WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę zatykać nos :) Oj czego się nie robi...

Moniaa lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wszystkie slowa otuchy i te opieprzające mnie również :) wiem że to glupie robic tak wczesnie test ale mialam nadzieje ze minimalnie juz cos moze pokazac..
    mam nadzieje ze macie racje :) niepotrzebnie sie negatywnie nakrecilam :/
    no nic musze jeszcze 4 dni poczekac i wtedy sie wszystko okaze..

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    @Ginger, moim zdaniem nie ma co sugerować się tym testem. Miałaś podany trzydniowy zarodek i 10 dpt to za wcześnie na sikańca. Mnie polecono zrobić test w 14 dpt pięciodniowej blastocysty, a sikańca po pozytywnej becie (na pamiątkę). Jesteśmy w tej samej klinice :)
    Oszczędź sobie niepotrzebnego stresu....

A u kogo się leczycie? I na jakim etapie jesteście??

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U dr Mercika. Jestem po nieudanym pierwszym podejściu- obecnie przygotowuję się do criotransferu. :)

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie pytanie do was moze ktoras bedzie wiedziala. Przy podaniu dwoch zarodkow mozliwe jest ze jeden sie za gniezdza a po paru dniach drogi. Czy one zagniezdzaja sie jednoczesnie? Probuje cos znalesc na necie ale nie moge trafic. A tak dzis naszla mnie taka mysl i caly dzien sie zastanawiam.

Katha81 lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    U dr Mercika. Jestem po nieudanym pierwszym podejściu- obecnie przygotowuję się do criotransferu. :)

No to w takim razie trzymam kciuki za udane drugie podejscie:)
    Już wiadomo kiedy ? Czy musialas miec jakas przerwe miedzy transferami czy juz w nastepnym cyklu mozna podchodzic? I czy orientujesz sie moze czy jesli przy pierwszym podejsciu byl podany jeden zarodek to czy przy drugim moga podac dwa?
    Ja dostalam wczoraj telefon ze 5 zarodkow zamrozili w 5-tej dobie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2014, 20:55

Assume2, mala29_, Tosia 1981, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 to swietny wynik tyle dzieci udalo sie wyslac na zimowisko. :)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi bardzo proszę jeszcze coś. Dziś mam 3 dc i w każdym jajniku po około 15 małych pęcherzyków. Czy to nie jest jakaś kosmiczna liczba?

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień idę na podgląd endometrium :)
    Między transferami musiałam mieć jeden cykl przerwy. Niestety, ja nie doczekałam testowania- w 7dpt zaczęłam plamić. W 8 dpt beta total na minusie. Mam dwie blastocysty w zapasie. Ty pięć! Dużo :)

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Dziewczyny mam takie pytanie do was moze ktoras bedzie wiedziala. Przy podaniu dwoch zarodkow mozliwe jest ze jeden sie za gniezdza a po paru dniach drogi. Czy one zagniezdzaja sie jednoczesnie? Probuje cos znalesc na necie ale nie moge trafic. A tak dzis naszla mnie taka mysl i caly dzien sie zastanawiam.

to by mnie tez ciekawilo :) choc moj embriolog powiedzial ze zagniezdzenie bedzie w 7-8 dobie.

mala, jak sie czujesz po transferze? ja wczoraj mialam transfer tez 2 zarodkow w 3 dobie a dzis odczuwam lekkie ciegniecie w pachwinach

mala29_ lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa jak jestes w trakcie stymulacji to jesi one wszystkie urosna to bedzie to dosc duzo i raczej bedzie to przestymulowanie u Ciebie. Ja tak mialam

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam PCO i stąd ta ilość... Mam nadzieję, że lekarz wie co robi. Stwierdził, że bezpieczniej jest iść krótkim protokołem, w ten sposób unikniemy przestymulowania. Już włącza się martwienie

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    to by mnie tez ciekawilo :) choc moj embriolog powiedzial ze zagniezdzenie bedzie w 7-8 dobie.

mala, jak sie czujesz po transferze? ja wczoraj mialam transfer tez 2 zarodkow w 3 dobie a dzis odczuwam lekkie ciegniecie w pachwinach

Ja sie czuje dobrze. Z 2 do 3 dni to mialam bole lekko okresowe, bolaly mnie jajniki i macica a w 3 dniu to doszly tez klucia w macicy. A teraz juz nic nie czuje czasem cos tam zaboli lub leciutko odczuje bol okresowy ale zaraz przechodzi. Wczoraj po zjedzeniu zaczol mnie bolec zoladek i lekko zemdlilo a dzis zemdlilo mnie z rana ale zaraz szybko przeszlo. Wiec stwierdzam ze to nic takiego.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Sysiu
    Mój organizm zachowuje się jak przy PCO, ale pęcherzyki zawsze pękały i nie robiły żadnych torbielek :)

Podczas stymulacji miałam gdzieś około 12-15 w każdym z jajników, nie miałam hiperki. Zależy też czy będa równomiernie rosły... Bądź spokojna, to dopiero początek. Stres jajcorkom nie służy :)

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Ginger84 to swietny wynik tyle dzieci udalo sie wyslac na zimowisko. :)

Noo :)) lekarz powiedział że wszystkie zarodki były super jakości więc podali jak leci bo każdy się nadawał do podania. wiec jesli udalo sie cala reszte zamrozi to faktycznie musialy byc dobre i silne :) mam tylko nadzieje ze moj organizm tez tak mysli i przyjmie je..

mala29_, Beata.D lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    Za tydzień idę na podgląd endometrium :)
    Między transferami musiałam mieć jeden cykl przerwy. Niestety, ja nie doczekałam testowania- w 7dpt zaczęłam plamić. W 8 dpt beta total na minusie. Mam dwie blastocysty w zapasie. Ty pięć! Dużo :)

Kurcze wlasnie sie obawiam tej przerwy.. mam umowe w pracy do stycznia i zeby mi przedluzyli musialabym byc w styczniu w 3 mc ciazy.. ehh wszystkie to popieprzone.. wiadomo ze nie patrze tylko na prace ale finansowo napewno by nam to ulatwilo niz gdybym zostala w ciazy bez pracy:/

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Spokojnie Sysiu
    Mój organizm zachowuje się jak przy PCO, ale pęcherzyki zawsze pękały i nie robiły żadnych torbielek :)

Podczas stymulacji miałam gdzieś około 12-15 w każdym z jajników, nie miałam hiperki. Zależy też czy będa równomiernie rosły... Bądź spokojna, to dopiero początek. Stres jajcorkom nie służy :)
    Cały czas sobie to tłumaczę :) Teraz dbanie o siebie i o produkcję jajków :) Jeszcze długa droga do wyciągania wniosków. Jak wy znosiłyście ten stres?

Moniaa lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiu...
    Ja za pierwszym podejściem nie znosiłam stresu hehe MONIA-WARIATKA ... tak mnie można było nazywać hehe z perspektywy czasu śmieję się z tego. Natomiast teraz przy drugim podejściu, wiem że na pewne rzeczy nie ma się wpływu, Będzie co ma być choć wiadomo że zawsze jest nadzieja na II kreseczki. I choć tutaj bym Tobie radziła i prawiła nie zamartwiaj się, nie rób sikańca w 6 dpt blastusi (tak jak ja zrobiłam za pierwszym razem hehe) to i ytak nic nie da... I tak zrobisz co Ci twoja psychika nakaże. A ewentualnie na przyszłość wyciągniesz ze swoich zachowań wnioski, że trzeba bardziej na spokojnie.
    I kolejna rzecz ... nie obrażając OVU najgorsze są fora internetowe. Można się ostro nakręcić niepotrzebnie, można się załamać, albo przedwcześnie cieszyć jak oszalała.

Najlepsza rada to zdrowy rozsądek, choć w takich chwilach czasami o niego ciężko.

Beata.D, Elfik lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje trzy lata starań nauczyły mnie wstrzemięźliwości w radości i trzeźwego myślenia, ale gdzieś tam z tyłu głowy jednak jest upragniony cud :)

Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 20 września 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia- masz krótki protokół i średnie dawki- masz brać po 150? Hiperka się może zawsze zdarzyć. Ja w 2 dc miałam 14 pęcherzyków a nie mam PCO. Jedyne co mi przeszkadzało podczas stymulacji topo 4-5 zastrzyku taki mocniejszy ból jak przed naturalną owulacją. Jak klapnęłam mocno na fotel (nie usiadłam z wdziękiem) to aż zapiszczałam tak zabolało. Menopur śmierdzi i może lepiej żebyś nie wiedziała z czego się go robi :P

Mała- przy podaniu 2 zarodeczków, mogą być różne konfiguracje, oba się zagnieżdżą, tylko jeden się zagnieździ,oba się zagnieżdżą ale jeden się nie rozwinie itp. Teoretycznie z dwóch zarodków można się doczekać nawet dwóch par bliźniąt jednojajowych :)

dxomcwa16q3sloop.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ