IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
wombi wrote:SzewskaPasja co u Was??
a w porządku wombi, dzięki że pytasz. Maly rośnie, już kilogram waży i jeszcze okolo 100 dni przed nami. A jak tam z Twoją boreliozą, są jakieś rokowania?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 23:30
-
Justine powodzenia i daj wcześniej znać, bo my tu nie możemy się tak denerwować
Dziś byłam w klinice na monicie i endo piękne jak to powiedział dr. Prawdopodobnie w czwartek crio, tylko czy nie za wcześnie?
Pytałam o embryo glue i AH. Klej podobno ma bardzo mała skuteczność, a AH invimed do blastek nie stosuje. Czekamy dalej
Jeszcze mam pytanie o wlew Intralipidu. Umówiłam się w klinice w poniedziałek na podanie, ale nie chcę brać wolnego w pracy i teraz moje pytanie. Ile czasu spływała wam kroplówka? Mam 250 ml, a nie 8Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 09:47
ana167, Justine lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualnySysia, ok 4-5godzin może być. Mi w invimedzie 100ml leciało ok 3godz. w domu 250ml ok 6godz, ale ja chciałam wolno, bo wiadomo, na kanapie z książką to się nie spieszy a żyły bezpieczniejsze.
Cala, pytam, bo jak nie byłaś w ciąży to nie ma szans, żebyś miała hamowanie inne niż 0%. z tego co ja wiem na ten temat, to ono wytwarza się dopiero w ciążyalbo wcześniej to przez szczepienia. więc nie ma powodów do załamania, inaczej nie mogło być
oby szczepienia pomogły!
Cala lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Justine, kciuki za przyrost, cieszę się bardzo.
W ogóle to czytam Was regularnie, chociaż ostatni tydzień był bardzo ciężki i musiałam dzisiaj nadrobić.
Trzymam kciuki.
Justine lubi tę wiadomość
I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11./
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
Sysiaaaaa wrote:Rany... To nie wyrobię się po pracy pewnie
urlop muszę chyba brać
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
nick nieaktualnySysiaaaaa wrote:Rany... To nie wyrobię się po pracy pewnie
urlop muszę chyba brać
najlepiej zadzwoń i wypytaj.
-
MoNaKo wrote:Justine!!!Cudnie
Wzruszyłam się i ściskam mocno kciuki za ogromny przyrost!!!!!!!
Musi być dobrze
Monako fajnie ,że się pojawiłaś.
Wiem od dziewczyn,że po leczeniu immunosupresyjnym u dr paśnika udało się . Napisz cos więcej proszę, jestes jedynym :chyba" tutaj przykładem udanej terapii.
Dr Paśnik zapisał mi te same leki
Ja miałam jedynie rozjechane cytokiny ale nie na tyle aby brać szczepienia
Co Twoim zdaniem miało wpływ na powodzenie? Po ilu dniach od ostatniej tabletki miałas transfer ( czy to było CRIO?)
Jaki zarodek? Miałas w tym samym cyklu scratching?
-
shooa wrote:może być ciężko, ale może do ogarnięcia? nie wiem jak w Wawie ale we Wrocławiu chciałam się też umówić po pracy to dostałam informację, że najpóźniej na 14:00 muszę się stawić, więc wystarczy się zwolnić ok dwie godziny wcześniej, ściemnić, że dentysta czeka i już
najlepiej zadzwoń i wypytaj.
dzięki Kochana za cenne rady
Cześć dziewczyny
Jestem po pierwszym nieudanym in vitro. Chciałabym od razu w nowym cyklu podejść do kriotransferu dlatego ciekawa jestem jakie miałyście cykle po całej procedurze? Czy coś się pozmieniało? Czy miałyście normalnie owulację? Macie jakieś doświadczenia z kriotransferem?
-
Redken ja podchodziłam do crio na cyklu naturalnym. W drugim cyklu od stymulacji. Zarówno zaraz w tym cyklu po stymulacji jak i w następnym miałam owulację. Co prawda przesunęła się i teraz mam bardzo późno bo w okolicach 23 dnia cyklu.
-
lady_pink wrote:Sysiaaaaa ja teraz przyjęłam 250 ml w niecałe dwie godziny. Żyły nie bolały więc było ok
i to mega różnica bo pierwszy wlew leciał mi prawie 6 godz.
lady_pink lubi tę wiadomość
shooa wrote:Szewska no to spokojnej 100dniówki
Dzięki shooa, a u Ciebie crio w kwietniu, dobrze pamiętam? Już zaczynam trzymać kciuki -
Sysia, rób intralipid tak szybko przed transferem jak się da. On potrzebuje czas, żeby coś zadziałaś w organizmie.
Żebyście niem usiały co chwilę na forum zaglądać (żeby serwery nie padły) to beta będzie 16-17
Krew już oddana i czekamy.
lady_pink, sylwia80, Konwalia, ana167, sisi, shooa, ojejku, gretka, Morwa, Beata.D lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Justine wrote:Sysia, rób intralipid tak szybko przed transferem jak się da. On potrzebuje czas, żeby coś zadziałaś w organizmie.
Żebyście niem usiały co chwilę na forum zaglądać (żeby serwery nie padły) to beta będzie 16-17
Krew już oddana i czekamy.
Sysiaaaaa wrote:Podobno Intralipid działa 30 dni, a nie wspominali po jakim czasie zaczyna
Nie słuchaj ichJa wcześniej brałam tak jak kazali: 14 dni przed crio butlę i w dniu transferu. Efekt znasz. Do tego crio podeszłam olewacko i wzięłam od razu 2 butle ok 10 dni przed crio. Efekt zdecydowanie lepszy
Moje osobiste zdanie jest takie, że nie ma sensu brać intralipidu przed samym transferem tylko wcześniej.Evaa lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/