WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4Koniczynka wrote:
    Justine a masz weryfikacje i dlatego robisz tak wcześniej czy tylko sama dla siebie? A powiedz który to dziń cyklu będziesz miała w dniu transferu? Mój to 15 dc będzie i endo miałam wczoraj czyli 10dc 10,3 cos takiego, czy to odpowiedni wynik??
    Endo ładnie przyrasta i będzie gotowe na transfer idealnie

• Wife Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4Koniczynka wrote:
    OJJ ja tez jestem bardzo niecierpilwa, najchętniej tez bym zrobila w ten dzień co ty ale czy to nie za wczesnie? Myslisz ze cos pokaze już beta??
    Koniczynka ja robiłam w 5dpt 2 blastek i coś wyszło jutro badam czy przyrasta ale mam strasznego stresa :-/

09.2016 IVF
    09.12.2016 crio 2 blastek
    5dpt-8,67,7dpt-38,68, 10dpt -222,37 12dpt-606,27
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Jak byłam ostatnio u mojego znajomego weta to się śmiałam, że przed kolejną procedurą do niego przyjdę po leki - bo miał na miejscu fraxiparine i encorton ;)

A ktory lepszy ten progesteron? jak sie go bierze ten Agolutin? ile on ma mg?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • klaudiaxoxo Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Ja robię szybciej bo jestem niecierpliwa i muszę wiedzieć po prostu. Gdyby w poniedziałek były czynne laby to poszłabym w poniedziałek, ale do wtorku nie wytrzymam.

Ja będę miała transfer w 20dc. Moje endo w 14dc miało 8.3mm.
    Twoje endo jest ładne, nie masz czym się przejmować ;)

Zrobisz jak uważasz... ja robiłam bete 5dpt i miałam 2,6. Była zrobiona za szybko i do tego niepotrzebny stres sobie zafundowałam. Następnego dnia beta była zdecydowanie wyższa...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz kazał mi zwiększyć dupka do 4x1, nie starczy mi tego co wykupiłam i reszta z recepty przepadła. czy któraś z wrocławskich koleżanek ma może opakowanie do odsprzedania i odbioru osobistego?

• anakonda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Lekarz kazał mi zwiększyć dupka do 4x1, nie starczy mi tego co wykupiłam i reszta z recepty przepadła. czy któraś z wrocławskich koleżanek ma może opakowanie do odsprzedania i odbioru osobistego?
    Ja mam pol opakownia moge wyslac proirytetem jesli to cie ratuje ☺

MoNaKo lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:

shooa ja bym mogła Ci wysłać ale chyba nie dojdzie tak szybko :(
    Pamiętaj też, że rodzinny może Ci wypisać receptę na dupka

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie obawiam się, że pocztą to dojdzie po świętach ;)
    ostatecznie jak nie zdobędę w żaden sposób to zwiększę dodatkowo luteinę zamiast dupka.

• Junioer Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    A ktory lepszy ten progesteron? jak sie go bierze ten Agolutin? ile on ma mg?

Prolutex wygodniejszy, bo do podania podskórnego, więc można samemu. Ale ja miałam straszną reakcję alergiczną. Najpierw czerwone opuchnięte plamy w miejscu po zastrzykach, a potem wysypkę na udach i dekolcie.
    Agolutin to 30mg w 2 ml, ja biorę dwie ampułki (tj. 60mg) co drugi dzień.

Bałam się Agolutinu, bo to progesteron w oleju, więc obawiałam się, że będzie bardzo boleć. A nie boli wcale.

Cenowo Agolutin wychodzi lepiej - za opakowanie 5 ampułek (czyli teoretycznie 5 dni) 11 zł. Mam zlecenie od lekarza, dzisiaj byłam w ośrodku, więc nie płaciłam za podanie domięśniowe (normalnie kosztuje 8 zł), umówiłam się z pielęgniarką, że w weekendy i święta przyjdzie do mnie do domu - wtedy będę płacić oczywiście.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Junioer Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:

Szkoda, że tak daleko jesteś, mogłabym Cię poratować dupkiem i utrogestanem.

shooa lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Prolutex wygodniejszy, bo do podania podskórnego, więc można samemu. Ale ja miałam straszną reakcję alergiczną. Najpierw czerwone opuchnięte plamy w miejscu po zastrzykach, a potem wysypkę na udach i dekolcie.
    Agolutin to 30mg w 2 ml, ja biorę dwie ampułki (tj. 60mg) co drugi dzień.

Bałam się Agolutinu, bo to progesteron w oleju, więc obawiałam się, że będzie bardzo boleć. A nie boli wcale.

Cenowo Agolutin wychodzi lepiej - za opakowanie 5 ampułek (czyli teoretycznie 5 dni) 11 zł. Mam zlecenie od lekarza, dzisiaj byłam w ośrodku, więc nie płaciłam za podanie domięśniowe (normalnie kosztuje 8 zł), umówiłam się z pielęgniarką, że w weekendy i święta przyjdzie do mnie do domu - wtedy będę płacić oczywiście.

no ja po prolutex bralam domiesniowo i nie bolalo mnie, czasem chwile mialam czerwone na posladkach ale za chwile przeszlo :) i nie bolalo mnie :) no to ladna cena tego leku, jest to kolosalna roznica :P a powiedz skad sie bierze ze ten lek kosztuje a ten tyle, tak samo z lutinusem a utrogestanem, musi byc jakas roznica bo skad taka roznica w cenie.. myslalam ze moze prolutex i lutinus ze moze lepiej sie wchlania, moze ma inne skladniki niz utrogestan czy zastrzyk inaczej sie wchlania, gorzej, szybciej, dluzej...

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej znowu miałam długa przerwę. U mnie transfer około lutego:-)
    Chyba ze znowu coś sie wydarzy- mam nadzieje ze nie bo słuchajcie- moja przyjaciółka urodziła, wczoraj miałam na sobie 3kg miłości i od razu zachciało sie znowu takiego maluszka. Oczywiście moja Hanulka jest dla mnie nadal maluszkiem i Prwnie bedzie tak w wieku 5 i 15lat- -ale przy córce przyjaciółki to Hania juz wielka!:-)
    Widzę duzo transferów i duzo betujacych! Trzymam kciuki za wasze piękne prezenty świąteczne!

Monako kiedy beta!?

dfe01f0225.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Jak mialas wiecej przepisane to idz do apteki popros o odpis. Powiedz ze taka sytuacja, jestes w ciazy musisz wiecej brac itp. Powinny dac.

7pqmag4.png
  • Anko:-) Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shoa mogę podjechać sk kolegi lekarza jak potrzebujesz dupka. Wrocław ofkors:-)

dfe01f0225.png
  • Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No potwierdzam ten prolutex bardzo drogi i jeśli beta wyjdzie dodatnia to mam brać je nadal i jeszcze nie cena jest taka ciężka do zniesienia jak to że mam do kliniki 400 km i problem bo w swojej miejscowości nie wiem czy dostanę takie zastrzyki, jest tu kilkanaście aptek ale nie jest to miasto w którym jest jakiś ośrodek in vitro

• Aga78 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, beta z dzisiaj 194, więc w szoku jestem (9dpt) normalnie bym skakała do góry ale brzuch napierdziela i krzyż i plamienie dalej jest, więc czekam do soboty na powtórkę.

Milkowiec, SzewskaPasja, Bella93, MoNaKo, Wife, lipa, wombi, kaasik, Cala, MedA, Justine, Tyszanka81, bizona, Morwa, Mag85, shooa, sisi, Nefe, Anko:-), Junioer, Evaa, Konwalia, Asia_88, Natu93, nika03, ewela873, Beata.D lubią tę wiadomość

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Dziewczyny, beta z dzisiaj 194, więc w szoku jestem (9dpt) normalnie bym skakała do góry ale brzuch napierdziela i krzyż i plamienie dalej jest, więc czekam do soboty na powtórkę.
    Aga, super, po cichutku gratuluje.

wombi lubi tę wiadomość

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    Aga, super, po cichutku gratuluje.
    Szewska jak się czujesz? jak maluszek? P.C Ci prowadzi ciążę? Mi narazie nie ma co gratulować bo może w trakcie okresu właśnie jestem, ale kciuki proszę trzymać:)

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • 4Koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Jaką będziesz miała podawaną blastkę? Jakie oznaczenia?

Blastka 3.2.2 nie wiem jak to się przeklada na stare oznaczenia

• 4Koniczynka Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Gratulacje, super wynik :-)

‹‹ 4272 4273 4274 4275 4276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ