X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ja 26 kwietnia mam zrobić test z krwi :)

Justu, MalaHD, Morwa lubią tę wiadomość

• Justu Znajoma

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Ja też :-D.

No ja też ;)

ps. Ja w każdym razie ok piątku 21

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 15:08

MalaHD, Morwa lubią tę wiadomość

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Dobrze że przytoczyłaś słowo JA
    Tak nie dałbym po tym co przeszłam nie dałabym sobie transferować zarodka w 3 dobie, ale ja nikomu nie zarzucam że ma nie transferować w 2 czy 3 dobie !!!!! Chwała im za to ,że się tego podejmują ale JA bym się nie podjęła. I nie mam 20 lat i 30 occytów Bo ledwo udylam 10 i mam grubo po 30 !!! Czytaj historie dziewczyn a później pisz że gówniara sie źle wypowiada !

Po pierwsze, nie pije do Ciebie. A po drugie rozumiem, ze każdy ma swoje racje, ale pisanie czegos w tonie "ja bym sobie nie zrobiła tego i owego" od razu sugeruje, ze kobiety, które to robią sa głupie. Zarzuca mi sie na tym forum pisanie tonem lekceważącym, co nigdy nie jest moja intencja, a upierasz się ze uwaga pt. "ja bym sobie nie dala" nie jest nacechowana lekceważąco wobec tych, które sobie "daly"? No sorry, ale wyobrażam sobie, ze kobietę która miała dwa marne zarodki i zrobiła wszystko by dać im szanse na rozwoj, taka uwaga może bardzo zranić. Na marginesie - akurat naleze do kobiet, które produkują piękne blastocysty "z niczego" i generalnie zwisa mi czy maja leżeć w szkle do 5 doby, a jakoś potrafie się wczuć w polozenie tych, które maja mniej szczęścia i nie pisze jak to ja bym sobie nie podala 3-dniowych. I wkurza mnie ze ktoś tak bezpardonowo krytykuje w jakiś sposób ich postepowanie, które wg mnie jest jak najbardziej racjonalne.
    Ja np. wiem, ze w kolejnej stymulacji będę podawać zarodki 3-dniowe bo w moim przypadku blastocysty nie daly rady. Ale nigdzie nie pisze, ze biorąc pod uwagę swoje doświadczenia "nie dam sobie podac blastocyst".
    Odnoszę często wrażenie, ze na tym forum w ogóle brakuje empatii, wbrew temu jak kazda z Was stara sie tu ładnie zaprezentowac. Rozumiem, ze to ja jestem obecnie chlopcem do bicia, bo się madrze i niech tak Wam bedzie. Ale czytajcie czasem dziewczyny (zwłaszcza te którym się udało) co piszecie, jak wygląda wasza sytuacja i czy na pewno powinnyście doradzać albo wyrażać mocne opinie pt "a bo ja to to" w stosunku do kobiet które wciąż czekaja.
    Osobiście nie śmiałabym doradzać kobiecie starszej ode mnie, z gorsza sytuacja, po dłuższej historii, nie śmiałabym jej napisać "a bo ja bym nigdy tego czy tamtego, a na marginesie to patrzcie wszyscy w moja stopke bo jestem w ciąży".
    Nie mam wątpliwości ze i za ten wpis mi się dostanie, znowu będzie ze zazdroszcze itp. spoko rozumiem. Czytam i udzielam się na forach angielskojezycznych i tam panuje kompletnie inna atmosfera. Dziewczyny się wspierają, wymieniaja SPRAWDZONYMI informacjami, nie pisza w tonie "bo ja tak uważam", "ja to bym nigdy" i jakiś taki szacunek panuje dla swoich historii. Ech.

Beata.D, gosia81 lubią tę wiadomość

5 x ICSI + 7 x FET = 19 zarodkow, 2 x poronienie @10tyg & @8tyg (T22), 1 x cb
    1 x naturalna cb
    Szczęśliwy finał - Emilia 19/7/2019
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się Brenya w pełni z Tobą zgadzam i nie wiem czemu ciągle obrywasz... Wcale nie uważam żebyś tu kogokolwiek kiedykolwiek obraziła.A odnośnie zarodków to jestem wściekła na moją poprzednią klinikę że trzymali wszystkie do 5 doby bo efekt był taki ze w 2 procedurach nie mieliśmy żadnego mrozenia i musieliśmy za każdym razem zaczynać wszystko od początku a to dopiero są koszty, same wiecie jakie. A teraz od razu zamrozili 4 zarodki 3-dniowe a jednego 3-dniowca mi podali, jak widać e stopce z dobrym efektem :-) uważam że tamci pozbawili nas szans trzymając wszystkie do 5 doby i mam o to do nich ogromny żal...

brenya77, Yoselyn82, SzewskaPasja, sisi, Beata.D, gosia81, domiszka lubią tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Ci dziękuję Slazaczka za te słowa. I cholernie się cieszę ze Ci się udało. Mam nadzieje ze mnie tez się uda z 3-dniowymi, bo blastocyst mój organizm jakoś nie lubi... Ja wierze, ze historie takie jak Twoja pokazują, ze niektórym zarodkom po prostu laboratorium nie służy i lepiej czują sie w macicy. Tez bym się wkurzyla gdybym po leczeniu nie została z żadnym zarodkiem, bo klinika sie uparła hodowac do 5 doby. Wg mnie to blad w sztuce. Przecież celem leczenia jest uzyskanie zarodkow i ich podanie i danie szansy ciąży. Celem leczenia nie jest sprawdzanie który zarodek przetrwa do 5 dnia, chyba ze w celu wyboru najlepszego z wielu. Jak jest ich niewiele to czekanie do 5 doby mija się z celem leczenia.

Asia_88, gosia81 lubią tę wiadomość

1 x naturalna cb
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie dały rady ani 3 dniowe ani 5 dniowe zarodki i w 2 procedurach nie miałam co mrozić .

Weosłych Świąt

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 15:58

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakieś specjalne wskazania po transferze oprócz oczywiście leżenia ? :)

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżeć podobno nie trzeba. Sama zdecydujesz :-) Jedyny zakaz to gorące kapiele, sauna i wysiłek, który mógłby podnieść temperaturę ciala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 16:07

Asia_88 lubi tę wiadomość

1 x naturalna cb
  • lipa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa tym razem to do mnie było. Tak Brenya jestem w ciąży, tak, w ktoryms momencie mi się poszczescilo. I nie uważam, żebym przez to była pozbawiona możliwości wyrażania swojego zdania na tematy, które tu poruszacie. Bo przeszłam dokładnie to samo.
    A Ty jesteś po prostu złośliwa osoba. Mała ma rację, nie ma sensu dawać Ci pożywki dla kolejnych przytykow.

anakonda, MalaHD, ewe_a85, Evaa, Bella93, lady_pink lubią tę wiadomość

age.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny jakieś specjalne wskazania po transferze oprócz oczywiście leżenia ? :)
    Ja nie leżałam, wręcz przeciwnie biegałam po sklepach. Brałam nospe jak bolał brzuch

lipa, anakonda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Cześć! Dołączyłam do tego wątku, bo przygotowuję się do IVF. Chciałabym się od Was dowiedzieć paru rzeczy. Podczytując dowiaduję się przeważnie przykrych - hiperki (więcej niż co drugi przypadek na oko), obumierające zarodki (większość) etc. To dało mi taki obraz tego zabiegu, że zaczęłam się wahać. Wystraszyłam się. Gdyby nie torbiel (pierwsza w życiu - może to znak), to byłabym w trakcie stymulki. Póki co zbijam torbiel antykami, czytam Was i coraz mniej mi się to IVF zaczyna podobać...
    Wesołych Świąt!

Alez sa tez dziewczyny, ktore dobrze to wszystko znosza. :-)
    Ja. Konskie dawki menopuru, zero siniakow po zastrzykach, zero hiperki. Jakby nic sie nie dzialo. Troche stresu mialam, ale to przeciez naturalne. Prosto po punkcji w samolot..po transferze do pracy..takze sie nie martw na zapas. Probuj. Po prostu nie rozczulaj sie nad soba. Bedzie dobrze. Trzymam kciuki.
    Wesolych swiat.

lipa, Asia_88, Bea_ lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Aaa tym razem to do mnie było. Tak Brenya jestem w ciąży, tak, w ktoryms momencie mi się poszczescilo. I nie uważam, żebym przez to była pozbawiona możliwości wyrażania swojego zdania na tematy, które tu poruszacie. Bo przeszłam dokładnie to samo.
    A Ty jesteś po prostu złośliwa osoba. Mała ma rację, nie ma sensu dawać Ci pożywki dla kolejnych przytykow.

Nie, nie o Tobie pisałam. Ech, dziewczyny, po co to przypisywanie mi najgorszych intencji? Naprawdę z całej mojej wypowiedzi zrozumiałaś, ze nie pozwalam kobietom w ciąży wyrażać swojego zdania?? Ech, poddaje się :-( Nie wiem, czy ja pisze po chinsku??

gosia81 lubi tę wiadomość

1 x naturalna cb
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Leżeć podobno nie trzeba. Sama zdecydujesz :-) Jedyny zakaz to gorące kapiele, sauna i wysiłek, który mógłby podnieść temperaturę ciala.

Dzięki, a czy używanie pachnącego żelu do kapania i perfum nie zaszkodza? :)
    Lepiej brav prysznic czy kąpiel w wannie w cieplej wodzie , nie wrzącej?

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_ wrote:
    Cześć! Dołączyłam do tego wątku, bo przygotowuję się do IVF. Chciałabym się od Was dowiedzieć paru rzeczy. Podczytując dowiaduję się przeważnie przykrych - hiperki (więcej niż co drugi przypadek na oko), obumierające zarodki (większość) etc. To dało mi taki obraz tego zabiegu, że zaczęłam się wahać. Wystraszyłam się. Gdyby nie torbiel (pierwsza w życiu - może to znak), to byłabym w trakcie stymulki. Póki co zbijam torbiel antykami, czytam Was i coraz mniej mi się to IVF zaczyna podobać...
    Wesołych Świąt!

Nic się nie boj. Kazda kobieta przechodzi to inaczej. Ja np. w trakcie stymulacji czuje się super - w jakiś sposób te hormony na mnie działają, ze normalnie nie czuje się tak dobrze jak podczas zastrzyków. Pierwszy zastrzyk był dziwny, teraz mogę sie kluc codziennie, i dziwnie się czuje jak sie zastrzyki kończą. Jakas nostalgia mnie ogarnia.
    Punkcja tez jest super - znieczulenie jest super. A potem podają Ci zarodki i to jest najlepsze dwa tygodnie. Nawet gdy się nie udawało i wiadomo były łzy i złość, to te dwa tygodnie po każdym transferze wspominam jako taki błogosławiony czas.
    Naprawdę nic się nie boj.

Bea_ lubi tę wiadomość

1 x naturalna cb
  • brenya77 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dzięki, a czy używanie pachnącego żelu do kapania i perfum nie zaszkodza? :)
    Lepiej brav prysznic czy kąpiel w wannie w cieplej wodzie , nie wrzącej?

Nie, perfumy mogą zaszkodzić na etapie hodowli zarodkow w laboratorium, a tak to absolutnie nie. Ja bym wybrała prysznic, bo szybszy. Ale ja to w ogóle kąpieli nie lubie. Ale nie sadze aby niedluga kapiel w nie za gorącej wodzie zaszkodziła.

Edit: jednak pamiętam, ze klinika odradzala kapiel nie tyle ze względu na temperaturę, co na ryzyko infekcji. Miałam zapisane ze zero kąpieli, zwłaszcza w jeziorze/morzu/basenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 16:47

Angela* lubi tę wiadomość

1 x naturalna cb
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Nie, perfumy mogą zaszkodzić na etapie hodowli zarodkow w laboratorium, a tak to absolutnie nie. Ja bym wybrała prysznic, bo szybszy. Ale ja to w ogóle kąpieli nie lubie. Ale nie sadze aby niedluga kapiel w nie za gorącej wodzie zaszkodziła.

Dziękuję bardzo :)

• brenya77 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa! Przypomnialam sobie. Moja klinika mi odradzała kapiele w ogóle po punkcji i swiezym transferze! Ze względu na możliwość infekcji. Przepraszam, ze wprowadziłam cię w błąd.

1 x naturalna cb
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brenya77 wrote:
    Aaaa! Przypomnialam sobie. Moja klinika mi odradzała kapiele w ogóle po punkcji i swiezym transferze! Ze względu na możliwość infekcji. Przepraszam, ze wprowadziłam cię w błąd.

Nic się nie stalo :) dziękuję, będę sie prysznicować :-P

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyszanka81 wrote:
    Ja w 8 :-(
    Tyszka to ja briti86. Pamiętasz mnie?

wombi, emeska, pabelka88, Beata.D lubią tę wiadomość

08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
    Badania:mlr 37%-ok,nk-wysokie.
    21.04.17r 8B :(
  • lipa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylka wrote:
    Tyszka to ja briti86. Pamiętasz mnie?
    Kochana witaj :-*

age.png
‹‹ 4658 4659 4660 4661 4662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ