X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Limia Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aana, cudownie, ogromne gratulacje :) 1,5 miesiaca temu sama zaliczylam takie mile zaskoczenie tuz przed rozpoczeciem procedury:) tez odpuscilam, nie dbalam o to, kiedy sie kochamy, kiedy sa dni plodne :) i obecnie jestem w 10 tygodniu ciazy :) mdlosci mam koszmarne, ale daje rade :)

Podczytuje Was czasem Dziewczyny i mocno trzymam kciuki za kazda z Was :) zycze udanych procedur albo takich zaskoczen jak w moim i aany przypadku :) najwazniejsze to nie tracic nadziei, wtedy musi sie udac :)

Moniaa, agniesia2569, martusia1986, Konwalia, MisiaMisia, Katha81, Tosia 1981, czarownica_tea, mala29_, GabiK, Beata.D, sisi, Fedra lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dopadł dzisiaj jakiś paskudny ból głowy, czuję się że niby mam gorączkę, za chwilę jakby jej nie było. Nie wiem czy wziąć jakiś specyfik od zatok lub bólu głowy czy coo...

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaana co za piękny cud :) Z całego serca gratuluje. Spokojnej ciąży!

aaana lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    A mnie dopadł dzisiaj jakiś paskudny ból głowy, czuję się że niby mam gorączkę, za chwilę jakby jej nie było. Nie wiem czy wziąć jakiś specyfik od zatok lub bólu głowy czy coo...

jedyne Kochana co możesz wziąć to paracetamol. Nic ponad to. Może się połóż i prześpij. Nie bierz innych leków. Czasami głowa boli na początku ciąży. :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam dziewczyny!

beta 434! nie wierze! ;(
    Nusia wrote:
    aaana gratulacje ogromne!! :)
    a powiedz mi, bo ja już nie pamiętam, z jakiego powodu podchodziłaś do in vitro? czy był to problem jakiś u Ciebie czy może u męża??
    problem byl tylko u mnie, niedroznosc jajowodu, owulacja tylko z niedroznej strony, albo jej brak no i dlugi czas staran.. bo juz prawie 3 lata

Nusia, Konwalia, Limia, libellula83, Sysiaaaaa, Tosia 1981, czarownica_tea, Moniaa, duza, mycha28, mala29_, Beata.D, martusia1986, sisi, Fedra lubią tę wiadomość

• libellula83 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny,postanowilam sie "ujawnic",czytam Was juz od roku,wiec moze wypadaloby sie przedstawic;) Nie wiem,czy bede sie "udzielac",ale caly czas Was sledze i przezywam kazda porazke i wzruszam kazda "wygrana"-tak jak dzisiaj:aaana <3
    Staramy sie o dziecko od ponad 2,5 roku. Mam niedrozny jajowod,dosc wysokie fsh (zawsze powyzej 9) i amh 1,3,u meza wszystko ok,tylko czasami mala objetosc nasienia,ale zolnerzykow zawsze bardzo duzo i dobrej jakosci.Bylam w ciazy biochemicznej 2 lata temu i od tamtej pory nic...przeszlam juz chyba wszystkie mozliwe badania(hsg,histero,laparo) i jedna nieudana inseminacje (wg tutejszych lekarzy z niedroznym jajowodem nie ma sensu powtarzac),jestesmy na liscie IVF od marca i wlasnie przyszla na nas kolej,w nastepnym cyklu zaczynamy pierwsza procedure ICSI,czyli juz za ok. dwa tygodnie. Mieszkam za granica,wiec chetnie opowiem jak to tu wyglada.
    pozdrawiam Was wszystkie cieplutko:*

Moniaa, MisiaMisia, duza, Beata.D, sisi, Katha81, Fedra lubią tę wiadomość

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Dziekuje Wam dziewczyny!

beta 434! nie wierze! ;(

problem byl tylko u mnie, niedroznosc jajowodu, owulacja tylko z niedroznej strony, albo jej brak no i dlugi czas staran.. bo juz prawie 3 lata

wow, ale beta wysoka!! :) super!! :) jeszcze raz gratulacje :))

Kochana a drugi jajowód mialaś drożny? oby dwa jajniki też? bo u mnie przed in vitro lewy jajnik w ogóle nie pracowal, bardzo długo lekarze nie wiedziali czy ja go w końcu mam czy nie bo naweet nie był widoczny na usg (albo lekarze tacy bardzo uzdolnieni, że go nie widzieli...), a kilka lat temu miałam operację i niby wycięli jego fragment...no i po takich mocnych dawkach leków w końcu się obudził, zaczęły normlanie pęcherzyki na nim rosnąć...więc ja myślę, że u Ciebie też tak to mogło zadziałać, może leki do stymulacji czasami nie są takie złe :)
    Jesteś juz kolejną osoba która po nieudanych in vitro zaszła w ciążę naturalnie :) trzeba wierzyć w cuda :) teraz prosimy o wiruski ciążowe :)

Beata.D lubi tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Dziekuje Wam dziewczyny!

beta 434!
    Mamma mia, ale beta! Strasznie się cieszę i przyznaję się bez bicia że zazdroszczę :-)
    No to teraz jak najbardziej impreza wskazana - bezalkoholowa oczywiście, ale powód do świętowania masz pierwsza klasa :-)
    A powiedz jak mąż zareagował - już wie? :-)
    No i trzymajcie się cieplutko! <3

aaana lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaana moje ogromne gratulacje. Tak mocno sie ciesze z twojego szczescia :) podskoczyla bym z radosci ale jade z pracy samochodem hi hi hi ;P. Jak przeczytalam wiadomosc ze zobaczylas dwie kreski na tescie to szczeka mi opadla na kolana i czytalam chyba z kilka razy czy dobrze widze :). Teraz kochaniutka zycze ci spokojnej nudnej ciazy. I poprosze o swieze wiruski ciazowe moze i mi pomoga. A co do cudow to naprawde powoli zaczynam w to wierzyc ze sie zdazaja ale niestety mi jeszcze nie dano tego doswiadczyc :( .

aaana lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Ja wlasnie przyjechalam z kliniki :) podano mi moje piekne 2 zarodki 8A i 8B :)
    zycze Ci z calego serduszka zeby maluszki zostaly z toba na 9 miesiecy :)

Katha81 lubi tę wiadomość

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 witamy Cię serdecznie. Znajdziesz tutaj wsparcie i porady koleżanek, które przechodzą to samo co Ty.
    Całkowicie Ciebie rozumiem. Ja też przez długi czas czytałam wątek i się nie udzielalam. Pamiętam Staraczke, Miriiam... To na ich postach uczyłam się o ci chodzi w tym in vitro kiedy jeszcze nie myślałam że będę z tej metody leczenia sama korzystać.

libellula83 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @konwalia, jakie leki brałaś przygotowując się do crio i jakie bierzesz obecnie? Bo coś mi chodzi po głowie ze juz jesteś po transferze :)

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaana cudownie!!:):)

Było mi bardzo przykro jak nie udało Ci się za drugim podejściem, a tu taka niespodzianka! Wielkie gratulacje:) Zasługujesz na to szczęście:)

mala29_, aaana lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • aaana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, niby drugi jajowód był drożny, ale 'z oporami' i jak udało się za pomocą clo wytworzyć w tym drożnym pęcherzyk to i tak NIC...

Dziękuję kochane :* nikt tak jak ja nie wie co Wy wszystkie przeżywacie i nikt tak bardzo jak Wy nie wie co przeżyłam ja. I jak bardzo byłam na dnie.

I wszystkim Wam życzę tego widoku, który zobaczyłam dziś. To jednak prawda, że w końcu na każdą przyjdzie pora.

Ja byłam ostatnia do wierzenia w cuda, a już na pewno nie w cuda, które dotyczą mnie, a tu co się okazuje? że mam swój 4 tygodniowy cud ;(

Kochane przesyłam ogromną moc fluidków!

Assume2, arlenka, Beata.D, Sansivieria, mala29_, Moniaa, martusia1986, agniesia2569, czarownica_tea, duza, Tosia 1981, Nusia, libellula83, sisi, Fedra lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku, cudnie się to czyta, @aana! Aż zaczęłam wierzyć że i mi się może udać :*

Konwalia, Moniaa, Fedra lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Aaana gratuluje :D <3 Zycze Ci zdrowej i spokojnej ciazy :)

Katha kciukaski &&&&& :) niech sobie maluszki znajda cieplutki kacik i tam zostana :D

Libellula witamy w naszych skromnych progach :)

Ale super niusy dzisiaj,oby wiecej takich cudów :D

Katha81, libellula83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia co u Ciebie słychać kochana ?

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume2 wrote:
    @konwalia, jakie leki brałaś przygotowując się do crio i jakie bierzesz obecnie? Bo coś mi chodzi po głowie ze juz jesteś po transferze :)

Assume2 ja mam mieć transfer na cyklu naturalnym, więc nie biorę żadnych leków. Aktualnie czekam na monitoring. Jeżeli cykl będzie owulacyjny, to będzie transfer. Potem oczywiście duphaston.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa..rozumiem. Ja się faszeruję chemią ;) mam nadzieję że nie niepotrzebnie ;)

icsi sierpień 2014 (-)
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 19 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Dziewczyny chyba zdarzył się cud! Zrobiłam dzisiaj sikańca (bo idę jutro na zakrapianą imprezę i chciałam mieć pewność, choć byłam pewna na 200% że nic nie ma na rzeczy) i od razu wyszły dwie krechy!!!!!!!!!!!!!!! Nie mogę w to uwierzyć!

Ogromne gratulacje dla waszego małego cudu :) super cieszę sie bardzo za wam sie udało :)

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ