X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Dziewczyny chyba zdarzył się cud! Zrobiłam dzisiaj sikańca (bo idę jutro na zakrapianą imprezę i chciałam mieć pewność, choć byłam pewna na 200% że nic nie ma na rzeczy) i od razu wyszły dwie krechy!!!!!!!!!!!!!!! Nie mogę w to uwierzyć!
    Z rana takie informacje :) SUPER :) :) :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Dziewczyny chyba zdarzył się cud! Zrobiłam dzisiaj sikańca (bo idę jutro na zakrapianą imprezę i chciałam mieć pewność, choć byłam pewna na 200% że nic nie ma na rzeczy) i od razu wyszły dwie krechy!!!!!!!!!!!!!!! Nie mogę w to uwierzyć!

WOW !!!! Kochana ale wiadomość :) :) :) Gratuluję :) :) :) Ale się cieszę :D :D

Madzia82 lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:

Będę Wam powtarzała! Nadzieja na cud nigdy nie jest absurdalna! Cuda się zdarzają i trzeba wierzyć, że na nie zasługujecie!

Aaana wielkie Gratulacje! <3

Fedra lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:

Jest pięknie.... :)

Bliźniaki są z nami :*
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Zai a co się u Ciebie działo po znieczuleniu?

Monia, czułam się jakby mnie wyprali dosłownie. W godzinach południowych miałam laparo. Do ok. 19 było w miarę spoko no a potem strasznie zaczęłam wymiotować i tak całą noc. W zasadzie to nie miałam co zwracać bo od poprzedniego dnia przed laparo nic nie jadłam i tak okropnie mnie męczyło. Czułam się jakbym była-sorry-nawalona, miałam taki helikopter jak nigdy. Naprawdę okropnie to wspominam. No i przez to, że miałam tak wymęczony żołądek chyba duzo bardziej bolało mnie po laparo. Wypisywałam się następnego dnia rano z taką babeczką, która miała w tym samym dniu co ja i poprostu nie mogłam uwierzyć. Smigała po korytarzu jak nie wiem a ja z ledwością się ruszałam.

Bliźniaki są z nami :*
  • aaana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, prawie 3 lata czekalam na ten widok ;( po dwoch nieudanych ivf nie mialam cienia szansy na naturalna ciaze... A tu co? CUD! ;( nie moge sie powstrzymac od placzu. Jak sie ogarne to pojade na bete.

duza, Moniaa, Assume2, MisiaMisia, martusia1986, Madzia85, Katha81, mycha28, Konwalia, mala29_, Beata.D, sisi, Fedra lubią tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaana - to cudowna wiadomość, jak widać cuda się zdarzają. Gratulacje, ściskam serdecznie i pisz szybko jak będziesz miała wyniki bety.

A powiedz, czy jakoś specjalnie "kontrolowałaś" czas i naturalne próby? Jakieś testy owulacyjne, temperatura, itp, czy może po prostu się wyluzowałaś i oddałaś chwili i "samo wyszło"?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaana to wspaniała wiadomość. Wielkie GRATULACJE!!!!!!!
    A może powinnaś szybko do lekarza isc po luteine albo duphaston by dzidzi na pewno nic nie zabrakło. Bardzo się cieszę. Nudnej, spokojnej ciąży życzę.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle po stumulacji bywają bardzo płodne no i Aaana jest tego żywym przykładem... GRATULUJĘ Kochana :)

Konwalia lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai to faktycznie ciężko znosisz :( Mnie anestezjolog pytał przed punkcją czy to moja pierwsza narkoza i czy poprzednio były jakieś komplikacje w postaci wymiotowania albo czegoś innego. Może i Ty uprzedź koniecznie anestezjologa o tym :) I nie zamartwiaj się teraz... bo może podadzą jeszcze jakiś lek przeciwwymiotny i będzie ok :)

zai2014 lubi tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje :* ;(

Duza, wszystko odpuscilam, nawet do lekarza nie poszlam oznajmic o negatywnej becie po ivf, nie bralam nic, nawet kwasu foliowego, jakos szczegolnie czesto tez sie nie kochalismy w tym cyklu. Od przyszlego cyklu mialam wrocic do borowin i zaczac pic jakies ziolka, bo jak wiecie na kolejna probe jeszcze nie bylam gotowa.

Madzia zrobie bete i progesteron tez od razu :*

Assume2, MisiaMisia, duza lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Dzieki dziewczyny, prawie 3 lata czekalam na ten widok ;( po dwoch nieudanych ivf nie mialam cienia szansy na naturalna ciaze... A tu co? CUD! ;( nie moge sie powstrzymac od placzu. Jak sie ogarne to pojade na bete.

Kochana Ty się tam nie spinaj. Musisz być spokojna. Zrób sobie na wszelki wypadek z betą progesteron. Ja tak zrobiłam. Czekałam ponad 3 lata i teraz było nasze 3-e IVF. Jesteś przykładem, że czasami staranie o ciążę to proces tak jak IVF.
    Ciesz się. Jest pięknie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 10:11

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniała wiadomość, @aana! :) Strasznie pozytywnie napędza! trzymam kciuki, dbaj o Was !!! :D :*

Ja dziś zaczęłam brać encorton i estrofem i przygotowuje się do kriotransferu. Za 10 dni pierwsza, już umówiona, wizyta :) Miałam dużo dylematów czy nie odłożyć tego na kolejny cykl, bo sytuacja u mnie jest dość hmm...napięta i stresująca. Oboje z mężem doszliśmy do wniosku że nie ma na co czekać, życie toczy się dalej. Bardzo tego chcę.

Miłego dnia, Dziewczyny!

MisiaMisia, Moniaa, Beata.D lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny,może niektóre mnie pamiętają inne napewno nie.Ja również miałam podchodzić do in vitro w tym roku w invimedzie we Wrocławiu.W kwietniu miałam już porobione wszystkie możliwe badania gdy sie okazało że jestem w ciąży naturalnej.OD tego czasu nie udzielałam się na wątku

Moniaa, mala29_, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż miał tylko 5,5mln plemników i ruchliwość 0,9%.Jestem kolejnym przykładem żę cuda się zdarzają bo w inny racjonalny sposób nie potrafie sobie tego wytłumaczyć.Moja pani doktor powiedziała że trafiło nam się jak ślepej kurze ziarno.Trzymam mocno kiuki za tych krórym się udało i za tych ktorzy dalej walcza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 10:48

Moniaa, Assume2, Konwalia, GabiK, Fedra lubią tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje aaana !
    takie wiadomości to miód na serce nas wszystkich :-)
    czekamy na wieści jak beta :-)
    w takich momentach człowiek stwierdza że życie faktycznie jest piękne i pełne niespodzianek :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 10:55

GYNCENTRUM
    31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
    Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
    04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
    - zamrożona wczesna blastocysta AB
    10 dpt-0
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaana, ogromne gratulacje ode mnie :D

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie przyjechalam z kliniki :) podano mi moje piekne 2 zarodki 8A i 8B :)

Assume2, Moniaa, martusia1986, ma_pi, Konwalia, Asienka1184, czarownica_tea, mala29_, GabiK, Sansivieria, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha no to życzę, żeby z Tobą zostały :)

Katha81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:

aaana gratulacje ogromne!! :)
    a powiedz mi, bo ja już nie pamiętam, z jakiego powodu podchodziłaś do in vitro? czy był to problem jakiś u Ciebie czy może u męża??

‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ