X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://tomibeti.blogspot.com/2014/10/okruszek.html

jesli macie ochote przeczytajcie, ja sie bardzo wzruszylam :) siostra forumowiczki poswiecila troszke swojego czasu i talentu i napisala co nie co o moim Okruszku, piekne

Mixa, Mani, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duza, jak nie chcesz zaczynac od psychologa, to zakup sobie "Potege podswiadomosci" Josepha Marphiego. Zrozumiesz na czym to polega i jak zaczac cwiczyc glowe.
    Najlepiej zaraz po przebudzeniu, otworzyc oczy i powiedziec do siebie, to bedzie dobry dzien, wszysyko mi sie uda, bo zasluguje na wszystko co najlepsze. Zobaczysz - swiat Cie poslucha!!!
    Karola, Twoj Marcelek jest coraz silniejszy. Marcel Waleczny :) - mysle, ze bedzie to dobry przydomek ;) Nadal karmie moj umysl pozytywna wizja, kiedy jestescie we trojke w domciu, przy choince. Mam nadzieje, ze nie zapomnisz nam opisac Waszej radosci ze wspolnego ubierania choinki ;) Pisz nam tu o postepach Twojego dzielnego chlopca, kazda informacje cieszy nieopisanie :) Musi byc dobrze ♡
    Mixa, moze znowu cos mi sie gmatwa, ale chyba na pogorszenie wyniku moze miec wplyw niski poziom wit. D3. Mialas kiedys badany jej poziom?
    A u mnie kolejne trzy tygodnie oczekiwania dobiegaja konca- wlasnie zdalam sobie sprawe, ze to juz w najblizszy wtorek kolejna wizyta :D. Teraz tylko, zeby wyniki byly w porzadku, to w koncu i ja wystartuje z procedura. Czas tak leci - nie obejrze sie i bede po transferze ;)

Fedra, czarownica_tea, duza, kaarolaa, arlenka, Mixa lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • arlenka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trochę poszalałam Dziewczyny... estradiol 5000, punkcja w niedziele, transferu nie będzie. W sumie trochę się tego spodziewałam, ale mam mieszane uczucia. Teraz najważniejsze, żeby było co mrozić.

kaarolaa, Moniaa lubią tę wiadomość

V.2014 I ICSI :( X.2014 II ICSI :( V.2015 III ICSI :(
    XII.2015 IV ICSI transfer 12.12. <3
    gg6415nmbr1yje5o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odczekasz i dostaniesz ładnego mrozaczka, najwazniejsze zeby przygotowac maluchowi odpowiednia miejscowke :) powodzenia

arlenka, Fedra lubią tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie nikt z kliniki nie dzwoni, ze cos z zarodkiem nie tak więc jestem pełna nadziei ze siłacz wytrwa :)
    Dziękuję dziewczyny ze was mam i za te słowa pocieszenia czy nawet opieprzy :) dzięki wam i mojemu m mogę dalej funkcjonować :)

Fedra, Moniaa, Mixa, Mani, czarownica_tea lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam crio o 10:00. Przed transferem moje dwie blastki zostaną rozmrożone. Mam nadzieje ze szczęśliwie. Trzymajcie dziewczyny kciuki :*
    No i @sysiaaa- jutro nasz dzień! Ciesz się nim :* i mysl pozytywnie, to z pewnością pomoże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 17:40

niecierpliwa, GabiK, kaarolaa, czarownica_tea, Fedra, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume Kochana wiesz jak mocno Ci kibicuje!! Z racji przynaleznosci terytorialnej i lekarza prowadzacego z Toba jestem szczegolnie zwiazana ;)
    Kciuki mocno zacisniete&&&

Assume2 lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa nie mogę napatrzeć się na Twój avatar... CUDNY!!!

Mixa, martusia1986, kaarolaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Griszanka wrote:
    Duza, jak nie chcesz zaczynac od psychologa, to zakup sobie "Potege podswiadomosci" Josepha Marphiego. Zrozumiesz na czym to polega i jak zaczac cwiczyc glowe.
    Najlepiej zaraz po przebudzeniu, otworzyc oczy i powiedziec do siebie, to bedzie dobry dzien, wszysyko mi sie uda, bo zasluguje na wszystko co najlepsze. Zobaczysz - swiat Cie poslucha!!!
    Karola, Twoj Marcelek jest coraz silniejszy. Marcel Waleczny :) - mysle, ze bedzie to dobry przydomek ;) Nadal karmie moj umysl pozytywna wizja, kiedy jestescie we trojke w domciu, przy choince. Mam nadzieje, ze nie zapomnisz nam opisac Waszej radosci ze wspolnego ubierania choinki ;) Pisz nam tu o postepach Twojego dzielnego chlopca, kazda informacje cieszy nieopisanie :) Musi byc dobrze ♡
    Mixa, moze znowu cos mi sie gmatwa, ale chyba na pogorszenie wyniku moze miec wplyw niski poziom wit. D3. Mialas kiedys badany jej poziom?
    A u mnie kolejne trzy tygodnie oczekiwania dobiegaja konca- wlasnie zdalam sobie sprawe, ze to juz w najblizszy wtorek kolejna wizyta :D. Teraz tylko, zeby wyniki byly w porzadku, to w koncu i ja wystartuje z procedura. Czas tak leci - nie obejrze sie i bede po transferze ;)
    właśnie kochana nie miałam, a też tego się dogrzebałam na necie i kupiłam devitum forte, w pon pogadam z gin na ten temat, zrobię poziom wit d i w ogóle z nim pogadam co myśli na ten temat ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 19:55

• Griszanka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia, Asssume ja juz dzis przesylam moc pozytywnych fluidow, a od jutra spokoj, wylacznie dobre mysli. Nastawcie sie na sukces :)
    Kaarola, zajrzalam do tego linka, rzeczywiscie napisane niezwykle. Mialam gesia skorke na calym ciele. Twoj okruszek jest zrodlem Twojej sily, a wasza milosc i wiara napedza jego do walki. Za jakis czas nie bedziesz mogla uwierzyc, ze on byl taki malenki i kruchy. ♥♥♥♥ Przesylam Wam i moje serducho :*

Assume2, kaarolaa lubią tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mixa a skąd jesteś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    http://tomibeti.blogspot.com/2014/10/okruszek.html

jesli macie ochote przeczytajcie, ja sie bardzo wzruszylam :) siostra forumowiczki poswiecila troszke swojego czasu i talentu i napisala co nie co o moim Okruszku, piekne

Karolcia przeczytałam -piękne wzruszyłam się niesamowicie..<3

kaarolaa lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć piękne :) właśnie siedzę z koleżanką która ma stymulację przed pobraniem jajeczka i poprosiła mnie bym Was ovufriendki spytała c o się dzieje z zamrożonymi zarodkami, później? Jej koleżanka po trzech latach od zamrożenia dostała fakturę na 1000 zł. Pomożenie? Wiecie coś więcej na ten temat ?

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Iwka ... no trzeba płacić za każdy rok przechowywania, każda klinika ma swój cennik. Przecież nikt ich nie utylizuje

Iwka lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia i Assume trzymam jutro mocno kciukasy i przesylam cala mase ciazowych usciskow.
    Karola czytalam bloga w pracy i chlipalam przy biurku,alez Okruszek robi niesamowite postepy! Z taka sila nie bedzie dla niego w zyciu rzeczy niemozliwych,nawet nie umiem sobie wyobrazic jakie szczyty w przyszlosci zdobedzie. Jesli zdecyduje sie na prezydenture to juz ma moj glos :-)

Assume2, kaarolaa lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno Iwka za 3 lata przechowywania 1000 na FV to na prawdę nie dużo, w Kriobanku pierwszy rok 450zł. a później po 400zł. każdy kolejny

Iwka lubi tę wiadomość

• Iwka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    I jeszcze jedno Iwka za 3 lata przechowywania 1000 na FV to na prawdę nie dużo, w Kriobanku pierwszy rok 450zł. a później po 400zł. każdy kolejny
    Dziękuję kochana :*
    I tak do końca życia? A jak człowiek umrze, to jest dziedziczne?

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka wrote:
    Dziękuję kochana :*
    I tak do końca życia? A jak człowiek umrze, to jest dziedziczne?

Cholera tego nie wiem... trzeba by było dopytać w klinice ...

Iwka lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to dotyczy kazdej kliniki,ale w mojej przy refundowanym nie placi sie za przechowywaniw zarodkow, ale placi sie za przechowywanie oocytow. I koszt to ok 800zl/ rok

Iwka lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Iwka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Nie wiem czy to dotyczy kazdej kliniki,ale w mojej przy refundowanym nie placi sie za przechowywaniw zarodkow, ale placi sie za przechowywanie oocytow. I koszt to ok 800zl/ rok
    No i oocyty można utylizować, a zarodków nie....kurcze trzeba po prostu się dopytać w klinice

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ