X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • małaszarobura Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    To są testy z Auchana , pepino , najtańsze jakie były na półce , po 2 zł z czymś ;)
    Do kupienia w Polsce, bo tam też je kupiłam , bo tu mieszkam :) Mąż mi takiego g*wna nakupił :p ja bym takiego badziewia nie kupiła :p on zawsze wybiera takie testy , by nie mieć siara przy kasie (testy bez namalowanych bobasów na okładce).
    Miałam podane dwie blastki z 5 doby , były to mrożaki, bo świeżego transferu nie miałam bo było za duże ryzyko hiperstymulacji ;)
    no ja tez mam podane blastki z 5 doby, ale nic nie czuję i martwię sie że mi znowu ten lekarz źle zrobił transfer. Bo wiesz ze powodzenie transferu to tez jego jakość wykonania...? Ehhh:(

Walka od 3lat. AMH - 0,14. Niepłodność wtórna. Procedura z KD.
    07.03.17 - III criotransfer- 5tc 2700 bhcg, 6tc - koniec radosci
    19.04.17 - IV criotransfer ( Bl 4.1.2, Bl 3.2.2). 5dpt bhcg 2013.
    Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza wizyta była w styczniu. Invimed poleciła mi znajoma, która miała bardzo trudny przypadek i niewielkie szanse. Leczyła się 5 lat, miała 4 nieudane transfery w innych klinikach, a dziś ma dwoje dzieci:) Dla mnie to była najlepsza reklama. Prowadził mnie dr Dworniak, on robił i punkcję i transfer. Miałam nr komórki, mogłam zadzwonić lub wysłać sms o każdej porze i z każdym pytaniem. Nie mieści mi się w głowie, że lekarz myli pacjentki- z takiej fabryki trzeba uciekać!
    A transfer trwał u mnie z zegarkiem w ręku 1 minutę 45 sekund od wejścia doktora do gabinetu.
    Personel jest generalnie zajebisty od Pani, która sprząta, przez recepcjonistów, po pielęgniarki, które uczyły mnie robić zastrzyki, tłumaczyły jak przyjmować leki. Nie ma tam przypadkowych ludzi.

małaszarobura, opu, sandzu, Konwalia lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylka wrote:
    Ja pitole jakie teksty. Ale żeby leżąc już na fotelu i cewnik ci wpychaja a ty gadasz z embriologiem nt zarodka,to fest. Mnie moja dr już zna z imienia i jeszcze mi się nie zdarzyło żebym musiała jej tłumaczyć na jakim jestesmy etapie.
    no naprawdę bazylka może to śmieszne ale jak mnie ostatnio pomylil z jakąś pacjentka to myślałam ze sie rozpłaczę ale zaraz wyprostowałam ze to nie ja miałam takie kiepskie ednometrium ...

Prawdopodobnie kolejny raz nieudane. Nie wiadomo co sie dzieje.Czekamy do usg 04.05.
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaszarobura wrote:
    czyżby pani doktor Niedbała? :-) to sie przyzwyczaj kochana. Do niej zawsze są opóźnienia 1- 2 godziny, bo ona dawczynie tez prowadzi i na NFZ przyjmuje.

Prawidłowy strzał. Ja rozumiem opóźnienia, ale co stoi na przeszkodzie żeby ktoś zadzwonił pare minut wcześniej i powiedział ze jest opóźnienie i nie trzeba się tak spieszyć, a ja lecę z jęzorem na brodzie, stresuje się ze się spóźnię bo tego nie lubię a tu 1,5 czekania:((((

małaszarobura lubi tę wiadomość

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette wrote:
    Pierwsza wizyta była w styczniu. Invimed poleciła mi znajoma, która miała bardzo trudny przypadek i niewielkie szanse. Leczyła się 5 lat, miała 4 nieudane transfery w innych klinikach, a dziś ma dwoje dzieci:) Dla mnie to była najlepsza reklama. Prowadził mnie dr Dworniak, on robił i punkcję i transfer. Miałam nr komórki, mogłam zadzwonić lub wysłać sms o każdej porze i z każdym pytaniem. Nie mieści mi się w głowie, że lekarz myli pacjentki- z takiej fabryki trzeba uciekać!
    A transfer trwał u mnie z zegarkiem w ręku 1 minutę 45 sekund od wejścia doktora do gabinetu.
    Personel jest generalnie zajebisty od Pani, która sprząta, przez recepcjonistów, po pielęgniarki, które uczyły mnie robić zastrzyki, tłumaczyły jak przyjmować leki. Nie ma tam przypadkowych ludzi.

Dzięki kochana jak by mi teraz ni wyszło to tam pójdę na bank. Bo ja w sumiem to prosta sprawa jestem pozatym ze nie mam już jajeczek,wiec KD zostaje.

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Prawidłowy strzał. Ja rozumiem opóźnienia, ale co stoi na przeszkodzie żeby ktoś zadzwonił pare minut wcześniej i powiedział ze jest opóźnienie i nie trzeba się tak spieszyć, a ja lecę z jęzorem na brodzie, stresuje się ze się spóźnię bo tego nie lubię a tu 1,5 czekania:((((
    ja zawsze jak sie rejestruje to pytam w recepcji jska jest obsuwa i ide na zakupy;-). Taki life...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, czasem czekałam 15-20 minut na wejście do gabinetu, ale to dlatego, że właśnie można o wszystko dopytać. Ja zawsze miałam notesik z pytaniami, żeby w stresie o niczym nie zapomnieć :)

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    To są testy z Auchana , pepino , najtańsze jakie były na półce , po 2 zł z czymś ;)
    Do kupienia w Polsce, bo tam też je kupiłam , bo tu mieszkam :) Mąż mi takiego g*wna nakupił :p ja bym takiego badziewia nie kupiła :p on zawsze wybiera takie testy , by nie mieć siara przy kasie (testy bez namalowanych bobasów na okładce).
    Miałam podane dwie blastki z 5 doby , były to mrożaki, bo świeżego transferu nie miałam bo było za duże ryzyko hiperstymulacji ;)
    nie istotne ze gowniane, istotniejsze ze lepsze niż te z apteki, bo ja robiłam czulosc 10 i mi przy becie 24 wtedy nie wyszło!

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    ale wogole Morwa to ci gratuluje tylu wyprodukowanych jajeczek!!!! Ehhh zazdroszczę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1,5 h czekania jest nie do przyjęcia!!! A póki co Małaszarobura, myśl pozytywnie. Może kolejny raz nie będzie potrzebny!

małaszarobura, sylwia80 lubią tę wiadomość

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette wrote:
    Jasne, czasem czekałam 15-20 minut na wejście do gabinetu, ale to dlatego, że właśnie można o wszystko dopytać. Ja zawsze miałam notesik z pytaniami, żeby w stresie o niczym nie zapomnieć :)
    Juliette ale ty jesteś slodziak z tym notesikiem :D:D

Ile masz lat?

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette wrote:

No to już się załamałam całkowicie ze zła decyzje z klinika pojęliśmy. A ja się przecież nie mogę denerwować bo muszę wyprodukowac dobrej jakości komórki:))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32:)

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette wrote:
    1,5 h czekania jest nie do przyjęcia!!! A póki co Małaszarobura, myśl pozytywnie. Może kolejny raz nie będzie potrzebny!
    ja cały czas staram sie poytywnie nakręcać. Mam takie male kapcioszki w szafie com je kupila 2 lata temu, to czasem na nie zerkam:-). Rozwalają mnie:-)

• bazylka Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę wziąć pierwsza po transferze nospe. Ale można , prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2017, 17:24

08.2016. 9t [*][*] tęsknię za Wami chłopcy...
    Badania:mlr 37%-ok,nk-wysokie.
    21.04.17r 8B :(
  • sylwia80 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliette wrote:

15,20 min to normalne ale prawie 2 h to już nie bardzo.
    Ja tez mam zawsze pytania przygotowane w notatkach telefonu.

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    No to już się załamałam całkowicie ze zła decyzje z klinika pojęliśmy. A ja się przecież nie mogę denerwować bo muszę wyprodukowac dobrej jakości komórki:))))
    Słonko to u nich zrobisz jedna procedure a na kolejne zapiszesz sie tam:-). Nie denerwuj sie i zapisz sie do Palaszewskiego on tam jest ordynatorem to będzie milszy niż dr Ewa. A Ewe olej.

• Alrauna1987 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:

Hej :-) ja tez obecnie chodze do Invicty i niestety roznie to bywa z tymi lekarzami,chociaz moj ostatnio z kazda sugestia sie zgadzal o dziwo. Wczesniej bylam w Novum nietety tez nie podzielam dobrych opini o tym miejscu. Na razie sie badam immuno ale jak tak Was podczytuje to tez sie zastanawiam czy nie zmienic kliniki, pytanie tylko na jaka.

age.png
    Ponad 4 lata walki...[***]....
    "Przyjdzie taka chwila gdy stwierdzisz, że wszystko sie skończyło.
    To właśnie będzie początek."

Louis L'Amour
    6 stymulacji , 9 transferów, 14 zarodków , 2 cb , 1 poronienie i 1 kochany cud na ziemi 💞💞💞
    4aa +embryoglue
    7dpt - 4.91
    11dpt - 36.94
    14 dpt - 338
    18 dpt - 1456
    22dpt - pęcherzyk z ciałkiem żółtkowym
    25 dpt 8610 prg 45
    26 dpt pulsuje 💓
    12+4 tc usg prenatalne OK 😁
    Zły wynik pappy 😭 ryzyko ZD 1:62
    14+3 tc usg bez zarzutu u docenta , będzie 🧑
    19+4 II usg prenatalne bez zarzutu.
    Krystianek waży ok 350g.💓💓💓 Boże miej w swej opiece mój CUD 🙏
    age.png

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylka wrote:
    Muszę wziąć pierwsza po transferze nospe. Ale można , prawda?[/QUO]
    nawet trzeba! I lepiej nawet forte
    Ja mam relanium 2x1

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaszarobura a kto tam jeszcze transfery robi ?
    Niedbała jest Twoim lekarzem prowadzącym ?

‹‹ 4693 4694 4695 4696 4697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ