X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • problemik Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 tule :(

Viki26 lubi tę wiadomość

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Hej dziewczyny dzis bylam na becie i 0 :/ mrozaczkow tez nie mamy z tej stymulacji.
    Dr mowi zeby odstawic leki,ale tak mnie tknelo moze jednak za wczesnie? Moze znacie jakis przypadek ze w 10dpt 3dniowego zarodka byla beta 0 a kilka dni pozniej jednak wzrosla?

przykro mi :(

Viki26 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki26 wrote:
    Hej dziewczyny dzis bylam na becie i 0 :/ mrozaczkow tez nie mamy z tej stymulacji.
    Dr mowi zeby odstawic leki,ale tak mnie tknelo moze jednak za wczesnie? Moze znacie jakis przypadek ze w 10dpt 3dniowego zarodka byla beta 0 a kilka dni pozniej jednak wzrosla?

Przykro mi :( otrzyj łzy i walcz dalej

Viki26 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny, jestem tu pierwszy raz. Dostałam cynk od koleżanki z innego wątku, że są tu dwie osoby podchodzące do AZ... Bo ja właśnie zaczynam ten rozdział...

Jestem pacjentką Gamety w Rzgowie, mam za sobą 3 procedury inf z KD. W sumie 7 transferów 9ciu zarodków. Jedną ciążę, zakończoną w 9tygodniu. Pozostałe zarodki nie dały choćby ciąży biochemicznej. W najbliższy czwartek jestem umówiona do dr Paligi w Provicie. To będzie wizyta kwalifikująca mnie, mam nadzieję, do programu adopcji prenatalnej.Wiem,że mam zabrać pełną dokumentację, mam na szczęście "swieże" badania w kierunku chorób zakaźnych. Czy możecie cokolwiek napisać odnośnie czasu oczekiwania na zarodek i jak wygląda cała procedura?

Viki, taką samą betę odebrałam w ub czwartek.Przykro mi, zapewne masz plan B. Głowa do góry.

Viki26, Ania1986, Evaa, sylvuś lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny, jestem tu pierwszy raz. Dostałam cynk od koleżanki z innego wątku, że są tu dwie osoby podchodzące do AZ... Bo ja właśnie zaczynam ten rozdział...

Jestem pacjentką Gamety w Rzgowie, mam za sobą 3 procedury inf z KD. W sumie 7 transferów 9ciu zarodków. Jedną ciążę, zakończoną w 9tygodniu. Pozostałe zarodki nie dały choćby ciąży biochemicznej. W najbliższy czwartek jestem umówiona do dr Paligi w Provicie. To będzie wizyta kwalifikująca mnie, mam nadzieję, do programu adopcji prenatalnej.Wiem,że mam zabrać pełną dokumentację, mam na szczęście "swieże" badania w kierunku chorób zakaźnych. Czy możecie cokolwiek napisać odnośnie czasu oczekiwania na zarodek i jak wygląda cała procedura?

Viki, taką samą betę odebrałam w ub czwartek.Przykro mi, zapewne masz plan B. Głowa do góry.

Ja bylam u pani doktor Paligi :P i zakwalifikowali nas do AZ i juz czeka na mnie zarodeczek :)wiesz co ja opisywalam cala cale spotkanie na innym watku i kwalifikacje..

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc wizyte mialam na 9 w ogole jak weszlam do tej kliniki to bylam zaskoczona, nr dostajesz i idziesz na pietro. Czekasz az twój nr się wyswietli. No więc weszlam, pani zaczela przeprowadzac zemna wywiad szczegolowy.. od kiedy się staramy, czy były ciaze, czy były poronienia i w ktorym tyg. Jakie zazywalam leki do punkcji, po punkcji i do crio. Czy mialam iui , Ile mialam cykli stymulowanych na refundowanych lekach. Jakie mialam leki do kazdej procedury i jak reagowalam. Chciala widziec ile mi wystymulowali pecherzykow i jakie były jakosci oraz ile mialam transferow, ile zamrozonych. Czy mialam po transferach skurcze, czy bralam kroplowki atosiban i jakas inna nazwa nie pamietam jej czy tylko bralam leki. Pytala czy bylam w szpitalu, kiedy i na co i jakie wyniki mam. Rozmawiala o moim leczeniu czyli genetyk i immunolog. Pokazywalam jej wyniki badan , pytala o cytologie kiedy była oraz wymazy na trojce i wymaz bakteriologiczny. Czy robilam badania immunologiczne i jakie wyniki. Pokazalam ten problem u meza ze ma ta mutacje która może powodowac poronienia, więc zatrzymala się na tym przez chwile. Spytala się mnie czy chcialabym się na nowo stymulowac czy podchodzic do AZ. Zbadala mnie ginekologicznie, zrobila usg. na usg wyszlo ze mam pecherzyk, czeka mnie owulacja ale endo mam zamazane a powinnam mieć trojlinijne w 2 fazie mimo ze mi się strasznie cykl przedluzyl. Podejrzewa ze moge mieć jakas infekcje i zalecila mi biopsje endo z pobraniem wycinka. Mowie jej ze ja nigdy nie mialam problemow z endo więc mi mowi ze mozliwe ze to jest takie jedno razowe ale zeby zbadac. Mam się pojawic u niej po owulacji jakos w 7 dniu. Pytala nas o grupe krwi jaka mama. Moiwla ze akurat moja i meza nie stanowi duzego problemu w doborze zarodka. Pytala się o sprawy immunologiczne gdzie się leczylam i jakie bralam leki.. mowila mi ze mam porozmawiac z dr pasnikiem odnosnie wlewu z accofil domacicznym jak dobrze przeczytalam z kartki oraz lekki immunosupresyjne. Bo ponoc inaczej podchodzi się do swoich zarodkow a inaczej do AZ ze troche inne mechanizmy dzialaja. Oczywiscie tez wspomniala o szczepieniach – mowilam jej ze na ta chwile się troche ich boje.. Ona może mi wypisac recepte tez na ten wlew domaciczny. Lek nie jest refundowany. Musze do niego zadzwonic i dowiedziec się co i jak. Mowila o intralipidzie i nawet wypisala mi recepte zebym sobie kupila oraz zlecenie na podanie tego czyli – 20% intralipid 200 ml+ sterofundin 2x 500 ml Mowilam ze w pracy mi podadza na oddziale bo mam taka mozliwosc.

W gyn biopcja kosztuje 500 zl a w Provicie 400 zl.. i na koniec poszlam zaplacic a tam nie maja terminala, wiec dostalam fakture do domu zeby zrobic przelew.

Mowila ze w zaleznosci od wskazan podaje sie ten accofil domacicznie oraz podskornie..

Zdecydowalismy sie na AZ i juz dzis wypelnialismy taka ankiete : kolor oczu, wlosu, ile mamy kg, cm, rasa itp. mowila ze przy immunologii mojej najlepiej podac 1 zarodek a nie dwa

małamii89, Polly_love lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    A więc wizyte mialam na 9 w ogole jak weszlam do tej kliniki to bylam zaskoczona, nr dostajesz i idziesz na pietro. Czekasz az twój nr się wyswietli. No więc weszlam, pani zaczela przeprowadzac zemna wywiad szczegolowy.. od kiedy się staramy, czy były ciaze, czy były poronienia i w ktorym tyg. Jakie zazywalam leki do punkcji, po punkcji i do crio. Czy mialam iui , Ile mialam cykli stymulowanych na refundowanych lekach. Jakie mialam leki do kazdej procedury i jak reagowalam. Chciala widziec ile mi wystymulowali pecherzykow i jakie były jakosci oraz ile mialam transferow, ile zamrozonych. Czy mialam po transferach skurcze, czy bralam kroplowki atosiban i jakas inna nazwa nie pamietam jej czy tylko bralam leki. Pytala czy bylam w szpitalu, kiedy i na co i jakie wyniki mam. Rozmawiala o moim leczeniu czyli genetyk i immunolog. Pokazywalam jej wyniki badan , pytala o cytologie kiedy była oraz wymazy na trojce i wymaz bakteriologiczny. Czy robilam badania immunologiczne i jakie wyniki. Pokazalam ten problem u meza ze ma ta mutacje która może powodowac poronienia, więc zatrzymala się na tym przez chwile. Spytala się mnie czy chcialabym się na nowo stymulowac czy podchodzic do AZ. Zbadala mnie ginekologicznie, zrobila usg. na usg wyszlo ze mam pecherzyk, czeka mnie owulacja ale endo mam zamazane a powinnam mieć trojlinijne w 2 fazie mimo ze mi się strasznie cykl przedluzyl. Podejrzewa ze moge mieć jakas infekcje i zalecila mi biopsje endo z pobraniem wycinka. Mowie jej ze ja nigdy nie mialam problemow z endo więc mi mowi ze mozliwe ze to jest takie jedno razowe ale zeby zbadac. Mam się pojawic u niej po owulacji jakos w 7 dniu. Pytala nas o grupe krwi jaka mama. Moiwla ze akurat moja i meza nie stanowi duzego problemu w doborze zarodka. Pytala się o sprawy immunologiczne gdzie się leczylam i jakie bralam leki.. mowila mi ze mam porozmawiac z dr pasnikiem odnosnie wlewu z accofil domacicznym jak dobrze przeczytalam z kartki oraz lekki immunosupresyjne. Bo ponoc inaczej podchodzi się do swoich zarodkow a inaczej do AZ ze troche inne mechanizmy dzialaja. Oczywiscie tez wspomniala o szczepieniach – mowilam jej ze na ta chwile się troche ich boje.. Ona może mi wypisac recepte tez na ten wlew domaciczny. Lek nie jest refundowany. Musze do niego zadzwonic i dowiedziec się co i jak. Mowila o intralipidzie i nawet wypisala mi recepte zebym sobie kupila oraz zlecenie na podanie tego czyli – 20% intralipid 200 ml+ sterofundin 2x 500 ml Mowilam ze w pracy mi podadza na oddziale bo mam taka mozliwosc.

W gyn biopcja kosztuje 500 zl a w Provicie 400 zl.. i na koniec poszlam zaplacic a tam nie maja terminala, wiec dostalam fakture do domu zeby zrobic przelew.

Mowila ze w zaleznosci od wskazan podaje sie ten accofil domacicznie oraz podskornie..

Zdecydowalismy sie na AZ i juz dzis wypelnialismy taka ankiete : kolor oczu, wlosu, ile mamy kg, cm, rasa itp. mowila ze przy immunologii mojej najlepiej podac 1 zarodek a nie dwa

Dziękuję Ci za streszczenie Twojej historii. Teraz mam jakąkolwiek większą wiedzę ma temat tego, co moze mnie czekać (biopsja endometrium etc) to dla mnie nowy temat i trochę to wszystko jest dla mnie nieznane. Patrzę na moją przyszłość z dozą niepewności ale ufam i wierzę, że może mi się poszczęścic. Jak długo czekałaś na zarodek?

Kadetka lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love czekalam chyba 3 dni :)

Polly_love lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn-Wow!! Ultra szybko :) Mam koleżankę, krora po sowim inf, w sensie na swoich komórkach, miała jeszcze 2 x z kd. W sumie 5 transferów. Podeszła do AZ w Gamecie w Gdyni. Zarodek, który dostała to był 2bc. Taka bida ale z tej bidy jest tak śliczna dziewczynka, że oszalałam jak ją zobaczyłam. Gdy mała skończyła roczek, koleżanka podeszła do kolejnego et (zarodek po innej parze) i okazało się, że będzie miała bliźnięta :) zarodek się podzielił i będą dwaj chłopcy. Na początku duzo stresu bo istniało ryzyko ciazy jednoowodniowej ale maluchy są w oddzielnych workach i jest spokojniej. W jej przypadku 2 transfery zarodków w ramach AZ dadzą jej troje dzieci :) to nastraja optymistycznie i pozwala wierzyc.

Yoselyn82, lady_pink, Mag85, Beata.D, Krakowianka, elcia_aa, sylvuś lubią tę wiadomość

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly a ile w tej Gamecie sobie zycza za AZ? Bo widze ze sa ogromne roznice miedzy klinikami.

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Polly a ile w tej Gamecie sobie zycza za AZ? Bo widze ze sa ogromne roznice miedzy klinikami.
    Mag-w Gamecie cena AZ kosztuje tyle ile transfer czyli 1400zl. Do tego, jesli jest zamrożony dłużej niż rok a biorczyni ma fsh powyżej 30 to należy zrobic AH czyli dodatkowo 500zl. A do tego klinika życzy sobie "zwrot kosztów za badania w kierunku chorób zakaźnych) kwota ta moze wynosić w najdroższej opcji 1826zł. Przy czym nie potrafię powiedzieć od czego zależy by zaplacic mniej. Znając moje szczęście musiałabym zaplacic tę kwotę max, co daje razem 3700 za et zarodka... Gameta nie robi teraz KD i odeszła im naprawde dojna krowa, zatem szukają pieniedzy jak się da. Ja miałam tam 3 procedury i liczyłam, że i ja zakończę walkę w Gamecie happy endem. Moje koleżanki, ktore jak ja musiały skorzystać z programu dawstwa zostały dzięki tej klinice mamami. Było nas 9. Udało się każdej oprócz mnie. Dlatego teraz zmiana na Provitę. I wielkie nadzieje... :)

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:
    Mag-w Gamecie cena AZ kosztuje tyle ile transfer czyli 1400zl. Do tego, jesli jest zamrożony dłużej niż rok a biorczyni ma fsh powyżej 30 to należy zrobic AH czyli dodatkowo 500zl. A do tego klinika życzy sobie "zwrot kosztów za badania w kierunku chorób zakaźnych) kwota ta moze wynosić w najdroższej opcji 1826zł. Przy czym nie potrafię powiedzieć od czego zależy by zaplacic mniej. Znając moje szczęście musiałabym zaplacic tę kwotę max, co daje razem 3700 za et zarodka... Gameta nie robi teraz KD i odeszła im naprawde dojna krowa, zatem szukają pieniedzy jak się da. Ja miałam tam 3 procedury i liczyłam, że i ja zakończę walkę w Gamecie happy endem. Moje koleżanki, ktore jak ja musiały skorzystać z programu dawstwa zostały dzięki tej klinice mamami. Było nas 9. Udało się każdej oprócz mnie. Dlatego teraz zmiana na Provitę. I wielkie nadzieje... :)
    Mam nadzieje, ze Ci sie uda. Wychodzi na to ze tylko Provita ma taka attakcyjna cene. Mam nadzieje, ze tego nie zmienia.
    Co to znaczy zwrot kosztow za choroby zakazne? Przeciez para do ktorej nalezy zarodek chyba za nie zaplacila? Nie rozumiem o co chodzi? U kogo badaja te choroby?

7pqmag4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag, to jest po prostu naciąganie pacjentów. Tak jak napisałam, klinika szuka możliwości zarobienia pieniedzy. Mam o nich bardzo dobre zdanie, dzięki Gamecie przyszło na świat, wsród moich znajomych, najwiecej dzieci. Ale jesli chodzi o mnie to czas na zmianę i kliniki i lekarza. A jesli przy okazji na et moge zaoszczędzić 2 tys to jest idealnie. Mag- dziękuję. Ja też zycze Ci abyś została mamą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpowiadając jeszcze na Twoje pytanie - chodzi o to by zapłacić klinice za choroby zakaźne pary, która oddaje zarodek. Mimo,że para by podejśc do inf musiala te badania przecież zrobić. Czyli biorą pieniądze 2 razy za to samo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z Was łaczyła branie colostrum z wlewami z intralipidu z pozytywnym skutkiem w postaci ciazy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polly_love wrote:

Polly ja bede podchodzic do AZ w provicie jesli moj ostatni zarodek nie da ciazy. wizyte u dr Paligi mam na 28 kwietnia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Polly_love czekalam chyba 3 dni :)
    kochana mogła bys mi napisac na priv jakie badania sa wymagane do AZ w Provicie bo chce juz jechac z kompletem?

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Polly ja bede podchodzic do AZ w provicie jesli moj ostatni zarodek nie da ciazy. wizyte u dr Paligi mam na 28 kwietnia.

ja mialam wizyte na 27 kwietnia, a w czwartek 16 lutego mialam telefon zebym przyszla na wizycte 17 :)

❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    kochana mogła bys mi napisac na priv jakie badania sa wymagane do AZ w Provicie bo chce juz jechac z kompletem?

napisz do mnie na priv bo ja nie wiem jak mam zaczac.. nie wiem gdzie mam wejsc..

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    napisz do mnie na priv bo ja nie wiem jak mam zaczac.. nie wiem gdzie mam wejsc..
    juz napisałam :) na gorze w wiadomosciach bedzie :)

‹‹ 4478 4479 4480 4481 4482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ