X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytałam ooooj dużo czytałam jak beta 8dpt wyszła mi 1,33 dr kazał odstawić leki ale poszłam jeszcze 9 dpt i beta 1,56 więc czytałam i czytałam, ryłam i ryłam. Przeczytałam wtedy całe internety i niestety na co jedynie to trafiłam na negatywne bety przy cyklach naturalnych. NIKT w 8dpt blastki (10dpt 3 dniowca) Nie miał negatywnej bety ze szczęśliwym zakończeniem. Bynajmniej ja nie znalazłam.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero pierwszy raz mam ivf i skrupulatnie czytam to o czym piszecie bo doświadczenia nie mam i mogę opierać się tylko na tym co powiedział mi lekarz: w przypadku 2/3 zarodków ( taki ja mam) Beata 10dpt i niezależnie od wyniku powtórzyć za dwa dni a potem skontaktować się z klinika i odstawić leki w przypadku negatywu

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah ten edytor w telelefonie :) miała być beta

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja też czytałam ooooj dużo czytałam jak beta 8dpt wyszła mi 1,33 dr kazał odstawić leki ale poszłam jeszcze 9 dpt i beta 1,56 więc czytałam i czytałam, ryłam i ryłam. Przeczytałam wtedy całe internety i niestety na co jedynie to trafiłam na negatywne bety przy cyklach naturalnych. NIKT w 8dpt blastki (10dpt 3 dniowca) Nie miał negatywnej bety ze szczęśliwym zakończeniem. Bynajmniej ja nie znalazłam.

Wiem, wiem. Jednak troche mi zgrzyta jak piszecie, ze prg taki wazny, ze na pewno nieprawda ze tylko do 14 dnia, i kazda dmucha i chucha i bierze tony lekow, a jednoczesnie kazecie odstawiac wszystko w 10dpt 3dniowych, gdy wiele klinik tego nie zaleca. Naprawde to taka duza roznica pobrac leki jeszcze 3-4 dni nawet jesli jest to na wszelki wypadek i i tak nic z tego nie bedzie?

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, też masz 2+1 w GynCentrum Katowice?

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Wole przeżyć negatywną betę, odstawić leki, otrzepać się i iść dalej niż łudzić się kolejne 3-4 dni. Dla mnie takie nadzieje są psychiczną męczarnią a masochistką nie jestem.

Justine, Bella93, lipa lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Brenya a tak poza tematem, masz też sporo nieudanych transferów dobrych blastek. poza tym, że dostajesz żelazny zestaw co lekarze mówią? próbować do skutku czy mają jakieś pomysły? stosuje się w Anglii intralipidy, wlewy IVIG itd?

Lekarze nie maja pomyslow :-( Ja juz sie lecze w Polsce, bo w Anglii to w ogole zadnych pomyslow nie mieli poza zwiekszaniem dawki lekow stymulacyjnych - co mocno skrytykowali lekarze w Polsce. W Anglii intralipidy, wlewy i immunologie traktuje sie jak szarlatanerie i niektore kliniki, ktore to stosuja sa pod nieustannym obstrzalem prasy i srodowisk ginekologicznych (takze NHS oraz organizacji ktora kieruje calym IVF), ze oszukuja pacjentki i zaruja na ich nieszczesciu. W Polsce, tez widze, ze zdania na ten temat podzielone. Brak wynikow badan na skutecznosc tych metod.
    Ja w nowym cyklu bede walczyc o test receptywnosci endometrium ERA, ale podejrzewam, ze lekarz storpeduje ten pomysl, co oznaczac bedzie, ze byc moze bede sie musiala przeniesc na leczenie do Lodzi - oni tam sa bardziej otwarci na nowinki, czy przeklada sie to na ich skutecznosc, tego nie wiem.
    Lekarze z invicty niezlomnie zalecaja badania genetyczne zarodkow, ale my mamy za malo zarodkow, zeby je badac. W tym cyklu zaden nie byl gotowy na biopsje w 5 dniu.

1 x naturalna cb
  • Justine Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Wiem, wiem. Jednak troche mi zgrzyta jak piszecie, ze prg taki wazny, ze na pewno nieprawda ze tylko do 14 dnia, i kazda dmucha i chucha i bierze tony lekow, a jednoczesnie kazecie odstawiac wszystko w 10dpt 3dniowych, gdy wiele klinik tego nie zaleca. Naprawde to taka duza roznica pobrac leki jeszcze 3-4 dni nawet jesli jest to na wszelki wypadek i i tak nic z tego nie bedzie?

Faszerowanie się lekami w ciąży to inna sprawa niż faszerowanie się lekami bez potrzeby.

Bella93, Evaa lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Faszerowanie się lekami w ciąży to inna sprawa niż faszerowanie się lekami bez potrzeby.

O matko, przeciez sa kraje w ktorych w ogole sie nie bada bety i wszystkie pacjentki faszeruja sie lekami do 12dpt 5dniowych. Bez przesady. 3-4 dni faszerowania sie lekami to jeszcze nie koniec swiata. Mozemy juz zakonczyc temat?

1 x naturalna cb
  • Justine Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    O matko, przeciez sa kraje w ktorych w ogole sie nie bada bety i wszystkie pacjentki faszeruja sie lekami do 12dpt 5dniowych. Bez przesady. 3-4 dni faszerowania sie lekami to jeszcze nie koniec swiata. Mozemy juz zakonczyc temat?

Ja go nie zaczęłam i mam takie same prawo do wypowiadania swojego zdania.
    Skoro nie chcesz kontynuować tematu to po co odpisałaś? Moja odpowiedź nie była ani zakończona pytaniem ani zaczepna w stosunku do Ciebie.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Pysia, też masz 2+1 w GynCentrum Katowice?
    Ja mam :) ale chyba źle zrobiłam

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test ERA podobno, poza tym, że bardzo drogi, to jeśli nie jest zrobiony kilka razy, (np. dwa, trzy cykle z rzędu, żeby potwierdzić, że to w tych właśnie dniach jest okienko implantacyjne) to niewiele może powiedzieć. ale oczywiście jest to kolejna metoda diagnostyki, coś czego można się złapać przy RIFie.
    u nas faktycznie podejście do immunologii jest różne, są lekarze którzy uznają i kierują nawet do immunologów po niepowodzeniach czy poronieniach, są tacy co się nie znają i się nie sprzeciwiają temu, a są tacy co odradzają.

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Test ERA podobno, poza tym, że bardzo drogi, to jeśli nie jest zrobiony kilka razy, (np. dwa, trzy cykle z rzędu, żeby potwierdzić, że to w tych właśnie dniach jest okienko implantacyjne) to niewiele może powiedzieć. ale oczywiście jest to kolejna metoda diagnostyki, coś czego można się złapać przy RIFie.

Wiesz, mi zalezy tylko wlasciwie na uzyskaniu jednej z dwoch odpowiedzi: niereceptywne czy receptywne.
    Jesli wyjdzie ze endo "niereceptywne" w danym cyklu to pozostaje mi tylko cieszyc sie, ze nie podalismy i nie zmarnowalismy zarodkow. Plus, moze dostane informacje czy endo jest pre, czy post-receptywne. I wtedy moge sie bawic dalej. Ewentualnie, zakoncze wtedy moja przygode z IVF.

Jesli uzyskam odpowiedz: "receptywne", to bede przynajmniej wiedziec, ze to nie endo jest problemem i moge wtedy wchodzic w diagnostyke genetyczna i inne procedury.

Tak czy siak, koszt tego badania jest duzo tanszy niz kolejne procedury ICSI, a nawet mrozone transfery, czy badanie genetyczne zarodkow.
    Wole nawet kilka razy przejsc to badanie, jesli ma cos pokazac, niz wrzucac ladne zarodki do macicy jak do jakiejs czarnej dziury...

1 x naturalna cb
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    Ja wlasnie oddlalam krew na 3 bhcg dzis 15 dzien po transferze i sama nie wiem czego sie spodziewac jutro wizyta u lekarza strasznie sie boje dzisiejszego wyniku marze o prawidlowym przyroscie ☺
    Masz już Słońce wyniki?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaa jak sie czujesz ,kiedy betujesz?

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evaa wrote:
    Sysiaaaa jak sie czujesz ,kiedy betujesz?
    Sama nie wiem jak się czuję :/ staram się cierpliwie czekać. Betę robię w czwartek, bo chcę żeby był przy mnie.
    Dziś wyszłam w końcu z domu. Zrobiłam sobie miły spacerek po lesie.
    Powiedz mi Kochana jaki miałaś śluz na początku ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2017, 15:16

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti, czemu twierdzisz, że źle zrobiłaś z tym 2+1?

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Masz już Słońce wyniki?
    Nie bede miala okolo 20

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    Nie bede miala okolo 20
    No to czekamy &&&&

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej godziny oszaleje

‹‹ 4549 4550 4551 4552 4553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ