X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, trzymaj sie i badz silna. W konxu bedzie dobrze <3

martusia1986 lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    U mnie wyszedł sikaniec pozytywny, nie nastawiam się na zbyt wiele... Ponieważ doświadczenie mnie nauczylo aby zbytnio nie nastawiać się na ciążę.

Moniaa, ale sie ciesze i trzymam kciuki za piekna bete <3 <3

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Brałam fostimon. 150, to rzeczywiście trochę mało. Ja mam ciut niższe AMH i brałam Fostimon 300. Jeżeli miałam 150 to z Menopurem 150. Czyli nadal było 300 jednostek.
    dziekuje MisiaMisia to moze mi zwieksza po pierwszej wizycie?Czy juz bedzie za pozno?

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • libellula83 Ekspertka

Wysłany: 22 września 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha a jak sie dzisiaj czujesz?
    martusia1986 -przytulam mocno i zycze Ci,zebyscie szybko mogli znowy podchodzic do procedury
    Ginger84 kciuki za wyniki bety!!

3bgzlmbjn0igw8vk.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha81 wrote:
    Misia dzieki za wsparcie. Mowili ze woda w roznych miejscach. Niewiem czy zatoce doglousa tez. A jesli tak to cos groznego? Lekarza jeszcze dzis u mnie nie bylo. Tylko mi kroplowki nawadniajace podlaczaja i kaza lezec. Dobrze ze pojechalam bo z dnia na dzien moglo by byc gorzej.

Czasami jak w zatoce douglasa jest za dużo płynu, to wykonuje się zabieg a właściwie zakłada dren w celu pozbycia się tego płynu. Myślę sobie, że możesz go mieć mało skoro na razie nikt o tym nie wspomniał. Mam nadzieję, że leżysz w sensownym szpitalu. Trzymam kciuki <3

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    libellula83 wrote:
    dziekuje MisiaMisia to moze mi zwieksza po pierwszej wizycie?Czy juz bedzie za pozno?

W trakcie stymulacji można zmieniać dawki leków zależnie od tego jak się stymulujesz. Może się okazać, że bardzo dobrze zareagujesz na taką dawkę. Okaże się w praniu :)

libellula83 lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy za wysoka prolaktyna wplywa na ewentualne nie powodzenie in vitro?

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    dziewczyny czy za wysoka prolaktyna wplywa na ewentualne nie powodzenie in vitro?

Myślę sobie, że trochę tak. Powinno się prolaktynę najpierw wyregulować a potem działać i robić procedurę IVF. Mi parę razy do roku skakała prolaktyna i po zbiciu lekami działaliśmy dalej. Nie robiono mi procedury zanim prolaktyna nie była w normie.
    Mówi się, że to trochę hormon stresu. Sama zauważyłam, że im mam go mniej tym z prolaktyną mniejsze problemy lub w ogóle :)

Są jednak tacy lekarze, którzy twierdzą, że prolaktyna nie ma wpływu na powodzenie IVF a tylko na problemy z zajściem a sposób naturalny. Nie jestem lekarzem ale byłabym sceptyczna co do tej teorii. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2014, 17:30

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia dzięki za odpowiedź. Ja miałam zawsze w normie Prolaktynę. @ w normie. A dzisiaj odebrałam wynik i 44...

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, dziękuję za miłe słowa.. mam nadzieję, że będziecie za mnie trzymały kciuki, jutro skoczę na betę, i postaram we czwartek wpaść do swojej kliniki na kolejne badanie (o ile jutrzejsze będzie na plusie i mam nadzieję, że pink testy nie kłamią)

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    Dziewczynki, dziękuję za miłe słowa.. mam nadzieję, że będziecie za mnie trzymały kciuki, jutro skoczę na betę, i postaram we czwartek wpaść do swojej kliniki na kolejne badanie (o ile jutrzejsze będzie na plusie i mam nadzieję, że pink testy nie kłamią)

A pewnie, że testy czasami kłamią ale nie na pozytyw tylko negatyw. :) Teraz oczekujmy pięknej Bety <3

Moniaa lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    Misia dzięki za odpowiedź. Ja miałam zawsze w normie Prolaktynę. @ w normie. A dzisiaj odebrałam wynik i 44...

To jeszcze nie taki straszny wynik. Możliwe, że lekarz poprosi o powtórzenie wyniku. Bądź dobrej myśli...i bądź ZEN :)

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna skacze też jak np. nie pęknie pęcherzyk i tworzy się torbiel. Miałam tak 2 razy o których wiem :) Na ogół torbiel po lekach się wchłaniała.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia wrote:
    Prolaktyna skacze też jak np. nie pęknie pęcherzyk i tworzy się torbiel. Miałam tak 2 razy o których wiem :) Na ogół torbiel po lekach się wchłaniała.
    ja mam 4 torbiele i biorę obecnie Primulot nor, to może przez to?

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- a pobierałaś prolaktynę na czczo, dzień wcześniej wieczorem bez kawy, alkoholu i sexu? Jak poszłaś do laboratorium to usiadłaś na jakieś 15 minut i dopiero pobrali? Prolaktynę podnosi mnóstwo rzeczy. Twój wynik nie jest jakiś wielki ale warto być pod kontrolą :)

dxomcwa16q3sloop.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea wrote:
    Aga- a pobierałaś prolaktynę na czczo, dzień wcześniej wieczorem bez kawy, alkoholu i sexu? Jak poszłaś do laboratorium to usiadłaś na jakieś 15 minut i dopiero pobrali? Prolaktynę podnosi mnóstwo rzeczy. Twój wynik nie jest jakiś wielki ale warto być pod kontrolą :)
    nie nie usiadałam. Kawe pewnie piłam ostatnią dzień wcześniej ok 18. Sexu nie, ale drinka chyba piłam...

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    ja mam 4 torbiele i biorę obecnie Primulot nor, to może przez to?

To może być to. Warto prolaktynę zrobić na spokojnie tak ok 2 godziny po przebudzeniu. Dzień wcześniej lekko jeść i odpuścić kawę i alkohole i seks.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Aga17070 Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia to ja zrobiłam ok 30 min po przebudzeniu i na szybko bo mąż spieszył się do pracy. W marcu prolaktynę miałam 11,45.

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- to powtórz, prolaktyna to czuły marker i wzrasta niemal po wszystkim :)

MisiaMisia lubi tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 22 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga17070 wrote:
    Misia to ja zrobiłam ok 30 min po przebudzeniu i na szybko bo mąż spieszył się do pracy. W marcu prolaktynę miałam 11,45.

Dokładnie tak jak koleżanka namawiam na powtórzenie badania 2h po przebudzeniu tak jak pisałam wcześniej. Na spokojnie. Mało lekarzy i laborantek zwraca na to uwagę.

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ