IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Deseo wrote:Justine- krew oddana? kiedy masz wyniki?
bo ja dopiero ok 16. Trzymam za nasze wszystkie "maluszki" mocno kciuki
Ja grzecznie pracuję
Krew idę oddać dopiero ok 16 więc moje wyniki będą bardzo późno dzisiaj.
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Tyszanka81 wrote:a to fajnie...
A recepte skad maja Twoja? -
Justine wrote:Gina jak poprosisz o receptę na Utrogestan to napewno wypisze
Poproś od razu o większą ilość, żeby nie latać non stop.
No i co najważniejsze: recepty w Czechach są ważne tylko 14 dni
edit: ale głupia jestemTy się pytałaś jak dostarczać receptę do Czech, a ja Ci piszę jak ją zdobyć w PL
Wybacz
Nic nie szkodzi ☺5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Bella93 wrote:Recepte wysylam im poleconym, 16zl kosztuje priorytet, a oni odsylaja mi leki za pobraniem.
czyli ty im recepte wysylasz,za pare dni dzwonisz czy dotarla? A oni ci wysylaja utrogestan na adres z recepty?5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2
5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
8t2dz cud przestal trwac
16.09.2016 criotransfer babla 8B
2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
12.06.transfer- -
Tyszanka81 wrote:Rozumiem...
czyli ty im recepte wysylasz,za pare dni dzwonisz czy dotarla? A oni ci wysylaja utrogestan na adres z recepty?
Tak jak Justine napisała, recepta jest wazna 14dni.
Edit: maila pisalam po polsku i odpowiedz takze dostalam w naszym jezykuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 11:36
Tyszanka81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykassik wrote:Drogie Dziewczęta mam pytanie
czy któraś z Was ma doświadczenie z kliniką Salve Medica z Łodzi? Pytam pod kątem wyboru lekarza i KD. Bardzo proszę o ujawnienie się bo mam kilka pytań technicznych
-
dziewczyny jakie bralyscie dawki clexane , acard itd do transferu? bo zastanawiam sie czy nie mam za duzej dawki.. mam mutacje mthfr ale zawsze mialam o ponad polowe mniejsze dawki- tylko fragmin 5000j.m. a teraz mi babka takie konskie dawki przepisala a ja i tak mam ogolnie słabą krzepliwosc krwi , to chyba wychodzi w tym badaniu APTT nie?
teraz biore acard 75mg i zamiennik clexane - neoparin 80mg/0,8ml.
mama mnie nastraszyla ze mozna wylewu dostac ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 13:09
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
pysia wrote:dziewczyny jakie bralyscie dawki clexane , acard itd do transferu? bo zastanawiam sie czy nie mam za duzej dawki.. mam mutacje mthfr ale zawsze mialam o ponad polowe mniejsze dawki- tylko fragmin 5000j.m. a teraz mi babka takie konskie dawki przepisala a ja i tak mam ogolnie słabą krzepliwosc krwi , to chyba wychodzi w tym badaniu APTT nie?
mama mnie nastraszyla ze mozna wylewu dostac ...
Jeśli mama nie może się pochwalić dyplomem medycznym to jej nie słuchajProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
no nie może
tylko u nas taka sytuacja, ze mama sparalizowana z winy lekarza i wiesz.. taki strach gdzies zawsze siedzi ..
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualny
-
Lunk_a wrote:Cześć Dziewczyny czy moge prosić o odpowiedź na moje pytanie, jeśli wiecie-czy biorąc menopur i gonapeptyl musi być jakaś konkretna określona przerwa między tymi dwoma lekami ?START 2013 endo, adeno, borelioza AMH 0,36
HSG, laparo, histero, IUI
01.2016 I ICSI 🙁 7A1
05.2016 II ICSI 🙁8A1 [*] 6tc 💔
11,12.2019 i 02.2020 IUI 🙁
06.2020 III IMSI 0
06.2021 IV ICSI 8A1, 4 ❄️
8dpt 26, 10dpt 91, 12dpt 256, 28dpt ♥️
12+3 prenatalne - uogólniony obrzęk płodu 🙁
16tc 💔 Robercik - zespół Edwardsa
14.02.2022 FET 3aa
6dpt ⏸ 7dpt 72,70, 9dpt 178, 14dpt 1709
25dpt ❤️ 6t2d
12+5 usg prenatalne OK 👧
22+2 połówkowe Ok 👧
30+4 prenatalne 3 trymestru OK 👧
39+4 Julia cc 3380 50 cm ❤️ 26.10.2022
---
22.07.2024 FET 🙁 5bb
16.09.2024 FET 🙁 3bb+4cc
03.2025 V IVF - 2aa ❄️
29.05.2025 FET 2aa ostatni
6dpt ⏸
7dpt 47, 9dpt 105, 12dpt 465,8, 14dpt 1137, 27dpt ❤️ 7.9 mm
-
Lunk_a wrote:Cześć Dziewczyny czy moge prosić o odpowiedź na moje pytanie, jeśli wiecie-czy biorąc menopur i gonapeptyl musi być jakaś konkretna określona przerwa między tymi dwoma lekami ?
Ja robiłam 15 min przerwy między jednym a drugimProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
pysia wrote:no nie może
tylko u nas taka sytuacja, ze mama sparalizowana z winy lekarza i wiesz.. taki strach gdzies zawsze siedzi ..
U mnie też tyle chorób że jest z czego wybierać, ale skoro masz mutacje i dr kazał brać to bierz.
Ja też się kłuję mimo, że nawet nie mam udokumentowanej mutacji.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
shooa wrote:Kassik, a czemu idziesz w kierunku KD? lekarz Wam powiedział, że Wasze niepowodzenia to wina endomendy i słabych jajek? jak się leczyłaś immunologicznie - leki czy szczepienia też robiłaś? pytam, bo mamy dość podobną sytuację.
Jestem już po 4 procedurach i z każdą kolejną coraz gorzej się stymulowałam. Ja i lekarka jesteśmy za tym żeby dać mojemu ciału już spokój. To pierwszy argumentObecnie czekamy też na wynik badania genetycznego kosmówki z ostatniego poronienia i tak naprawdę liczę, że znajdą coś co potwierdzi, że zarodek był wadliwy a nie tylko ja
został nam jeszcze jeden zarodek na zimowisku ale, że muszę mieć plan B to już się rozglądam
Mam też problem z immunologią i patrząc na Justine mieszanka genów też mogłaby być wskazana w moim przypadku i idąc tym tokiem myślenia doszłam do KD a w późniejszym czasie może AZ...
Jestem pacjentka Docenta Pasnika czyli miałam leczenie immunosupresyjne i 2 serie szczepień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 14:51
shooa lubi tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
nick nieaktualnypysia wrote:dziewczyny jakie bralyscie dawki clexane , acard itd do transferu? bo zastanawiam sie czy nie mam za duzej dawki.. mam mutacje mthfr ale zawsze mialam o ponad polowe mniejsze dawki- tylko fragmin 5000j.m. a teraz mi babka takie konskie dawki przepisala a ja i tak mam ogolnie słabą krzepliwosc krwi , to chyba wychodzi w tym badaniu APTT nie?
mama mnie nastraszyla ze mozna wylewu dostac ...mama mez dyplomu medycznego i bez wiedzy na ten temat mogłaby sie wstrzymać od takich komentarzy. Ja bez mthfr biorę cala ciążę neoparin 0,4 i acard 75. Wcale nie bierzesz końskich dawek, wg mnie to calkiem normalne dawki, wylewu nie dostaje sie od tego ze krew jest za rzadka, raczej odwrotnie z tego cow wiem. Acard jest nawet zalecany w profilaktyce sercowo-naczyniowej u osób w grupie ryzyka wylewem. Dawka heparyny też może zależeć od wagi pacjentki.
Ed. W ogóle zaglądam tutaj w poszukiwaniu bety Justine ale widzę ze sobie jaja robi i jeszcze nawet nie poszła krwi upuścićno to sobie poczekam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2017, 14:40
-
Sysiaaaaa wrote:Intralipid zapodany w 40 minut 250 ml. A miałam brać urlop w pracy na dzień wlewu
EkspresowoNie bolała żyła od tak szybkiego podania?
Aaaa soli nie miałaś?Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/