IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
No wlasnie ta kwestia ewentualbego powiedzenia dziecku tez mnie zastanawia. Z adopcja klasyczna to wiadomo, a tutaj sliski temat. Ja w razie czego nie zamierzam nikogo o tym informowac, nawet rodzicow, a jak to powiedziec dziecku zeby to ogarnelo i jeszcze zachowalo dla siebie.... Z drugiej strony jest obawa ze to kiedys wyjdzie.
-
Mag85 wrote:No wlasnie ta kwestia ewentualbego powiedzenia dziecku tez mnie zastanawia. Z adopcja klasyczna to wiadomo, a tutaj sliski temat. Ja w razie czego nie zamierzam nikogo o tym informowac, nawet rodzicow, a jak to powiedziec dziecku zeby to ogarnelo i jeszcze zachowalo dla siebie.... Z drugiej strony jest obawa ze to kiedys wyjdzie.
U mnie rodzice wiedzą, że nie ma szans na biologiczne wnuki. Mama już nawet mówiła, żebyśmy dali sobie spokój i czekali na adopciaki chodzące
Dowiedzą się jeszcze moi teściowie (kiedyś, nie od razu) oraz szwagierka. Na szczęście zarówno moi rodzice jak i szwagierka to otwarci ludzie i nie mają z tym problemu.
No ale co ja się zastanawiam teraz skoro jeszcze nie wiem czy się udało, a nawet jeśli się udało to nie znaczy, że urodzę. Niestety życie ma wiele niespodzianek po drodze.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine niestety masz racje. Ja pierwszy raz do kliniki nieplodnosi trafilam w sierpniu. Bylam pewna, ze w marcu już bede za polmetkiem. W życiu nie pomyślałam, ze to się tak potoczy. A teraz juz mam obmyslone klamstwa dla szefa na 2 kolejne transfery
-
Mała, u mnie własnie trwa 60 cykl starań. Na szczęście już ostatni niezależnie od wyniku
I wracam do życia!MalaHD lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
MalaHD wrote:Justine niestety masz racje. Ja pierwszy raz do kliniki nieplodnosi trafilam w sierpniu. Bylam pewna, ze w marcu już bede za polmetkiem. W życiu nie pomyślałam, ze to się tak potoczy. A teraz juz mam obmyslone klamstwa dla szefa na 2 kolejne transfery
-
Ja mam kontuzje kostki od kilku lat wiec albo jestem u ortopedy albo na rehabilitacji. Teraz wzięłam L4 na tydzień od ginekologa wiec przeziebilam jajnik na basenie, wcześniej mialam "grypę" Wiecej juz zwolnień brać nie bede bo leżenie plackiem nie pomogło. Na kolejny transfer znow "ostrzykne kostke sterydem" zawiaze bandażem i będę kuśtykać żeby nie kazał mi nigdzie jeździć
Justine lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Ja mam kontuzje kostki od kilku lat wiec albo jestem u ortopedy albo na rehabilitacji. Teraz wzięłam L4 na tydzień od ginekologa wiec przeziebilam jajnik na basenie, wcześniej mialam "grypę" Wiecej juz zwolnień brać nie bede bo leżenie plackiem nie pomogło. Na kolejny transfer znow "ostrzykne kostke sterydem" zawiaze bandażem i będę kuśtykać żeby nie kazał mi nigdzie jeździć
Grunt to mieć wymówkę
Zawsze możesz mieć zaraz grypę bo przecież wiosna idzie i jest tyyyyyle wirusów.
No i moim zdaniem najlepsza jest grypa jelitowaNikt nie będzie Cię chciał mieć w pobliżu
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
ka_tarzyna wrote:Wombi, jakie miałaś dawki i jakich leków? ja też miałam (podobno) wysokie.
Co znaczy, że organizm nie odszedł jeszcze do siebie? Masz jakieś negatywne objawy, robiłaś jakieś badania, które wyszły niekorzystnie?START 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
HSG, laparo, histero, IUI
01.2016 I ICSI 🙁 7A1
05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
06.2020 III IMSI 0
06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
25dpt ❤️ 6t2d
12+5 usg prenatalne OK 👧
22+2 połówkowe Ok 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 🙁 5bb
16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
03.2025 V IVF - 2aa ❄️
29.05.2025 FET 2aa ostatni
6dpt ⏸
7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
-
Dziewczyny jestescie bezcenne
MalaHd smiem podlapac Twoja wymowke z " przeziebionymi jajnikami"U mnie na kazde zwolnienie z pracy patrza spode łba. Niestety firma w ktorej pracuje to firma mala rodzinna wiec plotki raz dwa by sie rozniosly a to nie wskazane.
Justine dla mnie nie ma znaczenia czy dziecko biologiczne czy nie. Uwielbiam dzieci. Jako 3 latka latalam w te i nazad jak tylko zobaczylam gdzies dzidziusienudzilam mame o rodzenstwo. Powiedziala mi wtedy ze jak bede grzeczna i bede sypala cukier na parapet iarchewke wystawiala to bocian mi przyniesie
wyobrazcie sobie 3 letnie babla z skubajacego marchewke dla bociana
he he he
Kwestia wlasnie tego dzieciatka. Czy powiedziec a jesli tak to jak zeby ono nie poczulo sie w jakis sposob skrzywdzone.Justine lubi tę wiadomość
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
nick nieaktualnyDziewczyny, dawno mnie nie było. Ciężko zniosłam nieudany transfer i narodziny cudownego siostrzeńca.
Mam dla Was historię trochę podnoszącą na duchu.
Po Bożym Narodzeniu miałam histeroskopię i scratching. W styczniu zdecydowaliśmy się na transfer dwóch zarodków, ze względu na wcześniejsze niepowodzenia. W tym czasie dopadła mnie grypa i chcieliśmy transfer przekładać, ale ostatecznie 30 stycznia z gilem do pasa, poszłam na transfer. No i po oczekiwaniu w nerwach przychodzi zdziwienie... 11 dpt - beta hcg 260! Pierwszy raz w życiu. Szczęście i niedowierzanie.
Na USG w 5 tyg lekarz znajduje dwa pęcherzyki z dwoma bijącymi serduszkami. CUD! Ucieszyłam się niesamowicie.
To jednak nie koniec w sobotę (7tc + 2) lekarz znajduje jeszcze jedno serduszko.
Niby się cieszę, ale jestem przerażona.
Tak bardzo pragnęliśmy dzieci. Ale trójka za jednym razem? Boję się o ich zdrowie...
A na zimowisku czekają dwa maluchy.Lura82, problemik, Angie 31, Evaa, Karo-Linka, lady_pink, sylwia80, Asia_88, Mag85, MalaHD, Bella93, Justine, ewe_a85, Tyszanka81, Konwalia, pabelka88, mia6, Karola1985, Anatolka, Milkowiec, Beata.D, Jagna 75, Junioer, olciabos, Moniaa, pszczółka p, Asiula86, Nefe, shooa, gretka, Kamilka, sandzu, Natka-matka wariatka :), pragnaca dzidziusia, Deseo, lipa lubią tę wiadomość
-
soleil wrote:Dziewczyny, dawno mnie nie było. Ciężko zniosłam nieudany transfer i narodziny cudownego siostrzeńca.
Mam dla Was historię trochę podnoszącą na duchu.
Po Bożym Narodzeniu miałam histeroskopię i scratching. W styczniu zdecydowaliśmy się na transfer dwóch zarodków, ze względu na wcześniejsze niepowodzenia. W tym czasie dopadła mnie grypa i chcieliśmy transfer przekładać, ale ostatecznie 30 stycznia z gilem do pasa, poszłam na transfer. No i po oczekiwaniu w nerwach przychodzi zdziwienie... 11 dpt - beta hcg 260! Pierwszy raz w życiu. Szczęście i niedowierzanie.
Na USG w 5 tyg lekarz znajduje dwa pęcherzyki z dwoma bijącymi serduszkami. CUD! Ucieszyłam się niesamowicie.
To jednak nie koniec w sobotę (7tc + 2) lekarz znajduje jeszcze jedno serduszko.
Niby się cieszę, ale jestem przerażona.
Tak bardzo pragnęliśmy dzieci. Ale trójka za jednym razem? Boję się o ich zdrowie...
A na zimowisku czekają dwa maluchy.
woooow mega gratulacje!!soleil lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dziewczyny szukam zamiennika acard-u
Napiszcie czy to jest to mniej więcej, sprzedają w zestawie dla starających się o dzidziusia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd4592c8ca7d.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb7c5c355231.png
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Angie 31 wrote:Dziewczyny szukam zamiennika acard-u
Napiszcie czy to jest to mniej więcej, sprzedają w zestawie dla starających się o dzidziusia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd4592c8ca7d.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb7c5c355231.png
acard = aspiryna cardio ( tylko aspiryna ma 100mg a acard ma 75 )Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️