X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala nie chce się z Tobą żegnać :(

Dzisiaj dzwoniłam do kliniki badnania w 11 dpt
    progesteron 20
    beta 141

Nie wpadam w euforię, ważne aby przyrósł... to się okaże jutro :)

Sysiaaaaa, czarownica_tea, Tosia 1981, martusia1986, duza, mala29_, Katha81, Beata.D, Konwalia, Assume2, Fedra, AGA 30, agniesia2569, kaarolaa, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ kochana :( :( szanuje Twoją decyzję jeśli tak postanowiłaś widocznie tego potrzebujesz..Ściskam Cię mocno i mam nadzieję że los Cię jeszcze zaskoczy tego Ci życzę z całego serducha :* Trzymaj się :* :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 08:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Mala nie chce się z Tobą żegnać :(

progesteron 20
    beta 141

Moniaa super wieśći dalej zaciskam kciuki :) :) :)

Moniaa lubi tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mala, przykro ze sie zegnasz ale ty wiesz co dla ciebie teraz najlepsze i wpieram cie mocno i zycze ci wszystkiego dobrego! Spelnienia marzenia! <3 pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 08:42

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala- ja też Cię mocno przytulam i życzę wszystkiego wszystkiego co najlepsze <3

Monia- gratulacje :)

Moniaa lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala sciskam mocno trzymaj sie Kobieto!

Monia Tobie takze gratuluje :)

Moniaa lubi tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniu, serdecznie Ci gratuluję!!! napisz jak to było u Ciebie... które podejście, jakie leczenie???

Moniaa lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:

progesteron 20
    beta 141

:D <3 :D

Moniaa lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktora testuje nastepna? :)

Ja mam termin na bete dopiero 02.10. To jeszcze tyle czasu. Oszaleje.

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Katha... to czekanie jest najgorsze... od wczoraj czekałam na wynik bety... teraz czekam na jutrzejsze badania... później jeśli jutro będzie dobrze to czekanie na usg i oglądanie mini kropka... CIĄGŁE czekanie

Sensiviera było to moje 2 podejście. Za pierwszym razem przy punkcji pobrano 6 komóreczek, wszystkie się zapłodniły, ale dotrwała do 5 dnia do transferu tylko jedna... To było w marcu. Była ciąża, ale ciężko powiedzieć jaka czy zwykła czy pozamaciczna, bo grono lekarzy nie mogło znaleźć jej w obrazie usg. A beta była niska bo 11dpt=28 ale rosła miarowo. aż chyba do 20dpt do wartości 280, później mały przyrost i zaczęło spadać.
    wtedy plamienia miałam od 6dpt .. no i paskudne skurcze w ciągu dnia, i jakieś erotyczne sny w nocy i orgazmy z niewyjaśnionych przyczyn :P Tak otóż zakończyło się moje 1 podejście z liczbą mroziaków=0
    Teraz podeszliśmy kolejny raz, niby słabo komóreczki się rozwijały od 3 do 5 dnia po punkcji. Ale przed samiutkim transferem jeszcze raz podejrzano zarodki i zobaczono jak ta morula, która została mi podana w ciągu 2h ładnie poszła do przodu. Miłym też zaskoczeniem w 6 dobie był fakt że niby takie morule nie będące 5 dnia po punkcji ładnymi blastusiami w ciągu doby rozwinęły się cudnie i przede wszystkim przetrwały do mrożenia. I na zimowisku mamy 3 dzieciaki.

Choć chciałabym pisać tutaj o leczeniu, ale niestety nie mogę, ponieważ biorę udział w badaniu klinicznym i wiąże mnie poufność co do tego jakie leki przyjmuję.

Kochane dziękuję za miłe słowa i proszę o trzymanie kciuków... Wciągu ostatnich tygodni życie mnie nie rozpieszczało, odeszła moja Mamusia więc chciałabym niezmiernie mocno, aby jednak pojawił się kolejny członek rodziny. Na którego też Ona czekała...

agniesia2569, Katha81, Konwalia, Assume2, kaarolaa, Beata.D, Sansivieria, Fedra, GabiK lubią tę wiadomość

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jak to jest, że w jednej klinice jest mały procent udanego zamrażania zarodków a w innej tyle się udaje... To zależy od metody zamrażania? Ja miałam 4 blastusie najlepszej kategorii a udało się 1 wysłać na zimowisko, Paszczakin chyba miała 6 i żaden nie dał rady przetrwać. Może knuje tutaj teorie spiskowe, ale może refundowane klinikom mrozaczki nie opłaca się trzymać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 13:56

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Moniaa,Twoja historia z kilku powodów jest mi dość bliska. Jednym z nich są występujące u mnie po transferze orgazmy w nocy. Same z siebie. No i skurcze...a raczej uczucie napięcia..
    Brałaś coś na to?

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @konwalia, mysle ze ma na to wpływ naprawdę wiele czynnikow...począwszy od jakości zarodków, przez wyposażenie laboratorium po doświadczenie embriologow...

icsi sierpień 2014 (-)
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume wtedy jakoś zwykłą no-spę.. ale zbytnio nie pomagała. Teraz natomiast się zabezpieczyłam i od transferu rano i wieczorem no-spę forte i jak odczuwałam dyskomfort w podbrzuszu w ciągu dnia to też brałam 1 tabletkę dziennie. Tak było przez 7 dni po transferze. Teraz no-spę forte biorę doraźnie.

Assume2, Beata.D lubią tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze magnez 2x1... no i przestałam pić moją ukochaną Jacobs Cronat Gold.. na jej rzecz rano i w południe popijam sobie Inkę :)

Assume2, Beata.D lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...też myślę o ograniczeniu kofeiny, teiny itd ;)
    trzymam kciuki, Moniaa :)

Moniaa lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyki za mile slowa i trzymanie kciukow. Obyscie wszystkie zobaczyly niebawem na tescie dwie kreseczki.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia kochana Tobie jeszcze raz gratki...

dziewczyny u nas coraz lepiej, maly w koncu zaczyna przybierac a dzisiaj skonczyl 3 tygodnie...lekarze znow odlaczyli go od respiratora, to juz 4 proba i oby ostatnia...

a to moj krolewicz juz bez respiratora tylko na wspomaganiu malym

e56ea7ec1803b3d2med.jpg

Iwka, libellula83, Katha81, agniesia2569, Beata.D, mala29_, Tosia 1981, Konwalia, Sansivieria, Mani, Moniaa, Fedra, Assume2, sisi, GabiK, Selena, martusia1986, duza lubią tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ wrote:
    Dziekuje dziewczyki za mile slowa i trzymanie kciukow. Obyscie wszystkie zobaczyly niebawem na tescie dwie kreseczki.
    Witam się kochane weszłam sprawdzić co u Karoli i Marcela ale widzę że coraz lepiej. mala29 nie poddawaj się. Zaprosiłam Cię do przyjaciółek chce coś Ci na prv napisać :*

kaarolaa lubi tę wiadomość

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ginger ,mala29 bardzo mi przykro
    mala29 mam nadzieje,ze jeszcze tu wrocisz ze wspanialymi wiadomosciami...
    ginger obys jak najszybciej mogla dalej probowac,co do wspomagaczy to co myslicie o diecie podczas stymulacji: jajka,mleko, orzechy itd??

3bgzlmbjn0igw8vk.png
‹‹ 456 457 458 459 460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ