miałam kiedyś wcześniej procedurę i transfery ale teraz jakoś świruje coraz bardziej, jakie miałyście zalecenia po transferze ?
-
4Koniczynka wrote:Justine a masz weryfikacje i dlatego robisz tak wcześniej czy tylko sama dla siebie? A powiedz który to dziń cyklu będziesz miała w dniu transferu? Mój to 15 dc będzie i endo miałam wczoraj czyli 10dc 10,3 cos takiego, czy to odpowiedni wynik??
Ja robię szybciej bo jestem niecierpliwa i muszę wiedzieć po prostu. Gdyby w poniedziałek były czynne laby to poszłabym w poniedziałek, ale do wtorku nie wytrzymam.
Ja będę miała transfer w 20dc. Moje endo w 14dc miało 8.3mm.
Twoje endo jest ładne, nie masz czym się przejmowaćProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:Ja robię szybciej bo jestem niecierpliwa i muszę wiedzieć po prostu. Gdyby w poniedziałek były czynne laby to poszłabym w poniedziałek, ale do wtorku nie wytrzymam.
Ja będę miała transfer w 20dc. Moje endo w 14dc miało 8.3mm.
Twoje endo jest ładne, nie masz czym się przejmować
OJJ ja tez jestem bardzo niecierpilwa, najchętniej tez bym zrobila w ten dzień co ty ale czy to nie za wczesnie? Myslisz ze cos pokaze już beta??Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2016, 14:00
-
4Koniczynka wrote:OJJ ja tez jestem bardzo niecierpilwa, najchętniej tez bym zrobila w ten dzień co ty ale czy to nie za wczesnie? Myslisz ze cos pokaze już beta??
Jaką będziesz miała podawaną blastkę? Jakie oznaczenia?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Inkaa85 wrote:Ja jestem po transferze który odbył się wczoraj, po 48 godz populacji, mam cały karton leków i co chwile coś biorę
antybiotyk,luteine, lutinus, encorton, estrofem, zastrzyk prolutex, zastrzyk clexane sporo tego, zastanawiam się co mogę robić a co nie ? Czy całkowicie tylko cały czas leżeć? Czy mogę spokojnie obiad chociaż zgotowac?
juz miałam kiedyś wcześniej procedurę i transfery ale teraz jakoś świruje coraz bardziej, jakie miałyście zalecenia po transferze ?
Wg mnie możesz robić wszystko na co masz ochotę w granicach rozsądkuLeżeć cały czas też nie ma co bo znów jest złe krążenie krwi
Gotować i inne drobne prace domowe jak najbardziej.Evaa lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/