X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Dziewczyny chyba zdarzył się cud! Zrobiłam dzisiaj sikańca (bo idę jutro na zakrapianą imprezę i chciałam mieć pewność, choć byłam pewna na 200% że nic nie ma na rzeczy) i od razu wyszły dwie krechy!!!!!!!!!!!!!!! Nie mogę w to uwierzyć!
    Z rana takie informacje :) SUPER :) :) :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Dziewczyny chyba zdarzył się cud! Zrobiłam dzisiaj sikańca (bo idę jutro na zakrapianą imprezę i chciałam mieć pewność, choć byłam pewna na 200% że nic nie ma na rzeczy) i od razu wyszły dwie krechy!!!!!!!!!!!!!!! Nie mogę w to uwierzyć!

WOW !!!! Kochana ale wiadomość :) :) :) Gratuluję :) :) :) Ale się cieszę :D :D

Madzia82 lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:

Będę Wam powtarzała! Nadzieja na cud nigdy nie jest absurdalna! Cuda się zdarzają i trzeba wierzyć, że na nie zasługujecie!

Aaana wielkie Gratulacje! <3

Fedra lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:

Jest pięknie.... :)

Bliźniaki są z nami :*
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Zai a co się u Ciebie działo po znieczuleniu?

Monia, czułam się jakby mnie wyprali dosłownie. W godzinach południowych miałam laparo. Do ok. 19 było w miarę spoko no a potem strasznie zaczęłam wymiotować i tak całą noc. W zasadzie to nie miałam co zwracać bo od poprzedniego dnia przed laparo nic nie jadłam i tak okropnie mnie męczyło. Czułam się jakbym była-sorry-nawalona, miałam taki helikopter jak nigdy. Naprawdę okropnie to wspominam. No i przez to, że miałam tak wymęczony żołądek chyba duzo bardziej bolało mnie po laparo. Wypisywałam się następnego dnia rano z taką babeczką, która miała w tym samym dniu co ja i poprostu nie mogłam uwierzyć. Smigała po korytarzu jak nie wiem a ja z ledwością się ruszałam.

Bliźniaki są z nami :*
  • aaana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, prawie 3 lata czekalam na ten widok ;( po dwoch nieudanych ivf nie mialam cienia szansy na naturalna ciaze... A tu co? CUD! ;( nie moge sie powstrzymac od placzu. Jak sie ogarne to pojade na bete.

duza, Moniaa, Assume2, MisiaMisia, martusia1986, Madzia85, Katha81, mycha28, Konwalia, mala29_, Beata.D, sisi, Fedra lubią tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaana - to cudowna wiadomość, jak widać cuda się zdarzają. Gratulacje, ściskam serdecznie i pisz szybko jak będziesz miała wyniki bety.

A powiedz, czy jakoś specjalnie "kontrolowałaś" czas i naturalne próby? Jakieś testy owulacyjne, temperatura, itp, czy może po prostu się wyluzowałaś i oddałaś chwili i "samo wyszło"?

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaana to wspaniała wiadomość. Wielkie GRATULACJE!!!!!!!
    A może powinnaś szybko do lekarza isc po luteine albo duphaston by dzidzi na pewno nic nie zabrakło. Bardzo się cieszę. Nudnej, spokojnej ciąży życzę.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cykle po stumulacji bywają bardzo płodne no i Aaana jest tego żywym przykładem... GRATULUJĘ Kochana :)

Konwalia lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai to faktycznie ciężko znosisz :( Mnie anestezjolog pytał przed punkcją czy to moja pierwsza narkoza i czy poprzednio były jakieś komplikacje w postaci wymiotowania albo czegoś innego. Może i Ty uprzedź koniecznie anestezjologa o tym :) I nie zamartwiaj się teraz... bo może podadzą jeszcze jakiś lek przeciwwymiotny i będzie ok :)

zai2014 lubi tę wiadomość

• aaana Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje :* ;(

Duza, wszystko odpuscilam, nawet do lekarza nie poszlam oznajmic o negatywnej becie po ivf, nie bralam nic, nawet kwasu foliowego, jakos szczegolnie czesto tez sie nie kochalismy w tym cyklu. Od przyszlego cyklu mialam wrocic do borowin i zaczac pic jakies ziolka, bo jak wiecie na kolejna probe jeszcze nie bylam gotowa.

Madzia zrobie bete i progesteron tez od razu :*

Assume2, MisiaMisia, duza lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:
    Dzieki dziewczyny, prawie 3 lata czekalam na ten widok ;( po dwoch nieudanych ivf nie mialam cienia szansy na naturalna ciaze... A tu co? CUD! ;( nie moge sie powstrzymac od placzu. Jak sie ogarne to pojade na bete.

Kochana Ty się tam nie spinaj. Musisz być spokojna. Zrób sobie na wszelki wypadek z betą progesteron. Ja tak zrobiłam. Czekałam ponad 3 lata i teraz było nasze 3-e IVF. Jesteś przykładem, że czasami staranie o ciążę to proces tak jak IVF.
    Ciesz się. Jest pięknie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 10:11

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniała wiadomość, @aana! :) Strasznie pozytywnie napędza! trzymam kciuki, dbaj o Was !!! :D :*

Ja dziś zaczęłam brać encorton i estrofem i przygotowuje się do kriotransferu. Za 10 dni pierwsza, już umówiona, wizyta :) Miałam dużo dylematów czy nie odłożyć tego na kolejny cykl, bo sytuacja u mnie jest dość hmm...napięta i stresująca. Oboje z mężem doszliśmy do wniosku że nie ma na co czekać, życie toczy się dalej. Bardzo tego chcę.

Miłego dnia, Dziewczyny!

MisiaMisia, Moniaa, Beata.D lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Dziewczyny,może niektóre mnie pamiętają inne napewno nie.Ja również miałam podchodzić do in vitro w tym roku w invimedzie we Wrocławiu.W kwietniu miałam już porobione wszystkie możliwe badania gdy sie okazało że jestem w ciąży naturalnej.OD tego czasu nie udzielałam się na wątku

Moniaa, mala29_, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • Madziulka Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż miał tylko 5,5mln plemników i ruchliwość 0,9%.Jestem kolejnym przykładem żę cuda się zdarzają bo w inny racjonalny sposób nie potrafie sobie tego wytłumaczyć.Moja pani doktor powiedziała że trafiło nam się jak ślepej kurze ziarno.Trzymam mocno kiuki za tych krórym się udało i za tych ktorzy dalej walcza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 10:48

Moniaa, Assume2, Konwalia, GabiK, Fedra lubią tę wiadomość

relgh371ly1mtto9.png
  • Madzia85 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluje aaana !
    takie wiadomości to miód na serce nas wszystkich :-)
    czekamy na wieści jak beta :-)
    w takich momentach człowiek stwierdza że życie faktycznie jest piękne i pełne niespodzianek :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 10:55

GYNCENTRUM
    31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
    Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
    04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
    - zamrożona wczesna blastocysta AB
    10 dpt-0
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaana, ogromne gratulacje ode mnie :D

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie przyjechalam z kliniki :) podano mi moje piekne 2 zarodki 8A i 8B :)

Assume2, Moniaa, martusia1986, ma_pi, Konwalia, Asienka1184, czarownica_tea, mala29_, GabiK, Sansivieria, Beata.D, Fedra lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha no to życzę, żeby z Tobą zostały :)

Katha81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaana wrote:

aaana gratulacje ogromne!! :)
    a powiedz mi, bo ja już nie pamiętam, z jakiego powodu podchodziłaś do in vitro? czy był to problem jakiś u Ciebie czy może u męża??

‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ