X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Hej dziewczyny.. dziś 28 dc.. boli mnie brzuch jak na @ :// z każdą wizytą w toalecie modle się żebym nie dostała.. czy wy też tak świrowałyście? martwi mnie ten bol brzucha i mam przeczucie ze nic z tego :( jutro jade na bete wyniki we wtorek.. ale cos mi sie wydaje ze jeszcze dzis lub w nocy dostane @.. i wtedy beta chyba nie potrzebna?

Nie martw sie na zapas bo przy ciazy tez wiele dziewczyn czuje bol miesiaczkowy. Ja Ci zycze zeby wredna @ nie przylazla a beta zeby byla wysoka :*

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger a u Ciebie który dzień po transferze??

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie..Kolejny raz dostałam dziś od losu po dupie :-(
    Otóż dwa słabsze zarodki się nie odmroziły a blastusia tak się zregadowała że szkoda gadać :-(
    Także jednym słowem transfer się nie odbył nie mamy już nic :-(
    Zastanawiam się co robię źle brak mi sił :-(
    Zostaliśmy bez niczego :-(

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia1985 niczego nie robisz źle. Nie wkręcaj sobie. Może zastanów się nad zmianą kliniki. Powiedzmy sobie jednak, że takie rzeczy niestety się przydarzają. Trzymam za Ciebie kciuki, za Twoją wiarę, silną wolę i sprawczą nadzieję. Nie trać jej. <3

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    no ja biore progesteron 3 razy dziennie od punkcji, moze to od tego. Zadzwonie jutro do lekarza.
    A nacisk na pecherz to mam prawie od poczatku stymulacji ;)

Masz twardy ten brzuszek może czy np. "parcie na stolec"? Poza tym masz jakieś zawroty głowy?

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 wrote:
    czarownica_tea mocno trzymam kciuki za jutrzejsza punkcje

dziewczyny a ja moim zdaniem bede miala za mala dawke przy moim amh1,3 150 jednostek fostimon -czy tego leku uzywa sie tez w Polsce,ktoras z Was miala?

Brałam fostimon. 150, to rzeczywiście trochę mało. Ja mam ciut niższe AMH i brałam Fostimon 300. Jeżeli miałam 150 to z Menopurem 150. Czyli nadal było 300 jednostek.

libellula83 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia mam twardy i ogromny brzuch plus biegunke tzn. Tylko woda zabarwiona sie ze mnie leje:( i bol wszystich wnetrznosci :( jak leze na wznak to mnie nie boli.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Mani Koleżanka

Wysłany: 21 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha jak sie czujesz? Kontaktowalas sie z lekarzem?

2-e nieudane IUI
    10.2014 - IVF nieudane
    02.2015 - IVF nieudane
    12. 2015- IVF +
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na meza i chyba pojade na izbe przyjec. Mam podobne objawy do zapalenia otrzewnej :( musze to sprawdzic. Bardzo sie boje aby niezaszkodzic zagniezdzeniu :(

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Witajcie..Kolejny raz dostałam dziś od losu po dupie :-(
    Otóż dwa słabsze zarodki się nie odmroziły a blastusia tak się zregadowała że szkoda gadać :-(
    Także jednym słowem transfer się nie odbył nie mamy już nic :-(
    Zastanawiam się co robię źle brak mi sił :-(
    Zostaliśmy bez niczego :-(
    martusie nie obwiniaj sie kochana. Niestety takie zeczy sie zdazaja a my nie mamy na to wplywu. U mnie tez zaroski zle sie rozmrazaly. Jestem z toba w tych trudnych chwilach. A masz moze jeszcze mozliwosc podejscia do nastepnej procedury?

• mala29_ Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Czekam na meza i chyba pojade na izbe przyjec. Mam podobne objawy do zapalenia otrzewnej :( musze to sprawdzic. Bardzo sie boje aby niezaszkodzic zagniezdzeniu :(
    Katha81 lepiej sprawdzic i oby to nie bylo to co piszesz. Mocno trzymam kciuki aby maluszkowi nie przeszkodzilo to w zbudowaniu domku w twoim brzuszku.

• Mani Koleżanka

Wysłany: 21 września 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha! Dobrze ze jedziecie do szpitala. Zwaz sie. Jesli Ci waga skoczyla, masz nabrzmialy brzuch i boli, to moze to byc hiperstymulacja. Trzymaj sie!

2-e nieudane IUI
    10.2014 - IVF nieudane
    02.2015 - IVF nieudane
    12. 2015- IVF +
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha trzymaj się. Wszystko będzie dobrze. W szpitalu na pewno temu zaradzą.

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och....Martusia :( Tak mocno dzis trzymalam kciuki :( Nie obwiniaj sie,Ty z tym nie mialas za duzo do czynienia :(

Jutro tez mnie czeka taki stres,tez bede sie martwic :( Eh......takie zycie.

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, no wlasnie niewiem czy jechac do szpitala, bo boje sie ze tam mi tylko zaszkodza jak beda chceli robic usg i podawac jakies leki czy jutro z rana jechac do kliniki?

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha tak ciężko coś doradzić bo nie jesteśmy w Twojej skórze. Piszesz, że masz silne bóle i biegunki, a przecież najgorsze to odwodnienie. Nie możesz do tego dopuścić. Może... tak po prostu myślę... na oddział ginekologiczny jedź i powiedz, że obawiasz się hiperki. Najwyżej przekierują Cię gdzie indziej. Juz sama nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 19:41

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o to mi chodziło Katha, że to objawy jak przy zapaleniu otrzewnej. Proszę daj znać jak tylko będziesz mogła. Trzymam kciuki. Jak dla mnie od razu powinnaś jechać do szpitala! Nie zrobią Ci krzywdy. Jeżeli to zapalenie otrzewnej, to zrobisz sobie krzywdę zostając w domu. Weź wypis po zabiegu pobrania pęcherzyków ze sobą. Taxi i jedź. A jak nie dasz rady to wezwij karetkę i powiedz po jakim zabiegu Jesteś. To poważna sprawa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2014, 20:17

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Mani Koleżanka

Wysłany: 21 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle tak jak Mapi. Jesli Cie strasznie boli to chyba lepiej jechac do szpitala.

2-e nieudane IUI
    10.2014 - IVF nieudane
    02.2015 - IVF nieudane
    12. 2015- IVF +
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Dziewczyny, no wlasnie niewiem czy jechac do szpitala, bo boje sie ze tam mi tylko zaszkodza jak beda chceli robic usg i podawac jakies leki czy jutro z rana jechac do kliniki?

Natychmiast zbieraj się do lekarza!

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 21 września 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Ginger a u Ciebie który dzień po transferze??

Dziś 12-ty dzień..

Moniaa, Assume2 lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ