X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ogromne gratki jeszcze raz :*
    mała masz rację odpocznij od forum zdystansuj się i wracaj z podwójną siłą :) Dziewczyny ma problem, w posiewie wyszedł mi Streptococcus agalactiae poedyńcze, więc brałam antybiotyk i teraz powtórzyłam posiew i jest te g....tylko w ilości licznej :/ Mogę normalnie podejść do stymulacji i w ogóle? NIe zaszkodzi to zarodkowi i późniejszej ciąży? W necie są info tylko o paciorkowcu pod koniec ciaży, a co z początkiem.... Miała któraś taki przypadek?

Moniaa lubi tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana uwazaj na to gowno bo ja mialam to w posiewie jak wyladowalam w szpitalu...takze zmien antybiotyk, albo zrob antybiogram i niech dopasuja Ci leki...zniszcz to, bo ja w sumie mialam 3 bakterie, ale nie wiadomo ktora wywolala zakazenie i w koncu tak wczesny porod...

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala,Ginger.... niezmiernie mi przykro :( :( :( Nie poddawajcie sie!!!

Monia gratulacje jeszcze raz,tym razem juz pewnie i stanowczo!!!! :D :D
    Wzrastajacej bety zycze,zdrowego i spokojnego ciazowania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 17:17

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    kochana uwazaj na to gowno bo ja mialam to w posiewie jak wyladowalam w szpitalu...takze zmien antybiotyk, albo zrob antybiogram i niech dopasuja Ci leki...zniszcz to, bo ja w sumie mialam 3 bakterie, ale nie wiadomo ktora wywolala zakazenie i w koncu tak wczesny porod...
    dzięki, nie pocieszyłaś mnie, robiłam antybiogram i brałam antybiotyk dopasowany i nic :( Wyślę info do novum i spytam co robić.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała przyko mi, a nie myślałaś może o in vitro w Polsce?? ja mam taki plan, że jeśli wykorzystam wszystkie próby w UK to później spróbuję w PL. Nie poddawaj się, odpocznij i wróć!!! :)

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa jaki cudny ten Twoj chlopaczek!

kaarolaa lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa trzymamy z Lubym za Was kciuki.

Mała nie poddawaj się, są jeszcze programy badawcze. Może nawet zajdziesz w ciążę naturalnie (?)

Moniaa Kochanie, to super wynik i nie porównuj tej ciąży do tamtej. Teraz beta będzie pięknie wzrastać, maleństwo będzie rosnąć i będzie wszystko cacy. Wierzę w to <3

Za resztę też trzymam kciuki <3

Moniaa lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia masz cudownego królewicza <3

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa co dziennie zaglądam i podziwiam twojego silnego synka. Teraz to już będzie tylko dobrze :) Życzę Ci tego oczywiście bardzo.
    No i pojawił się.... Pierwszy krwiaczek, ale na szczęście malutki :)
    Wczoraj zakupiłam sobie kosmetyki bezzapachowe i teraz się zastanawiam kiedy przestać używać zapachy? Na poniedziałek planowana punkcja

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia skoro już kupiłaś to zacznij od razu używać ;-)

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi wrote:
    Sysia skoro już kupiłaś to zacznij od razu używać ;-)
    Masz rację, ale wiesz kobieta lubi pachnieć :/

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem, ale na pocieszenie napiszę Ci jedna rzecz. Używam bezzapachowych od ok 3 tyg. Kupiłam kosmetyki z linii Emolium. Skórkę mam przepiękną :-D Skóra na twarzy wygląda jak po peelingu i algach u kosmetyczki. Coś fantastycznego.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Emolium kupiłam płyn do mycia, z Vichy kupiłam antyperspirant :) zapomniałam o jakimś mydełku :/ nie przypuszczałam, że to tak drogie rzeczy :(

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaa trzymam kciuki za punkcje :)

Ma_pi kiedy testujesz? Mialas moze kontrolowany po transferze w progesteron?

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam takiej kontroli. Prosili żeby przyjść 12 dni po transferze, czyli że niby w niedzielę, ale pewnie pójdę dopiero w poniedziałek. Nawet nie wiem, czy w niedzielę pobraliby mi krew. Nie będę pytać, ponieważ w niedzielę nie mam ochoty chodzić po klinikach.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła do mnie moja lekarka i mówiła ze ten mój progesteron powinien byc wyższy,teraz zdałam swoją krew i czekam na wyniki... Boje się jak cholera!!!! W brzuchu wszystko się wierci jak przed egzaminem na studiach...

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a bierzesz od punkcji progesteron? Jaki masz wynik? Mi dzis rano pobrali krew i niedlugo beda wyniki. Wiecie moze jaki powinien byc w 7 dpt?

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore progesteron 3×2 globulki. Ale zawsze trosze wycieknie. Tylko niewiem czy to tylko ta oslonka wycieka czy moze tez troche hormonu :(

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurcze biorę 3x1 lutinus i wynik w 11 dpt byl tylko 20... Mam nadzieje ze nie ma awarii jakiejś z tego powodu

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie ci zwieksza dawke. A ile mg progesteronu zawiera twoja globulka?

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
‹‹ 457 458 459 460 461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ