IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Emcia123 wrote:Justine ja rowniez wyslalam Ci Zaproszenie mam pytanie jakiej czulosci robilas test?
Ten o czułości 25. Zaproszenie przyjęteProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Yoselyn82 wrote:no ja do crio zawsze mialam 3x2 lutinusu lub utrogestanu
A ja mam 3x2 utrogestanu (a biorę 3x3) i 3x3 duphastonu. A i jeszcze przez 6 dni miałam 1x prolutex.
Wszystko zależy od tego jak ktoś przyswaja prg- nie ma czegoś takiego jak standardowe ilości podawania prg.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Justine wrote:A ja mam 3x2 utrogestanu (a biorę 3x3) i 3x3 duphastonu. A i jeszcze przez 6 dni miałam 1x prolutex.
Wszystko zależy od tego jak ktoś przyswaja prg- nie ma czegoś takiego jak standardowe ilości podawania prg.Justine lubi tę wiadomość
-
Justine wrote:A ja mam 3x2 utrogestanu (a biorę 3x3) i 3x3 duphastonu. A i jeszcze przez 6 dni miałam 1x prolutex.
Wszystko zależy od tego jak ktoś przyswaja prg- nie ma czegoś takiego jak standardowe ilości podawania prg. -
Wszystko zależy od tego jak ktoś przyswaja prg- nie ma czegoś takiego jak standardowe ilości podawania prg.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Inkaa85 wrote:Utrogestan pierwsze słyszę, to zastrzyk ? Czy tabletki jak podawane? I jak cenowo? Bo lutinus i prolutex to dosyć drogi progresteron. Ja niestety swoich cykli nie mam i progresteron mam dosyć słaby więc pewnie po crio znowu dostanę prolutex
Ja place 32zl za 30tabl po 100mg +35zl za przesylke. Zamawiam zawsze 6 opak, wiec wychodzi niecale 38zl
Edit. Ja nie Justine, ale przy prg dopochwowym wynik z krwi nigdy nie odda jego rzeczywistego poziomu w macicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2017, 21:46
-
Polly_love wrote:Ja odpowiem na Twoje pytania odnośnie salve. Byłam tam zdiagnozowana i leczyłam sie przed Gametą.
Wysyłam zaproszenie, odbierz proszęAngelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Bella93 wrote:Salve ma swoj watek, ale z tego co kojarze nikt nie korzystał tam z KD.
Dziękizajrzę i tam.
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
nick nieaktualny
-
Bella93 wrote:Tabl. dopochwowe, nie dostepne w Polsce. Wiekszosc z nas sprowadza z Czech.
Ja place 32zl za 30tabl po 100mg +35zl za przesylke. Zamawiam zawsze 6 opak, wiec wychodzi niecale 38zl
Edit. Ja nie Justine, ale przy prg dopochwowym wynik z krwi nigdy nie odda jego rzeczywistego poziomu w macicy.5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Bella a kto ci wysyla?
ta której namiary kilka razy tu padaly, w czeskim cieszynie.
Justine, Deseo &&&&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 08:03
Justine, Deseo lubią tę wiadomość
-
Sysiaaaaa wrote:Słońce myślisz, że jak jutro zrobię badanie progesteronu, to wyjdzie miarodajny wynik? Biorę Lutinusa od wczoraj i dla siebie chciałabym zobaczyć czy jest ok.
Najlepiej bez prg i w 7dpo robić próbę, ale jeśli bardzo chcesz i masz teraz cykl naturalny i jesteś w okolicy 7dpo to może spróbować.
Czytałam kiedyś jak się wchłania dopochwowy prg i można by założyć, że kilka ng/ml to własnie efekt lutki.
Także moim zdaniem wszystko zależy w jakim dniu cyklu jesteś i czy masz ciałko żółte
edit: Bella dopisała, że przy braniu dowcipnego prg i tak nie wyjdzie nam prawidłowe stężenie w macicy- to prawda. Ale na szczęście jak chcemy zbadać we krwi to dopochwowy mało wnika w krwioobieg (mały %, nie pamiętam już ile dokładnie) i wynik we krwi powinien wyjść w miarę miarodajny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 08:48
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Bella93 wrote:Apteka
ta której namiary kilka razy tu padaly, w czeskim cieszynie.
Justine, Deseo &&
&&&
A recepte skad maja Twoja?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 09:09
5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Justine wrote:Najlepiej bez prg i w 7dpo robić próbę, ale jeśli bardzo chcesz i masz teraz cykl naturalny i jesteś w okolicy 7dpo to może spróbować.
Czytałam kiedyś jak się wchłania dopochwowy prg i można by założyć, że kilka ng/ml to własnie efekt lutki.
Także moim zdaniem wszystko zależy w jakim dniu cyklu jesteś i czy masz ciałko żółte
edit: Bella dopisała, że przy braniu dowcipnego prg i tak nie wyjdzie nam prawidłowe stężenie w macicy- to prawda. Ale na szczęście jak chcemy zbadać we krwi to dopochwowy mało wnika w krwioobieg (mały %, nie pamiętam już ile dokładnie) i wynik we krwi powinien wyjść w miarę miarodajny.
Powodzenia dziewczyny!!!!Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Ja na cyklu sztucznym jestem, więc nie wiem jak powinno to wyglądać. Zrobię dziś ten progesteron, bo co mi w sumie szkodzi.
Powodzenia dziewczyny!!!!
Jak jesteś na sztucznym to nie ma sensu robić
Jak już to zrób prg razem z pierwszą betą i wtedy zobaczysz czy nie jest za niski prg.
Jak już bardzo chcesz na sztucznym zrobić prg to zrób w takim dniu aby był to 7-8 dzień przyjmowania prg (czyli tak jak naturalnie jest najwyższy prg w organizmie). Cel: 20 ng/mlProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Tyszanka81 wrote:a to fajnie...
A recepte skad maja Twoja?
Gina jak poprosisz o receptę na Utrogestan to napewno wypisze
Poproś od razu o większą ilość, żeby nie latać non stop.
No i co najważniejsze: recepty w Czechach są ważne tylko 14 dni
edit: ale głupia jestemTy się pytałaś jak dostarczać receptę do Czech, a ja Ci piszę jak ją zdobyć w PL
Wybacz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 10:09
Tyszanka81 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/