X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, trzymaj sie i badz silna. W konxu bedzie dobrze <3

martusia1986 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    U mnie wyszedł sikaniec pozytywny, nie nastawiam się na zbyt wiele... Ponieważ doświadczenie mnie nauczylo aby zbytnio nie nastawiać się na ciążę.

Moniaa, ale sie ciesze i trzymam kciuki za piekna bete <3 <3

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Brałam fostimon. 150, to rzeczywiście trochę mało. Ja mam ciut niższe AMH i brałam Fostimon 300. Jeżeli miałam 150 to z Menopurem 150. Czyli nadal było 300 jednostek.
    dziekuje MisiaMisia to moze mi zwieksza po pierwszej wizycie?Czy juz bedzie za pozno?

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha a jak sie dzisiaj czujesz?
    martusia1986 -przytulam mocno i zycze Ci,zebyscie szybko mogli znowy podchodzic do procedury
    Ginger84 kciuki za wyniki bety!!

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Misia dzieki za wsparcie. Mowili ze woda w roznych miejscach. Niewiem czy zatoce doglousa tez. A jesli tak to cos groznego? Lekarza jeszcze dzis u mnie nie bylo. Tylko mi kroplowki nawadniajace podlaczaja i kaza lezec. Dobrze ze pojechalam bo z dnia na dzien moglo by byc gorzej.

Czasami jak w zatoce douglasa jest za dużo płynu, to wykonuje się zabieg a właściwie zakłada dren w celu pozbycia się tego płynu. Myślę sobie, że możesz go mieć mało skoro na razie nikt o tym nie wspomniał. Mam nadzieję, że leżysz w sensownym szpitalu. Trzymam kciuki <3

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 wrote:
    dziekuje MisiaMisia to moze mi zwieksza po pierwszej wizycie?Czy juz bedzie za pozno?

W trakcie stymulacji można zmieniać dawki leków zależnie od tego jak się stymulujesz. Może się okazać, że bardzo dobrze zareagujesz na taką dawkę. Okaże się w praniu :)

libellula83 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy za wysoka prolaktyna wplywa na ewentualne nie powodzenie in vitro?

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    dziewczyny czy za wysoka prolaktyna wplywa na ewentualne nie powodzenie in vitro?

Myślę sobie, że trochę tak. Powinno się prolaktynę najpierw wyregulować a potem działać i robić procedurę IVF. Mi parę razy do roku skakała prolaktyna i po zbiciu lekami działaliśmy dalej. Nie robiono mi procedury zanim prolaktyna nie była w normie.
    Mówi się, że to trochę hormon stresu. Sama zauważyłam, że im mam go mniej tym z prolaktyną mniejsze problemy lub w ogóle :)

Są jednak tacy lekarze, którzy twierdzą, że prolaktyna nie ma wpływu na powodzenie IVF a tylko na problemy z zajściem a sposób naturalny. Nie jestem lekarzem ale byłabym sceptyczna co do tej teorii. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 17:30

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia dzięki za odpowiedź. Ja miałam zawsze w normie Prolaktynę. @ w normie. A dzisiaj odebrałam wynik i 44...

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dziękuję za miłe słowa.. mam nadzieję, że będziecie za mnie trzymały kciuki, jutro skoczę na betę, i postaram we czwartek wpaść do swojej kliniki na kolejne badanie (o ile jutrzejsze będzie na plusie i mam nadzieję, że pink testy nie kłamią)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Dziewczynki, dziękuję za miłe słowa.. mam nadzieję, że będziecie za mnie trzymały kciuki, jutro skoczę na betę, i postaram we czwartek wpaść do swojej kliniki na kolejne badanie (o ile jutrzejsze będzie na plusie i mam nadzieję, że pink testy nie kłamią)

A pewnie, że testy czasami kłamią ale nie na pozytyw tylko negatyw. :) Teraz oczekujmy pięknej Bety <3

Moniaa lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    Misia dzięki za odpowiedź. Ja miałam zawsze w normie Prolaktynę. @ w normie. A dzisiaj odebrałam wynik i 44...

To jeszcze nie taki straszny wynik. Możliwe, że lekarz poprosi o powtórzenie wyniku. Bądź dobrej myśli...i bądź ZEN :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna skacze też jak np. nie pęknie pęcherzyk i tworzy się torbiel. Miałam tak 2 razy o których wiem :) Na ogół torbiel po lekach się wchłaniała.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Prolaktyna skacze też jak np. nie pęknie pęcherzyk i tworzy się torbiel. Miałam tak 2 razy o których wiem :) Na ogół torbiel po lekach się wchłaniała.
    ja mam 4 torbiele i biorę obecnie Primulot nor, to może przez to?

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- a pobierałaś prolaktynę na czczo, dzień wcześniej wieczorem bez kawy, alkoholu i sexu? Jak poszłaś do laboratorium to usiadłaś na jakieś 15 minut i dopiero pobrali? Prolaktynę podnosi mnóstwo rzeczy. Twój wynik nie jest jakiś wielki ale warto być pod kontrolą :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Aga- a pobierałaś prolaktynę na czczo, dzień wcześniej wieczorem bez kawy, alkoholu i sexu? Jak poszłaś do laboratorium to usiadłaś na jakieś 15 minut i dopiero pobrali? Prolaktynę podnosi mnóstwo rzeczy. Twój wynik nie jest jakiś wielki ale warto być pod kontrolą :)
    nie nie usiadałam. Kawe pewnie piłam ostatnią dzień wcześniej ok 18. Sexu nie, ale drinka chyba piłam...

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    ja mam 4 torbiele i biorę obecnie Primulot nor, to może przez to?

To może być to. Warto prolaktynę zrobić na spokojnie tak ok 2 godziny po przebudzeniu. Dzień wcześniej lekko jeść i odpuścić kawę i alkohole i seks.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to ja zrobiłam ok 30 min po przebudzeniu i na szybko bo mąż spieszył się do pracy. W marcu prolaktynę miałam 11,45.

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- to powtórz, prolaktyna to czuły marker i wzrasta niemal po wszystkim :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    Misia to ja zrobiłam ok 30 min po przebudzeniu i na szybko bo mąż spieszył się do pracy. W marcu prolaktynę miałam 11,45.

Dokładnie tak jak koleżanka namawiam na powtórzenie badania 2h po przebudzeniu tak jak pisałam wcześniej. Na spokojnie. Mało lekarzy i laborantek zwraca na to uwagę.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ