X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mani Koleżanka

Wysłany: 9 października 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    dziewczyny jestem po punkcji.. obolała bo pobrali 21 komórek i pani doktor powiedziala ze ma prawo boleć. I mam obserwować brzuch czy nie rośnie ... czyli chodzi o hiperke. mozna jej jakos uniknąć??

Mi pobrano prawie tyle samo komorek(18) i bylam na granicy hiperki. Zalecenia mialam takie zeby pic normalnie, zwiekszyc ilosc spozywanej soli i kontrolowac wage i obwod w pasie. Lekarz powiedzial ze jak pojawia sie ostre bole albo trudnosci z oddychaniem to od razu jechac na izbe przyjec.

MisiaMisia lubi tę wiadomość

2-e nieudane IUI
    10.2014 - IVF nieudane
    02.2015 - IVF nieudane
    12. 2015- IVF +
  • mesy Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie wiem czy mnie pamiętacie , ale przyszłam się pochwalić Patrykiem :) urodzony 11 września siłami natury - polecam taki poród ..bardzo miło go wspominam :)

gratuluje ciąż i trzymam kciuki za całą resztę :)

nusia sie coś odzywa ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 15:40

Mani, Fedra, niecierpliwa, kaarolaa, MisiaMisia, Moniaa, Assume2, zai2014, Beata.D, agniesia2569, Tosia 1981, libellula83, arlenka lubią tę wiadomość

atdcp07wgmlvqj4h.png
  • Mała Mi 1 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wody pije dosc duzo.. natomiast sól srednioo.. kurde boje sie bo jak dostanie sie hiperke to nie zrobia transefru?? czy jak to jest?

Mała Mi
  • Mani Koleżanka

Wysłany: 9 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli lekarz stwierdzi hiperke to moze przelozyc transfer na nastepny cykl. Niestety czesto objawy hiperki przychodza dopiero po transferze.

2-e nieudane IUI
    10.2014 - IVF nieudane
    02.2015 - IVF nieudane
    12. 2015- IVF +
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mesy gratuluje pieknego synka!! Z pewnoscia bedzie lamal w przyszlosci kobiece serca;)

mesy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mesy gratulacje :) sliczny chlopak...niech zdrowo rosnie i juz miesiac prawie ma slodziak...

mesy lubi tę wiadomość

• MisiaMisia Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mesy ależ fajny Promyczek <3

mesy lubi tę wiadomość

MisiaMisia
    rfxgdqk3jsp86isr.png
  • Griszanka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mesy - piekny chlopczyk. Taka iskiereczka mamusi :) Gratulacje :)

mesy lubi tę wiadomość

Synek Karolek <3
    relgupjywjsi69wb.png
    m6cq8p0.png
  • Assume2 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam w przyszłości- już lamie serca! ;) ;) ;)
    Cudowny, gratuluję!

niecierpliwa, mesy lubią tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
    crio październik 2014 (-)
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kochane,przepraszam ze sie nie meldowalam ale nie mialam sie czym pochwalic :( :( :(.
    Zrobilam bete w srode(tamtą) i wyszla negatywna(tzn pielegniarka powiedziala ze nie jestem w ciazy) i zaraz wyjezdzalismy na wesele i nie mialam juz jakos checi wchodzic na Ovu :(
    Weselicho "typowo kaszubsko-goralskie"hehe(zaczelo sie w piatek a skonczylo w niedziele,tzn my juz bylismy w nocy z srody na czwartek ;) )Tak naprawde to nie wiem czy bylo typowe bo nigdy na takim nie bylam ;) Dla nas wizyta "skonczyla"sie wczoraj-poprostu poszczescilo nam sie z pogoda i wykorzystalismy nasz urlop :) W poniedzialek zrobilam druga bete dla pewnosci(bo tak kazal lekarz-po 14dniach) i bylo 0,100 :( I wiecie co,trzymalam sie do dzisiaj a dzis puscily mi emocje i sobie poplakalam.Maz mnie pocieszyl i przypomnial ze przeciez mamy jeszcze jednego na zimowisku i trzeba wierzyc :) Wiec bardzo w niego wierze a zalamywac bede sie potem jak juz nic nam nie zostanie( na co nie licze)Dziekuje za wszystkie kciuki i wiruski przydadza sie do drugiego transferu ;) :)

A teraz wracam sie do 1.10 bo nie wiem co sie u Was dzialo ;) Z tego co widze to juz trzeba gratulowac i jeszcze trzymac kciuki :)

Assume2, niecierpliwa, duza, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No. Beata....myślałyśmy tu o Tobie. Przykro mi, wiem co czujesz...
    Za to po mrozaczki wracałam z niecierpliwoscia, radoscią i nową siłą, czego i Tobie życzę :)

Co prawda coś mnie dziś dopadło. Nie wiem co to ale przeświadczenie że w sumie i tak dupa z tego i wypatruję już tych plamień. Paranoja... Nie będę smęcić, mam nadzieję że to jednorazowy wybryk ;)

icsi sierpień 2014 (-)
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assume-bedzie dobrze :) Wyczerpalam limit na negatywna bete,teraz pora na pozytyw ;)

Assume2, MisiaMisia lubią tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Assume chyba trzeba kogos do pionu ustawic! ☝ Plamien a scislej nawet wiecej niz plamien to wypatruje ja ;) Czekam juz na @ zeby moc umowic wizyte :)

Assume2 lubi tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już po dzisiejszej wizycie. Leki wykupione: Gonal i Menopur-oba rano po 75j. Więc teraz kończę moje antyki i czekam na krwawienie a potem działamy.
    Dziś jeszcze pobierali nam obu krew na tą całą wirusologię i mnie dodatkowo na AMH. Co myślicie dziewczyny o moich dawkach, czy to nie za mało, czy nie za dużo?

Asienka1184 lubi tę wiadomość

Bliźniaki są z nami :*
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, kochane, chciałam Was jeszcze zapytać o skutki uboczne tych leków. Miałyście jakieś mdłości, zawroty głowy? Mam brać oba leki rano, ale przecież muszę też jakoś funkcjonować(praca,itd) a czytałam gdzieś, że dziewczyny po podaniu leków były senne,itp.

• Assume2 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zai, nie myśl o skutkach ubocznych. Ja nie czytałam ulotek i czułam się znakomicie.
    Teraz poczytałam o Estrofemie bo biorę go trzy razy dziennie i co? A tam pisze wytluszczonym drukiem że zażywa się jedną. I szereg najokropniejszych skutków ubocznych. Glówa mnie rozbolała, serio :)

zai2014 lubi tę wiadomość

icsi sierpień 2014 (-)
  • zai2014 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem. Na wszystkich lekach piszą nieraz o takich skutkach ubocznych, że w zasadzie to nikt nie powinien ich przyjmować :)

Assume2 lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zai Ty chyba tez do ivf podchodzisz w gyncentrum jak dobrze pamietam??
    Zastanawia mnie tylko jedno na jakiej podstawie zostaly dobrane Ci dawki lekow do stymulacji skoro dopiero masz robiond AMH??

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm, dobre pytanie.Tak, w GynC. Wiesz co miałam robione AMH dwa lata temu, mój wynik jest w mojej kartotece w GynC i wtedy on wynosił chyba, bo już nie pamietam 7. No w sumie sama nie wiem, lekarz stwierdził, że w ciągu tych dwóch lat nie mogło z 7 spaść do 0,7(takie były słowa doktora). Ale wiesz co, chyba a kilka dni tam zadzwonię i zapytam o ten wynik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 22:08

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie Mercik raczej wie co mowi ;) Dobre jest tez to, ze tego dosc drogiego badania nie kaza Ci robic na wlasny koszt tylko juz w ramach refundacji :)

zai2014 lubi tę wiadomość

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ