X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wombi wrote:
    SzewskaPasja co u Was??
    a w porządku wombi, dzięki że pytasz. Maly rośnie, już kilogram waży i jeszcze okolo 100 dni przed nami ;). A jak tam z Twoją boreliozą, są jakieś rokowania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 23:30

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • Deseo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine- dziś powtórka? Trzymam mocno kciuki :D

Justine lubi tę wiadomość

Emilka 2012 <3
    kgKip1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine kciuki z śliczny przyrost :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine powodzenia i daj wcześniej znać, bo my tu nie możemy się tak denerwować :)

Dziś byłam w klinice na monicie i endo piękne jak to powiedział dr. Prawdopodobnie w czwartek crio, tylko czy nie za wcześnie?
    Pytałam o embryo glue i AH. Klej podobno ma bardzo mała skuteczność, a AH invimed do blastek nie stosuje. Czekamy dalej :)

Jeszcze mam pytanie o wlew Intralipidu. Umówiłam się w klinice w poniedziałek na podanie, ale nie chcę brać wolnego w pracy i teraz moje pytanie. Ile czasu spływała wam kroplówka? Mam 250 ml, a nie 8 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 09:47

ana167, Justine lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia, ok 4-5godzin może być. Mi w invimedzie 100ml leciało ok 3godz. w domu 250ml ok 6godz, ale ja chciałam wolno, bo wiadomo, na kanapie z książką to się nie spieszy a żyły bezpieczniejsze.

Cala, pytam, bo jak nie byłaś w ciąży to nie ma szans, żebyś miała hamowanie inne niż 0%. z tego co ja wiem na ten temat, to ono wytwarza się dopiero w ciąży :) albo wcześniej to przez szczepienia. więc nie ma powodów do załamania, inaczej nie mogło być ;) oby szczepienia pomogły!

Cala lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SzewskaPasja wrote:
    Maly rośnie, już kilogram waży i jeszcze okolo 100 dni przed nami ;)

Szewska no to spokojnej 100dniówki :)

SzewskaPasja lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany... To nie wyrobię się po pracy pewnie :/ urlop muszę chyba brać

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Nefe Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, kciuki za przyrost, cieszę się bardzo.

W ogóle to czytam Was regularnie, chociaż ostatni tydzień był bardzo ciężki i musiałam dzisiaj nadrobić.
    Trzymam kciuki.

I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11. <3 /
    2 mrozaczki
    04.06.2017 r. Zuzia :)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine!!!Cudnie :) :) :)
    Wzruszyłam się i ściskam mocno kciuki za ogromny przyrost!!!!!!!
    Musi być dobrze :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Mnie w Gync chyba 100ml bo nie wiem ile tam podaja schodzi ok 2,5h.

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    może być ciężko, ale może do ogarnięcia? nie wiem jak w Wawie ale we Wrocławiu chciałam się też umówić po pracy to dostałam informację, że najpóźniej na 14:00 muszę się stawić, więc wystarczy się zwolnić ok dwie godziny wcześniej, ściemnić, że dentysta czeka i już ;) najlepiej zadzwoń i wypytaj.

• Aaa78 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Justine!!!Cudnie :) :) :)
    Wzruszyłam się i ściskam mocno kciuki za ogromny przyrost!!!!!!!
    Musi być dobrze :)

Monako fajnie ,że się pojawiłaś.
    Wiem od dziewczyn,że po leczeniu immunosupresyjnym u dr paśnika udało się . Napisz cos więcej proszę, jestes jedynym :chyba" tutaj przykładem udanej terapii.
    Dr Paśnik zapisał mi te same leki
    Ja miałam jedynie rozjechane cytokiny ale nie na tyle aby brać szczepienia
    Co Twoim zdaniem miało wpływ na powodzenie? Po ilu dniach od ostatniej tabletki miałas transfer ( czy to było CRIO?)
    Jaki zarodek? Miałas w tym samym cyklu scratching?

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    może być ciężko, ale może do ogarnięcia? nie wiem jak w Wawie ale we Wrocławiu chciałam się też umówić po pracy to dostałam informację, że najpóźniej na 14:00 muszę się stawić, więc wystarczy się zwolnić ok dwie godziny wcześniej, ściemnić, że dentysta czeka i już ;) najlepiej zadzwoń i wypytaj.
    Popracuje do 13 i już :) dzięki Kochana za cenne rady

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • redken Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Jestem po pierwszym nieudanym in vitro. Chciałabym od razu w nowym cyklu podejść do kriotransferu dlatego ciekawa jestem jakie miałyście cykle po całej procedurze? Czy coś się pozmieniało? Czy miałyście normalnie owulację? Macie jakieś doświadczenia z kriotransferem?

preg.png
  • e_mil_ka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redken ja podchodziłam do crio na cyklu naturalnym. W drugim cyklu od stymulacji. Zarówno zaraz w tym cyklu po stymulacji jak i w następnym miałam owulację. Co prawda przesunęła się i teraz mam bardzo późno bo w okolicach 23 dnia cyklu.

Emilka
    preg.png
    04.03.21 - Igunia na świecie
    21.04.23 - beta 411
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Sysiaaaaa ja teraz przyjęłam 250 ml w niecałe dwie godziny. Żyły nie bolały więc było ok :) i to mega różnica bo pierwszy wlew leciał mi prawie 6 godz.
    "żyły nie bolały"? Żebyś widziała moje oczy jak powiększału. A bolą? Na co ja się zgodzilam!

lady_pink lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • SzewskaPasja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Szewska no to spokojnej 100dniówki :)

Dzięki shooa, a u Ciebie crio w kwietniu, dobrze pamiętam? Już zaczynam trzymać kciuki :)

Invicta Wrocław I procedrua -brak komórek, II procedura 4 komórki, 2 zarodki :(, :(
    wrzesień 2016 - Vitrolive Szczecin - krótki protokół, priming estrogenowy, 12 komórek, 5 zarodków

2qx4tls.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia, rób intralipid tak szybko przed transferem jak się da. On potrzebuje czas, żeby coś zadziałaś w organizmie.

Żebyście niem usiały co chwilę na forum zaglądać (żeby serwery nie padły ;) ) to beta będzie 16-17 ;) Krew już oddana i czekamy.

lady_pink, sylwia80, Konwalia, ana167, sisi, shooa, ojejku, gretka, Morwa, Beata.D lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Sysia, rób intralipid tak szybko przed transferem jak się da. On potrzebuje czas, żeby coś zadziałaś w organizmie.

Żebyście niem usiały co chwilę na forum zaglądać (żeby serwery nie padły ;) ) to beta będzie 16-17 ;) Krew już oddana i czekamy.
    Podobno Intralipid działa 30 dni, a nie wspominali po jakim czasie zaczyna

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Justine Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Podobno Intralipid działa 30 dni, a nie wspominali po jakim czasie zaczyna

Nie słuchaj ich :P Ja wcześniej brałam tak jak kazali: 14 dni przed crio butlę i w dniu transferu. Efekt znasz. Do tego crio podeszłam olewacko i wzięłam od razu 2 butle ok 10 dni przed crio. Efekt zdecydowanie lepszy ;)

Moje osobiste zdanie jest takie, że nie ma sensu brać intralipidu przed samym transferem tylko wcześniej.

Evaa lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
‹‹ 4503 4504 4505 4506 4507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ