IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Doczytałam te informacje z kliniki więc masz z dobrego źródłaWalka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
sylwia80 wrote:Zniesmaczona to delikatnie mówiąc jestem po wczorajszej wizycie w Invikcie. Zarodki tylko 5 dniowe podają. Wiem ze była tu burzliwa dyskusja na ten temat, ale ja chciałabym mieć wybór a wczoraj się dowiedziałam ze takiego wyboru mieć nie będę.
I zastanawiam sie czy nie przenieść sie do Invimedu, tam są też 3 i 2 dniowe.
Oczywiście w następnej procedurze.
Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05. -
ona333 wrote:Morwa mistrzyni robila w 4dpt
inaczej bym się nie zdecydowała tak wcześniej
małaszarobura, Kunia, Krakowianka lubią tę wiadomość
-
Sylwia 80
Pozatym na 8 lekarzy tylko 2 robi transfery, glownie Palaszewski ale jest coraz bardziej przemęczony,myli pacjentki. Za każdym razem jak wchodzę to na dzień dobry mówię mu streszczenie moich problemów, bo mój transfer jest z tych trudnych i już raz mi go spieprzyl, bo nie mogl włożyć cewnika i transfer trwał chyba z 10 minut a piękne zarodki zdychały...
Miły gość i lekarz ale to nie jest to za co chciałabym jeszcze płacić kasę.
Morwa wrote:Mój test z dzisiaj 8 dpt ( ten po lewej ) i z wczoraj 7dpt (ten po prawej)
http://www.fotoszok.pl/out.php/t2857373_tmp-2786-20170422-1618031608312694.jpg
To były mrozaczki???Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
małaszarobura wrote:tak ,zgadzam sie z toba.
I zastanawiam sie czy nie przenieść sie do Invimedu, tam są też 3 i 2 dniowe.
Oczywiście w następnej procedurze.małaszarobura lubi tę wiadomość
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Morwa wrote:Mój test z dzisiaj 8 dpt ( ten po lewej ) i z wczoraj 7dpt (ten po prawej)
http://www.fotoszok.pl/out.php/t2857373_tmp-2786-20170422-1618031608312694.jpgWalka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
nick nieaktualnyPolecam Invimed! Wiele dziewczyn narzekało, że lekarze są sztywni i oschli itp, a moim zdaniem oni są tam zwyczajnie rzeczowi i 100 % profesjonalni. I rzeczywiście jest wybór i różnorodność metod i procedur, ale to lekarz dokonuje wyboru, nie pacjentka:) Jak czytam czasem, że dziewczyny mówią doktorom, co one chcą- jaki lek, jaki protokół, jaki zarodek, to włosy mi się jeżą na głowie. Żaden szanujący się specjalista sobie nie pozwoli na coś takiego!
małaszarobura, Nefe lubią tę wiadomość
-
sylwia80 wrote:Ty jesteś obecnie w Invikcie ?Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
małaszarobura wrote:Sylwia 80
Pozatym na 8 lekarzy tylko 2 robi transfery, glownie Palaszewski ale jest coraz bardziej przemęczony,myli pacjentki. Za każdym razem jak wchodzę to na dzień dobry mówię mu streszczenie moich problemów, bo mój transfer jest z tych trudnych i już raz mi go spieprzyl, bo nie mogl włożyć cewnika i transfer trwał chyba z 10 minut a piękne zarodki zdychały...
A nie że zarodki gotowe a on się męczy z cewnikiem08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
Badania:mlr 37%-ok,nk-wysokie.
21.04.17r 8B -
Juliette wrote:Polecam Invimed! Wiele dziewczyn narzekało, że lekarze są sztywni i oschli itp, a moim zdaniem oni są tam zwyczajnie rzeczowi i 100 % profesjonalni. I rzeczywiście jest wybór i różnorodność metod i procedur, ale to lekarz dokonuje wyboru, nie pacjentka:) Jak czytam czasem, że dziewczyny mówią doktorom, co one chcą- jaki lek, jaki protokół, jaki zarodek, to włosy mi się jeżą na głowie. Żaden szanujący się specjalista sobie nie pozwoli na coś takiego!
ile tam czasu jesteś już w Invimedzie? I do kogo warto iść? Ja chce takiego co mnie będzie prowadzil i transfer robił.
bazylka wrote:No to już przesada. Powinien najpierw założyć to wszystko a potem podawać zarodki.
A nie że zarodki gotowe a on się męczy z cewnikiemWalka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
Bo lekarz który robi transfery jednocześnie przyjmuje pacjentki. I tak szybki transferek, hop z fotela i już doktorek pędzi do kolejki przed gabinetem.
czy tak dziewczyny jest wszędzie????Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
małaszarobura wrote:Sylwia 80
Dokładnie jest tak jak piszesz, przekonałam się o tum wczoraj, to fabryka, nikt nic nie wie. Nasza dr w ogóle nie wiedzia na jakim etapie jesteśmy, ze już mi przepisała antyki i je biorę i była tym zdziwiona i do mnie miała pretensje ze wcześniej nie przyszłam. Oni sobie chyba notatek przy pacjentach nie robią bo trzeba jej było mówić wszystko od początku. Myślałam ze mnie szlag trafi. I jeszcze czekaliśmy 1,5 h bo takie było opóźnienie, jak powiedzieliśmy ze to niefajnie tyle czekać to powiedziała chamsko ze są lekarz w tej klinice do których nie ma kolejek.
Najważniejsze czy przelew poszedł i czy wszystkie zgody podpisane a gdzieś na końcu my.
MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3. -
Juliette wrote:Polecam Invimed! Wiele dziewczyn narzekało, że lekarze są sztywni i oschli itp, a moim zdaniem oni są tam zwyczajnie rzeczowi i 100 % profesjonalni. I rzeczywiście jest wybór i różnorodność metod i procedur, ale to lekarz dokonuje wyboru, nie pacjentka:) Jak czytam czasem, że dziewczyny mówią doktorom, co one chcą- jaki lek, jaki protokół, jaki zarodek, to włosy mi się jeżą na głowie. Żaden szanujący się specjalista sobie nie pozwoli na coś takiego!Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
sylwia80 wrote:Dokładnie jest tak jak piszesz, przekonałam się o tum wczoraj, to fabryka, nikt nic nie wie. Nasza dr w ogóle nie wiedzia na jakim etapie jesteśmy, ze już mi przepisała antyki i je biorę i była tym zdziwiona i do mnie miała pretensje ze wcześniej nie przyszłam. Oni sobie chyba notatek przy pacjentach nie robią bo trzeba jej było mówić wszystko od początku. Myślałam ze mnie szlag trafi. I jeszcze czekaliśmy 1,5 h bo takie było opóźnienie, jak powiedzieliśmy ze to niefajnie tyle czekać to powiedziała chamsko ze są lekarz w tej klinice do których nie ma kolejek.
Najważniejsze czy przelew poszedł i czy wszystkie zgody podpisane a gdzieś na końcu my.to sie przyzwyczaj kochana. Do niej zawsze są opóźnienia 1- 2 godziny, bo ona dawczynie tez prowadzi i na NFZ przyjmuje.
małaszarobura wrote:morwa w jakim kraju jesteś że masz takie insze testy???
To były mrozaczki???
Do kupienia w Polsce, bo tam też je kupiłam , bo tu mieszkamMąż mi takiego g*wna nakupił :p ja bym takiego badziewia nie kupiła :p on zawsze wybiera takie testy , by nie mieć siara przy kasie (testy bez namalowanych bobasów na okładce).
Miałam podane dwie blastki z 5 doby , były to mrożaki, bo świeżego transferu nie miałam bo było za duże ryzyko hiperstymulacjimałaszarobura lubi tę wiadomość
-
małaszarobura wrote:no wreszcie jesteś Juliette!
ile tam czasu jesteś już w Invimedzie? I do kogo warto iść? Ja chce takiego co mnie będzie prowadzil i transfer robił.
Juliette nie chodzi o to żeby narzucać lekarzowi co ma robić tylko żeby Ci lekarz wytłumaczył i wspólnie podjąć decyzje np. o zarodkach. W Invikcie nie ma takiej dyskusji. Przynajmniej ja tego doświadczyłam wczoraj.
małaszarobura lubi tę wiadomość
Ja pitole jakie teksty. Ale żeby leżąc już na fotelu i cewnik ci wpychaja a ty gadasz z embriologiem nt zarodka,to fest. Mnie moja dr już zna z imienia i jeszcze mi się nie zdarzyło żebym musiała jej tłumaczyć na jakim jestesmy etapie.
małaszarobura, Juliette, sylwia80 lubią tę wiadomość
08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
Badania:mlr 37%-ok,nk-wysokie.
21.04.17r 8B