IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
shooa wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które mają późnawo swoją owulację (15-18dc) a miały crio na sztucznym np. 16-17dc, czy takie transfery się udały/udają?
Teoretycznie przy transferach na estrofemie dzień cyklu jest całkowicie bez różnicy bo patrzymy na endo, ale czy w praktyce również..?
Ja miałam transfer na cyklu sztucznym w 30 dc. Co prawda ciąża biochemiczna ale beta była wyższa niż w poprzednich crio. -
Mam pytanie: kończę już stymulację Gonalem, od dzis mam dołączony Oralutran - i tu jest pytanie: czy dzień przed punkcją też brałyście Orgalutran?**33 lata, obustronna niedrożność jajowodów**
IVF:
nr 1: 2018r - poronienie 9t
nr 2: 2018r- 2 mrozaki --> córeczka
przerwa
nr 3: 2020r: 1 mrozak - nieudane
nr 4: zapłodnione 5 odmrożonych komórek - czekamy na efekty i transfer -
Bella

Chyba za mało wszy miałaś
Zazdroszczę ci tej siły...
lipcowka86, MalaHD, Justine, Bella93 lubią tę wiadomość
[/url]
07.2016 Crio
II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
11.2016 et 4tc
02;07;09.2017 crio
11.2017 leczenie immuno
12.2017 crio ☃☃4tc
III ICSI ⛄⛄
4.2018 crio
07.2018 pożegnanie z Novum
10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
07.2021 IV ICSI nowa nadzieja
07.2021 💔🥺
08.2021 💔🥺
10.2021💔💔🥺
12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
01.2022 ET... czekamy
7dpt - 27,5
10dpt - 151
16dpt - 1478
27dpt
04.2022 - poznaliśmy płeć - synek
05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g
09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼 -
shooa wrote:dzięki! to jak Twoje crio w 32dc się udało (jesteś chyba rekordzistką
), to chyba faktycznie dzień cyklu jest bez znaczenia 
Chyba tak☺ale ja to ogolnie mam b.dlugie cykle.Endo rosnie ale b.powoli.Dr mi powiedziala ze w N.robia crio do 35dc wiec zmiescilam sie w czasieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 08:02

-
problemik wrote:Bella

Chyba za mało wszy miałaś
Zazdroszczę ci tej siły...
A może dodatkowo do wszy trzeba dodawać również inne żyjątka?
Np. glistę
Asia_88, kassik lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Hej. czy któraś z was orientuje się jak to jest z crio? Mój pierwszy transfer wyszedł ale zrobił się zasniad. Miałam wtedy podaną 1 komórkę.
Teraz przy crio mam mieć podane 2 zarodki. Z tego co wiem to mam zamrożone blastki. Czy takie zarodki dobrze się rozmnażają? Boję się że nie przeżyje któryś z nich i będe miała podany tylko 1 zarodek.
W ogóle w którym dniu powinno być crio? Nie wiem czy będe miała podany pregnyl, bo jeden pęcherzyk urósł do 28mm w 8dc. Endo super. I czy powinno się to odbyć przed owu czy po???
Proszę o jakiejkolwiek info -
To ja jej chętnie oddam moje największe żyjątkoJustine wrote:A może dodatkowo do wszy trzeba dodawać również inne żyjątka?
Np. glistę 
mojego tasiemca hyhy
Bella bardzo mi przykro mam nadzieję, że nabierasz już sił na ponowną walkę.
Bella93 lubi tę wiadomość
-
Bella ja tez Cie podziwiam za Twoja sile, naprawde

Yoselyn82 przykro mi bardzo
Trzymaj sie jakos...
Dziewczyny mam pytanie: czy po podaniu decapeptylu testy owulacyjne wychodza pozytywne?
Czy jesli transfer blastki bedzie 3 dpo a nie 5 dpo zakladajac ze progesteron i endometrium sa ok to bedzie dobrze czy to blad?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 10:16
Bella93 lubi tę wiadomość
Starania od 08.2015, endometrioza 3/4 st, 2 laparo, 3 hsg, 3 histero
8.03.2017 IVF
❄️❄️❄️nie przetrwaly rozmrozenia...
5.05.2017 ICSI
2.06.2017 crio
26.06.2017 crio

28.07.2017 ICSI
26.09.2017 crio [*] 8tc
14.02.2018 crio [*] 6tc

20.04.2018 ICSI
brak mrozakow
22.03.2019 IMSI
13.07.2019 
-
Justine wrote:A może dodatkowo do wszy trzeba dodawać również inne żyjątka?
Np. glistę 
Wnioskuję jeszcze za lamblią i wlosienicą oraz kilkoma kleszczami
Justine lubi tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
A ja wrecz odwrotnieYoselyn82 wrote:ja nie jestem przekonana do intralipidu po pozytywnej becie...moze to takie moje uprzedzenia ale jakos sie boje go brac... chociaz sama nie wiem co mam o tym myslec...
i w aptece czekal juz kolejny na wlew 4tyg po et.
Tak jak Shooa napisala, ta ciaza zatrzymala sie dokladnie w tym samym momencie co pierwsza, wiec intralipid nie mial z tym nic wspolnego.
Za to mam uraz do wizyty pecherzykowej
Jesli mlr nadal taki niski, to zapewne z pochylona glowa (i nadal bez przekonania) pojde na szczepienia - taki byl plan i tego sie trzymamy. Napewno bedziemy zapladniac mrozonki. Jak wszystko pojdzie gladko to za 3/4mce procedura. Jak sie nie uda to zastanowimy sie nad bylym planem C a aktualnym B - surogatka. -
Nie.Faworek wrote:Mam pytanie: kończę już stymulację Gonalem, od dzis mam dołączony Oralutran - i tu jest pytanie: czy dzień przed punkcją też brałyście Orgalutran?
W pt wieczorem (9dc) bralam Puregon i Orgalutran, w sob wieczorem Ovitrelle a w pon mialam punkcje - dokladnie po 36h od podania Ovi -
Zadzwonili
dwa zarodki z trzeciej doby, ale... Bez cech fenotypowych i ziarno niepewności się pojawiło
Justine, Bella93, shooa, MalaHD, kassik, Mag85, Beata.D, problemik, zizia_a, Nefe, sylvuś, edloteh lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Jesli chodzi o:lipcowka86 wrote:Bella a czy Twój plan "b" czy tam "c" jest do ogarnięcia w polsce ??
- surogatke dla naszego zarodka to niemożliwe - mozliwe np na Ukrainie
- polsurogatke (nasienie partnera) to nielegalne, ale do ogarniecia, niestety z duzym ryzkiem -
Nam bardziej zalezy na tym, zeby dziecko choc w polowie bylo genetycznie nasze, niz na tym zebym byla w ciazy, a jak do tej pory moja macica nie lubi naszych dzieci.lady_pink wrote:Bella
A nie łatwiej będzie z az? Justine jest świetnym przykładem że az omija konflikt immunologiczny.