IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie niestety chyba nic nie wyszło.. dziś 10ty dpt zrobiłam sikańca i niestety jedna krecha.. (((( w poniedzialek robie bete ale nie nastawiam sie bo juz chyba dzis powinno cos pokazac przynajmniej bladziutka druga kreske a tu nic (( mam dość..
I jeszcze dziś doszło kłucie w jajniku..Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 08:43
-
aaana serdecznie gratuluje Twojego własnego Cudu, ja sama tez mam okazje doświadczyć takiego cudu- od pewnego czasu podczytywalam to forum bo jedyną szansa było dla nas invitro (bardzo słabe nasienie męża), w lutym pierwsza wizyta w klinice, w czerwcu miała nastąpić kwalifikacja i w tym samym miesiącu dwie kreski, dokładnie wiec wiem co przeżywa się w takich chwilach choć u Ciebie było jeszcze trudniej bo przeszłas dwie próby, mam nadzieje, ze do naszych Cudów dołączenie kolejne dziewczyny z tego forum i w 2015r porodowki będą zapełnione, zdrowia dla wszystkich maluszkow w brzuchach:)
Moniaa, Tosia 1981, Beata.D, Assume2, aaana, libellula83, Fedra lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
@Ginger, moim zdaniem nie ma co sugerować się tym testem. Miałaś podany trzydniowy zarodek i 10 dpt to za wcześnie na sikańca. Mnie polecono zrobić test w 14 dpt pięciodniowej blastocysty, a sikańca po pozytywnej becie (na pamiątkę). Jesteśmy w tej samej klinice
Oszczędź sobie niepotrzebnego stresu....icsi sierpień 2014 (-)
crio październik 2014 (-)
-
nick nieaktualnymartusia1986 wrote:Nusia co u Ciebie słychać kochana ?
Martusia u mnie nic ciekawego...jestem po tym nieudanym kolejnym podejściu, ktore miałam w ramach badań klinicznych Espart i teraz muszę jakoś wrocić do normalności. Odpuszam narazie wszystkie starania, in vitro itd bo nie dość że nie mamy już funduszy to sił też już brakuje...Może w przyszłym roku pomyślimy co dalej, póki co szukam nowej pracy i skupić się muszę na mężu
-
Anaa, jakie piekne wiesci. Wyobrazam sobie Twoj szok widzac wynik testu. Wow.
Takie wiesci przydadza sie kazdej z nas, a szczgolnie tym, ktore traca nadzieje. Jak widac Twoje dziecko samo wybralo dla siebie najlepszy czas - juz lubi robic niespodzianki hihihi
Ginger, no i na co byl Ci ten sikaniec, w poniedzialek zobaczysz piekna bete i dopiero bedziesz miala za swoje :p. Nie pozwol jakiej plastikowej plytce podkopac twojej wiary w powodzenie.
Tak powaznie, to te cale starania pozwolily mi zdac sobie sprawe z jednej rzeczy. Nie ma sie co denerwowac czyms na co nie mam wplywu Od jakiegos czasu, kiedy nachodza mnie nerwy czy niepokoj zwiazany z czyms na co nie mam wplywu, od razu sprowadzam sie do pionu. Dzieki temu kolejne 3 tygodnie oczekiwania, zeby dowiedziec sie co dalej, czy moge ruszyc, czy jeszcze nie - nie sa powodem do frustracji.Co mi da miotanie sie, nerwy, stres itd. -nic, swiadomosc tego sprawia, ze sie tym nie gryze Niekiedy trudno nam sie zdystansowac, ale trzeba wyciagnac sie z mayni i spojrzec na wszystko z perspekyywy. Pamietajmy - jedyne na co mam wplyw to na siebie. Mam wybor, wsciekac sie, albo zaakceptowac stan rzeczy i isc dalej, albo znalezc inna droge (choc niekiedy mamy tylko dwie drogi ) No i staram sie nie skupiac na niepowodzeniu.
No i nieustannie trzymam za nas wszystkie kciuki i po prostu wiem, ze kazda z nas zostanie mama.Beata.D, czarownica_tea, libellula83, Tosia 1981, mala29_, Konwalia, aaana, Assume2, Fedra lubią tę wiadomość
-
Jeden mam 600 i cztery po 150. Przy tym dużym owszem jest wszystko ale nie przy małym. W aptece mi powiedziała babka ze to zawiesina u musi być większa igla. Na razie wykorzystam ten 600 a reszta bede sie martwić jeszczeDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
ana no ładna niespodzianka ;)już wiemy czemu ivf się nie udało, bobas chciał sam po swojemu, he he...
Sysia czarownica mam nadzieję, że nie długo do Was dołączę
trzymajcie kciuki dziewczyny w poniedziałek mam wizytę kwalifikacyjną, boję się...ale staram się korzystać z Waszych rad czyli tłumaczę sobie, że nie mam na to wpływu, więc stres nie pomoże...aaana, Moniaa, Beata.D, czarownica_tea, Fedra lubią tę wiadomość
-
Aaana moje wielkie gratulacje !!!! Takie wiadomości sa miodem dla naszych uszu Życzę Ci teraz spokojnej i nudnej ciąży, ciesz się każdym dniem
aaana lubi tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Muszę wam powiedzieć, że jestem przerażona, a jednocześnie szczęśliwa
Menopur ma dość specyficzny zapach prawda? Ble...
W następny piątek mam podglądanie. Lekarz planuje punkcję na 29 września. Jestem podniecona mocno tym co się dzieje.Moniaa, mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Agniesia trzymam za Ciebie cały czas kciukasy abyś się dostała!!!
Sysiaa ja brałam udział w badaniach klinicznych, niestety nie mogę tu pisać o leku jaki stosowałam, ale on też miał nieprzyjemny, dla mnie taki sztuczny, chemiczny zapach... bleeeagniesia2569 lubi tę wiadomość