X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://tomibeti.blogspot.com/2014/10/okruszek.html

jesli macie ochote przeczytajcie, ja sie bardzo wzruszylam :) siostra forumowiczki poswiecila troszke swojego czasu i talentu i napisala co nie co o moim Okruszku, piekne

Mixa, Mani, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza, jak nie chcesz zaczynac od psychologa, to zakup sobie "Potege podswiadomosci" Josepha Marphiego. Zrozumiesz na czym to polega i jak zaczac cwiczyc glowe.
    Najlepiej zaraz po przebudzeniu, otworzyc oczy i powiedziec do siebie, to bedzie dobry dzien, wszysyko mi sie uda, bo zasluguje na wszystko co najlepsze. Zobaczysz - swiat Cie poslucha!!!
    Karola, Twoj Marcelek jest coraz silniejszy. Marcel Waleczny :) - mysle, ze bedzie to dobry przydomek ;) Nadal karmie moj umysl pozytywna wizja, kiedy jestescie we trojke w domciu, przy choince. Mam nadzieje, ze nie zapomnisz nam opisac Waszej radosci ze wspolnego ubierania choinki ;) Pisz nam tu o postepach Twojego dzielnego chlopca, kazda informacje cieszy nieopisanie :) Musi byc dobrze ♡
    Mixa, moze znowu cos mi sie gmatwa, ale chyba na pogorszenie wyniku moze miec wplyw niski poziom wit. D3. Mialas kiedys badany jej poziom?
    A u mnie kolejne trzy tygodnie oczekiwania dobiegaja konca- wlasnie zdalam sobie sprawe, ze to juz w najblizszy wtorek kolejna wizyta :D. Teraz tylko, zeby wyniki byly w porzadku, to w koncu i ja wystartuje z procedura. Czas tak leci - nie obejrze sie i bede po transferze ;)

Fedra, czarownica_tea, duza, kaarolaa, arlenka, Mixa lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trochę poszalałam Dziewczyny... estradiol 5000, punkcja w niedziele, transferu nie będzie. W sumie trochę się tego spodziewałam, ale mam mieszane uczucia. Teraz najważniejsze, żeby było co mrozić.

kaarolaa, Moniaa lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odczekasz i dostaniesz ładnego mrozaczka, najwazniejsze zeby przygotowac maluchowi odpowiednia miejscowke :) powodzenia

arlenka, Fedra lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nikt z kliniki nie dzwoni, ze cos z zarodkiem nie tak więc jestem pełna nadziei ze siłacz wytrwa :)
    Dziękuję dziewczyny ze was mam i za te słowa pocieszenia czy nawet opieprzy :) dzięki wam i mojemu m mogę dalej funkcjonować :)

Fedra, Moniaa, Mixa, Mani, czarownica_tea lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam crio o 10:00. Przed transferem moje dwie blastki zostaną rozmrożone. Mam nadzieje ze szczęśliwie. Trzymajcie dziewczyny kciuki :*
    No i @sysiaaa- jutro nasz dzień! Ciesz się nim :* i mysl pozytywnie, to z pewnością pomoże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 17:40

niecierpliwa, GabiK, kaarolaa, czarownica_tea, Fedra, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume Kochana wiesz jak mocno Ci kibicuje!! Z racji przynaleznosci terytorialnej i lekarza prowadzacego z Toba jestem szczegolnie zwiazana ;)
    Kciuki mocno zacisniete&&&

Assume2 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa nie mogę napatrzeć się na Twój avatar... CUDNY!!!

Mixa, martusia1986, kaarolaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Duza, jak nie chcesz zaczynac od psychologa, to zakup sobie "Potege podswiadomosci" Josepha Marphiego. Zrozumiesz na czym to polega i jak zaczac cwiczyc glowe.
    Najlepiej zaraz po przebudzeniu, otworzyc oczy i powiedziec do siebie, to bedzie dobry dzien, wszysyko mi sie uda, bo zasluguje na wszystko co najlepsze. Zobaczysz - swiat Cie poslucha!!!
    Karola, Twoj Marcelek jest coraz silniejszy. Marcel Waleczny :) - mysle, ze bedzie to dobry przydomek ;) Nadal karmie moj umysl pozytywna wizja, kiedy jestescie we trojke w domciu, przy choince. Mam nadzieje, ze nie zapomnisz nam opisac Waszej radosci ze wspolnego ubierania choinki ;) Pisz nam tu o postepach Twojego dzielnego chlopca, kazda informacje cieszy nieopisanie :) Musi byc dobrze ♡
    Mixa, moze znowu cos mi sie gmatwa, ale chyba na pogorszenie wyniku moze miec wplyw niski poziom wit. D3. Mialas kiedys badany jej poziom?
    A u mnie kolejne trzy tygodnie oczekiwania dobiegaja konca- wlasnie zdalam sobie sprawe, ze to juz w najblizszy wtorek kolejna wizyta :D. Teraz tylko, zeby wyniki byly w porzadku, to w koncu i ja wystartuje z procedura. Czas tak leci - nie obejrze sie i bede po transferze ;)
    właśnie kochana nie miałam, a też tego się dogrzebałam na necie i kupiłam devitum forte, w pon pogadam z gin na ten temat, zrobię poziom wit d i w ogóle z nim pogadam co myśli na ten temat ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 19:55

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia, Asssume ja juz dzis przesylam moc pozytywnych fluidow, a od jutra spokoj, wylacznie dobre mysli. Nastawcie sie na sukces :)
    Kaarola, zajrzalam do tego linka, rzeczywiscie napisane niezwykle. Mialam gesia skorke na calym ciele. Twoj okruszek jest zrodlem Twojej sily, a wasza milosc i wiara napedza jego do walki. Za jakis czas nie bedziesz mogla uwierzyc, ze on byl taki malenki i kruchy. ♥♥♥♥ Przesylam Wam i moje serducho :*

Assume2, kaarolaa lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa a skąd jesteś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    http://tomibeti.blogspot.com/2014/10/okruszek.html

jesli macie ochote przeczytajcie, ja sie bardzo wzruszylam :) siostra forumowiczki poswiecila troszke swojego czasu i talentu i napisala co nie co o moim Okruszku, piekne

Karolcia przeczytałam -piękne wzruszyłam się niesamowicie..<3

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć piękne :) właśnie siedzę z koleżanką która ma stymulację przed pobraniem jajeczka i poprosiła mnie bym Was ovufriendki spytała c o się dzieje z zamrożonymi zarodkami, później? Jej koleżanka po trzech latach od zamrożenia dostała fakturę na 1000 zł. Pomożenie? Wiecie coś więcej na ten temat ?

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Iwka ... no trzeba płacić za każdy rok przechowywania, każda klinika ma swój cennik. Przecież nikt ich nie utylizuje

Iwka lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia i Assume trzymam jutro mocno kciukasy i przesylam cala mase ciazowych usciskow.
    Karola czytalam bloga w pracy i chlipalam przy biurku,alez Okruszek robi niesamowite postepy! Z taka sila nie bedzie dla niego w zyciu rzeczy niemozliwych,nawet nie umiem sobie wyobrazic jakie szczyty w przyszlosci zdobedzie. Jesli zdecyduje sie na prezydenture to juz ma moj glos :-)

Assume2, kaarolaa lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno Iwka za 3 lata przechowywania 1000 na FV to na prawdę nie dużo, w Kriobanku pierwszy rok 450zł. a później po 400zł. każdy kolejny

Iwka lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    I jeszcze jedno Iwka za 3 lata przechowywania 1000 na FV to na prawdę nie dużo, w Kriobanku pierwszy rok 450zł. a później po 400zł. każdy kolejny
    Dziękuję kochana :*
    I tak do końca życia? A jak człowiek umrze, to jest dziedziczne?

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Dziękuję kochana :*
    I tak do końca życia? A jak człowiek umrze, to jest dziedziczne?

Cholera tego nie wiem... trzeba by było dopytać w klinice ...

Iwka lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to dotyczy kazdej kliniki,ale w mojej przy refundowanym nie placi sie za przechowywaniw zarodkow, ale placi sie za przechowywanie oocytow. I koszt to ok 800zl/ rok

Iwka lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Nie wiem czy to dotyczy kazdej kliniki,ale w mojej przy refundowanym nie placi sie za przechowywaniw zarodkow, ale placi sie za przechowywanie oocytow. I koszt to ok 800zl/ rok
    No i oocyty można utylizować, a zarodków nie....kurcze trzeba po prostu się dopytać w klinice

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ