IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Deseo a bo ja taka troche w goracej wodzie kapana
dwie kreski pamiatkowe mam a co wyjdzie z beta to sie okaze. Ino kurde jutro Prima Aprilis
Kunia lecze sie w Wa-wie w Invikcie ale pochodze spod Krk okolice Wadowic i jestem od poprzedniej soboty w domu. Dwie bety robilam w Suchej w szpitalu ale w soboty nie robia wiec zostaje mi Krk a przy okazji Sukiennice
Ponad 4 lata walki...[***]....
"Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
To właśnie będzie początek."
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
12+4 tc usg prenatalne OK 😁
Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
-
Alrauna1987 wrote:Deseo a bo ja taka troche w goracej wodzie kapana
dwie kreski pamiatkowe mam a co wyjdzie z beta to sie okaze. Ino kurde jutro Prima Aprilis
Kunia lecze sie w Wa-wie w Invikcie ale pochodze spod Krk okolice Wadowic i jestem od poprzedniej soboty w domu. Dwie bety robilam w Suchej w szpitalu ale w soboty nie robia wiec zostaje mi Krk a przy okazji Sukiennice
A to miło mi:) ja krakowianka, a Wadowice to bliskie tereny:)W Krakowie zrób na Galla w diagnostyce, wynik będzie do 2 h. Albo jeśli chcesz jeszcze bliżej Sukiennic to plac szczepański, z tym, że stamtąd wożą materiał na życzkowskiego.
Ja większość robiłam na Galla, jak Paniom powiesz, ze musisz znać wynik już, to będziesz miała szybko. Ja jesienią jak schizowałam czy Beta rośnie, to zrobili mi w godzinęRozumiem Was dziewczyny z tymi Betami, bo sama latałam co chwila, a mąż mówił, że jestem Betka:)
Evaa lubi tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Kunia,ja pierwsza dodejscie mialam w Parens u dr.J. dla mnie ta klinika nie d'ala efektu.nie robia IMSI itd.ja tego na poczatku nie wiedzialam ze istnieja inne metody..zmienilam na Macierzynstwo w Krakowie.i tam mialam kolejne podejscia.
Polecam Macierzynstwo w Krakowie a szczegolnie dr.Wyrobe .Kunia lubi tę wiadomość
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Evaa wrote:Kunia,ja pierwsza dodejscie mialam w Parens u dr.J. dla mnie ta klinika nie d'ala efektu.nie robia IMSI itd.ja tego na poczatku nie wiedzialam ze istnieja inne metody..zmienilam na Macierzynstwo w Krakowie.i tam mialam kolejne podejscia.
Polecam Macierzynstwo w Krakowie a szczegolnie dr.Wyrobe .
Widzisz a u mnie dała efekt, tylko poronienie w 9 tc:(
Ja jestem zadowolona z dr J. Na razie tu zostaję, jakieś mam przeczucie, że uda się nam to zakończyć sukcesem wszystko. Mam 4 ładne mrozaki...
Oby:)
Ale dziękuję bardzo:)Evaa lubi tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Nieeee ja na dr.J.nic nie mowje zlego,jest ok fajne ma podejscia do pacjenta...ogolnie zrezygnowalam z kliniki bo nie bylo zadnych mrozakow plus to ze Imsi nie robia.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie zeby z mrozaczkow wyszla piekna zdrowka ciaza :*Kunia lubi tę wiadomość
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
Kunia wrote:A to miło mi:) ja krakowianka, a Wadowice to bliskie tereny:)W Krakowie zrób na Galla w diagnostyce, wynik będzie do 2 h. Albo jeśli chcesz jeszcze bliżej Sukiennic to plac szczepański, z tym, że stamtąd wożą materiał na życzkowskiego.
Ja większość robiłam na Galla, jak Paniom powiesz, ze musisz znać wynik już, to będziesz miała szybko. Ja jesienią jak schizowałam czy Beta rośnie, to zrobili mi w godzinęRozumiem Was dziewczyny z tymi Betami, bo sama latałam co chwila, a mąż mówił, że jestem Betka:)
Myślałam też o Alab'ie albi Osteomed'zie też ponoć około 13 wyniki,ale jak piszesz podlece na Galla im szybciej tym lepiej
Właśnie w okolicach czerwiec-sierpień wracam do siebie i jeżeli by teraz nie wypaliło odpukać tfu tfu to myślałam o Macierzyństwie , ewentualnie Artvimedzie bo widziałam, że mają program dla kobiet z obniżoną rezerwą jajnikową. Też by mi zależało na IMSI bo wcześniej w Novum 2 x ICSI i totalna klapa a teraz przy IMSI zakoczyło.Kunia lubi tę wiadomość
Louis L'Amour
6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
Evaa wrote:Nieeee ja na dr.J.nic nie mowje zlego,jest ok fajne ma podejscia do pacjenta...ogolnie zrezygnowalam z kliniki bo nie bylo zadnych mrozakow plus to ze Imsi nie robia.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie zeby z mrozaczkow wyszla piekna zdrowka ciaza :*
Lubię dr J. I jakoś mam do niego zaufanie.
Po programie rządowym jak mi siĘ nie udało, myślałam zmienić klinikę, ale jakoś zostałam, znam doktora już trochę i wierzę w nas sukces. Zresztą jak to powiedział mój mąż, jak zapłacę to się uda:), i tak było faktycznie, choć niestety na krótko..
Ja już ma swój wiek i dla mnie to już te 4 zarodki ostatnie muszą coś dać - dzieciątko, bo nie wiem czy dałabym radę psychicznie i fizycznie 3 raz to przechodzić. Zresztą same wiecie jakie to wszystko obciążające bardzo.
Przy ostatnim udanym transferze, poznałam dziewczynę, która już ma jedno dziecko z in vitro i miałyśmy razem punkcję. pobrali jej 30 komórek, tylko 1 się zapłodniła i w czerwcu ma termin (tak jak ja miałam). Ta dziewczyna ani razu nie zwątpiła w to, że jej się może nie udać....cały czas mówiła, ze napewno będzie dobrze i w sumie u mnie też było do czasu...Może trzeba zmienić myślenie??
Się rozgadałam...dzięki za kciuki i powodzonka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 14:27
Evaa lubi tę wiadomość
Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
Alrauna1987 wrote:Myślałam też o Alab'ie albi Osteomed'zie też ponoć około 13 wyniki,ale jak piszesz podlece na Galla im szybciej tym lepiej
Właśnie w okolicach czerwiec-sierpień wracam do siebie i jeżeli by teraz nie wypaliło odpukać tfu tfu to myślałam o Macierzyństwie , ewentualnie Artvimedzie bo widziałam, że mają program dla kobiet z obniżoną rezerwą jajnikową. Też by mi zależało na IMSI bo wcześniej w Novum 2 x ICSI i totalna klapa a teraz przy IMSI zakoczyło.
Nie robiłam tam.
Ja mam kartę do diagnostyki (polecam założyć). Wychodzę, siadam na ławce i za godzinkę się loguję i już wiem:)Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
Kunia wrote:Dziewczyny,
jak się bierze estrofem do crio to ma się owulacje?
Ja tak dobrze się nie znam na tych kwestiach medycznych...
Ostatnio jak przerwałam cykl przez chorobę to miałam...
Wiem, że to działa na endo.
Kunia jak bedziesz miala za malo przepisane to mozesz miec owulke. U mnie lekarz sie przejechal-mialam podchodzic do crio na sztucznym ale mialam za malo przepisane i mialam normalnie owulke-wielke gały lekarza jak znalazł jajo
i wszystko sie pokićkało
-
Beata.D wrote:Kunia jak bedziesz miala za malo przepisane to mozesz miec owulke
. U mnie lekarz sie przejechal-mialam podchodzic do crio na sztucznym ale mialam za malo przepisane i mialam normalnie owulke-wielke gały lekarza jak znalazł jajo
i wszystko sie pokićkało
Ja właśnie ostatnio miałam, ale dlatego, że przerwałam stymulacje po 5 dniach:)
Teraz mam 2-4 dc po 1, 5,6,7 po 2 tabletki, potem po 3:)Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
Evaa wrote:Kunia Uda sie zobaczysz...moze pomysl o jakis ....bonusach....typu AH albo rysie?
Trzymam kciuki mocno :*
Zapytam lekarza.
Miałam blastgen medium przed mrożeniem, na wszystkie zarodki, jakaś pożywka na zarodki, podobno skuteczność większa.
AH kiedyś też miałam. Chyba raz przy crio (poprzednia procedura).Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
Cześć Dziewczyny. Mam szybkie pytanie. Miałam dziś transfer zarodka 2 dniowego. A teraz na papierze miałam lekki różowo-pomarańczowy ślad. Jak sobie aplikowałam Crinone to też taki zabarwiony śluz był na aplikatorze. Powiedzcie, że nie potrzebnie panikuje.**********************Gang 18+***********************
-
choco wrote:Cześć Dziewczyny. Mam szybkie pytanie. Miałam dziś transfer zarodka 2 dniowego. A teraz na papierze miałam lekki różowo-pomarańczowy ślad. Jak sobie aplikowałam Crinone to też taki zabarwiony śluz był na aplikatorze. Powiedzcie, że nie potrzebnie panikuje.
Wdech wydech i nie panikuji lepiej apliluj sobie palcoleptycznie nie aplikatorem bo wtedy mozesz sie podraznic i stad ten śluz. Plamienie implantacyjne po transferze 2 dniowego zarodka w okolicach 4-7 dzien myśle. Powodzenia zycze
Louis L'Amour
4aa +embryoglue
7dpt - 4.91
11dpt - 36.94
14 dpt - 338
18 dpt - 1456
25 dpt 8610 prg 45
26 dpt pulsuje 💓
-
choco wrote:Cześć Dziewczyny. Mam szybkie pytanie. Miałam dziś transfer zarodka 2 dniowego. A teraz na papierze miałam lekki różowo-pomarańczowy ślad. Jak sobie aplikowałam Crinone to też taki zabarwiony śluz był na aplikatorze. Powiedzcie, że nie potrzebnie panikuje.
Niepotrzebnie panikujeszprawdopodobnie to tylko podrażnienie pi transferze.
PS.tez plamilam w dniu transferu.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Crinone aplikuje się tylko aplikatorem nie ma innej możliwości ale z tego co wiem to w ulotce nawet jest ,że może taki śluz wystąpić beżowa brązowawa wydzielina . Takze bez paniki .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2017, 18:41
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]