X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella 2 poronienia to może być przypadek, może jakaś wada genetyczna zarodka to nie jest powiedziane, że w Tobie jest problem. Jesteś młoda, możesz się spokojnie jeszcze raz wystymulować jak nie uda się z mrożonek. Ja dałam sobie limit 3 pełnych stymulacji i potem miałam zamiar się dopiero zastanawiać nad innymi opcjami. Możesz być w ciąży, teraz tylko muszą do tego dojść dlaczego nie udaje się jej utrzymać. Może jeszcze jakieś badania warto zrobić?
    To straszne, że musiałaś przejść przez to po raz kolejny ale walcz póki starczy Ci sił.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella jak u Ciebie z homocysteiną? Badałas jej poziom , robiłaś może MTHFR ? To też bywa mały -spory problem, ale wszystko jest do ogarnięcia.

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Bella :( nie macie już mrożaków? Zostały wam komoreczki w azocie ? Wierzę w Twoje komoreczki z azotu ! Będę im kibicować jak swoim własnym :)
    Nie mamy, wzielismy dwa ostatnie z tej procedury. Dziekuje :*
    Morwa wrote:
    Bella jak u Ciebie z homocysteiną? Badałas jej poziom , robiłaś może MTHFR ? To też bywa mały -spory problem, ale wszystko jest do ogarnięcia.
    Immunolog zadecydowal, ze w momencie kiedy biore sam metylowany kwas foliowy i heparyne badanie nic nie wniesie, bo i tak biore to co w obu przypadkach jest konieczne.
    lady_pink wrote:
    To adopcja komórek jajowych - opcja legalna w Polsce :)
    To tez jest jakas myśl, tylko nie podejrzewam, zeby wszystkie nasze zarodki byly do dupy (wiec tu surogatka na +). Jesli winowajca sa komorki NK a nie mlr to i komorki dawczyni moga nie pomoc.
    Poza tym licze na to, ze z tej procedury tez bedziemy miec kilka zarodkow, wiec jesli sytuacja sie powtorzy to bede na tyle wykonczona psychicznie i fizycznie, ze inny brzuch byly najlepsza opcja.

Mała, moze same poronienia moga byc przypadkiem, ale poronienie w 21dpt i 20dpt, na takim samym etapie, kiedy pecherzyk jest w macicy - teraz ewidentnie nie byl pusty i wyglądające dokladnie tak samo (krwawienie, usg nadal ok, spadająca beta) juz na przypadek nie wyglada, zwlaszcza jesli spojrzy sie na nk i mlr, na wyniki kariotypow, biopsji, histeroskopii i generalnie calej procedury.

Z dodatkowych badan, bedziemy robic test mar, zastanawiamy sie nad badaniem genetycznym zarodkow.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli was na to stać to nawet się nie zastanawiajcie. Pamiętam, że ktoś miał 20 zarodków a po badaniu zdrowy okazał się jeden. Kotowa?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella z ta surogatka to na serio?

7pqmag4.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Jeśli was na to stać to nawet się nie zastanawiajcie. Pamiętam, że ktoś miał 20 zarodków a po badaniu zdrowy okazał się jeden. Kotowa?
    Badanie 8zarodkow to ok 11tys, a procedura na mrozonkach to 4,5tys, wiec tragedii nie ma, zwlaszcza ze nie musze sie stymulowac.
    Tak, Kotowa, tylko z tego co pamiętam u jej meza/partnera jest mozlowosc przenoszenia wadliwego genu? A nasze kariotypy sa ok.
    lady_pink wrote:
    Test mar to tanie badanie więc warto zrobić. My to robiliśmy nawet przed ivf żeby wiedzieć czy to nie przeszkoda :)
    Ale z drugiej strony - gdyby nasienie było złe to chyba blastek byście nie mieli tylu
    Jak zapytaliśmy jakie dodatkowe badanie moglibyśmy zrobic u P. w zwiazku z tym ze z byla zona tez nie mogli miec dzieci to padla odpowiedz "test mar", wiec nie wiem czy to ze mielismy 4blastocysty wyklucza pozytywny wynik badania - zlecil Pasnik, ktory nasza historie zna.

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czy siak walczymy dalej i bede dalej tu znudzac swoja osoba :D

Edit: może zaczniecie wracać po rodzeństwo dla swoich dzieci to nie zostanę tu sama ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 14:44

kassik, MalaHD, Asia_88 lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:

Edit: może zaczniecie wracać po rodzeństwo dla swoich dzieci to nie zostanę tu sama ;)
    Ja juz tu siedze rok a konca nie widac, takze nic sie nie boj, sama nie bedziesz te 4 miesiace ;)

Bella93 lubi tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:

Ooo nie martw się Mordeczko, ja jakoś tez nie mogę się stad wynieść i kilka jeszcze takich upartych na pewno tu znajdziesz :) Może załóż nowe konto i troche potrolluj, takim od razu się udaje :D My z Różową na przyklad odwalamy medycynę niekonwencjonalną, nawet voodoo wstretna jędza podobno planuje zrobić :D

Bella93, lady_pink, sylwia80, Justine lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Ja juz tu siedze rok a konca nie widac, takze nic sie nie boj, sama nie bedziesz te 4 miesiace ;)
    Z jednej strony wolałabym byc sama...z wiadomych powodow, a z drugiej strony jak ma sie udac to niewazne kiedy ;)

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Ooo nie martw się Mordeczko, ja jakoś tez nie mogę się stad wynieść i kilka jeszcze takich upartych na pewno tu znajdziesz :) Może załóż nowe konto i troche potrolluj, takim od razu się udaje :D My z Różową na przyklad odwalamy medycynę niekonwencjonalną, nawet voodoo wstretna jędza podobno planuje zrobić :D
    No patrz, ja tez z ta Różową małpą probowalam, ale chyba za slabo, bo troche jej slodzilam ostatnimi czasy i wyszlo jak wyszlo ;)
    A Ty sie nie obijaj, tylko zachodz i zarazaj swoimi robaszkami.

Asia_88, lady_pink lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto się obija? Ze niby ja? Jak ja już w 6dc miałam jeden 13mm pęcherzyk to na pewno się nie obijam, ja produkcję hurtową uprawiam :P

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • lipcowka86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nic się nie martw coś mam przeczucie że zostanę z Tobą jeszcze chwilę, chodź ja to z Wami jestem tylko 2,5 mc .

qdkk6iye60nsfj4p.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella przy mutacji genu MTHFR nie tylko odpowiedni kwas foliowy jest potrzebny. Aby obniżyć homocysteinę potrzebna jest też odpowiednią podaż wit b12- również metylowanej oraz choliny (wit b4). Dopiero ten zestaw coś może pomóc i wtedy możemy powiedzieć ,że zrobiliśmy wszystko odnośnie obniżenia homocysteiny. W naszej populacji mamy niedobór wit b 12 , a forma ogólnodostępna - cynjokobalabina ma w sobie jak sama nazwa wskazuje cząstkę cyjanku i aby się jego pozbyć z organizmu potrzebna jest wit b12 , a to zapętla koło i nadal mamy jej niedobór. Poza tym niewielkie cząstki cyjanku niemal codziennie dostarczasz do organizmu wraz z niektórymi owocami. Dawki nie są groźne ,ale organizm musi się ich pozbyć i używa do tego właśnie wit b12.

Bella93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Bella przy mutacji genu MTHFR nie tylko odpowiedni kwas foliowy jest potrzebny. Aby obniżyć homocysteinę potrzebna jest też odpowiednią podaż wit b12- również metylowanej oraz choliny (wit b4). Dopiero ten zestaw coś może pomóc i wtedy możemy powiedzieć ,że zrobiliśmy wszystko odnośnie obniżenia homocysteiny. W naszej populacji mamy niedobór wit b 12 , a forma ogólnodostępna - cynjokobalabina ma w sobie jak sama nazwa wskazuje cząstkę cyjanku i aby się jego pozbyć z organizmu potrzebna jest wit b12 , a to zapętla koło i nadal mamy jej niedobór. Poza tym niewielkie cząstki cyjanku niemal codziennie dostarczasz do organizmu wraz z niektórymi owocami. Dawki nie są groźne ,ale organizm musi się ich pozbyć i używa do tego właśnie wit b12.
    Mi dwóch lekarzy mówili ze kwas metylowany a potrzeba jeszcze b1,b6 i b12 ale już normalne wersje. (immunolog i hematolog).

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z endomenda po długim protokole? Ile to u Was trwało od 1 zastrzyku agonisty do punkcji??naczytałam się głupot ze przy endomendzie jakieś 3 mies analogow i schizuje kiedy ja ta procedure skończę wreszcie...wizyte mam w czwartek i wiem ze analogi zaczynam 16 czerwca...tyle wiem...

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dootka_86 wrote:
    Mi dwóch lekarzy mówili ze kwas metylowany a potrzeba jeszcze b1,b6 i b12 ale już normalne wersje. (immunolog i hematolog).

Ciekawe dlaczego mówią, że normalne wersje ?
    Ja normalnych nie biorę od dawna i homocysteina pięknie spadła.

Bella zgadzam się z tym co piszę Morwa.Ja bym na Twoim miejscu zbadała poziom homocysteiny. Nie powinna być wyższa niż 8, a najlepiej 7-6. Sam kwas metylowany jej nie obniży. Ja startowałam 2 lata temu z homocysteiną ponad 14 a teraz mam 6,60. Zmieniałam często przez ten czas dawki witamin, żeby je dopasować do siebie i systematycznie badam właśnie homocysteinę, kwas foliowy, b 12.
    A jaki masz poziom D3 ? A ile tego kwasu metylowanego bierzesz ?

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia80 wrote:
    Ciekawe dlaczego mówią, że normalne wersje ?
    Ja normalnych nie biorę od dawna i homocysteina pięknie spadła.

Bella zgadzam się z tym co piszę Morwa.Ja bym na Twoim miejscu zbadała poziom homocysteiny. Nie powinna być wyższa niż 8, a najlepiej 7-6. Sam kwas metylowany jej nie obniży. Ja startowałam 2 lata temu z homocysteiną ponad 14 a teraz mam 6,60. Zmieniałam często przez ten czas dawki witamin, żeby je dopasować do siebie i systematycznie badam właśnie homocysteinę, kwas foliowy, b 12.
    A jaki masz poziom D3 ? A ile tego kwasu metylowanego bierzesz ?
    Nie wiem czemu tak mówili ale ja mam heterozygotę, mój gin. z kliniki w ogóle olał moja homocysteine 11 i kwas ponad 30...mutacje zrobiłam z własnej inicjatywy...w czwartek mu pokaże wynik ciekawe co powie

• Tyszanka81 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia 88 czy Ty juz bylas podgladac jajka?masz moze wynik estradiolu?

5 inseminacji/ czerwiec 2014 beta 70,niestety biochemiczna
    I IMSI Transfer 8.01- beta <1,2 :-(
    5.04- II IMSI-podano 2 zarodeczki 8A i 6A ☺
    8t2dz cud przestal trwac :-(
    16.09.2016 criotransfer babla 8B :-(
    2017- 3 szczepienia w Łodzi...allo mlr 62,3% ☺
    12.06.transfer- :-(
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lady_pink wrote:
    Musicie mnie czymś mocniej wkurwić :) mam te moc, mam te moc nananana :)

PS. Teraz wszystkie wszy świata kieruje na was!!! :)

Jak się nie pojawi jakaś kolejna psychiczna, to nie odbierze wam mojej mocy :)
    Nie mam szans nadrobić całego wątku, o jakie psychiczne sprawy chodzi?

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
‹‹ 4803 4804 4805 4806 4807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ