X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że 100...

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 411... Ale progesteron nadal slabiutki, dostałam zastrzyki prolutex... A teraz czekanie na wizytę żeby zobaczyć malucha, bo jak na razie nic nie było widać...

Sysiaaaaa, Tosia 1981, czarownica_tea, ma_pi, Konwalia, libellula83, Beata.D, mala29_, MisiaMisia, Fedra, martusia1986 lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super wieści :) Teraz można gratulować :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia- beta piękna a jeśli chodzi o progesteron to zwiększą dawkę i będzie super :) wielkie kciukasy

Sysia- a czemu masz rezygnować z zapachów już skoro punkcja dopiero w poniedziałek? Dopiero do zabiegu nie powinno się stosować pachnących kosmetyków bo nie do końca wiadomo w jaką reakcję wejdą z lekami do znieczulenia. Oczywiście Twój wybór, ja dopiero w dniu punkcji rano jak brałam prysznic użyłam Emolium

dxomcwa16q3sloop.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie co mi szkodzi zacząć wcześniej ? :) Trzeba będzie i tak to zużyć

MisiaMisia lubi tę wiadomość

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wiem, że się nie udało. Zahaczyłam dziś jadąc do pracy o laboratorium. Stwierdziłam, że jak nie będzie kolejki, to zrobię betę. No i wyszło 0,2. Dziś jest 9 dpt, wiec nawet przy trzydniowym zarodku, to i tak coś powinno wyjść.
    Mrożaków nie mamy, wiec trzeba będzie wszystko powtarzać. Jeszcze nie słyszałam, żeby w mojej klinice ktoś doczekał się blastocysty. Trochę to dziwne.
    Mój plan na teraz to przerwa z 3-4 cykle i w tym czasie zrobimy genetykę, która nie została nam zlecona, mimo bardzo kiepskiego nasienia. Wyślę tez męża do porządnego androloga, ale to po wynikach genetyki ewentualnie.
    Jeśli wszystkie wyniki będą ok to dam tej klinice jeszcze jedną szansę, a potem przenoszę się do Katowic albo Warszawy. Choć w tej kwestii jeszcze nie wiem, bo może od razu się przeniesiemy.

Pytanie o genetykę. Myślę że nie będę na razie wydawać kasy na lekarza tylko zrobię najpierw badania w diagnostyce i z wynikami juz pójdziemy. Czy na wstępie kariotypy obojga + AZF i CFTR u męża wystarczą, czy jeszcze coś zrobić? Nie mamy w rodzinie jakiś problemów, poronień itp. więc jakoś tak na ten moment chyba nic mi się nie nasuwa dodatkowo.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Pytanie o genetykę. Myślę że nie będę na razie wydawać kasy na lekarza tylko zrobię najpierw badania w diagnostyce i z wynikami juz pójdziemy. Czy na wstępie kariotypy obojga + AZF i CFTR u męża wystarczą, czy jeszcze coś zrobić? Nie mamy w rodzinie jakiś problemów, poronień itp. więc jakoś tak na ten moment chyba nic mi się nie nasuwa dodatkowo.
    Wiesz co, u nas lekarz na kwalifikacji zalecił nam zrobienie takich badań genetycznych :
    *kariotypy
    *Detekcja polimorfizmu w genie MTHFR
    *Detekcja mutacji G20210A w genie Proatrom
    *Detekcja 2 mutacji w genie CFTR
    *Detekcje mutacji Leiden w genie Proakcel
    *Fragmentacja DNA plemnika.
    Są one dość drogie (nas wyszło troszkę ponad 1700zł.
    Jeżeli masz sobie tym głowę zawracać to lepiej sprawdzić :)

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia a możesz mi napisać, które badania dotyczą kogo, w sensie oboje, on, ona... A to ostatnie to nie jest przypadkiem, mówiąc inaczej, chromatyna plemnikowa? Bo akurat chromatynę mamy ok.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam co do kogo, ale raczej mąż większość z tych badań robił (nie dam sobie głowy uciąć). Któreś z tych badań odpowiada za poronienie u kobiet, ale nie jestem w stanie powiedzieć co i jak :)
    Co do plemnika to chyba faktycznie chodziło o tą chromatynę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 15:16

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie też mi się wydaje, że powinno odbijać się jakoś w wynikach z krwi. no ale jeszcze w poniedziałek idę na betkę i progesteron, także popatrzę jak wzrasta i ewentualnie czy prolutex ma w moim przypadku lepsze działanie niż lutinus...
    Poprosiłam również zwolnienie z pracy, rozmawiałam już z kierowniczką i powiedziała że mam zabdać o siebie... i nikt mnie tu za l4 nie będzie wyrzucał z pracy :)
    Lubię takie klarowne sytuacje, a nie jakieś pełne niedomówień. I cieszę się ze mogę im pewne rzeczy powiedzieć aby nie poszło dalej. Rzecz jasna o ivf-ie nie wiedzą, ściemniałam ze teraz chodziłam na monitoring cyklu. Nie wiem czy się domyślili, czy nie... Ale ich podejście mi się podoba.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma-Pi przykro mi mocno... a Ty miałaś 5-cio dniowy zarodek?

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_Pi przykro mi :( :( Brak mi slow!

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_pi przykro mi. Ale moze to za wczesnie na bete? Sama niewiem :(

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od poludnia zaczelam sie znow zle czuc :( powrocil bol brzucha, sennosc i dodatkowo ciezko mi sie oddycha. A wczoraj czulam sie juz super i myslalam ze w piatek wyjde :( ale niestety na usg jajniki nadal duze. Troche wody w brzuchu i pojawilo sie tez troszke wody w plucach. Ale niejest tragicznie.
    Prawdopodobnie moglo dojsc do zagniezdzenia i zaczela sie produkcja hcg ktora poteguje hiperstymulacje. Stad nawrot symptomow hiperki. Teraz tylko sie modle aby to przejsc bez wiekszych komplikacji aby utrzymac ciaze

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha to ja teraz trzymam kciuki i za Ciebie aby już to paskudztwo od Ciebie sobie poszło i za maluuchy!!! Żeby wgryzły sie na dobre 9 miesięcy!!!

Katha81 lubi tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Większość zapewne mnie nie kojarzy,założyłam ten wątek ale już dawno się nie udzielałam.
    Chciałam dodać Wam wiary, bo cuda się zdarzają. Długo z mężem leczyliśmy się, 4 ivf nieudane za Nami. Straciłam chęć do walki i powiedziałam STOP,trudno nic na siłę,może jeszcze kiedyś spróbujemy.
    I stał się cud w lipcu okazało się ,że jestem w ciąży naturalnej,moje zdumienie i szok trwa do tej pory ;) Jak to możliwe przecież szans na dziecko mieliśmy tak mało.
    Musicie kochane wierzyć,że nawet przy kiepskich parametrach nasienia cuda się zdarzają. Mieć oczywiście nadzieję i być dzielną,bo kiedyś to Wasze cierpienie zaowocuje.
    Życzę Wam dużo zdrowia,siły i wytrwałości.
    Walczcie i nie poddawajcie się,bo warto ;)
    Pozdrawiam.

Moniaa, GabiK, Konwalia, Assume2, MisiaMisia, paszczakin, Sansivieria, aaana, Fedra, agniesia2569, martusia1986, Beata.D, czarownica_tea, Katha81, mycha28, Tosia 1981, niecierpliwa, mala29_, libellula83, marcela29, Panda, nicka1234 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 trzymaj się tam w tym szpitalu. Mam nadzieję, że Twoje okruszki mają tam miękko i miło mimo, że jajniki zajmują dużo miejsca ;)
    Ja właśnie też miałam duże prawdopodobieństwo wystąpienia hiperki i dlatego transfer został odroczony.

Katha81 lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin, choć dołączyłam do tego wątku z dużym opóźnieniem to pamiętam Ciebie :)
    GRATULUJĘ wymarzonego cudu :)

jasmin lubi tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin takie historie pokrzepiają serce. Serdecznie gratuluję i trzymam kciuki, aby ten cud trwał.
    Ja tak jak Moniaa mimo, że nie uczestniczyłam od początku wątku, to byłam Waszą regularną czytelniczką.

Moniaa, jasmin lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Juz sobie troszkę popłakałam, a teraz myślę i obmyślam, co dalej. Na razie pójdę w sobotę na betę do kliniki i zobaczymy co potem powiedzą, zwłaszcza kiedy możemy próbować jeszcze raz. Jeśli za trzy cykle, to wychodzi start kolo Świąt grudniowych wiec raczej poczekam na nowy rok. Zobaczymy.
    Co do testu, to jeśli byłoby ok, to powinno dziś już coś wyjść. Na razie progesteron i inne leki biorę. Przerwę dopiero ze wskazania lekarza.

‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ