X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzy procedury zrobiłam w ciągu 11 miesięcy i być może przez ten pośpiech żadna z nich się nie udała :( moje komórki były coraz słabsze i jajniki nie miały czas do rejestracji. Teraz z perspektywy czasu wiem, że popełniłam kilka błędów. Za szybko wszytsko się działo, nie zmieniałam kliniki, nie naciskałam na gruntowną zmianę leków.

ka_tarzyna lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Justine Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, nosz kuźwa :(

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa, kto jest Twoim lekarzem prowadzącym w Invicta ?

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka bardzo mi przykro... :( a mialas jakies niepokojące objawy?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Sasanka bardzo mi przykro... :( a mialas jakies niepokojące objawy?

Ciagle bolal mnie brzuch jak na @... od srody biegunka i dreszcze, dzisiaj w nocy z 5 razy obudzily mnie skurcze...
    Plamien ani krwawien nie mam.. i mam nadzieje ze wszystko "wytrzyma" do poniedzialku bo nie chce ronic w domu ani isc do szpitala...a w poniedziałek mam miec zabieg w mojej klinice gdzie mialam ivf...

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
  • Justine Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka1990 wrote:
    Ciagle bolal mnie brzuch jak na @... od srody biegunka i dreszcze, dzisiaj w nocy z 5 razy obudzily mnie skurcze...
    Plamien ani krwawien nie mam.. i mam nadzieje ze wszystko "wytrzyma" do poniedzialku bo nie chce ronic w domu ani isc do szpitala...a w poniedziałek mam miec zabieg w mojej klinice gdzie mialam ivf...

cholra by to wziela :(

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Sysiaaaaa, kto jest Twoim lekarzem prowadzącym w Invicta ?
    Teraz jestem w Invimedzie, ponieważ program AZ w Inviccie jest mega drogi. W Inviccie moim ulubionym lekarzem był dr Pałaszewski, którego osobiście polecam

Asia_88 lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaa, ja już jestem w 3 klinice i mam nadzieję, ze ostatniej...
    Tamtemu lekarzowi ufałam i bardzo się na nim zawiodłam... Mimo że prosiłam go o parę badań i sugerowałam kilka rzeczy, nie zrobił nam wielu ważnych badań... A tu w ciągu miesiąca lekarka znalazła już kilka rzeczy... W Gyncemtrum robią badanie nplemników w powiększeniu 6000x. Do tej pory mój mąż miał świetne wyniki, a tu sie okazuje, że nie jast aż tak świetnie... To tylko jeden z przykładów.

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie podoba mi się Twój avatar Sysiaaaa :-) Mogę spytać w jakim jestes wieku?

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Teraz jestem w Invimedzie, ponieważ program AZ w Inviccie jest mega drogi. W Inviccie moim ulubionym lekarzem był dr Pałaszewski, którego osobiście polecam
    Dzięki, słyszałam o nim dużo dobrego i o Pani dr Niedbała - Wykowska.
    A kogo wybrałaś w Invimedzie ?

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Sysiaaa, ja już jestem w 3 klinice i mam nadzieję, ze ostatniej...
    Tamtemu lekarzowi ufałam i bardzo się na nim zawiodłam... Mimo że prosiłam go o parę badań i sugerowałam kilka rzeczy, nie zrobił nam wielu ważnych badań... A tu w ciągu miesiąca lekarka znalazła już kilka rzeczy... W Gyncemtrum robią badanie nplemników w powiększeniu 6000x. Do tej pory mój mąż miał świetne wyniki, a tu sie okazuje, że nie jast aż tak świetnie... To tylko jeden z przykładów.
    Ja do in vitro podchodziłam podczas szału programu ministerialnego :( nie zawsze jest, to wina lekarza. Próbowałam się przenieść do Novum , ale tak nie było już kasy na program. Dr Pałaszewski próbował zrobić naprawę dużo, bo np. w trzeciej procedurze miała dwa zarodki, a we wcześniejszych 1 i wcale. Teraz wróciłam do Invicty na hstero i oczywiście poszłam do Pałaszewskiego, nie robił mi żadnych problemów ze skierowaniem choć do AZ podchodzę u konkurencji.
    Po histero przyszedł do mnie i pow, że pamięta o mim przypadku i bardzo często o nas myśli. Jak trafiłam do kliniki miałam 22,5 roku i byłam najmłodszą pacjentką i przeszłam u nich bardzo dużo... Dr. Pałaszewski rozmawiał ze mną bardzo szczerze po ciąży biochemicznej mówiąc mi, że warto korzystać z KD lub AZ, nie chciał nas łudzić.
    Odpoczywałam półtora roku i teraz wracam :)

Nie wiem czy moja wypowiedź jest dość spójna. Jeżeli nie, to przepraszam :) oglądam jednym okiem "sing"

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Dzięki, słyszałam o nim dużo dobrego i o Pani dr Niedbała - Wykowska.
    A kogo wybrałaś w Invimedzie ?
    Nie słyszałam o dr Niedbała, być może przyszła jak ja odeszłam. Godny polecenia jest również dr Niemoczyński. Invicte mam w pakiecie medycznym z pracy, więc nie opuszczę ich pewnie :)

W Invimedzie trafiłam do dr Rokickiego. Szczerze .... mieszane uczucia,choć ostatnio dał mi propozycje tego wlewu sam z siebie , więc duży plus

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Strasznie podoba mi się Twój avatar Sysiaaaa :-) Mogę spytać w jakim jestes wieku?
    Jestem z roku 90 i dziękuje za docenienie mojego króliczka :)

Justine lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Nie słyszałam o dr Niedbała, być może przyszła jak ja odeszłam. Godny polecenia jest również dr Niemoczyński. Invicte mam w pakiecie medycznym z pracy, więc nie opuszczę ich pewnie :)

W Invimedzie trafiłam do dr Rokickiego. Szczerze .... mieszane uczucia,choć ostatnio dał mi propozycje tego wlewu sam z siebie , więc duży plus

Dzięki, ja byłam na jednej wizycie u Dworniaka.
    A znasz może tego genetyka który pracuje w Invicta ?

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Dzięki, ja byłam na jednej wizycie u Dworniaka.
    A znasz może tego genetyka który pracuje w Invicta ?
    Zupełnie nie znam, ponieważ nie miałam potrzeby korzystać z genetyka.

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Sasanka1990 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Mam skonczone 24 lata..

Edit. Zle przeczytalam nick ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2017, 21:08

3IUI :(
    1 ICSI 05.2016r. Aniołek [*] cp. :( 2 IVF-ICSI :( 3IVF-ICSI :( 4 IVF-ICSI :(
    5 IVF-IMSI 4.03.2017r. Aniołek 9tc [*]
  • Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)
    Jak dobrze pojdzie w nastepnym tygodniu wracam do gry. Krotki protokol od 2dc.
    Jak na razie staram sie nie schizowac pomimo ze czarne mysli coraz czesciej przelaza mi przez glowe. W lutym mielismy biopsje. Niestety bez rewelacji. Zolnierzy do zaplodnienia mamy 9% o ruchu C wiec....

Sysiaaaaa ja wlasnie pierwsze podejscie mialam u Palaszewskiego :-) fakt pozytywnie zakrecony lekarz :-) ale ze wzgledu na godziny przyjec zamienilam go na Neuberga. Zobaczymy co on wykombinuje.
    Fakt AZ w Invikcie drogie. Jesli teraz bedzie klapa to podejdziemy do AZ ale juz w "domu" u siebie.

Moze sie powtarzam ,ale czytam Was regularnie i czasami sie zastanawiam skad Wy na to wszystko bierzecie sily. Po kazdym upadku wstajecie mocniejsze. Podziwiam Was Kobiety! :-) Mam nadzieje ze wiosenne bociany zahacza o nas ;-)

wombi, Evaa, problemik, ewe_a85, Justine lubią tę wiadomość

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alrauna1987 wrote:
    Czesc dziewczyny :-)
    Jak dobrze pojdzie w nastepnym tygodniu wracam do gry. Krotki protokol od 2dc.
    Jak na razie staram sie nie schizowac pomimo ze czarne mysli coraz czesciej przelaza mi przez glowe. W lutym mielismy biopsje. Niestety bez rewelacji. Zolnierzy do zaplodnienia mamy 9% o ruchu C wiec....

Sysiaaaaa ja wlasnie pierwsze podejscie mialam u Palaszewskiego :-) fakt pozytywnie zakrecony lekarz :-) ale ze wzgledu na godziny przyjec zamienilam go na Neuberga. Zobaczymy co on wykombinuje.
    Fakt AZ w Invikcie drogie. Jesli teraz bedzie klapa to podejdziemy do AZ ale juz w "domu" u siebie.

Moze sie powtarzam ,ale czytam Was regularnie i czasami sie zastanawiam skad Wy na to wszystko bierzecie sily. Po kazdym upadku wstajecie mocniejsze. Podziwiam Was Kobiety! :-) Mam nadzieje ze wiosenne bociany zahacza o nas ;-)
    Dziś myślałam skąd wezmę siłę na kolejny transfer, czekanie na efekt itd. i już wiem... Moją siłą jest mąż! Chcę go uszczęśliwić, bo jest tego warty! Patrzę na niego jak opiekuje się naszym psem, zwraca się do niego tak pieszczotliwie jak do dziecka i ogólnie traktuje go jak dziecko, to sobie myślę, że zamknął go w wariatkowie przez brak możliwości spożytkowania ojcowskiej miłości :) :) :)

W Invivie czeka się nawet rok na zarodek, a Invimedzie zadzwonili do mnie po dwóch dniach, kolejna dość istotna różnica.

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka :( brak mi slow....

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie chciałam to samo napisać co Alrauna, dziewczyny ja Was podziwiam, ze dajecie radę, skąd macie sile ?

‹‹ 4490 4491 4492 4493 4494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ