IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPysiu, słuchaj lekarza. Skoro lekarz kazał 10dpt testować to jest ok.
Dziewczyny, czy jak się bierze clo, żeby zrobić criotransfer na 'wspomaganym' naturalnym cyklu, to powinno się coś brać żeby endo wspomóc (poza orzechami, omega 3, wit E i winem w dużych ilościach:D)? doczytałam sie, że clo może źle wpływać na endo. -
pysia wrote:No to teraz mam wyrzuty sumienia. Jutro pójdę na powtórkę z bety . Ale wątpię ...
Nie znam dziewczyny którym by beta w 10dpt 3 dniowców nie wyszła a potem była ciąża.
Zresztą lekarz sam mówił ze za 10 dni test i nawet leki miałam na 10 dni ..
Pysia, przepraszam, ze zasialam Ci wątpliwości. Słuchaj dziewczyn, one w betach bardziej doświadczone niz ja.5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
1 x naturalna cb
Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019 -
nick nieaktualnyPysia ja przy ostatnim transferze miałam 10 dpt trzydniowców bete 2,81 i dr kazał odstawić leki tego dnia. Nie odstawiłam, powtórzyłam następnego dnia betę była 3,86 i wiedziałam, że trzeba odstawić bo nic z tego, to nie były odpowiednie wartości.
Ty miałaś 10dpt 0,1 więc nic niestety nic się nie zadziało, dzień w tą czy w tą w tej sytuacji nic nie zmieni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 20:50
-
No nie wiem.może zacząć brać znowu dzisiaj na wieczór a jutro na betę pójdę. Ale to chyba bez sensu. ..
Ehh ja tam myślę że coś by pokazało jakby była. Ciąża a tu wynik poniżej 0.1
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualny
-
Emcia123 wrote:Ja marze o 1 a jak beda 2-to tym bardziej bede sie cieszyla☺
-
nick nieaktualny
-
shooa wrote:no nie gadaj..świetnie.
Oprocz tego co wymienilas mozna brac estrofemEvaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:U mnie w naturalnych cyklach endo ma ok 12mm, przy clo mialam zazwyczaj 8/9mm.
Oprocz tego co wymienilas mozna brac estrofem
a czy inne wspomagacze typu Lametta też tak źle na endo działają? -
nick nieaktualnyMam od II IVF tragiczny progesteron na cyklach sztucznych, stąd decyzja o naturalnym (który ja chcę wspomóc co nieco). Biorąc 800-900mg progesteronu w badaniach z krwi 6-7dpt progesteron wychodzi na poziomie 7-9 jednostek. Tragedia. Raz przy sztucznym miałam estrofem 1x1 to miałam normalnie owulację, bo pojawiłam się na podglądzie endo przed crio 10dc a endo było poowulacyjne i prg był 9 jednostek.
przemyślę temat, zawsze mogę brać clo i żreć orzechy i inne specyfiki na śniadanie, obiad i kolację -
Shooa ja też zawsze, ale to zawsze miałam problem z grubości Endo, nawet przy estrofemie 3x1 nie było imponujące. A na tym jednym jedynym cyklu naturalnym odbiło mu i nagle 12 mm. Bralam encorton 10 mg od pierwszego dnia cyklu,,pilam wino i jadlam orzechy brazylijskie (po raz pierwszy wtedy). Clo i ovitrelle. Nic wiecej chyba nie zrobisz. A reguly nie ma.
-
shooa wrote:Tak myslałam o estrofemie, tylko on może z kolei blokować owulację. idzie oszaleć. skończy się na tym, że nic nie będę brać
a czy inne wspomagacze typu Lametta też tak źle na endo działają?
Letrozol podobno nie uposledza endo. -
Sysiaaaaa wrote:Mam pytanie do dziewczyn zaciążonych.
Czy bóle @ towarzyszyły wam cały dzień czy np. nasilały się wieczorem, a może wcale?
Mi takie bóle doskwieraja ale wieczorami plus bóle w krzyżu. -
nick nieaktualnylipa wrote:Shooa ja też zawsze, ale to zawsze miałam problem z grubości Endo, nawet przy estrofemie 3x1 nie było imponujące. A na tym jednym jedynym cyklu naturalnym odbiło mu i nagle 12 mm. Bralam encorton 10 mg od pierwszego dnia cyklu,,pilam wino i jadlam orzechy brazylijskie (po raz pierwszy wtedy). Clo i ovitrelle. Nic wiecej chyba nie zrobisz. A reguly nie ma.
dobra, nie świruję. wezmę tylko clo, będę się ratowała żelaznym zestawem spożywczym na endo i tyle. jak bedzie chciało to urośnie a jak nie to nic nie wyczaruję. -
Morwa wrote:Mój estradiol dzień przed punkcją wynosił 8083 pg/ml. Mam zapisany dostinex przez 8 dni po 1 tabletce ,więc spora dawka. No ale hiperstymulacji nie mam
i za kazdym razem boje sie zeby mi jakies nie popekaly przed czasem, ale to chyba sie tak ot co nie zdaza co?
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn