IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Czarownica tea,trzymam mocno kciuki za jutrzejsza punkcje&&&&&&&&
Stysiaaaaa,pewnie ze juz czujesz przeciez przed nimi "masowa produkcja" A ja jedyny siniak mialam jak zlapalam fałdkę na brzuchu(jak mi kazali od początku,co nie koniecznie robilam )i poprzestalam na tym jedynym
I trzymam rowniez kciuki za dzisiejszy transfer Martusia to za CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 12:38
czarownica_tea lubi tę wiadomość
-
a ja mam może głupie pytanie Czy przy procedurze macie zwolnienie z pracy? Bo ja mam intensywną pracę fizyczna (żłobek) i zastanawiam sie czy pilnowanie tych wszystkich zastrzyków nie bedzie kolidowało z moja pracą. No i jak samopoczucie wtedy, czy bede wydolna w pracy?2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB 06.08.2015 - 2 x 4BB 08.09.2015 - 4BB i 3BC 06.10.2015 - 2BB i 1BB 11.12.2015 - 2X1BB -
Piggy wrote:a ja mam może głupie pytanie Czy przy procedurze macie zwolnienie z pracy? Bo ja mam intensywną pracę fizyczna (żłobek) i zastanawiam sie czy pilnowanie tych wszystkich zastrzyków nie bedzie kolidowało z moja pracą. No i jak samopoczucie wtedy, czy bede wydolna w pracy?
Myślę że same zastrzyki nie powinny przeszkadzać. Robi się je rano i/lub wieczorem. Nie spotkałam się, żeby je robić w ciągu dnia. Samopoczucie to zależy od danej osoby, ale raczej tragedii nie ma. Po punkcji juz raczej L4 i najlepiej na 2 tyg.
W trakcie stymulacji chodzi się na tzw podglądy, ale ja np mogłam chodzić po południu, czyli po pracy. Zależy od kliniki i godzin pracy lekarza prowadzącego. -
Ja bralam gonal do stymulacji o godzinie 12 ale to pewnie dlatego ze pierwszy zastrzyk dostalam juz na wizycie. I był to dla mnie troche problem bo cieżko u mnie w pracy o przerwe.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB 06.08.2015 - 2 x 4BB 08.09.2015 - 4BB i 3BC 06.10.2015 - 2BB i 1BB 11.12.2015 - 2X1BB -
dzewczyny czy ktoras z was miala bole jelit po punkcji?
Ja zaczynam sie martwic bo caly brzuch mam wzdety i jak tylko cos zjem lub wypije to lece do toalety. Poza tym caly czas bulgocze mi w brzuchu i mam bole jelit, zoladka. Czuje sie jakby wszystkie wnetrznosci mnie bolaly. Jak sie poloze to jest lepiej ale jak wstane to mnie boli
Teraz nie wiem czy to skutki uboczne stymulacji? Czytalam ze duza ilosc magnezu moze powodowac biegunki i problemy jelitowe. MAm nadzieje ze to niezaszkodzi zagniezdzeniu.
Mialyscie moze podobne dolegliwosci? -
Katha81 ja nie mialam zadnych takich dolegliwosci. Bolala mnie tylko macica i jajniki i to tylko przez 2 dni. Ja na twoim miejscu zadzwonila bym do lekarza i zapytala bym sie lekarza o te deliglosci.W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke
-
Hej dziewczyny.. dziś 28 dc.. boli mnie brzuch jak na @ / z każdą wizytą w toalecie modle się żebym nie dostała.. czy wy też tak świrowałyście? martwi mnie ten bol brzucha i mam przeczucie ze nic z tego jutro jade na bete wyniki we wtorek.. ale cos mi sie wydaje ze jeszcze dzis lub w nocy dostane @.. i wtedy beta chyba nie potrzebna?
-
Problemy z trawieniem są tez często podczas suplementacji progesteronu. Tak niestety działa na organizm.
Ja mam jednak większe problemy z siusiu Czuję czasami taki ból, że aż oddech wstrzumuję. Nawet nie wiem, cóż to mnie tak boli, coś jakby w okolicy jajników. Tłumaczę to sobie zmianą nacisku pęcherza.