IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarownica_tea dzieki za odpowiedz akutat to ja wiem ze sa rozne konfiguracje ale nie o to mi chodzilo. Zastanawia mnie czy jest mozliwosc ze jak ppdaja dwa zarodki to najpierw jeden sie zagniezdza a np drogi po 2 lub 3 dniach pozniej sie zagniezdzi. To mnie tak nurtuje. W necie nic nic nie znalazlam.W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke
-
Mała- raczej nie ma takiej możliwości, bo po zagnieżdżeniu i pod wpływem hormonów zmienia się endometrium i nie ma już możliwości implantacji ale raczej nie równa się niemożliwe. Był taki przypadek, że kobieta była stymulowana do IVF i pękł jej pęcherzyk, nie zauważono tego (nie wiem czemu) resztę komórek pobrano, zapłodniono i doszło do embriotransferu, podano jej jeden zarodek a urodziła bliźniaki dwujajowe także tamta komórka musiała zostać zapłodniona w standardowy sposób
Sysia- 150 to takie średnie dawki. Ja miałam 225 przez 3 dni a przez 5 dni 150 ale ja mam małe AMH- 1,7 -
No bo mam dosc wysokie AMH 4,9. No i gdzies tam czytalam ze jest wyzsze ryzyko przestymulowania. Niby rzadko sie zdarza, ale sie zdarza, a konsekwencje moga byc powazne. Ale chyba my na to nie mamy wplywu. trzeba zaufac lekarzom.
2-e nieudane IUI
10.2014 - IVF nieudane
02.2015 - IVF nieudane
12. 2015- IVF + -
Sysiaaaa masz niewielką dawkę bo masz wysokie AMH. Ja mam niskie więc brałam większe dawki. Stymulacja czasami trwa 9-11 dni. Jednak każda z nas stymuluje się inaczej. Ja podczas stymulacji miałam ze 2-3 wizyty i wtedy lekarz określał mniej więcej ile czasu jeszcze potrwa stymulacja.
Sysiaaaaa lubi tę wiadomość
-
U mnie pierwsze USG po pieciu dniach stymulacji i wtedy podjecie decyzji co do przebiegu dalszej stymulacji. W ktorym dniu masz miec Sysiaaa pierwsze USG?
Katha81 lubi tę wiadomość
2-e nieudane IUI
10.2014 - IVF nieudane
02.2015 - IVF nieudane
12. 2015- IVF + -
u mnie bylo tak samo jak u Mani, puregon najpierw przez 5 dni, potem wizyta kontrolna usg i badanie hormonow. Na tej podstawie ustalaja jaka dawke dalej podawac i czy dolozyc drugi zastrzyk spowalniajacy wzrost pecherzykow. To jest krotki protokol z antagonista, ale sa rozne protokoly i rozne leki no i ustalanie protokolu, dawek i lekow jest indywidualnie.