IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny za wszystkie slowa otuchy i te opieprzające mnie również wiem że to glupie robic tak wczesnie test ale mialam nadzieje ze minimalnie juz cos moze pokazac..
mam nadzieje ze macie racje niepotrzebnie sie negatywnie nakrecilam
no nic musze jeszcze 4 dni poczekac i wtedy sie wszystko okaze.. -
Assume2 wrote:@Ginger, moim zdaniem nie ma co sugerować się tym testem. Miałaś podany trzydniowy zarodek i 10 dpt to za wcześnie na sikańca. Mnie polecono zrobić test w 14 dpt pięciodniowej blastocysty, a sikańca po pozytywnej becie (na pamiątkę). Jesteśmy w tej samej klinice
Oszczędź sobie niepotrzebnego stresu....
A u kogo się leczycie? I na jakim etapie jesteście??
-
Dziewczyny mam takie pytanie do was moze ktoras bedzie wiedziala. Przy podaniu dwoch zarodkow mozliwe jest ze jeden sie za gniezdza a po paru dniach drogi. Czy one zagniezdzaja sie jednoczesnie? Probuje cos znalesc na necie ale nie moge trafic. A tak dzis naszla mnie taka mysl i caly dzien sie zastanawiam.
Katha81 lubi tę wiadomość
W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
Assume2 wrote:U dr Mercika. Jestem po nieudanym pierwszym podejściu- obecnie przygotowuję się do criotransferu.
No to w takim razie trzymam kciuki za udane drugie podejscie:)
Już wiadomo kiedy ? Czy musialas miec jakas przerwe miedzy transferami czy juz w nastepnym cyklu mozna podchodzic? I czy orientujesz sie moze czy jesli przy pierwszym podejsciu byl podany jeden zarodek to czy przy drugim moga podac dwa?
Ja dostalam wczoraj telefon ze 5 zarodkow zamrozili w 5-tej dobie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 20:55
Assume2, mala29_, Tosia 1981, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość
-
Za tydzień idę na podgląd endometrium
Między transferami musiałam mieć jeden cykl przerwy. Niestety, ja nie doczekałam testowania- w 7dpt zaczęłam plamić. W 8 dpt beta total na minusie. Mam dwie blastocysty w zapasie. Ty pięć! Dużoicsi sierpień 2014 (-)
crio październik 2014 (-)
-
mala29_ wrote:Dziewczyny mam takie pytanie do was moze ktoras bedzie wiedziala. Przy podaniu dwoch zarodkow mozliwe jest ze jeden sie za gniezdza a po paru dniach drogi. Czy one zagniezdzaja sie jednoczesnie? Probuje cos znalesc na necie ale nie moge trafic. A tak dzis naszla mnie taka mysl i caly dzien sie zastanawiam.
to by mnie tez ciekawilo choc moj embriolog powiedzial ze zagniezdzenie bedzie w 7-8 dobie.
mala, jak sie czujesz po transferze? ja wczoraj mialam transfer tez 2 zarodkow w 3 dobie a dzis odczuwam lekkie ciegniecie w pachwinachmala29_ lubi tę wiadomość
-
Mam PCO i stąd ta ilość... Mam nadzieję, że lekarz wie co robi. Stwierdził, że bezpieczniej jest iść krótkim protokołem, w ten sposób unikniemy przestymulowania. Już włącza się martwienieDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Katha81 wrote:to by mnie tez ciekawilo choc moj embriolog powiedzial ze zagniezdzenie bedzie w 7-8 dobie.
mala, jak sie czujesz po transferze? ja wczoraj mialam transfer tez 2 zarodkow w 3 dobie a dzis odczuwam lekkie ciegniecie w pachwinach
Ja sie czuje dobrze. Z 2 do 3 dni to mialam bole lekko okresowe, bolaly mnie jajniki i macica a w 3 dniu to doszly tez klucia w macicy. A teraz juz nic nie czuje czasem cos tam zaboli lub leciutko odczuje bol okresowy ale zaraz przechodzi. Wczoraj po zjedzeniu zaczol mnie bolec zoladek i lekko zemdlilo a dzis zemdlilo mnie z rana ale zaraz szybko przeszlo. Wiec stwierdzam ze to nic takiego.W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke -
Spokojnie Sysiu
Mój organizm zachowuje się jak przy PCO, ale pęcherzyki zawsze pękały i nie robiły żadnych torbielek
Podczas stymulacji miałam gdzieś około 12-15 w każdym z jajników, nie miałam hiperki. Zależy też czy będa równomiernie rosły... Bądź spokojna, to dopiero początek. Stres jajcorkom nie służy -
mala29_ wrote:Ginger84 to swietny wynik tyle dzieci udalo sie wyslac na zimowisko.
Noo ) lekarz powiedział że wszystkie zarodki były super jakości więc podali jak leci bo każdy się nadawał do podania. wiec jesli udalo sie cala reszte zamrozi to faktycznie musialy byc dobre i silne mam tylko nadzieje ze moj organizm tez tak mysli i przyjmie je..
mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Assume2 wrote:Za tydzień idę na podgląd endometrium
Między transferami musiałam mieć jeden cykl przerwy. Niestety, ja nie doczekałam testowania- w 7dpt zaczęłam plamić. W 8 dpt beta total na minusie. Mam dwie blastocysty w zapasie. Ty pięć! Dużo
Kurcze wlasnie sie obawiam tej przerwy.. mam umowe w pracy do stycznia i zeby mi przedluzyli musialabym byc w styczniu w 3 mc ciazy.. ehh wszystkie to popieprzone.. wiadomo ze nie patrze tylko na prace ale finansowo napewno by nam to ulatwilo niz gdybym zostala w ciazy bez pracy:/
-
Moniaa wrote:Spokojnie Sysiu
Mój organizm zachowuje się jak przy PCO, ale pęcherzyki zawsze pękały i nie robiły żadnych torbielek
Podczas stymulacji miałam gdzieś około 12-15 w każdym z jajników, nie miałam hiperki. Zależy też czy będa równomiernie rosły... Bądź spokojna, to dopiero początek. Stres jajcorkom nie służyMoniaa lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiu...
Ja za pierwszym podejściem nie znosiłam stresu hehe MONIA-WARIATKA ... tak mnie można było nazywać hehe z perspektywy czasu śmieję się z tego. Natomiast teraz przy drugim podejściu, wiem że na pewne rzeczy nie ma się wpływu, Będzie co ma być choć wiadomo że zawsze jest nadzieja na II kreseczki. I choć tutaj bym Tobie radziła i prawiła nie zamartwiaj się, nie rób sikańca w 6 dpt blastusi (tak jak ja zrobiłam za pierwszym razem hehe) to i ytak nic nie da... I tak zrobisz co Ci twoja psychika nakaże. A ewentualnie na przyszłość wyciągniesz ze swoich zachowań wnioski, że trzeba bardziej na spokojnie.
I kolejna rzecz ... nie obrażając OVU najgorsze są fora internetowe. Można się ostro nakręcić niepotrzebnie, można się załamać, albo przedwcześnie cieszyć jak oszalała.
Najlepsza rada to zdrowy rozsądek, choć w takich chwilach czasami o niego ciężko.
Beata.D, Elfik lubią tę wiadomość
-
Sysia- masz krótki protokół i średnie dawki- masz brać po 150? Hiperka się może zawsze zdarzyć. Ja w 2 dc miałam 14 pęcherzyków a nie mam PCO. Jedyne co mi przeszkadzało podczas stymulacji topo 4-5 zastrzyku taki mocniejszy ból jak przed naturalną owulacją. Jak klapnęłam mocno na fotel (nie usiadłam z wdziękiem) to aż zapiszczałam tak zabolało. Menopur śmierdzi i może lepiej żebyś nie wiedziała z czego się go robi
Mała- przy podaniu 2 zarodeczków, mogą być różne konfiguracje, oba się zagnieżdżą, tylko jeden się zagnieździ,oba się zagnieżdżą ale jeden się nie rozwinie itp. Teoretycznie z dwóch zarodków można się doczekać nawet dwóch par bliźniąt jednojajowych