X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Katha ze sytuacja jest u Ciebie opanowana :) ja o 15 koncze prace i jadę do kliniki na betę i progesteron. Jak będę miała wyniki to od razu Wam napiszę :)

MisiaMisia, Beata.D, czarownica_tea lubią tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Misia a jak ty sie czujesz? :)

A nieźle. Z maleństwem wszystko w porządku. Męczą mnie mdłości ale to dobrze.
    Dzisiaj zaczynamy urlop więc wybieramy się niedaleko. No ale będę leżeć bo muszę się oszczędzać. :)

Beata.D, Moniaa lubią tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dostaliśmy się do badań klinicznych, czekamy na @ i zaczynamy! :) Bardzo się cieszę i za razem boję :)

Moniaa, Fedra, Katha81, Beata.D, Tosia 1981, czarownica_tea, mycha28, mala29_, MisiaMisia, Asienka1184, sisi, libellula83 lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniesia meega radość :) ale do Novum?

A u mnie takoo... Skończyłam prace o 15, ale miałam problemy z autem, bo chyba mąż zalał jakiegoś feralnego paliwa. A że autko ma meega dużo elektroniki to się bulwersowało. Ale jakoś w końcu dotarłam o 15:40 do kliniki żeby mi pobrali tę krew, na miejscu okazało się że dziewczyna która pracuje w labo jest mocno chora i nie ma chęci spędzać w pracy ponadprogramowych minut... Krew pobrana, wynik dostanę jutro rano :) Spotkałam jeszcze swoją lekarkę, która jak zwykle powiedziała mi Pani Moniko plamienia przyjmujemy na spokojnie ... nic nie szkodzą... popatrzymy na betę i zobaczymy co się dzieje.
    :) Także czekam na luzie do jutra. Fakt plamienie się zmniejszyło, ale nie zanikło.

Katha81, Beata.D, niecierpliwa, Tosia 1981, czarownica_tea, mala29_, agniesia2569, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy do jutra :)

Moniaa lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala nie przyjmuje takiej informacji do wiadomości. Sikaniec może nie wychodzić, plamienie może być i w ciąży a tempka ładna. Już wiele dziewczyn było pewnych, że idzie @ a tu dzidzius szedł ;)
    Monia trzeba myśleć pozytywnie. Trzymam kciuki za dobre informacje.
    Beata D witamy z maluszkiem. Niech zostanie z nami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 18:05

Moniaa, czarownica_tea, Beata.D lubią tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Monia w novum, z Białystoku cisza, więc nie chciałam tracić już czasu, zrobiliśmy badania wymagane i wczoraj byliśmy na wizycie :) i nawet niepękniety pęcherzyk nie pokrzyżował nam planów, bo znikł :) W novum od razu na wizycie kwalifikują, nie trzeba czekać jak w BS. Szczerze polecam :)
    Jestem szczęśliwa ;)
    Trzymam kciuki za wynik bety :*

Moniaa, MisiaMisia lubią tę wiadomość

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata trzymam kciukasy za okruszka :) ja musze wam powiedzieć, że jakoś słabo się czuje. Czuje jakbym miała jajniki jak balon. Chodzić ciężko, siedzieć tez.... Najlepiej leżeć i się nie ruszać

Beata.D lubi tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia wrote:
    Mala nie przyjmuje takiej informacji do wiadomości. Sikaniec może nie wychodzić, plamienie może być i w ciąży a tempka ładna. Już wiele dziewczyn było pewnych, że idzie @ a tu dzidzius szedł ;)
    Monia trzeba myśleć pozytywnie. Trzymam kciuki za dobre informacje.
    Beata D witamy z maluszkiem. Niech zostanie z nami.

Konwalia wiesz ona @ tez nie chce przyjac do wiadomosci ze ma nie przylazic. Co do testu to jedno znacznie pokazal ze nie mam co sie ludzic i sluz tez ewidentnie wskazuje na to ze nic z tego. Musze sie z tym pogodzic i przyznac sie przed soba ze na lini starania o dziecko przegralam bitwe :(. Taka jest brutalna zeczywistosc i tego nie zmienie.
    Za to kazdej zwas zycze z calych moich sil zebyscie zobaczyly upragnione dwie kreseczki.

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia- no Twoje jajnik szaleją stąd uczucie balonika w brzuchu, po punkcji przejdzie zobaczysz?

Dziewczyny dzwonili do Was z Kliniki po punkcji jak się mają zapłodnione komórki/zarodki. Do mnie nikt dziś nie dzwonił mam się martwić?

dxomcwa16q3sloop.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieje, ze tam wszystko ok. Do piątku i podgladania jeszcze tyle czasu i strasznie się denerwuje

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarownica, do mnie zadzwonili dzien po punkcji i poinformowali ile sie zaplodnilo komorek i kiedy transfer.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 20:34

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc

Wysłany: 23 września 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha- hmmm to ciekawe czemu do mnie nie dzwonią??? Może jutro??? ehhhh

dxomcwa16q3sloop.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba zależy od kliniki. W mojej to ja musiałam sama do nich dzwonić z hasłem.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki bety < 1,2 :(((( wybaczcie ale nie będę się na razie udzielać bo chyba nie mam siły.. wszystkim starajacym sie podchodzacym i tym które już szczęsliwie "zaszły" zycze z calego serca wszystkiego dobrego i żeby każdej z was spełnił się w końcu ten wymarzony mały cud.. :) jesli mi się uda nabrać do tego dystansu to zajrze do was napewno..
    teraz czekam na @.. potem wizyta i ustalenia co dalej. chcialabym juz w nastepnym cyklu podejsc ale zobaczymy..

I mam jeszcze gorącą prośbę.. jeśli macie jakieś cenne rady co jak przy następnym transferze żeby zwiększyć szanse to chętnie przyjmę:) napewno pojde na l4 i praca sie nie bede przejmowac..

Trzymam kciuki za was dziewczynki :) POWODZENIA

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014

Wysłany: 23 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger- przytulam mocno

Misia- w tym rzecz, że mówili, że zadzwonią, nawet podpisywałam taki dokument, do kontaktu z embriologiem :/

dxomcwa16q3sloop.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger tak mi przykro wiem co teraz czujesz bo przechodze to samo co ty. Trzymaj sie kochana i walcz bo masz o co.
    U mnie niestety wredna @ zaczyna sie rozkrecac :(

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala29_ tyle czasu się staracie... Musisz być silną kobietą. Podziwiam.
    Ginger84 ktoś kiedyś napisał, że ivf to jest proces. Proszę nie poddawaj się, próbujcie dalej.

Ginger84 i mala29_ niezmiernie mi przykro. Nic więcej nie napiszę, bo nic na pewno nie ulży w Waszym cierpieniu.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ konwalia- dokladnie, to proces...
    Wiem jak to boli, bardzo Wam współczuję, dziewczyny. Ale pamiętajcie, że droga do celu bywa dluga i wyboista. A i niespodzianki pojawiają się w najmniej oczekiwanym momencie. I tego się trzymajcie. Mamy przecież tutaj tego żywe dowody :)
    Sciskam!

Beata.D lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczynki chcialam sie z wami pozegnac. Niestety moje starania o dziecko dobieglo konca wraz z dzisiejszym negatywnym testem.To byla nasza ostatnia proba . Ten etap zamknol sie nam na zawsze :(. Za kazda z was jednak trzymam kciuki i zycze abyscie zobaczyly na tescie upragnione dwie kreseczki. Za dziewczynki ktore juz pod serduszkiem nosza swoje dzieciatka zycze lekkich i szybkich porodow. Dziekuje wam za mile i cieple slowa i ze zawsze mozna bylo liczyc na wasze wsparcie w trudnych chwilach.

‹‹ 455 456 457 458 459 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ