X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczynki za szybką reakcję... mój mąż mnie umie tylko pogłaskać po brzuszku i dać buziaka... jakoś z pocieszaniem u niego do bani... ale jak na faceta to i tak fanie się zachowuje :)

Beata.D lubi tę wiadomość

• ma_pi Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarownica_tea transferu naprawdę nie musisz się bać. Zupełnie nic nie boli, a całość jest podobna do badania cytologicznego. Z tą wodą to myślę że wystarczy góra pół litra. Ja wypiłam więcej i myślałam, że mi pęcherz pęknie, bo musiałam po zabiegu chwilę leżeć, zanim pójdzie się do toalety.

czarownica_tea, Beata.D lubią tę wiadomość

• Katha81 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, napewno bedzie dobrze. Wazne ze niema krwi w macicy. Odpoczywaj i niestresuj sie <3

Moniaa lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_pi ja się samego transferu nie boję :), ja się bardziej boję, że to już teraz zaraz będzie to na co od tak dawna czekam :) ciężko to opisać

dxomcwa16q3sloop.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, dziewczyny pomóżcie. Zastrzyk Gonapeptyl Daily biore rano o 7. treaz zaczynam brac ten GONAL F powiedzcie jeden za drugim mam wbijac??? czy ten GONAL F wieczorem??

Mała Mi
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarownica, przy transferze jedyna nieprzyjemna rzecz to wlozenie wziernika :) poza tym nic nie czulam. Ale musze powiedziec ze to poruszajace przezycie :) moj maz byl ze mna i trzymal mnie za reke i az sie wzruszyl :)

Aaa u mnie transfer byl na pustym pecherzu.

czarownica_tea lubi tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, dziewczyny pomóżcie. Zastrzyk Gonapeptyl Daily biore rano o 7. treaz zaczynam brac ten GONAL F powiedzcie jeden za drugim mam wbijac??? czy ten GONAL F wieczorem??

Mała Mi

Wysłany: 26 września 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi a jak kazał lekarz? Na ogół stymulanty przepisują wieczorem ale różnie bywa

dxomcwa16q3sloop.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak naprawde to chyba nie mow konkretnie jak brac. albo ja nie pamietam . bo gonapeptyl biore rano o 7. a jak mam nrac gonal f?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 18:18

Mała Mi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    tak naprawde to chyba nie mow konkretnie jak brac. albo ja nie pamietam . bo gonapeptyl biore rano o 7. a jak mam nrac gonal f?

Mała mi 1 ja miałam taką samą sytuację jak TY i w klinice kazali mi brać jeden zastrzyk po drugim, pomiędzy 6-10 rano.

Wysłany: 26 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi- nie masz karty stymulacji gdzie jest wszystko napisane? Ja Ci nie podpowiem, może zadzwoń do Klinik i zapytaj

dxomcwa16q3sloop.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia ale wbijałaś jeden i od razu drugi?? czy robiłas jakąs przerwe???

Mała Mi
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wy dziewczyny jak brałyście te zastrzyki?? jeden po drugi czy rano i wieczorem??

Mała Mi
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Nusia ale wbijałaś jeden i od razu drugi?? czy robiłas jakąs przerwe???

wiesz co, no ja zaraz po drugim, najpier jeden a potem po przygotowaniu sobie kolejny

• GabiK Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia czy Ty bierzesz Prolutex?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • ma_pi Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi jeśli masz możliwość to zadzwoń do lekarza. Ja z kolei miałam gonapeptyl rano, a gonal wieczorem.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Monia czy Ty bierzesz Prolutex?
    Tak, a dlaczego pytasz?

• GabiK Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja tez sie kiepsko czulam przy tych zastrzykach, myslalam,ze to ciaza,ale od dwoch dni nie biore i jestem jak nowo narodzona. A przez 2 tyg bylam jak cien. Po zastrzyku mialam spadek energii taki,ze ledwo stalam na nogach. Bralam go z powodu krwawienia, dosc mocnego,ale okazalo sie,ze to krwiak i lekarz mnie uspokoil. Myslalam,ze Prolutex zapobiegnie nastepnemu,ale zdarzylo sie ponownie. Dobrze,ze lekarz mnie uprzedzil,ze sa pozostalosci i tak sie moze zdazyc.
    Moze Twoje kiepskie samopoczucie to wlasnie efekt leku? Ja widze ogromna roznice po zakonczeniu stosowania.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z obecnych tu dziewcząt stosowała Choragon? Nie powiedzial mi dr czy mam go podać domiesniowo czy podskórnie?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam przepisany Choragon po transferze. Podawałam go sobie podskórnie.

Katha81 lubi tę wiadomość

‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ