IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczęta
Wracam do gry po równym roku od pierwszej procedury, która niestety nie dała nam transferu...
Mam pytanie, może będziecie mi w stanie odpowiedzieć.
A mianowicie: jestem na długim protokole , od 19 dc gonapeptyl ( bez antyków- bo to mój pierwszy cykl po Zoladexie) i próbuję obliczyć dzień kolejnej miesiączki . Jeżeli któraś z Was go brała to jak szybko przyszła po nim @ ?
w tamtym roku wzięłam 6 i okres przyszedł ( cały cykl 24 dni) no ale byłam na antykach..
Próbuję to rozgryźć bo w razie czego punkcja przypadała by na długi wekk majowy.
Gdyby któraś z Was też miała gonapeptyl i podzieliła się "statystyką" byłabym wdzięczna
Gratuluję wysokich betEltasz
-
Nie wiem czy nie wprowadzam Cie teraz w błąd ale wydaje mi się, że okres przychodził ze względu na odstawienie antyków, a nie wzięty gonapeptyl. Ja też brałam gonapeptyl bez tabletek anty ale miałam już uregulowany organizm przez pół roku po Zoladexie i okres przyszedł w normalnym terminie.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
ślązaczka wrote:Dziewczyny którym się udało - pijecie kawę? Bo ja już sama nie wiem czy mozna, ilu ludzi tyle opinii...
nie piłam jedynie na początku ciąży, ale tylko dlatego że wymiotowałam i mdliło mnie po niej
-
sisi wrote:Nie wiem czy nie wprowadzam Cie teraz w błąd ale wydaje mi się, że okres przychodził ze względu na odstawienie antyków, a nie wzięty gonapeptyl. Ja też brałam gonapeptyl bez tabletek anty ale miałam już uregulowany organizm przez pół roku po Zoladexie i okres przyszedł w normalnym terminie.
Dzięki sisi :* no bo właśnie nie wiem czy gonapeptyl ma jakikolwiek wpływ na długośc cyklu czy poprostu po odstawieniu anty przychodzi szybciej. No nic muszę się uzbroić w cierpliwośća druga sprawa jak wypadnie już @ czy to nie będą same święta i będę musiała poszukiwać laboratorium do zrobienia badań.. echh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 10:56
Eltasz
-
Gonapeptyl nie ma wplywu na @ powinna przyjść po odstawieniu antyków.
Ja pije bezkofeinowa i inke. Ale jak będę miała duża ochotę to wypije normalna.
A mnie złapało zapalenie pęcherza. Wyczytałam, że może powodować poronienia i jestem przerażonajadę dziś do doktorka i idę na l4
-
MałaHD z tego co pamiętam to sporo dziewczyn miało w poczatkach ciąży. Pij bardzo dużo, woda z cyntryną, żurawina no i lekarz przepisze może coś mocniejszego.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
ewe_a85 wrote:Ja piję jedną z mlekiem na dzień, mam niskie ciśnienie więc u mnie to wręcz wskazane
nie piłam jedynie na początku ciąży, ale tylko dlatego że wymiotowałam i mdliło mnie po niej
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Dziewczyny, ja pi wizycie u prof gin-endo.
Niestety zdiagnozowal ten syf Hashimotoale podwyzszyl jedynie euthyrox z 100 na 112 i za 5tyg mam znow sprawdzic panel tarczycowy.
Zastanawia mnie jedno w zwiazku z crio do ktorego chcemy podejsc.
Zapytalam go czy beda przed crio badac estradiol, progesteron czy cos by sprawdzic czy jest owu a on stwierdzil, ze bede przyjezdzala na podgladanie i wtedy na podstawie usg podejma decyzje czy owu jest i czy mozna robic crio. Hmmm... sama nie wiem jak to powinno byc. Jak bylo u was?
I jak to u was bylo z odmrazaniem zarodkow? My mamy jeszcze 4sniezynki. Niestety pomrozone po 2 na jednej slomce. Dotychczas myslalam, ze mozna je rozmrozic, jeden podac taki jaki jest czyli z 3doby a jeden dochodowac do blastki i zamrozic, ale prof troche ostudzil moje plany bo stwierdzil, ze ponownie zamrozony moze po odmrozeniu, dohodowaniu, zamrozeniu i potem odmrozeniu juz nie byc taki ladny i rokujacy. Moze tez z niego nic nie byczmartwilam sie tym. Byl ktos w takiej sytuacji?
Jesli tak jest to zastanawiamy sie nad podaniem 2zarodkow z 3doby, ale to zawsze ryzyko na ciaze mnoga. Ech... mam taki.metlik w glowie -
Czyli wychodzi na to że jak jest słabszy zarodek to lepiej go podać z mocniejszym bo ma wtedy większe szanse. Chyba dobrze rozumiem... A ktoś na tym forum pisał jakiś czas temu (to był przytoczony jakiś artykuł) gdzie odnośnie podania 2 zarodków pisali, że lepiej podawać 2 tak samo "mocne" bo inaczej ten słabszy zmniejsza szanse tego mocniejszego o 20kilka %.
lipa lubi tę wiadomość
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
MalaHD, ślązaczka- wieeeeeeeelkie gratulacje!!!!
Krakowianka- trzymam kciuki za transfer
Justine- spokojnej meeeega nudnej ciąży
Pięknie zaczynacie ta wiosnę, należy się Wam i Namtrzymam za was kciuki.
Ja prawdopodobnie będę robić w tym tyg badania do kwalifikacji i zaczynamy wszystko od nowaJustu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyślązaczka wrote:Czyli wychodzi na to że jak jest słabszy zarodek to lepiej go podać z mocniejszym bo ma wtedy większe szanse. Chyba dobrze rozumiem... A ktoś na tym forum pisał jakiś czas temu (to był przytoczony jakiś artykuł) gdzie odnośnie podania 2 zarodków pisali, że lepiej podawać 2 tak samo "mocne" bo inaczej ten słabszy zmniejsza szanse tego mocniejszego o 20kilka %.
-
ja też mam zamrożone dwa w jednej słomce tylko nie wiem jakiej są klasy, jeśli jest tak jak shooa pisze to nie za dobrzetransfer 10.11.2014 jednego malucha - 10 dpt beta 35 (*)
transfer 16.03.2015 dwóch maluchów -beta ujemna
transfer 02.10.2015 dwóch maluchów - 8dpt -92,7; 10dpt - 296,70; 12dpt - 506,80 [*][*]
Transfer 24.03.2017, 17.07.2017, 11.09.2017, 06.09.2018, 06.10.2018, 23.02.2019, 12.09.2019 jednego malucha - beta ujemna
Transfer 12.09.2019 - 10 dpt - 3,9; 12dpt - 0,8
Transfer 10.12.2019 - 10 dpt - 63,5; 12 dpt - 143,3; 17 dpt - 1077,0; 25 dpt - 8308,0 i jest ❤️ - 10tc [*]
Transfer 22.02.2021 - 10 dpt - 13,4; 12dpt - 4,2
Transfer 20.05.2021 -9 dpt - 91,4; 11 dpt- 219,0; 15dpt - 879,0; 19dpt-3787,0; 26dpt - 29510,0 i są ❤️❤️
[/url]
-
Wlasnie tez bylam wsciekla, ze mi tak pomrozili. Nawet sie nie pytali jak chce tylko oznajmili, ze zamrozili po 2na jednej. Szxzerze to nawet nie wiem jak je polaczyli co do klasy na slomce. Jak sie o to wszystko dopytywalam, to mi powiedzial to co moj maz, ze za duzo analizuje, ze tk nie matematyka,ze wynik wyjdzie pewny, ze udalo nam sie z coreczka za pierwszym ivf, za pierwszym transferem z jednego zarodka i organizm pamieta i tak statystycznie mamy wieksze szanse na powodzenie za drugim razem. Ja rozumiem, ze tu trzeba miec wiele szczescia, ja wiem, ze za duzo analizuje ale kurka lubie miec kontrole nad tym co sie dzieje a tu czuje, ze zadnej kontroli nie ma.
-
Ja mam kazda blastusie mrozona osobno oddzielnie,odrazu o tym wspomnialam i doplacilam wiecej PLN.zeby pozniej nie bylo niespodzianki.
Natka-matka-wariatkatez mialam przed kazdym crio podglad usg i sprawdzane endo.jakiej jest grubosci.wiec to standardy klinik sa.
,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn -
ślązaczka wrote:Pijesz rozpuszczalną czy mieloną? Bo mielona jest podobno mocniejsza, ale moja dr powiedziała, że największy syf to właśnie rozpuszczalna... więc pozwoliła mi 1 mieloną na dzień. A jak chodziłam do dietetyka żeby schudnąć to z kolei ona stwierdziła że to mit że nie wolna pić kawy w ciąży i pozwalała 2 rozpuszczalne na dzień. No i bądź tu człowieku mądry...
-
ślązaczka wrote:Dziewczyny którym się udało - pijecie kawę? Bo ja już sama nie wiem czy mozna, ilu ludzi tyle opinii...
Systematycznie wypiłam 2 kawy dziennieProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
lena7 wrote:Kurcze Justine, no nie gadaj!
mi nigdy nie kazali badac progesteronu przy pierwszej bhcg, teraz zrobilam pierwszy raz..
Takie jest moje zdanie na bazie mojego doświadczeniaA trochę już tego przeszłam.
Jaki i ile brałaś progesteronu? Faktem jest, że większość kumuluje się w endometrium i we krwi krąży mniej, ale czym więcej jest we krwi tym więcej jest w endo.Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/