X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Katha ze sytuacja jest u Ciebie opanowana :) ja o 15 koncze prace i jadę do kliniki na betę i progesteron. Jak będę miała wyniki to od razu Wam napiszę :)

MisiaMisia, Beata.D, czarownica_tea lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Misia a jak ty sie czujesz? :)

A nieźle. Z maleństwem wszystko w porządku. Męczą mnie mdłości ale to dobrze.
    Dzisiaj zaczynamy urlop więc wybieramy się niedaleko. No ale będę leżeć bo muszę się oszczędzać. :)

Beata.D, Moniaa lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostaliśmy się do badań klinicznych, czekamy na @ i zaczynamy! :) Bardzo się cieszę i za razem boję :)

Moniaa, Fedra, Katha81, Beata.D, Tosia 1981, czarownica_tea, mycha28, mala29_, MisiaMisia, Asienka1184, sisi, libellula83 lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia meega radość :) ale do Novum?

A u mnie takoo... Skończyłam prace o 15, ale miałam problemy z autem, bo chyba mąż zalał jakiegoś feralnego paliwa. A że autko ma meega dużo elektroniki to się bulwersowało. Ale jakoś w końcu dotarłam o 15:40 do kliniki żeby mi pobrali tę krew, na miejscu okazało się że dziewczyna która pracuje w labo jest mocno chora i nie ma chęci spędzać w pracy ponadprogramowych minut... Krew pobrana, wynik dostanę jutro rano :) Spotkałam jeszcze swoją lekarkę, która jak zwykle powiedziała mi Pani Moniko plamienia przyjmujemy na spokojnie ... nic nie szkodzą... popatrzymy na betę i zobaczymy co się dzieje.
    :) Także czekam na luzie do jutra. Fakt plamienie się zmniejszyło, ale nie zanikło.

Katha81, Beata.D, niecierpliwa, Tosia 1981, czarownica_tea, mala29_, agniesia2569, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy do jutra :)

Moniaa lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala nie przyjmuje takiej informacji do wiadomości. Sikaniec może nie wychodzić, plamienie może być i w ciąży a tempka ładna. Już wiele dziewczyn było pewnych, że idzie @ a tu dzidzius szedł ;)
    Monia trzeba myśleć pozytywnie. Trzymam kciuki za dobre informacje.
    Beata D witamy z maluszkiem. Niech zostanie z nami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 18:05

Moniaa, czarownica_tea, Beata.D lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Monia w novum, z Białystoku cisza, więc nie chciałam tracić już czasu, zrobiliśmy badania wymagane i wczoraj byliśmy na wizycie :) i nawet niepękniety pęcherzyk nie pokrzyżował nam planów, bo znikł :) W novum od razu na wizycie kwalifikują, nie trzeba czekać jak w BS. Szczerze polecam :)
    Jestem szczęśliwa ;)
    Trzymam kciuki za wynik bety :*

Moniaa, MisiaMisia lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata trzymam kciukasy za okruszka :) ja musze wam powiedzieć, że jakoś słabo się czuje. Czuje jakbym miała jajniki jak balon. Chodzić ciężko, siedzieć tez.... Najlepiej leżeć i się nie ruszać

Beata.D lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Mala nie przyjmuje takiej informacji do wiadomości. Sikaniec może nie wychodzić, plamienie może być i w ciąży a tempka ładna. Już wiele dziewczyn było pewnych, że idzie @ a tu dzidzius szedł ;)
    Monia trzeba myśleć pozytywnie. Trzymam kciuki za dobre informacje.
    Beata D witamy z maluszkiem. Niech zostanie z nami.

Konwalia wiesz ona @ tez nie chce przyjac do wiadomosci ze ma nie przylazic. Co do testu to jedno znacznie pokazal ze nie mam co sie ludzic i sluz tez ewidentnie wskazuje na to ze nic z tego. Musze sie z tym pogodzic i przyznac sie przed soba ze na lini starania o dziecko przegralam bitwe :(. Taka jest brutalna zeczywistosc i tego nie zmienie.
    Za to kazdej zwas zycze z calych moich sil zebyscie zobaczyly upragnione dwie kreseczki.

W kazdych aspektach mojego zycia ponioslam poraszke :(
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia- no Twoje jajnik szaleją stąd uczucie balonika w brzuchu, po punkcji przejdzie zobaczysz?

Dziewczyny dzwonili do Was z Kliniki po punkcji jak się mają zapłodnione komórki/zarodki. Do mnie nikt dziś nie dzwonił mam się martwić?

dxomcwa16q3sloop.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieje, ze tam wszystko ok. Do piątku i podgladania jeszcze tyle czasu i strasznie się denerwuje

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarownica, do mnie zadzwonili dzien po punkcji i poinformowali ile sie zaplodnilo komorek i kiedy transfer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 20:34

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc

Wysłany: 23 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha- hmmm to ciekawe czemu do mnie nie dzwonią??? Może jutro??? ehhhh

dxomcwa16q3sloop.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy od kliniki. W mojej to ja musiałam sama do nich dzwonić z hasłem.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki bety < 1,2 :(((( wybaczcie ale nie będę się na razie udzielać bo chyba nie mam siły.. wszystkim starajacym sie podchodzacym i tym które już szczęsliwie "zaszły" zycze z calego serca wszystkiego dobrego i żeby każdej z was spełnił się w końcu ten wymarzony mały cud.. :) jesli mi się uda nabrać do tego dystansu to zajrze do was napewno..
    teraz czekam na @.. potem wizyta i ustalenia co dalej. chcialabym juz w nastepnym cyklu podejsc ale zobaczymy..

I mam jeszcze gorącą prośbę.. jeśli macie jakieś cenne rady co jak przy następnym transferze żeby zwiększyć szanse to chętnie przyjmę:) napewno pojde na l4 i praca sie nie bede przejmowac..

Trzymam kciuki za was dziewczynki :) POWODZENIA

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 23 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger- przytulam mocno

Misia- w tym rzecz, że mówili, że zadzwonią, nawet podpisywałam taki dokument, do kontaktu z embriologiem :/

dxomcwa16q3sloop.png
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger tak mi przykro wiem co teraz czujesz bo przechodze to samo co ty. Trzymaj sie kochana i walcz bo masz o co.
    U mnie niestety wredna @ zaczyna sie rozkrecac :(

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ tyle czasu się staracie... Musisz być silną kobietą. Podziwiam.
    Ginger84 ktoś kiedyś napisał, że ivf to jest proces. Proszę nie poddawaj się, próbujcie dalej.

Ginger84 i mala29_ niezmiernie mi przykro. Nic więcej nie napiszę, bo nic na pewno nie ulży w Waszym cierpieniu.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ konwalia- dokladnie, to proces...
    Wiem jak to boli, bardzo Wam współczuję, dziewczyny. Ale pamiętajcie, że droga do celu bywa dluga i wyboista. A i niespodzianki pojawiają się w najmniej oczekiwanym momencie. I tego się trzymajcie. Mamy przecież tutaj tego żywe dowody :)
    Sciskam!

Beata.D lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • mala29_ Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki chcialam sie z wami pozegnac. Niestety moje starania o dziecko dobieglo konca wraz z dzisiejszym negatywnym testem.To byla nasza ostatnia proba . Ten etap zamknol sie nam na zawsze :(. Za kazda z was jednak trzymam kciuki i zycze abyscie zobaczyly na tescie upragnione dwie kreseczki. Za dziewczynki ktore juz pod serduszkiem nosza swoje dzieciatka zycze lekkich i szybkich porodow. Dziekuje wam za mile i cieple slowa i ze zawsze mozna bylo liczyc na wasze wsparcie w trudnych chwilach.

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ