X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Nie dziękuję: ) mam nadzieje , że u mnie też wszystko sprawnie pojdzie :)
    Ja wlasnie tez panikuje , boje sie samej narkozy , ale jakos muszę dać radę: )

Ja tez jestem panika i najbardziej boje się punkcji.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • ewe_a85 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma się co bać narkozy. Ten odlot to najlepsza rzecz w tym wszystkim ;) miło jest sobie pospać w tej błogiej nieświadomości. Tym bardziej, że znieczulenie jest krótkie więc i samopoczucie po nim w miare ok ;)

Asia_88, Angela*, Krakowianka, Justine lubią tę wiadomość

mhsv6iye17jtj0kr.png
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deseo wrote:
    Zoha-
    PAKIET KOBIETA
    Anty-HCV-Ag
    HBsAG
    Anty-HBc
    Anty-HIV-1,2
    VDRL
    CMV IgG
    CMV IgM
    Rubella IgG
    Rubella IgM
    Toxo IgG
    Toxo IgM
    Ch. Trachomatis PCR
    Cytologia
    Czystość pochwy

PAKIET MĘŻCZYZNA
    Anty-HCV-Ag
    HBsAG
    Anty-HBc
    Anty-HIV-1,2
    CMV IgG
    CMV IgM
    VDRL
    +gr.krwi

Ale nie warto robić wcześniej bo niektóre maja krótkie terminy ważności i różnie to bywa w klinikach. My mamy wszystkie zrobione wirusowe i w jednej klinice maja ważność 3 miesiące a w innej 6. Ponadto często większość badań jest w pakiecie, ale to zależy od kliniki i pakietu.
    Żałuje teraz ze to wszystko zrobiliśmy wcześniej.

zohasamoha lubi tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • gretka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc- 2 pytania mam:
    czy ktoras z was robila scratching endo w cyyklu z antykoncepcja?
    czy jak scratching w cyklu naturaalnym to @ pojawiala sie wczesniej?

gretka
  • Marta_NE Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    Czesc- 2 pytania mam:
    czy ktoras z was robila scratching endo w cyyklu z antykoncepcja?
    czy jak scratching w cyklu naturaalnym to @ pojawiala sie wczesniej?

Hej:)
    ja bede robila w tym mcu scratching na antykach
    Mialam tez na naturalnym @ przyszla normalnie

• gretka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta_NE wrote:
    Hej:)
    ja bede robila w tym mcu scratching na antykach
    Mialam tez na naturalnym @ przyszla normalnie

dzieki, a lekarz cos mowil na ten temat? bo mi lekarka mowila ze robi sie na naturalnym, a na sztucznym niby tez mozna. Ja mam male opoznienie i jak znowu bede miec 31 dni to mi sie terminy do crio rozjada.

gretka
  • Basia30 Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Melduję się po wczorajszej punkcji. Pobrano mi 17 komórek i właśnie otrzymałam telefon z kliniki, że tylko 4 zapłodniły się dobrze ( 2 zostaly uszkodzone) a 3 z całej reszty poszły do mrożenia. Choć na jutro wyznaczono mi transfer, ostateczna decyzja co do jego przeprowadzenia zapadnie na godzinę przed po badaniu USG. Istnieje ryzyko hiperstymulacji ze wzgledu na dużą liczbę pobranych komórek. Jestem załamana i zestresowana... Nie mam klasycznych objawów przestymulowania, brzuch lekko wzdęty ale nie zauważyłam zwiększenia obwodu, czuje się lekko obolała po punkcji - ale zakładam, ze to normalne. Zostało mi przepisanych mnóstwo leków w tym - estrofem,dostinex, luteina , fraxiparine.
    Przeczytałam, ze hiperstymulacja daje swoje objawy od 2 do 5 dnia po punkcji. Jeśli jutro jest zaplanowany transfer - nie wiem czy potencjalne objawy juz dadzą znać, zaś z drugiej strony bardzo chciałabym nie mrozić choć jednej zapłodnionej komórki, bo wiem, że mrożone obniżają szasne... Czy macie podobne doświadczenia? Czy 17 oocytów, które pojawiły się po stymulacji hormonalnej to już na pewno efekt hiperstymulacji??? Nie wiem, jak wytrzymam do jutra...

MalaHD, Kunia lubią tę wiadomość

3 lata starań
    1 wczesne poronienie
    Ciąża pozamaciczna
    usunięcie jajowodu
    zrosty i płyn w macicy
    marzec 2018 - udało się ;)
    listopad/grudzień 2018 - czekamy na Córeczkę
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "zaś z drugiej strony bardzo chciałabym nie mrozić choć jednej zapłodnionej komórki, bo wiem, że mrożone obniżają szasne"
    A tak bardziej po polsku? :)
    Nie chcesz mrozic zarodkow, bo uwazasz ze wtedy sa mniejsze szanse na sukces?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Justu Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Basia30 - 3 komóreczki to bardzo ładnie :) Trzymam kciuki żeby udało się dalej. Pamiętaj, że co nagle to po diable. I jak każą czekać do następnego miesiąca to zaczekaj. Będzie dobrze ;)

U mnie dzisiaj 3 dpt crio no i kochane trochę się przestraszyłam gdyż po zaaplikowaniu oddolnie luteiny - wyszło z zabarwieniem lekko czerwonawym...
    Teraz w ciągu dnia na razie spokój. Pozytywne myślenie mnie tym razem nie opuszcza ale same wiecie jak to jest..

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 16 komórek i estradiol ponad 6600 i hiperki nie miałam a jeśli to bardzo łagodną. Byłam wzdęta, obolała, dużo siusiałam i miałam trochę powiększone jajniki ale transfer się odbył.
    Obserwuj się, pij bardzo dużo wody i jedz dużo białka (ja jadłam 2 g na kg masy ciała, wspomagałam się odżywkami białkowymi dla sportowców). Jeśli brzuch będzie się powiększał, waga rosła a Tobie będzie ciężko oddychać momentalnie do lekarza. I tu nie ma żartów. Lepiej odczekać miesiąc niż z hiperką być w ciąży.

Justu ja tak bardzo chciałam zobaczyć to plamienie implantacyjne, że mój nos dotykał gaci przy każdej wizycie w toalecie :P To dobry znak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 11:57

Justu, Krakowianka lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny

Pytanie mam: czy jest tu ktoras z was, ktora w drugiej polowie 2015r podpisywala umowe do IVF/ rozpoczynala procedure do IVF KOMERCYJNIE na Polnej w Poznaniu?
    Mam dosc pilne nuetujace pytanie dot cennika i gwarancji jednego transferu dodatkowo w cenie (czyli ogolnie 2 transfery w cenie).

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Basia30 Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 - "tak bardziej po polsku" - tak, lekarz powiedział mi, że najlepiej byłoby trasferować świeży zarodek, a ja niestety jestem z natury czarnowidzem i jak słyszę tego typu komunikaty od razu traktuję je dosłownie i wmawiam sobie, że pewnie się nie uda :( muszę powalczyć z własnym pesymizmem.
    MalaHD i Justu - dziękuję za wsparcie i rady. Piję cały czas, i cały czas latam do łazienki. Z jedzeniem trochę gorzej - bo mam podwyższoną bilirubinę we krwi i w moczu - przez co muszę stosować dietę wątrobową .
    Macie rację, że co nagle - to po diable. Na pewno nie będę naciskać na jutrzejszy transfer - będzie co ma być..
    Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 12:40

3 lata starań
    1 wczesne poronienie
    Ciąża pozamaciczna
    usunięcie jajowodu
    zrosty i płyn w macicy
    marzec 2018 - udało się ;)
    listopad/grudzień 2018 - czekamy na Córeczkę
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia, jesli zarodki uda se zamrozic to super. Aktualnie wiele klinik na swiecie w ogole nie robi swiezych transferow, ponieważ maja lepsze wyniki przy crio - organizm zdazy odpoczac po punkcji a mrozenie to kolejna "selekcja" zarodka.
    Nic sie nie martw, jesli bedzie swiezy transfer - masz leki ktore powinny zapobiec hiperstymulacji, a jesli et bedzie odroczony to takze nic straconego:)
    Dziękuję za bardziej po polsku :D

Basia30, ewe_a85 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia 30 nie martw się na zapas czymś co może w ogóle się nie wydarzyć i najprawdopodobniej tak będzie! Nie masz wpływu na to co się teraz wydarzy więc tym bardziej nie warto sie przejmować. Ja miałam podczas ostatniej procedury pobranych 12 komórek i żadnych objawów hiperstymulacji :-) A ból podbrzusza i plamienie po punkcji to najnormalniejsze objawy. Głowa do góry! :-)

Basia30 lubi tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem juz po ! :) pobrali mi 11 komórek :) mialyscie racje, że narkoza to bajka :) ja chciałam jeszcze :-P
    W piatek na 14 mam transfer 2 komórek: )

MalaHD, Basia30, Karo-Linka, ewe_a85, Bella93, Evaa, Morwa, Beata.D, e_mil_ka, Natka-matka wariatka :), Nefe, Krakowianka, choco, sylwia80, Deseo, Milkowiec, sandzu, gosia81, Justine lubią tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 zarodków! Sorki , jeszcze chyba mam banie hehe :-D

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To piękny wynik Angela! Gratulacje! Mówiłam że to fajna bania ;-) Ja to chyba przez najbliższe 2 lata mogę o bani zapomnieć ;-) Ale uprzedzam, tarnsfer już nie jest taki fajny, bo do niego nie trzeba znieczulenia więc nie blogiego snu i bani, a stresik ja mam zawsze znacznie większy niż przy punkcji. To trzymam teraz kciuki za seksik na szkiełku ;-) Zeby się wszystkie wszystkie komórki ładnie zapładniały a żołnierzyki dobrze spisywały ;-)

f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    To piękny wynik Angela! Gratulacje! Mówiłam że to fajna bania ;-) Ja to chyba przez najbliższe 2 lata mogę o bani zapomnieć ;-) Ale uprzedzam, tarnsfer już nie jest taki fajny, bo do niego nie trzeba znieczulenia więc nie blogiego snu i bani, a stresik ja mam zawsze znacznie większy niż przy punkcji. To trzymam teraz kciuki za seksik na szkiełku ;-) Zeby się wszystkie wszystkie komórki ładnie zapładniały a żołnierzyki dobrze spisywały ;-)

Dziękuje kochana <3
    W piątek napewno bd miala stresik :)
    A boli samo podanie zarodka ?

• Justu Znajoma

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* - wspaniały wynik :) trzymamy kciuki
    Co do bolesności to przy pierwszej nieudanej próbie bolało mnie a teraz jak w poniedziałek doktor podawał to nie i czekam na wyniki :)
    To pewnie wszystko zależy od "sprytu" lekarza jak i Twojej budowy tam w środku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 13:49

Angela* lubi tę wiadomość

• ślązaczka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie boli, to jest tylko zakładanie wziernika a potem robią usg przezpochwowe i to wszystko :-)

Angela* lubi tę wiadomość

f2wlp07w6gdg3lo8.png
‹‹ 4649 4650 4651 4652 4653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ